Episódios
-
מאז ה-7 באוקטובר פגש ד"ר בן ציון, פסיכיאטר וסקסולוג, נפגעים רבים, מפונים, פצועים ואחרים. בשיחה איתי הוא מספר על המאפיינים בטיפול בנפגעי טראומה ונפגעים פיסית, הן מבחינה נפשית והן מבחינה מינית. מהן ההשפעות הנפשיות על משפחות חטופים ועל נכי מלחמה? מהי ההשפעה של תקופת המלחמה באופן כללי על המיניות?
שוחחנו גם על השפעות אונס על הנפגעים, על האפשרות לתבוע נזקים מאנסים ומטרידים, על מיניות וטיפול מיני, הקשר בין פסיכיאטריה לסקסולוגיה ועל ההכשרה והכלים הנדרשים למטפל מיני. מוזמנים להאזין.
-
איך נוצר איום הדיסאינפורמציה ברשתות החברתיות? במה תורמת הרגולציה או העדרה ליצירת האיומים האלו? בפרק 45 של חוקי המשחק אירחתי את ד"ר תהילה שוורץ אלטשולר, ראשת התכנית לדמוקרטיה בעידן המידע במכון הישראלי לדמוקרטיה, המתמחה בדיני תקשורת, באסדרת מרחב הסייבר ורשתות חברתיות ובבינה מלאכותית ומכונות לומדות.
שוחחנו על המודל העסקי של כל רשת, ומה תורם ליצירת דיסאינפורמציה. מיהם בעלי האינטרסים השונים? על תרומת הבינה המלאכותית להיווצרות הדיסאינפורמציה, ואיך היא יכולה לסייע גם בפתרון; האם נדרשת רגולציה? מה ההבדל המתהווה בין ארה"ב לאירופה ומהן ההחלטות האחרונות של בתי המשפט בארה"ב. איך תשפיע הפסיקה בארה"ב כנגד גוגל בתחום התחרות? וכיצד משפיע מעצר מנכ"ל טלגרם בצרפת? שוחחנו גם על הפתרונות האפשריים.
-
Estão a faltar episódios?
-
לובי 99 החל את דרכו כמימון המונים במטרה לפעול כלוביסטים עבור האזרחים הפשוטים בכנסת בתחומים חברתיים כלכליים. כיום מונה האירגון אלפי חברים משלמים וצוות של כ-15 לוביסטים בתחומי עשייה שונים. מהו מודל הפעולה של הלובי, וכיצד הוא מבטיח שלא ישתלטו עליו בעלי אינטרסים שונים? בפרק __ של חוקי המשחק אירחתי את עו"ד זהר אלטמן, מנהלת תחום הממשלה בלובי 99, לשיחה על האירגון עצמו ועל נושא ה"הון שילטון עיתון" בו היא מטפלת.
מהו חוק הלוביסטים? כיצד בוחר הלובי את מלחמותיו? מה גורם לחברי הכנסת לשתף פעולה? מה קורה מאחורי הקלעים של העיתונות, מי באמת מחליט מה הציבור יקבל עטוף כ"חדשות" ומה נראה במהדורות? מוזמנים להאזין לשיחה בשאלות אלו ובעוד רבות.
-
מהי הרבנות הראשית, שקביעותיה משפיעות על כולנו? כיצד נבחרים הרבנים הראשיים? עבור כל הזרמים הדתיים ביהדות הם אינם מהווים פוסקי הלכה או מנהיגים רוחניים, ומשכך האם יש בהם צורך? בפרק __ של חוקי המשחק ניהלתי על כך שיחה מרתקת עם הרב דוד סתיו, יו"ר אירגון צהר ורב העיר שוהם.
מהן סמכויות הרבנות לפי חוק? מהו בכלל רב? פוסק? מחנך? מנהיג? ספק שירותי דת? מדוע נדרש מנגנון מדינתי לכשרות? מדוע לא יאכל כל אחד על פי הכשרות שבה הוא מאמין? איך נולד אירגון צהר, איך הוא פועל ומה הוא בא לספק? ומדוע לצהר אסור להשתמש במילה "כשר", ולנותני כשרויות במגזר החרדי מותר?
על כך ועל עוד שאלות רבות ומרתקות, בפרק זה.
