Joakim Jardenberg Podcasts
-
Joakim Jardenberg har internetifierat Sverige sedan tidigt 1990-tal. Som affärsängel, föreläsare, debattör, evangelist, utbildare, vd-viskare – och mycket annat – fortsätter Joakim att experimentera, inspirera och genom sina olika engagemang – arbeta för att framtidssäkra Sverige.
Joakim är idag också vd på Get AI, med ambitionen att etablera sig som ett av Europas ledande AI-center. Du hittar mer om Joakim här och i podden En sak idag bjuder han på korta kommentarer på världens mest omtalade teknik- och internetfenomen just nu. När han gästar Framtidslandet blir det ett samtal om värdet av ett "hacker's mindset", framtidens mest värdefulla kunskaper och kompetenser – och vad som händer med våra städer när alla bilar är självkörande.
Framtidslandet är en podd om hur Sverige kan bli världens smartaste land. Ledande entreprenörer, forskare och näringslivsprofiler ger sin syn på hur framtidens bästa idéer, arbeten och arbetsplatser kan födas och finnas här – för att sedan exporteras runt hela världen.
Samtalen leds av Daniel Kjellsson och podden produceras av Learnster.
Över 100 av Skandinaviens mest innovativa företag använder idag Learnsters utbildningsplattform för att omvandla information till riktig kunskap i människors huvuden. Lättsmälta insikter, eller dynamiska utbildningsprogram, görs enkelt tillgängligt i Learnster för både medarbetare, kunder och partners.
Tillsammans kan vi bygga ett framtidsland.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Vi har med Joakim Jardenberg som tar oss igenom internets historia! Vi pratar om varför modemen lät så förskräckligt, hur sociala medier växte fram, dagens betalväggar, nationalencyklopedin, data, digitalisering, TikTok, avlyssning, machine learning och mycket mer!
-
Frances Sprei är expert på elektromobilitet. Hon forskar på Chalmers och har ett brinnande engagemang för hållbara transportlösningar. Vi pratar om framtidens städer, flytande sparkcyklar i Kalifornien, elfordon i allmänhet och elbilar i synnerhet.
[cardboard id="858"]
Frances på Chalmers
Frances på LinkedIn
Joakim Jardenberg pratar om sparkcyklar i #ensakidagMaria Grahn
Eric Zinn -
Erik Starck är en person som jag borde känna. Vi har ju trots allt 70 gemensamma vänner på Facebook. Men trots detta visade det sig att vi aldrig träffats eller ens konverserat online innan vi sågs på House of Ada i Malmö. Jag passade på att träffa Erik då jag var i Malmö och vi hade ett mycket lärorik och intressant samtal om e-hälsa, hackathons, startups och om hur man inte ska ta betalt i aktier när man säljer sitt företag på höjden av en värderingsbubbla.
Länkar:
Erik på LinkedIn
Lean forward
House of Ada
Centre for Healthcare Improvement
Health2B
Honest By
Peter F Hamilton
En scary robot från Boston Dynamics:
Relaterade avsnitt:
Avsnitt 32 - Claes Magnusson
Avsnitt 33 - Christian Sandström
Avsnitt 34 - Joakim Jardenberg
-
Kenneth Verlage är Business CIO på Postnord och en riktig visionär. Han har en lång karriär bakom sig i transportbranschen och är idag ansvarig för marknadsdelen av Postnords digitala verksamhet, något som utvecklas i mycket snabb takt. Vårt samtal handlade, förutom om Kenneth själv, om digitaliseringens möjligheter, om affärssystemens död och om blockkedjor. Häng med!
Länkar:
Postnord
Relaterade avsnitt: Joakim Jardenberg E-handelspanel Arne Andersson Mikael Haglund
Kenneth på LinkedIn
Kenneth på Twitter, @verlage
Kenneths blogg
Tre inlägg om konsumentteknologi, Kenneths och mina 1 och 2
Kollaborationsplattformen Slack
Kollaborationsplattformen Trello
Om blockchainteknologin i IVA Aktuellt sid 14-21 (+ ett bra avsnitt om detta i podden Digitalsamtal)
Beskrivning av en artikel om smarta sändningar som blir smarta gränssnitt
Drive sweden
Physical Internet
Gartners hypekurva
Postnords app -
Joakim Jardenberg är idag internetchef i Helsingborgs stad där han bland annat arbetar för att skapa så låg friktion som möjligt mellan stadens invånare och internet. Han har, och har haft, flera uppdrag åt stora företag och organisationer inklusive Regeringen. Vårt samtal handlade naturligtvis om internet. Men även om platooning, medborgarlön och hur man kan göra uppror mot taylorismen. Och mycket annat. Joakim visar upp sitt solcellsbatteri Avsnittet är det sista av fem inspelade under Almedalsveckan 2015. De är alla inspelade under drygt ett dygn och har publicerats i kronologisk ordning. Anledningen till detta är att för mig utgör de fem avsnitten olika delar av samma konversation, fördelat på fem samtalspartners. De fem avsnitten och deras publiceringsdatum är:9/7 2015 - Karolina Boholm16/7 2015 - Johan Lange23/7 2015 - Claes Magnusson30/7 2015 - Christian Sandström6/8 2015 - Joakim Jardenberg
Länkar:
Joakims hemsida där alla kontaktuppgifter med mera finns
Den fantastiska lilla datorn Raspberry Pi
Platooning
Physical Internet
Ett inlägg om Good enough
Richard Foster från Yale om hur medellivslängden för stora företag sjunkit från 67 till 15 år
THINK Accelerate
bilprospekt.se
DHL-studie om effekter och möjligheter med billiga sensorer
Bumbee Labs vill spåra din mobiltelefon
Brit Stakston och Deeped Strandh on digitala och analoga värderingar
En film om Flipped classroom
Rapporten Svenskarna och internet 2014
Fuck TaylorFoto: Tobias Björkegren
-
Christian Sandström är docent i innovationsteknik på Chalmers och forskningschef på institutet Ratio. Hans forskning handlar om hur teknologiskiften påverkar etablerade företag och han har studerat flera av de fall som ofta nämns i detta sammanhang såsom Kodak, Facit och Hasselblad. Vårt samtal handlade om hans forskning, om delningsekonomi, om hotade branscher, samt om hur begreppet "bransch" kanske till och med är förlegat.
