Trump Podcasts

 • Biden har nu regerat en fjärdedel av sin mandatperiod som president. För ett år sedan, nästan i samband med Bidens tillträde, stormades USA:s parlamentsbyggnad Kapitolium. Detta var något Trump fått mycket kritik för, eftersom han anses ha understött upproret med sitt "fight like hell".

  Många är glada att slippa Trump, men han verkar ändå ständigt lura bakom kulisserna. Vi ska idag prata om hur stark Biden står sig inför mellanåret, men framförallt - Kan Trump få en comeback?

  Vi pratar om Bidens möjligheter att lyckas med midterms/mellanårsvalet, där det i dagsläget är mer som talar emot än för att Demokraterna ska lyckas behålla den oerhört knappa marginalen i kongressen. Vi pratar också om Gerrymandering och hur Republikanerna kan ha vunnit slaget om att valdistriktens utformning.

  Lästips :

  https://www.nytimes.com/2022/01/06/us/politics/cheneys-jan-6.html

  https://www.c-span.org/video/?516986-1/president-biden-vice-president-harris-speak-january-6-anniversary

  https://history.house.gov/Institution/Party-Divisions/Party-Divisions/

  https://www.senate.gov/history/partydiv.htm

  https://www.politico.com/interactives/2022/congressional-redistricting-maps-by-state-and-district/

  How popular is Joe Biden? | The Economist

  KÖP ANDRA KAMMAREN-MERCH:

  https://andra-kammaren.myspreadshop.se/

  HÖR AV DIG TILL OSS:

  Instagram: https://www.instagram.com/andrakammaren

  Facebook: Andra kammaren | Facebook

  Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC1Egup5p2CL0TTdm6RB9G4g

  Webbsida: Andra Kammaren Podcast – Vi förklarar vad vad som egentligen händer i politiken

  Mejl: Andrakammarenpodcast@gmail.com

 • Ronie Berggren analyserar Donald Trumps mellanårsvals-rally i Phoenix, Arizona, den 15 januari 2022.

  -------
  STÖD AMERIKANSKA NYHETSANALYSER: http://usapol.blogspot.com/p/stod-oss-support-us.html

 • Här finns Sveriges Radios korrespondenters krönikor i P1-morgon samlade som podd.

  Washington, torsdag morgon.Här i USA är det inte bara ett nytt år nu utan precis som i Sverige, ett valår.Vi ser redan hur kampanjandet till kongressen och olika guvernörs,- borgmästarposter och andra lokala val runtom i landet pågår för fullt. I november avgörs det, men en ofrånkomlig del av hela valrörelsen är ett annat val det till Vita huset 2020. Donald Trumps envisa, falska påståenden om att hans rättmätiga seger stals av demokraterna är nödvändig för många republikanska kandidater att ställa sig bakom och lyfta fram. En majoritet av deras väljare tror på konspirationsteorin. Och många demokraters huvudbudskap är faran de menar att republikanerna utgör för den amerikanska demokratin i och med valstölds- anklagelserna och sättet en del av dem spelat ned stormningen av Kapitolium 6 januari i fjol.Så Donald Trumps närvaro är stark även detta valår, trots att han inte står på röstsedeln och det som står på spel är majoriteten i kongressen som republikanerna hoppas vinna med hjälp av Trump.Men 2022 är också ett avgörande år för ett par av de allra mest omstridda frågorna, som för många amerikaner är fundamentalt viktiga. Nämligen rätten till abort och rätten att bära vapen. I sommar kommer Högsta domstolen med besked om frågorna som kommer att få betydelse för miljontals människor.HD ska besluta om amerikaner i alla delstater ska ha rätt att beväpna sig också utanför sitt hem. I dag är det flera stater som bara tillåter det i särskilda fall, bland annat New York och Kalifornien.Och i ett av de mest emotsedda beskeden från HD på decennier, kan domstolen komma att riva upp prejudikatet i Roe versus Wade, ett nära 50 år gammalt beslut som garanterar alla kvinnors rätt till abort. Resultatet skulle då bli att abort troligen helt eller delvis snart kommer förbjudas i nära hälften av alla delstater i USA. En seger abortmotståndare kämpat för i ett halvt sekel, men ett potentiellt domslut abortförespråkare kallar för katastrofalt.Så USA:s 2022 alltså: ett år då aborträttens framtid avgörs, den grundlagsskyddade rätten att bära vapen kan utvidgas och det amerikanska folket ska välja sina representanter för första gången sedan det dramatiska, historiska och djupt splittrande presidentvalet 2020.Cecilia Khavar i Washington cecilia.khavar@sverigesradio.se