-
ביה"ס למשפטים במכללת ספיר בעוטף עזה, כמו כל האיזור, מצא את עצמו-7 באוקטובר עם הרוגים, עם אנשי סגל וסטודנטים חטופים, מפונים ומנותקי קשר, ובהמשך עם חוסר יכולת לקיים שיגרת לימודים בביה"ס. איך התמודד ביה"ס עם המצב? מהי דרכו של ביה"ס למשפטים בספיר? מהו החינוך המשפטי שהוא מעניק, מעבר ללימוד החומר, ומהם היעדים הבאים? בפרק 42 של חוקי המשחק שוחחתי על כך עם ראש ביה"ס, ד"ר עידו עשת, ואת ד"ר עמוד ישראל פליסהואור, מרצה בכיר בביה"ס.
שוחחנו גם על מעבדת החדשנות והפרקטיקות השונות שכל סטודנט עובר, על מהותה של חדשנות בפרקטיקה המשפטית ובמעבדה לחדשנות של ביה"ס, על פיתוח חשיבה משפטית, וכמובן על ההתמודדות עם ההיבטים השונים של ניהול בי"ס למשפטים באיזור העוטף בעקבות 7 באוקטובר. מוזמנים להאזין.
-
כולנו מכירים את הסיפורים על טסלות, האפי האוור ופינוקים לעובדים, ואת האירועים שנראו כאילו קודם צולמו לאינסטגרם ורק אח"כ הועלו למציאות. האם העובדים קונים את זה? מה בזה אמיתי ונדרש ומה מיותר?האורח שלי בפרק 41 של חוקי המשחק הוא עופר ניסן לוי, יו"ר ושותף מייסד לוטם אסטרטגיות, העוסק למעלה מ-30 שנה ביעוץ ניהולי.
עד כמה חשוב האמון בין העובדים להנהלה, בעידן שבו נראה שאין נאמנות? האם אמון באמת גורם לעובדים לפעול אחרת, ומשתלם להנהלה מעבר לפן המוסרי? האם יש חילחול של נורמות כוחניות וציניות מהפוליטיקה גם לעולם העבודה? ומדוע שונות באמת חשובה, ואיננה רק באז וורד? לכל אלו ועוד מוזמנים להאזין בפרק הזה.
-
האורחת שלי בפרק 40 של "חוקי המשחק" היא עו"ד קלאודיה דוד, בעלת משרד עורכי דין המתמחה במשפט הפלילי, בדגש על עבירות רשלנות, תאונות עבודה ובטיחות בעבודה. בעבר כיהנה כפרקליטה ומנהלת בכירה בפרקליטות מחוז ת"א(פלילי) (25 שנים).
שוחחנו על רשלנות פלילית, ומה הופך אותה לכזו; על אחריות פלילית של חברות בניה ותעשיה בהקשר של בטיחות בעבודה, על אחריות פלילית של יזמים, וכיצד ניתן לשכנע חברה קבלנית להשקיע בבטיחות. שוחחנו גם על הפרקליטות, ונקודת המבט האישית שלה ביחס לטענות כנגד הפרקליטות; וגם על ספורט הטריאתלון בו היא עוסקת כחמש שנים, תרומתו והשפעתו על החלטות שקיבלה בחייה.
-
לפני מספר שנים הגיע לפיד שלי סירטון מיוחד, יצירתי ומקורי, ומאוד שונה מהתבנית הרגילה ברשתות. מור דיעי חנני, יוצר הסירטון, חיפש עבודה, הסביר מה הוא יודע לעשות, וגרם לך להבין שכדאי לשכור את שירותיו.
מור הוא האורח שלי בפרק 39 של "חוקי המשחק". הוא סופר, שחקן ועיתונאי, ואובחן כאוטיסט בגיל מבוגר. הגיש את ההסכת 'קיצור תולדות הספרות' ברשת 'החינוכית'. ספריו עוסקים בחוויית השונות בחברה ומוקדשים למאבק למען הנראות וההכרה של א.נשים עם אוטיזם. זכה בפרס לשירה על שם יעקב אורלנד, השתתף בפסטיבלים של תיאטרון אורנה פורת, תיאטרון הקאמרי ותיאטרון הסמטה כמחזאי ושחקן. הקים את רשת 'שימו לב' בה כתב מאות ביקורות ספרות לצד מאות ראיונות עם אנשי ספר ותרבות בפורמט כתוב או בצורת פודקאסט.
