Episódios
-
Tässä jaksossa asiantuntijavieraanani on datan ja tekoälyn hyödyntämisen suunnannäyttäjä, Futuricen Chief AI Officer, Tuomas Syrjänen. Tuomas on yksi Futuricen perustajajäsenistä ja toimi yrityksen toimitusjohtajana vuosina 2008-2018. Hänen johdollaan Futurice kymmenkertaisti liikevaihtonsa ja kasvoi eurooppalaiseksi toimijaksi. Faktalehti valitsi Tuomaksen vuoden johtajaksi vuonna 2013. Tällä hetkellä Tuomas vastaa Futuricen Data & AI-uudistumisohjelmasta ja toimii myös yhtiön hallituksen puheenjohtajana. Hän on erityisen kiinnostunut datan ja tekoälyn hyödyntämisestä yritysten päätöksenteossa, prosesseissa ja liiketoimintamallien innovoinnissa. Tuomaksen työmotto on "Uudistuminen luo energiaa, energia menestystä."
Tässä jaksossa vastataan muun muassa seuraaviin kysymyksiin: Mitkä ovat yleisimpiä kasvukipuja, joita kasvava yritys kohtaa ja millä keinoilla se voi pyrkiä säilyttämään ketteryyden ja uudistumiskyvyn kasvun keskellä? Millä tavoin minimalistinen johtaminen näkyy organisaation arjessa ja miten se vaikuttaa työntekijöiden toimintaan ja päätöksentekoon? Millaisia ajattelu- ja toimintatapojen muutoksia tekoälyn tehokkaampi hyödyntäminen edellyttää? Mitkä ovat muutosagentin keskeiset kyvykkyydet tervetuloa uudestaan?
Jaksossa viitataan oheiseen, Frank Martelan, Harvard Business Review:ssa julkaistuun artikkeliin: https://hbr.org/2023/12/the-outsized-benefits-of-minimalist-leadership
-
Tässä jaksossa pohditaan muun muassa seuraavia kysymyksiä: Mikä on johtajan keskeisin tehtävä organisaation uudistamisessa? Miten mahdollista muutosvastarintaa voisi lähestyä ennaltaehkäisevästi? Ja miksi nöyryyden säilyttäminen muutosjohtajana on tärkeää. Jakson asiantuntijavieraana on Ilkka Lipasti, ABB:n Global Business Transformation Leader, joka on johtanut ja konsultoinut muutoshankkeita ympäri maailmaa, muun muassa Aasiassa, Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Viimeiset viisi ja puoli vuotta hän on toiminut keskeisessä roolissa ABB:n globaalin liiketoiminnan muutoksessa sekä johtajana että tukijana. Tällä hetkellä hän kirjoittaa kirjaa muutosjohtamisesta työnimellä Jiu-Jutsu Transformation.
-
Estão a faltar episódios?
-
Tässä jaksossa asiantuntijavieraanani on Juha Äkräs, Hintsa Performancen toinen perustaja ja hallituksen jäsen. Juha johtaa omaa johtamisen konsultointiyritystään, joka tukee organisaatioita kehittämään kollektiivista johtamiskyvykkyyttä sekä vahvistamaan huippusuoriutumista ja hyvinvointia kaikilla tasoilla. Hän toimii myös Executive in Residence -roolissa Aalto-yliopiston Tuotantotalouden laitoksella. Juhalla on pitkä ura Nokialla, jossa hän toimi henkilöstöjohtajana ja kuului yhtiön johtoryhmään sekä Nokia Siemens Networksin hallitukseen.
Tässä jaksossa pohdimme muun muassa seuraavia kysymyksiä: Miksi pintapuolisia organisaatiomuutoksia, jotka eivät vaikuta tekemisen tasolla, tulisi välttää? Minkälaisia henkilökohtaisia haasteita johtaja kohtaa irtisanomistilanteessa? Miten organisaation menestyksen tai epäonnistumisen tilanne vaikuttaa sen identiteettiin tai johtoryhmän mielentilaan?
