Episódios
-
Det er spørgsmålet i dagens Akkurat, dagen før Donald Trump bliver indsat som USA's 47. præsident og få dage efter at han i en samtale med statsminister Mette Frederiksen fastholdt muligheden for at indføre straftold over for Danmark. Med ved bordet er: Lars Boje, partistifter og formand, Borgernes Parti, Martin Lidegaard, politisk leder, Radikale Venstre, Rasmus Jarlov, forsvarsordfører & grønlandsordfører, Konservative, Eva Flyvholm, fhv. folketingsmedlem for Enhedslisten, Friis Arne Petersen, fhv. direktør i UM, fhv. ambassadør i Washington, Beijing og Berlin, Camilla Sebelius Winther, Fuse Communication, Kongressen.com og Claus Mathiesen, studielektor ved Forsvarsakademiet.
Vært: Clement Kjersgaard. -
Trump ønsker at overtage Grønland, Panamakanalen - og så inviterer han Canada til at blive USA's 51. stat. Samtidig venter Ukraine og Rusland på at høre, hvordan præsidenten vil afslutte Ukrainekrigen - hvad han nu lover at gøre på sine første 100 dage.
Trumps planer er første emne i ugens Akkurat, hvorefter vi vender os mod mediebranchen: Med Elon Musk som en del af Trumps regering og med Mark Zuckerbergs nye retning for Facebook tegner der sig nye dilemmaer foran den "gamle" mediebranche. Men har den teknologiske udvikling reelt taget magten fra mediefolket?
Vært: Clement Kjersgaard. -
Estão a faltar episódios?
-
I sin nytårstale understregede statsministeren tidens alvor og fremhævede kontrasten mellem det, der går godt i Danmark og så den farlige verden omkring os. Det stiller nye krav til Europa mener hun. Vi vender både statsministerens nytårstale, Putins nytårstale og den europæiske befolknings opbakning til Ukrainekrigen med: Ulrik Vestergaard Knudsen, tidligere topdiplomat, Ditte Brasso Sørensen fra Tænketanken Europa
Christian Egander Skov, konsulent i Tænketanken Prospekt og Gry Inger Reiter, debat- og kronikredaktør ved Dagbladet Information. Med fra Kyiv er udenrigskorrespondent i DR Matilde Kimer og med om Kina er Stine Haakonsson lektor ved CBS.
Vært: Clement Kjersgaard. -
For to år siden trådte statsminister Mette Frederiksen frem på Amalienborg Slotsplads og meddelte, at Danmark havde fået en ny regering bestående af Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne. Vi ser på hvordan det gået og hvad udsigten er for SVM-regeringen med: Magnus Barsøe MF (S), Lawand Namo kommentator og rådgiver, Geeti Amiri, debattør, Emilie Brovall Jæger, politisk redaktør BT, Josefine Paaske, formand for Konservative Studerende. Desuden medvirker Niels Th. Dahl politisk analytiker, Jyllands-Posten, Kristian Jensen, Adm. direktør Green Power Denmark og Nina Christine Schwarz uddannelsespolitisk chefkonsulent Lederne.
Vært: Clement Kjersgaard. -
Bashar al-Assads styre er blevet væltet og syriske oprørsgrupper hævder at kontrollere Syriens største by, Damaskus. Hvad bliver fremtiden for Syrien? Det vender vi med bl.a. journalist og historiker Adam Holm, der også er forfatter til bogen "Diktatoren i Damaskus".
Morten Messerschmidt (DF) vil have dansk udenrigspolitik, som ikke tager udgangspunkt i "en fantasiverden", men den virkelige verden, når det kommer til spørgsmålet om støtten til Ukraine. Skal Ukraine snart indstille sig på fredsforhandlinger? Det diskuterer han med Jakob Engel-Schmidt, kulturminister (M) og resten af panelet: Mogens Lykketoft (S), Anne Sofie Allarp, kronikredaktør på Berlingske, Casper Klynge, Zscaler, fhv. diplomat, Anders Puck, militæranalytiker ved Forsvarsakademiet.