 • Det var inte "elaka Trump", "läskiga Ryssland" eller "galna Brexit" som blev spiken i kistan för individuella rättigheter i västvärlden. Istället var det den "liberala demokratins" egna institutioner som äntligen kom ut ur garderoben och visade upp sitt rätta ansikte.

  https://www.mises.se/2021/11/21/covid-tyranniet-upploser-myten-om-den-liberala-demokratin/

 • Ett år har gått sen stormningen av den amerikanska kongressen. Hör våra korrespondenter om hur händelsen har påverkat USA och hör om den tredjedel av USAs befolkning som fortfarande tror att Trump vann valet.

  Medverkande: Cecilia Khavar, Washingtonkorrespondent och Roger Wilson, New York-korrespondent.Programledare Kajsa BoglindProducent: Viktor MatssonTekniker: Brady Juvier

 • Dr Anthony Fauci har varit medicinsk rådgivare till alla USA:s presidenter sedan Ronald Reagan. Då handlade det om AIDS och HIV. I denna exklusiva intervju berättar Dr Fauci om det svåra pandemiläget i USA, om hur han ser på Sveriges strategi och hur han tvingades säga mot Donald Trump.

 • Ronie Berggren och Björn Norström om det senaste i USA: Biden och Trump har tagit sina booster-shots; Smash-and-Grab i Arizona; Representanthuset röstar för resolution om islamofobi; Elon Musk betackar sig för CNN; Chicagos borgmästare Lori Lightfoot ber om federal hjälp för att få stopp på brottslighet; Joe Manchin står upp för sina väljare; Biden och Demokraternas arbete underkänns av amerikanska väljare; Burlington, Vermont vill bygga upp poliskåren men hittar inte rekryter; Dallas demokratiske borgmästare stöder polisen; Sportkanalen ESPN gör inget om transgender-mannen Lia Thomas som vann simtävling; Bettie Midler ber West Virginia om ursäkt för utspel om Joe Manchin; Kyle Rittenhouse får stående ovationer på konservativ konferens i Arizona; Ron DeSantis lovordas av nyinflyttade för att Florida är tryggt.

  ------
  STÖD AMERIKANSKA NYHETSANALYSER: http://usapol.blogspot.com/p/stod-oss-support-us.html

