Episódios
-
Dersom valgene og ledelsen til dagens gjest hadde vært annerledes, dersom vi ikke hadde funnet olje i 1969, dersom menneskene som har jobbet tettest på Norges rikdom siden 90-tallet hadde tatt andre valg. Da kunne vi glemt dagens levestandard i Norge. Da kunne vi glemt «Verdens rikeste land». Da kunne vi glemt 17.000.000.000.000 på bok. Skjønner vi det?
Dette er historien om hvorfor vi har velferden vår, hvorfor den nye generasjonen spør om hva arbeidsgiveren kan gjøre for dem. Dette basketgutten fra Bærum som ble sentralbanksjef. Dette er han som ansatte Nicolai Tangen da alle sa han ikke burde. -
Samspillet! Om Erik Thorstvedt fikk sette premissene, var det kanskje det realitykonseptet Spillet burde hete. For snakk om lagspiller. Snakk om inspirator for folkene rundt seg. Snakk om evne til å maksimere et utgangspunkt.
Er det sånn i det virkelige liv også? Er det disse verdiene og egenskapene hans enestående karriere er tuftet på? Er det denne kraften som ligger bak 97 landskamper, VM-spill og FA-cup-tittel med Tottenham? Hvorfor betydde relasjonshøvdingen Kjell Schou-Andreassen så mye mer enn Gazza og Gary Lineker for karrieren? Og er den tilsynelatende bautaen så bauta som han framstår?
La oss si at den sårbare siden kommer til syne.
Og hva er det med kjelleren? Hva er det som gjør at Erik Thorstvedt nå takler det så bra? Vi er i kjelleren i løpet av episoden. Begge to. Men vi kommer oss opp igjen.
Lytt gjerne. -
Estão a faltar episódios?
-
Hva kommer etter tidenes opptur og tidenes kollaps? Fra tre til 500 ansatte og null til to milliarder omsetning fra 2019-2022. Så praktisk talt til null igjen - på et blunk. Historien om oppturen og kollapsen til elbil-laderselskapet Eaase er hinsides og helt unik. Og midt i stormens øye: Gründer og tidligere daglig leder Jonas Helmikstøl.
I denne samtalen forteller han om oppturen, om nedturen, om lederfilosofien, om voksesmertene, om feilene, om hva som skapte suksessen, om hvordan suksess utad nødvendigvis ikke kjennes som det innad, om hets, om eksterne krefter som ville dem vondt, om sårbarheten, om nær døden-opplevelser, om depresjon, om å reise seg, om å stå i prosessen, om ikke å endre filosofi, om veien videre. Og om troen på at Easee fortsatt er på vei til å bli størst og mest betydningsfull i verden i sin bransje.
Denne episoden skiller seg fra alle de andre. Akkurat som eventyret om Easee. Som ikke er ferdigskrevet.
-
Da norsk hockeys såkalte bad boy ble tvunget til å legge opp sto kjærlighetserklæringene fra motstanderne i kø. Både fra spillere og fans. Og to fete streker under svaret for hvilken respekt Tommy Kristiansen yter - og har ytt - ble satt.
Utskjelt? Kanskje. Primitiv? Kanskje. Røff? Definitivt. Nådeløs? Definitivt. Engasjert? Definitivt. Feig? Definitivt ikke. Skapende? Ja. Oppofrende? Definitivt. Lagspiller? Definitivt. Godhjerta? Definitivt. Målbevisst? Definitivt. Omsorgsfull? Definitivt. Viktig for norsk hockey? Defintivt. Kompleks? Definitivt. Interessant gjest? Ja.Dette er gutten som var millimeter fra å havne på skråplanet, men skjønte at utvisningsboksen i Sparta Amfi var et bedre sted å ta straffen enn på cella i Indre Østfold fengsel.
Denne episoden handler litt om hockey, men mest om livet.
Lytt gjerne. -
Ekte vare. Ekte gutter. Ekte dedikasjon. Ekte vinnere. Verdens beste par - i den mest somrete idrettene av de alle. Vaskeekte sommerolympiske og verdensmestere i sandvolleyball. Hvordan er det mulig? Hva gjør Anders Mol og Christian Sørum så gode sammen? Hva er formelen? Hva gjør at 260 årlige reisedager sammen foreløpig ikke har ført til skilsmisse - men rett og slett skapt det ultimate samarbeid. I og utenfor sanden. I gode og onde dager. Som det perfekte ektepar. Og Idretts-Norges kanskje mest ekte - og høyest presterende - par.Lytt gjerne.
-
Hun er legen, verdensmesteren, idrettspolitikeren, lagvenninna og annerledesjenta som stiller spørsmålene de fleste andre ikke våger - i alle miljøene hun er en del av. På bakgrunn av et grunnleggende og genuint ønske om å skape utvikling og bidra til trygge, åpne og rettferdige prestasjonsmiljøer. Skolert og herdet av bevisste foreldre og et verdibasert og oppsiktsvekkende framoverlent klubbmiljø. I denne episoden snakker Astrid Uhrenholdt Jacobsen om det brutale tapet av hennes bror, om hvor traumatisk det opplevdes å bli nulla av hele norsk idrett som tilsynelatende Russland-vennlig, om hvor uproblematisk det var å stå fra som lesbisk, om hva som skal til for skape god prestasjonskultur - og om effektene og fordelene ved å være en del av det. Og mye mer. Lytt gjerne.