Vært: Clement Kjersgaard. -
Våbenhvile i Ukraine. Den mulighed talte den ukrainske præsident Volodymyr Zelenskyj for i et opsigtsvækkende interview med Sky News. Er det en reel mulighed? Og i så fald hvordan?
Vi vender også oprøret i Syrien og Danmarks økonomi. I studiet: Anna Libak, redaktør på Weekendavisen og politikerne Zenia Stampe (R) og Rasmus Jarlov (K) samt Friis Arne Petersen, fhv. ambassadør, Haifaa Awad, forperson i Mellemfolkeligt Samvirke, Louise Aggerstrøm Hansen, chefanalytiker hos Danske Bank, Jørgen Meedom Staun, lektor ved Forsvarsakademiet og Michael Bang Petersen, professor ved Aarhus Universitet og forskningsleder for Magtudredningen. -
Er den veluddannede elite klar over, at skellet mellem dem og den brede befolkning måske er blevet for stort? Det spørgsmål bringer Johannes Andersen på banen, han er lektor emeritus ved Aalborg Universitet og forfatter til bogen "Fra en anden verden". Desuden taler vi om det mystiske kinesiske skib i Østersøen, COP29 og 1000 dage med krigen i Ukraine. Med i studiet er Mona Juul (K), Pelle Dragsted (EL), Lotte Folke, debatredaktør på Politiken, Michael Ehrenreich, fhv. hofmarskal og chefredaktør, Klaus Riskær Pedersen, erhvervsmand, Claus Mathiesen, studielektor ved Forsvarsakademiet og Jacob Kaarsbo, fhv. chefanalytiker i FE.
Vært: Clement Kjersgaard. -
300 milliarder til forsvaret - og nej tak til lavere pensionsalder. Så enkelt var budskabet fra Troels Lund Poulsen på Venstres årsmøde i Herning lørdag. Men kan Trumps genvalg få Ukraine og Rusland til at finde hinanden ved forhandlingsbordet? Måske, mener chefredaktør Peter Ernstved (OLFI), der kalder den nye præsident indgrebet af disruption. Derudover medvirker: Professor Marlene Wind, medlem af Europa-Parlamentet Kira Marie Peter-Hansen (SF), Kasper Støvring, historiker og debattør, Kristian Mouritzen, journalist og forfatter, Siegfried Matlok, fhv. chefredaktør Der Nordschleswiger og Steffen Hjaltelin, strategisk rådgiver.
Vært: Clement Kjersgaard. -
Amerikanerne genvalgte Donald Trump, som fik en overbevisende sejr, hvor alle syv svingstater stemte på ham. Hvordan har han forandret USA og resten af verden? Det og den dramatiske uge i tysk politik, FNs klimarapport der varsler en temperaturstigning på 3.1 grad, diskuterer vi rundt om bordet med partiformand i DF Morten Messerschmidt, tidligere udenrigsminister Mogens Lykketoft (S), tidligere diplomat Friis Arne Petersen, professor og ekspert i amerikansk politik Derek Beach, Gry Inger Reiter, debat- og kronikredaktør på Dagbladet Information, Sara Maria Glanowski, forfatter og journalist samt Tobias Pagh fra Liberal Alliances Ungdom.
Vært: Clement Kjersgaard. -
Hvor efterlader det Europa hvis Donald Trump vinder valget? Trump har lovet en ny retning for USA's udenrigspolitik, samtidig fører Kamela Harris i en overraskende måling. Vi taler om hvilken betydning udfaldet af det amerikanske valg vil få for amerikanerne - og for alle os andre. Med ved bordet står journalister og forfattere; Samuel Rachlin, Kristian Mouritzen og Mathias Seidelin, politikerne; Christian Bülow (DF) og Leila Stockmarr (EL), senioranalytiker i Tænketanken Europa, Ditte Brasso Sørensen og undervejs om situationen i Ukraine militæranalytiker ved Forsvarsakademiet Anders Puck Nielsen.