 • Möt Jonathan Lundberg och hör hans rapport om ett digitalt kulturkrig mellan liberala och konservativa i hela västvärlden. Ett högt tonläge mellan människor som vill förbättra världen på sitt sätt. Ett tonläge som måste sänkas för att människor och politiken ska kunna mötas och kompromissa.Jonathan har vuxit upp och levt större delen av sitt liv på internet, men nu genom sin forskning och den nya boken Från världskrig till nätkrig förklara han orsakerna till varför det ser ut som det gör på nätet - en värld som yngre lever i och äldre har svårt att förstå
  Om avsnittet:  Målgrupp: medelålders, lärare, politiker, ungdomar  Lär dig: 4chan, meme, rickrolling, nätkultur, pewdiepie, USA-val, generationer, qanon  Vinn boken. Vi lottar ut boken till dig som rekommenderar detta poddavnsitt. Dela ett inlägg i sociala där du hänvisar till avsnittet och hashtaggen #nätkrigDela poddavsnittet: https://www.effekten.se/natkrig till Facebook, Twitter, Linkedin
  Minns ni vad som hände kring Trumps maktövertagande? Känner ni till situationen på 4chan och kopplingen till USA-valet 2016? Trump vände sig till vita unga män i socialt utanförskap på 4chan och förklarade att deras problem beror på vänstern, liberaler, feminister och invandrare och att en röst på honom innebar att de förstnämna skulle få tillbaka sin makt. Med sig fick han en internetrörelse med chockhumor, nynazisttoner och konspirationsteorier.  Under en månad skrevs en miljon tweets om det som började som internskämt: att cheese pizza skulle tolkas som child pornography och hur ostpizzan omnämndes i liberalernas - av ryska hackers läckta - email och därmed anklagades de för att driva en pedofilring från en pizzeria i Washington DC. Omvärlden tänkte till slut “ingen rök utan eld” och än värre: en beväpnad ung man stormade pizzerian för att frita barn inlåsta i källaren - en källare som inte existerade. Extremism, konspirationer, skämt och allvar spreds samtidigt i en svindlande hastighet. En lyckad påverkskampanj som undergrävde internets status som demokratins spelplan.  Qanon beskrivs som pizza gate på steroider. En anonym användare Q skrev på 4chan att hen hade information om att Trump planerade ett massgripande av demokrater och vänsterliberaler som misstänktes för att styra västvärlden. Detta spreds på samma sätt som pizza gate utanför 4chan. När det nådde femtiplussarna så måste det plötsligt tas på allvar och allt slutade med att Capitoleum stormades.  Men vad händer nu? Är det lugnt i och med Trumps fall och att han stängdes av från sociala medier. Nej, inte alls. Teknikjättarnas censur kväver och samtidigt eldar på kriget. Jonathan menar att i grunden handlar det om att vi måste se vad som brustit i samhället, att fånga upp den växande psykiska ohälsan och att förstå varandra.  Jonathan Lundberg, Jonas Jaani (32:47)

  Länkar / mer information:  Vi lottar ut Jonathans bok till personen som rekommenderar detta avsnitt på sociala medier. För din chans, dela bara ett inlägg som hänvisar till denna podcast och inkluderar hashtaggen #nätkrig  Jonathan Lundberghttp://jonathanlundberg.se/Jonathan på Twitter:https://twitter.com/lundbergjd  Boken "Från världskrig till nätkrig"https://www.adlibris.com/se/bok/fran-varldskrig-till-natkrig-hundra-ar-som-formade-internet-9789164207500  Ljudboken "Från världskrig till nätkrig: Hundra år som formade internet" via Storytelhttps://www.storytel.com/se/sv/books/2606748-Fraan-vaerldskrig-till-naetkrig-Hundra-aar-som-formade-internet  Alla avsnitt av digitaliseringens podcast Effekten:https://www.effekten.se/avsnitt  Vi finns där du hittar dina övriga poddar:https://www.effekten.se/prenumerera/  Apple Podcasts:https://itunes.apple.com/se/podcast/effekten-digitalisering-kunskap/id1171229363  Google Podcasts:https://www.google.com/podcasts?feed=aHR0cHM6Ly93d3cuZWZmZWt0ZW4uc2UvZmVlZC9wb2RjYXN0Lw==  Acast:https://www.acast.com/effekten  Spotify:
  https://open.spotify.