שוחחנו על תחילת דרכו, על היצירתיות, האג'נדה הפמיניסטית בספריו ועל דודה מטושקה; על פעילותו החברתית ועל הקשיים איתם הוא מתמודד. מהו האוטיזם עבורו, מה משמעות האבחנה בגיל מבוגר, מה היו הקשיים בילדותו, וכיצד התגבר.
-
"קרתגו הוא ספר על קאטו הזקן, החתול שלך, שמת אחרי 21 שנה יחד. במידה רבה זהו ספר עליך, על מערכות יחסים ועל אינטימיות תוך התבוננות על העולם, לא תלוי במקום ובזמן, גם פילוסופי אבל בעיקר הרבה מאוד רגש. זה ספר שהופך לך את הבטן. איך התבשל הספר הזה? מתי החלטת לכתוב אותו? האם נכתב רק לאחר מותו?"
בפרק זה של "חוקי המשחק", שהיה פרק שונה ומיוחד, שוחחתי עם זהר כוכבי, עורך, מתרגם, דוקטור לפילוסופיה ומחבר הספר קרתגו. לאחר שקראתי את הספר רציתי להכיר את האדם שמאחוריו. באמצעות קטעים מהספר שוחחנו על רגשות, מערכות יחסים, קרבה, כנות, מוות ועוד. בעיקר היתה זו שיחה על אנושיות ומה שכרוך בה.
מוזמנים להאזין.
-
האורחת שלי בפרק 37 של חוקי המשחק היא אתי לנגרמן, בנקאית השקעות ומנכ"לית (במשותף) במור לנגרמן בנקאות השקעות, דירקטורית בחברות ציבוריות שונות ולשעבר מנכ"לית בנק דיסקונט למשכנתאות.שוחחנו על איך נראים הדברים מבפנים: איך מקימים בנק להשקעות, מה הכישורים הנדרשים מבנקאי להשקעות ומהצוות שלו, איך משיגים משקיעים שאיננו מכירים באופן אישי, ועל ניהול סוגים שונים של עסקאות השקעה. שוחחנו כמובן, איך לא, על השינויים בשוק אחרי השבעה באוקטובר, על השפעת הריבית ולאן הדברים הולכים. מוזמנים להאזין.
-
...קשה להגדיר את ציונה קניג יאיר במילים בודדות. היא עורכת דין במקצועה, פעילה ותיקה למען זכויות נשים ושיוויון הזדמנויות, היתה מנכ"לית משרד התפוצות, מנכ"לית שדולת הנשים, נציבת שיוויון הזכויות בעבודה וסגנית נשיא מכון הרטמן. היא עולה ותיקה, שומרת מצוות, וליברלית בהשקפתה. בשיחה איתי היא מספרת כיצד החלה את דרכה כעורכת דין בתחום הפלילי, וכיצד התפתחה לכיוונים האלו, מהי נציבות שיוויון הזכויות בעבודה שבראשה עמדה, ומהם הכלים שברשותה. שוחחנו על סוגיות רבות ובוערות: המצב בישראל כיום, מעמד האישה בכלל ובעולם הדתי והחרדי בפרט, נישואין וגירושין, אירגון צהר, חינוך, ציונות ליברלית, הבדל הגישות בעולם היהודי בין ישראל וארה"ב, גיוס נשים דתיות לצה"ל, ועוד ועוד. היה מרתק. מוזמנים להאזין.
-
במהלך תקופת הקורונה הקימה יעל, אז יועצת משפטית פנימית בחברה, את קהילת יועמ"שים למען יועמ"שים, שמורכבת מיועצים משפטיים פנימייים בחברות ונועדה לסייע להם בצרכים המקצועיים המיוחדים להם. מספר חודשים לאחר מכן לקתה יעל בדיכאון קליני חריף עם התקפי חרדה קשים. בהמשך בוחרת יעל, שעושה שימוש מקצועי ברשתות החברתיות לצרכי הקהילה, לצאת דווקא בלינקדין בחשיפה אישית אודות הדיכאון שעברה, ולעורר מודעות לכך.
בשיחה איתי היא מספרת על הקמת וניהול הקהילה ועל ההתמודדות על הדיכאון שעברה. היא מספרת מה הרגישה, על ההסתרה ותגובות הסביבה, ומדוע החליטה לחשוף את הענייין דווקא בלינקדין. היא מסבירה מה חשוב למעסיקים לדעת ביחס לעובד או עובדת שנמצאים במצב כזה, עם מה הם מתמודדים, איך ניתן לסיייע להם ומה לא לעשות.