-
Bli med inn i Google! Møt Tine Austvoll Jensen. Bli kjent med Bodø-jenta som ble toppleder i Google Norge. Bli kjent med «The Google way». Hva gjør Google for å kombinere en spisset prestasjonskultur med ønsket om å være Norges og verdens beste sted å jobbe? Hva gjør Google så spesielt? Hva gjør Tine Austvoll Jensen spesiell? Hvis du googler navnet finnet du blant annet ut at hun har vært CEO og sjefredaktør i Discovery Norge og har hatt ulike lederroller i Schibsted, MTG og Viasat. Hører du på podkasten finner du ut så mye mer. Bra dame. God lytt!
-
Han har scoret mål mer monumentale enn de fleste i norsk fotballhistorie. Han har vært og er en markant stemme både på og utenfor fotballbanen et helt liv. Og han reflekterer over karrieren og livet sitt som de færreste andre. Gøran Sørloth skøyt Norge til
VM og Rosenborg til norgestoppen - og er spydspissen til trenerlegendene Egil Drillo Olsen og Nils Arne Eggen. I tillegg er han pappaen til én av dem som skal skyte Norge til et nytt mesterskap.
Det blir det både klokskap og podkast av!
Lytt gjerne. -
Årets første måned er gått. Nyttårsforsettene fader ut. Denne episoden er det vi trenger.
Idrettslegen. Hjerneforskeren. Alle mediers hovedekspert - og landets kanskje fremste ambassadør - på og for den enorme effekten av fysisk aktivitet. En effekt kunnskapen begynner å bli så altoverskyggende dokumentert på at det nesten er rart at samfunnet ikke følger etter i større grad.
«Hvis fysisk aktivitet hadde vært en pille, hadde alle tatt den!» Ole Petter Hjelle får deg til å tenke i denne episoden. Og vinner-definisjonen han har mot slutten står helt i stil med at kampen han kjemper hver eneste dag, i bunn og grunn handler om å skape gode liv for deg og meg. -
Han er fellessmart. Men han verdsetter høyt at hver aktør får sin enkeltstart og sin egen sekundering. Dette er en episode om langrenn, men først og fremst om ledelse. Om utøveren. Eksperten. Kommentatoren. Sportssjefen. Totningen. Lederen og menneske. Åge Skinstad er tidenes mestvinnende sjef for nasjonalsporten vår langrenn - og nå sjef for VM på ski i Trondheim 2025. Er det mulig å gjenskape folkefestene fra Trondheim 1997 og Oslo 2011? Hva kommer den ufravikelige kjærligheten til skisporten fra? Hvordan leder han? Hva har han lært fra rollene som leder og direktør i Adidas, Swix, NHO og Hapro? Hvorfor ble han ikke like god som kompisen Bjørn Dæhlie i sporet? Og hvorfor ble alkohol tema i denne episoden?
Åge Skinstad, folkens! -
Når du ser på plakatene av heltene dine og bestemmer deg for å spille i verdens beste liga på gutterommet som 8-åring, blir det, for de aller, aller fleste med drømmen. Hva gjorde at Andreas Martinsen realiserte det vidløftige? Hva gjorde at akkurat han 17 år senere(!) kunne stå på den ultimate hockeyscenen i NHL - med smilet om munnen, blank i øynene - å oppleve at lyset ble slukket og nasjonalsangen ble spilt mens han mimret tilbake på den lange og tøffe veien til drømmen. I denne episoden bringes øyeblikket tilbake og forklaringer det er vanskelig ikke å bli inspirert av brakt på bordet. Gutten som nå bor på småbruk i Innlandet og spiller for det han beskriver som et vinnerlag så sterkt i Storhamar - at driven og karrieren har fått en vaskeekte restart, er verdt å lytte til.
-
Viking er en av Norges største fotballklubber. En gammel storhet i norsk fotball som har vært nede i en bølgedal. Nedrykk til nivå 2 i 2017 tvang klubben til en selvransakelse og kursendring som har skapt historisk stor interesse utenfor banen og kamp om medaljer på.
Hva har skjedd? Og hvordan skal klubben ta det siste steget for å bli best i landet?
Kaptein Zlakto Tripic og frittalende Kristoffer Løkberg representerer spillerne. Morten Jensen kommer fra trenerbenken. Eirik Bjørnø stiller fra ledelsen. Brede Hangeland kommer med perspektivet og erfaringen fra Premier League og landslag. Og sportsleder i Stavanger Aftenblad Stig Nilssen ser det hele utenfra.