-
Fremtiden kan byde på højere militærudgifter er meldingen fra Noa Redington, som er politisk kommentator på Politiken og TV2 News og tidl. rådgiver for Helle Thorning-Schmidt: "Vi kommer til at høre en regering der siger, at vi går fra to til tre procent af BNP, som vi skal bruge på forsvaret og så begynder det at blive utrolig mange penge," siger Redington. Situationen i USA her op til præsidentvalget bliver vendt af Michael Ehrenreich, journalist bl.a. tidl. på Berlingske og Kristeligt Dagblad, Anna Libak, udlandsredaktør Weekendavisen, Casper Klynge tidl. diplomat og tidl. udsendt bl.a. på Balkan og i Afghanistan og med et kig på de sociale mediers rolle er Katrine Vilarreal Villumsen med, hun er skribent på Kongressen. Derudover vender vi status i Iran med Simi Jan, journalist på TV2 og forfatter til en bog om Iran.
Vært: Clement Kjersgaard. -
Kan de europæiske lande blive enige, når det gælder Ukraine, Mellemøsten og AI? Det diskuterer panelet, som består af de to partiledere: Lars Boie Mathiesen fra Borgernes Parti, som forsøger at blive opstillingsberettiget og Franciska Rosenkilde fra Alternativet. I panelet er også: Trine Pertou-Mach (EL), Mikkel Bjørn (DF), Jacob Kaarsbo, senioranalytiker i Tænketanken Europa, David Vestenskov, chefkonsulent ved Forsvarsakademiet og Jan Birkemose, chefredaktør på Medietrends.dk.
-
Er statsministeren i gang med at eskalere konflikten med Rusland ved tale for, at ukrainerne skal have lov til at ramme mål inde i Rusland med de langtrækkende våben, som de vestlige lande donerer? Det diskuterer dagens panel som består af de tre medlemmer af Europa-Parlamentet: Anders Vistisen (DF), Henrik Dahl ( LA) og Kira Marie Peter-Hansen (SF) sammen med militæranalytiker ved Forsvarsakademiet Anders Puck Nielsen. Desuden medvirker stifter af partiet Grønne Demokrater, Theresa Scavenius, Sigge Winther, direktør i tænketanken INVI og professor i energiplanlægning og vedvarende energisystemer ved Aalborg Universitet, Brian Vad Mathiesen.
-
Angrebene målrettet toppen af Hizbollahs militante organisation hvor walkie-talkier og personsøgere eksploderede pludseligt på tværs af Libanon bliver analyseret af Thomas Brønd, adjunkt ved Forsvarsakademiet og med fra USA forfatter Ali Alfoneh. Med ved bordet står: Per Mikael Jensen, tidl. journalist og medieleder, nu ansat ved Seaborg, Mia Amalie Holstein økonom, CEPOS, Amalie Kestler chefredaktør, Politiken, Kashif Ahmad, medlem af Borgerrepræsentationen i København for de Radikale, professor Jens Christian Svenning, ekspert i biodiversitet - og om verdensøkonomien Ulrik Bie økonomisk redaktør, Berlingske.
-
Lavere skatter til børnefamilier kunne være et redskab til at få født flere børn i Danmark, det mener de konservatives Rasmus Jarlov. Men at give skatterabatter til børnefamilier er morbidt indgribende for et liberalt menneske, siger vinder i DM i debat Sofie Mosgaard. I programmet kigger vi også mod USA med professor Derek Beach, desuden medvirker studielektor ved Forsvarets Sprogskole Claus Mathiesen, Susanne Dyre-Greensite; fmd. Folkebevægelsen mod EU og EU-professor Marlene Wind.