-
לירז היא שותפה במחלקת הנדל"ן וראשת תחום רישום מקרקעין בגולדפרב, ובנוסף היא חברת המועצה הארצית בלשכת עורכי הדין, חברת הוועדה למינוי דיינים וחברת מועצת העיר פתח תקווה.
לירז נולדה למשפחה חרדית מרובת ילדים בטבריה. עם השנים התקרבה לזרם הדתי לאומי, ומגדירה עצמה כיום כדתייה לאומית ליברלית. שוחחנו על הדרך שעברה, על הקשיים במעבר כזה ועל יחס החברה הקרובה, על שיוויון נשים, על גיוס נשים דתיות לצה"ל וגם על גיוס חרדים, מזווית של אישה ליברלית, אך כזו שבאה מהחברה החרדית ומכירה אותה מבפנים.
שוחחנו גם על הפעילות הציבורית של לירז. כיצד הגיעה אליה, מה היה יחסה לרפורמה המשפטית, על המועצה הארצית של לשכת עורכי הדין, הוועדה למינוי דיינים, החינוך הממלכתי דתי, מעמד הרבנים הראשיים ועוד.
ניהלנו שיחה ארוכה ומעניינת על הרבה נושאים מרתקים. יכולנו להמשיך עוד. על עבודתה במחלקת הנדל"ן אפילו לא הגענו לדבר...
-
בפרק 33 שוחחתי עם חסאן טואפרה, מנכ"ל הרשות לפיתוח כלכלי של החברה הערבית, על הפערים הכלכליים בין החברה הערבית לחברה היהודית, הגורמים להן והדרכים לפתרונן. איפה הבעיות, שהחברה היהודית פחות מכירה, מהם הצעדים שננקטים, איפה ניכר שיפור, ומהם הצעדים שיש לנקוט בעתיד.
האם החברה הערבית מעוניינת בהתפתחות ובשינוי? האם יש קשר בין התקדמות כלכלית ושילוב במגזר היהודי לבין רמת הפשיעה במגזר הערבי? איך משפיע חוסר האמון, ביחוד אחרי ה-7 באוקטובר, וכיצד פותרים את זה? ומה נעשה בתחום החינוך? לכל אלו ועוד מוזמנים להאזין.
-
בפרק זה של חוקי המשחק שוחחתי על שאלות פרקטיות רבות בנושא הפרטיות עם עו"ד נועה דיאמונד, המנחה הקלינית של הקליניקה לפרטיות בפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב.
אירועים רבים מוצגים לנו "כפי שצולמו במצלמות האבטחה". מי מציב ושולט במצלמות האלו? איזה שימוש מותר בהן? האם יש לנו זכויות כלשהן לפרטיות במרחב הציבורי? ומה לגבי מצלמות לזיהוי פנים?מהן הדרישות המקובלות בתחטם אבטחת המידע? האם אירגונים עסקיים וחברתיים יכולים לעמוד בהן, או שזו גזירה שהציבור לא יכול לעמוד בה?מהו המותר והאסור ביחס לרוגלות? האם מותר לייצר ולמכור תוכנות כאלו, להבדיל מעצם השימוש בהן? האם יש הסמכה בחוק הנוכחי להתיר האזנה באמצעות רוגלות?
מהי אלימות מעקבית בין בני זוג? מהו המותר והאסור?
מוזמנים להאזין לשיחה בנושאים אלו ועוד רבים אחרים.
-
בפרק 31 של "חוקי המשחק" שוחחתי עם ד"ר דלית קן דרור פלדמן, ראשת הקליניקה למשפט, טכנולוגיה וסייבר באוניברסיטת חיפה, על שאלות משפטיות חדשות שמתעוררות בעידן הטכנולוגי, בתחומי הגנת הפרטיות, זכויות יוצרים בעידן האינטרנט, אחריות ספקים לפגיעות ברשת, בינה מלאכותית ועוד. חלק מהשאלות המשפטיות הן חדשות לגמרי, ולא זכו להתייחסות מלאה מהקהילה המשפטית בארץ ובעולם.