(Episoden er et utdrag fra Live-podkast i Stavangeren) -
Hun genierklæres av de største internasjonalt i miljøet - på alle parameter. Hun spiller på, komponerer til og presterer på de største scenene i verden - og gir ut musikk på sjangerens mest anerkjente plateselskap. Den 33 år gamle jazz-saksofonisten Mette Henriette fra Trondheim vekker oppsikt på en måte som gjorde meg grunnleggende nysgjerrig. Hvordan havnet hun på disse scenene? Hva har gjort henne så oppsiktsvekkende god? Hva er hennes viktigste kriterier i jakten på prestasjon? Og hva jakter hun? Utvikling eller stjernestatus? Mens hun nå jobber med sin første konsert i den norske operaen, tok hun seg tid til oss. Og svaret på spørsmålet «Idrett?»: Livet! Lytt gjerne - vi har en ekte kunstner i huset.
-
Han har tenkt og levd som en toppidrettsutøver siden han var 12 år. Men likevel ivaretatt leken og livet. Med en far og en bestefar som satte standarden for hvilke verdier og kvaliteter Jarl Magnus Riiber ser etter i menneskene han vil omgås i jakten på utvikling. Hvordan endte en gutt fra Heming opp med endre en hel idrett?
Når du lærer fokuset hans på kvalitet i treningsarbeidet, strukturen og de optimale forberedelsene å kjenne. Når du hører hvor bevisst han er på hvor mye relasjonen til lagkamerater, støtteapparat og samarbeid betyr for individuell prestasjon. Så er det lettere å skjønne hvorfor han den råeste kombinertutøveren verden har sett. -
Hvor mye kraft er det mulig å hente i god ledelse av menneskene i garderoben? Hvor mye kan man heve nivået på prestasjonen - på både individet og laget - gjennom oppriktig å bry seg om og se spillerne?
Hva ligger bak bitte lille KFUMs historiske og utrolige opprykk til Eliteserien? Hva er trener Johannes Moesgaard og hans team sin oppskrift og hemmelighet bak å få så mye ut av så lite?
Er du trener eller leder - eller har ambisjon om å bli det: Lytt til denne!
Kanskje klubben har fasiliteter nivå tre. Men at det bedrives ledelse, lagbygging og trenergjerning på elitenivå, tror jeg vi bare kan slå fast.
Det er gratis å bry seg. -
I dag unner vi oss et gjenhør med en av podkastens mest lyttede og omtalte episoder. Der idrettspsykolog, prestasjonsutvikler, Nicolai Tangens første ansettelse i Oljefondet, Olympiatoppens mentaltrener og mannen Rosenborg nylig ansatte for å få prestasjonene på rett kurs: Anders Meland. En episode som gir refleksjoner vi alle som arbeidstaker, arbeidsgiver eller menneske bør ta med oss inn hverdagen. God lytt!
-
Hun er den yngste kvinnen i verden som har gått alene til sydpolen. 28 år gamle Hedvig Hjertaker er både historisk og har en historie som forteller mye om hvorfor og hvordan hun har blitt nettopp det. Bergensjentas unge liv er allerede spekket med nedturer like monumentale som oppturene. Hun er toppsvømmeren som endte opp med akkurat å holde seg flytende. Jenta som reiste seg for så å miste mammaen sin brutalt. Det er store prestasjoner, livsendrende opplevelser og sterke følelser involvert. På veien til sydpolen, på veien til realisering - og i denne samtalen. Jeg ble både fascinert og inspirert. Og jeg tror du vil bli det samme.
-
Jeg har bedt 108 gjester fortelle om sin moderklubb. Og samtlige har fortalt med gnistrende entusiasme om hvor mye den har betydd på veien til et OL-gull, en statsministerpost, en konsernsjefstilling eller rett og slett til å bli menneske. I denne episoden vil jeg hylle MIN moderklubb som nå sørget for en kollektiv eufori i mitt kjære Egersund med et historisk opprykk til OBOS-ligaen. Hvem var det egentlig som rykket opp?
-
Kina. India. Bali. USA. Storbritannia. Det er de siste ukers scener for diplomaten, fredsmegleren, politikeren, foredragsholderen, den tidligere miljøsjefen i FN, utviklingsministeren, miljøvernministeren og lederen i SV - Erik Solheim. Podkastens første gjest som har fredsmekling i krigsherjede områder som karrierens mest betydningsfulle øyeblikk. En episode der Solheim setter situasjonen i verden - og balansen mellom vesten og østen - i et perspektiv kanskje kun han har erfaring til å gjøre i landet vårt. Jeg garanterer at du vil bli fascinert. Og husker du hvordan han måtte avslutte jobben som miljøsjef i FN to år før tiden? Det er Solheims største nedtur. Som han lærte masse av og forteller åpent sin oppsiktsvekkende versjon av. Og hva er en vinner for en diplomat av hans format? Lytt gjerne - og bli klokere.
-
Historien, relasjonene, familien, erfaringene, perspektivene og karrieren til Mushaga Bakenga er like oppsiktsvekkende og fascinerende som selve fyren og refleksjonene han bringer til bordet.
Ja, dette er en episode om en fantastisk fotballspiller og hvordan skape prestasjon PÅ banen, men vel så mye mennesket «Mush», hans verdier og hvordan skape et godt liv for seg selv og andre UTENFOR.
Lytt gjerne! - Mostrar mais