Avsnittet är det fjärde av fem inspelade under Almedalsveckan 2015. De är alla inspelade under drygt ett dygn och kommer att publiceras i kronologisk ordning. Anledningen till detta är att för mig utgör de fem avsnitten olika delar av samma konversation, fördelat på fem samtalspartners. De fem avsnitten och deras publiceringsdatum är:9/7 2015 - Karolina Boholm16/7 2015 - Johan Lange23/7 2015 - Claes Magnusson30/7 2015 - Christian Sandström6/8 2015 - Joakim JardenbergLänkar:
Christian på Chalmers Christian på RatioBrian Chesky, VD och grundare till AirBnB kommenterar Marriot på TwitterAmazon Dash ButtonsDagny, Sveriges äldsta bloggare, fångad av Carl Heath i Almedalen.Min son, Jonathan, berättar om hur unga använder sociala medier.Moore's lagAxis kamerorPick-and-shovel play -
Claes Magnusson har arbetat med digital utveckling sedan 1980-talet och driver idag utbildningar inom apputveckling, mobil handel med mera. Han är expert på Apple och har följt företaget noga i många år. Vårt samtal handlade, förutom om utbildningar och Apple (som har världens bästa försörjningskedja enligt Gartner Group), om IT-avdelningar, mikropositionering och om hur bra Apple Watch egentligen är.
Avsnittet är det tredje av fem inspelade under Almedalsveckan 2015. De är alla inspelade under drygt ett dygn och kommer att publiceras i kronologisk ordning. Anledningen till detta är att för mig utgör de fem avsnitten olika delar av samma konversation, fördelat på fem samtalspartners. De fem avsnitten och deras publiceringsdatum är:9/7 2015 - Karolina Boholm16/7 2015 - Johan Lange23/7 2015 - Claes Magnusson30/7 2015 - Christian Sandström6/8 2015 - Joakim JardenbergLänkar:
Claes på Twitter, @claes
Claes på Facebook (följ honom där om du vill ta del av hans spaningar gällare bland annat Apples utveckling)
Claes på LinkedIn
Malmö Yrkeshögskola
Listan Supply Chain Top 25 från Gartner Group där Apple nu har klassats som Master efter att ha haft toppositionen flera år i rad.
Storyn om hur Toshibas hårddisk möjliggjorde första iPoden.
Sjukhus analyserar kreditkortsdata för att identifiera livsstilssjukdomar
Jämförelse mellan Apple och Amazon (ur ett SCM-perspektiv)
Test av Apple Watch på Klocksnack
Kevin Kelly om The One Machine
Nyhetstjänsten Omni
Appen Wikiwatch
Den alldeles lysande TV-serien Silicon Valley
Avsnittet med Jonas Söderström, författare till boken Jävla skitsystem -
Johan Lange är författare, ledarskapsexpert, föreläsare och rådgivare. Han har skapat LUCK-konceptet där han använder sig av olika perspektiv för att stödja ledningsarbete inom organisationer. Centralt i Johans arbete är människans roll och hur denne fungerar i en alltmer digitaliserad verklighet. Vårt samtal handlar mest om detta perspektiv men även om lite annat, som till exempel barber shop-sång.
Avsnittet är det andra av fem inspelade under Almedalsveckan 2015. De är alla inspelade under drygt ett dygn och kommer att publiceras i kronologisk ordning. Anledningen till detta är att för mig utgör de fem avsnitten olika delar av samma konversation, fördelat på fem samtalspartners. De fem avsnitten och deras publiceringsdatum är:
9/7 2015 - Karolina Boholm16/7 2015 - Johan Lange23/7 2015 - Claes Magnusson30/7 2015 - Christian Sandström6/8 2015 - Joakim JardenbergLänkar:
Johan Lange på Twitter, hemsida
Relaterade avsnitt:Daniel EkwallMaria Gustafsson och Lena Göthberg
Luck-boken
Fair transport
Sweden Social Web Camp SSWC
Webcoast
Samsungs skärm som visar vad som händer framför en lastbil
Waze
Wordpress
Dave Snowden - Cynefin
Jambalaya på Facebook