שוחחנו על נושאים רבים, וביניהם חופש הביטוי ברשתות החברתיות לעומת הסתה, ואחריות הרשתות עצמן לתוכן המידע ולפגיעה. האם יש כבר רגולציה מדינתית בנושא הרשתות החברתיות? האם בישראל יש רשות מדינתית שמסייעת לאזרח בנושא זה? האם מותר לרשת החברתית לצנזר את מה שאנחנו כותבים?ה"דיפ פייק" היא טכנולוגית בינה מלאכותית שמאפשרת לזייף תמונות (למשל "הפשטה" ויצירת תמונות עירום מתמונה רגילה של אדם לבוש). איך מתמודדים עם התופעה? האם זו פגיעה בפרטיות, שהרי לא הופצה תמונה אמיתית של האדם?ומהן זכויות היוצרים באמנות שנוצרת באמצעות תוכנות בינה מלאכותית? האם הן שייכות ליוצר או לבעלי האפליקציה?
-
ד"ר משה קטן הוא מנכ"ל מכללת רידמן, ובעבר כיהן כמנכ"ל קבוצת קרלסברג, סגן נשיא לשיווק ופיתוח עסקי בקוקה קולה ישראל וסמנכ"ל שיווק בשטראוס. במהלך דרכו העסקית הבין עד כמה המנהיגות חשובה, ולא רק בקרב המנהלים. מנהיגות, לדעתו, משמעה שאתה מנהל את כל הקולגות שלך, כולל את המנהלים, ונכון לפתח מנהיגות בקרב עובדים בכל הדרגים. הוא פנה לחקור את הנושא, וערך מחקר על מנהיגות בינלאומית בשמונה חברות.
מהי מנהיגות אישית לעומת קולקטיבית? ומהי הדרך הנכונה לפתח מנהיגות אצל עובדים? איך מתגברים על מצב שבו עובדים מסוימים "מסומנים" לקידום ומקדמים דווקא אחרים במקרים המתאימים? ומה לגבי אלו שאינם מנהיגים מטב
-
בעולם העסקי והמשפטי נדרשים במצבים שונים להעריך את שוויה של חברה: לצורך רכישה, הצגה בדוחות כספיים ועוד. פרופ' הדס גלנדר מתמחה בנושא הזה. נפגשתי איתה לשיחה בשאלה, איך עושים זאת בפרקטיקה.
מהם הנתונים והמידע שתבקש כדי שתוכל לבצע הערכת שווי? האם הערכת שווי היא משהו מדויק? איך מעריכים חברה כאשר אחד הבעלים (ואולי הרוכש) הוא איש מפתח, ועבורו היא שווה יותר? מה ההבדל בין הערכה שעושות קרנות השקעה מדי תקופה ביחס לחברות המוחזקות על ידיהן, לבין הערכת שווי מלאה של חברה? איך מעריכים פרמיית שליטה? ואיך מעריכים נזקים במקרה של הפרות חוזיות?
-
רות פלמון היא האורחת שלי בפרק 28 של חוקי המשחק. היא בוגרת מדעי המחשב ובעלת תואר שני במינהל עסקים, מהנדסת תוכנה ובנקאית השקעות בעבר, וכיום יועצת ומאמנת של נשות ואנשי עסקים.
ניהלנו שיחה מעניינת על עולם האימון האישי, ועל רות בפרט. מדוע ואיך הגיעה למעבר הזה? מה בין אימון אישי לטיפול פסיכולוגי שהיא עוברת?אדם לא מגובש, מגיע אליה לאימון. הוא לא בדיוק יודע מה אני רוצה. מה היא עושה עם זה? ובאיזה מצב היא תסרב לקיים אימון אישי?שוחחנו על ההכשרה שלה לאימון. מי מסמיך מאמנים, ומטעם מי? איך היא מכירה שיטות אימון חדשות? האם מאמן עסקי נוגע בעניינים נפשיים שהוא עלול לגרום נזק? האם יש מקום לרגולציה בתחום הזה?
-
אלון רייסר, בנו של חבר הכנסת המנוח מיכה רייסר, גדל בבית חילוני פוליטי. לאחר שירותו הצבאי, במהלך לימודי המשפטים, עשה תשובה וכיום הוא חלק מהחברה החרדית, אך דובר "את שתי השפות". כחרדי בעל תשובה המשיך בשירות במילואים ובעבודתו כעורך דין.
איך השפיע הבית הפוליטי על חייו? איך עבר את תהליך עשיית התשובה, וכיצד הוא מתנהל בהיותו קשור לשני המגזרים, החרדי והחילוני? איך הגיע לליצנות רפואית ומה החשיבות שלה בעיניו? איך השפיע ה-7 באוקטובר על החברה החרדית, ומה התובנות שלו לאור התהליכים שעבר?
- Mostrar mais