-
Tässä jaksossa vieraanani on McKinsey & Companyn osakas Olli Salo, jolla on lähes 18 vuoden kokemus lukuisten suurten organisaatioiden transformaatioista ja transformaatioiden johtamisesta eri toimialoilla ja eri puolilla maailmaa. Keskustelemme muun muassa siitä, miten ketteryyden skaalaamisessa onnistuneet organisaatiot erottuvat muista, mitkä ovat yleisimmät esteet ketteryyden tiellä ja miten eri toimialojen erityispiirteet vaikuttavat muutoksen johtamiseen. Olli jakaa myös näkemyksiään siitä, miten johtoryhmän toiminnan tulee muuttua siirryttäessä kohti ketterää toimintatapaa ja mitä lainalaisuuksia onnistuneessa muutoksessa tulee huomioida.
-
Tässä jaksossa asiantuntijavieraana on OP Ryhmän uudistamisen johtaja Marika Parvinen, joka jakaa kokemuksiaan OP Ryhmän muutosmatkasta kohti ketterää toimintatapaa ja sen skaalaamista koko organisaatioon. Marikan ammatillisena intohimona on liiketoiminnan strateginen uudistaminen ja hän on toiminut aiemmin liikkeenjohdon konsulttina, digitaalisen transformaation johtajana ja väitellyt strategisesta johtamisesta. Jaksossa pohdimme muun muassa seuraavia kysymyksiä: Mitä ketterään toimintatapaan siirtyminen tarkoitti OP:n organisaatiokulttuurin kannalta? Mikä on johtamisen rooli kulttuurin muutoksen edistämisessä? Miten tukea työntekijöiden henkilökohtaisia oppimismatkoja ja ajattelutapojen muutosta? Sekä mitä OP:lla on opittu autonomian ja yhtenäisen suunnan tasapainottamisesta?
-
Tässä jaksossa pohditaan muun muassa seuraavia kysymyksiä: Miten tukea ihmislähtöistä uudistumista organisaatioissa? Kuinka tunnistaa ja ymmärtää muutosvastarinnan taustasyyt? Ja miten johtaja voi auttaa ihmisiä sopeutumaan uuteen suuntaan? Jakson asiantuntijavieraana on WithSecuren Chief People Officer Charlotte Guillou, jolla on lähes 20 vuoden kokemus yritysten uudistamis- ja kehittämishankkeista. WithSecurella Charlotte on johtanut monivuotista uudistamista, jonka keskeisenä tavoitteena on ollut arvojen, johtamisperiaatteiden ja kulttuurin yhtenäistäminen organisaation kasvutavoitteiden ja strategisten muutosten tueksi.
Satu viittaa puheenvuorossaan tutkimukseen: Hargadon, A. B., & Bechky, B. A. (2006). When collections of creatives become creative collectives: A field study of problem solving at work. Organization science, 17(4), 484-500. Linkki julkaisuun: https://www.researchgate.net/publication/228351330_When_Collections_of_Creatives_Become_Creative_Collectives_A_Field_Study_of_Problem_Solving_at_Work
-
Uudistajat-podcastin pilottijakso pureutuu muun muassa seuraaviin kysymyksiin: Mistä tarve organisaation uudistamiselle nousee? Mitkä tekijät edistävät uudistamista erilaisissa organisaatioissa? Entä miltä uudistaminen tuntuu käytännössä? Jakson asiantuntijavieraana on Tiina Tuulos, Futuricen Strategy Lead, joka on intohimoisesti omistautunut organisaatioiden kehittämiseen ja uudistamiseen. Futuricella Tiina osallistuu yrityksen strategisen suunnan ja tahtotilan luomiseen sekä tukee organisaatioita niiden muuttuessa digitaalisiksi, datapohjaisiksi, ketteriksi ja ihmiskeskeisiksi.