Vært: Clement Kjersgaard. -
Det vil Pernille Rosenkrantz-Theil (S) kæmpe for. Hun indleder dagens Akkurat, hvor vi også taler om amerikansk valgkampsduel, situationen i Iran og bilmarkedet. Med ved bordet står: Jeppe Duvå, chefredaktør på Kristeligt Dagblad, Amalie Lyhne, kommentator på Berlingske, Franciska Rosenkilde, partileder (AL), Mogens Lykketoft, fhv. udenrigsminister (S), Christian Bülow tidl. Formand DFU, Ali Alfoneh, forsker på The Arab Gulf States Institute i Washington, Bodil Dam, journalist og Bo Christensen redaktør Motor-magasinet.
Vært: Clement Kjersgaard. -
Kan blå blok stille med et alternativ til en rød regering? Og hvem skulle stå i spidsen for en blå regering? Det, og situationen i moderaterne samt Ukraines offensiv i Rusland står øverst på dagsorden i dagens Akkurat. Med ved bordet er: Friis Arne Petersen, tidl. direktør i UM, ambassadør i Washington, Berlin og Beijing, Anna Libak, udlandsredaktør på Weekendavisen, Kristoffer Storm (DD), nyvalgt MEP, Eva Flyvholm (EL), tidl. MF, Esben Schjørring, Altinget, Niels Th. Dahl, politisk analytiker, Jyllands-Posten og Esben Salling Larsen analytiker ved Forsvarsakademiet.
Vært: Clement Kjersgaard. -
Udlændingepolitikken er på vej tilbage. Det mener Ali Aminali, som er tidligere pressechef for Moderaterne - men på en helt anden måde end i 90'erne. Vi vender også situationen i Mellemøsten, hvor man afventer at Iran slår tilbage efter drabet i Teheran på Hamas' øverste leder. Vi ser på optøjerne i Storbritannien og på verdensøkonomien og aktiemarkederne. Blandt dagens gæster er: Lotte Folke, opinionsredaktør, Politiken, Kashif Ahmad, medlem af Københavns Borgerrepræsentation for De Radikale, og Søren Espersen, MF, Danmarksdemokraterne.
I denne særudgave af programmet medvirker også Mikkel Andersson, chefrådgiver i Liberal Alliance, Sinem Demir, medlem (EL), Københavns Borgerrepræsentation, Lone Theils, journalist, forfatter, fhv. korrespondent i London, Sune Engel, korrespondent på Wall Street Journal, Helle Malmvig, forsker i mellemøststudier, Anders Puck Nielsen, militærforsker, Forsvarsakademiet, Andreas Steno, Steno Research og Simon Bendtsen, ansv. chefredaktør, Finans. -
Går Biden af som præsidentkandidat, kommer Trump til at rulle globaliseringen tilbage, og skal EU holde med USA i en kold krig mod Kina? Medvirkende: Friis Arne Petersen, fhv. direktør i UM og ambassadør, Kristian Mouritzen, international analytiker ved Berlingske, Tobias Weische, mf. DF, Zenia Stampe, mf. R, Sara Maria Glanowski, journalist og forfatter, og Thomas Bernt, erhvervsredaktør ved Berlingske.
Vært: Clement Kjersgaard. -
Og hvorfor sendte vælgerne SF op som Danmarks største parti og Socialdemokratiet ned som nummer to ved søndagens EP-valg? Det er to af spørgsmålene om dansk politisk der bliver vendt rundt om bordet i dagens Akkurat. Medvirkende: Christopher Arzrouni, tidligere politisk rådgiver, Amalie Lyhne, politisk kommentator, Berlingske, Gry Inger Reiter, debatredaktør, Information, Amalie Kestler, chefredaktør Politiken, Niels Th. Dahl politisk analytiker JP, Magnus Barsøe, (S) EP-kandidat samt Steffen Hjaltelin, tidligere politisk rådgiver.
Vært: Clement Kjersgaard. - Mostrar mais