 • Efter stormningen av USA:s kongress i början av januari i år startades en utredning. Den undersöker upprinnelsen till attacken men har stött på patrull gång på gång. Donald Trump motarbetar granskningen, som leds av demokrater, och menar att den vilar på fel grunder och är politiskt motiverad. Vad vet vi än så länge om bakgrunden till upploppen? Varför är utredningen ledd av politiker? Vad visste Trump egentligen och kan eventuella avslöjanden hindra honom från att ställa upp i presidentvalet 2024? Det pratar vi om i Aftonbladet Daily.
  Gäst: Wolfgang Hansson, Aftonbladets utrikespolitiske kommentator.
  Programledare: Amanda Hemberg Lind
  Kontakt: podcast@aftonbladet.se

 • Lyssnaren Elin fick möjligheten att elchocka sönder David Druid en hel sändning, och HERREGUD vad hon levererar. Vi pratar om Vänsterpartiets gruppledare Catarina Wahlgren som rappade loss i Stockholms regionfullmäktige! Frankrike-experten Fanny Härgestam uppdaterar oss om den franske politikern Éric Zemmour som jämförts med Trump! Jan Emanuel är kanske den mest sosse-kritiska sossen vi har! Boris Johnson är i blåsväder igen! Katherines Zimmerman tittar förbi!

 • Ronie Berggren och Björn Norström om det senaste i USA: Chris Cuomo får sparken från CNN; A.O.C hävdar att smash-and-grab inte existerar; Biden vill finansiera dagis-verksamheter; Stämning i West Virginia för att förhindra trans-genders från att inte delta i kvinnoidrotter; Alltfler svarta blir öppet konservativa; Fetanyl också en kris parallell med den amerikanska opioidkrisen; Ron DeSantis vill skapa en civil militär parallellt med nationalgardet; Hälften av amerikanerna har fått det sämre ställt på grund av inflationen; HD-domare Sonya Sotomayor jämför bebisar med hjärndöda människor; Skolskjutningen i Michigan får stort efterspel; Iran hotar världen, Israel vill se hård amerikansk linje; Polis kritisk till ACLU; Bob Dole avliden vid 98 års ålder; Svårt åtal i Arizona om gränsdragning mellan mord och självförsvar; Allt fler hoppar av Kamala Harris stab; Rättegång pågår mot Jussie Smollett; Trump släpper boken ”Our Journey Together”.

  ------
  STÖD AMERIKANSKA NYHETSANALYSER: http://usapol.blogspot.com/p/stod-oss-support-us.html

 • "Kommunikation måste bygga på hopp, ingen bordar ett sjunkande skepp"

  COP26 har precis avslutats och hållbarhetsstrategiska kommunikationsbyrån The New Division har varit där.

  I det här avsnittet av Sustainability Talks gästar företagets grundare och VD, Jakob Trollbäck, och hållbarhetsstrategen Sara Lindström för att prata om de globala klimatmålen som sattes upp och överenskommelserna som gjordes under klimattoppmötet.

  Hoppet är både färgerna och språket. The New Division är kommunikationsbyrån som tog fram språket till FNs mål för hållbar utveckling, ett färgstarkt, periodiskt system med sjutton komponenter. Ett ramverk som används världen över av både länder, organisationer och företag.

  Det blir en genomgång av COP26, från genomförandet till vad avtalet egentligen säger och varför vi ska se det som en framgång. Vi pratar även om varför hållbarhetschefer utan makt är den största greenwashingen man kan göra, varför vi måste lyssna på de nya generationerna och hur det kom sig att Trump fick makten.

  Tack Jakob och Sara för att ni inspirerar oss att välja hoppet istället för förtvivlan!


 • Plötsligt blev guvernörsvalet i Virginia i USA spännande för utgången av presidentvalet 2024. President Joe Biden har det svajigt och förre presidenten Donald Trump dansar i kulisserna efter republikanernas framgångar i valen. Hur ser det ut för Biden efter snart ett år som president? Kan vi räkna med att Trump ställer upp igen 2024?
  Välkommen till Aftonbladet Utrikes!
  Programledare: Jenny Ågren, utrikesexpert Nivette Dawod.


 • Det har gått ett år sedan Joe Biden utropade sig själv till segrare i det amerikanska presidentvalet. Sedan dess har mycket av tiden gått åt att reparera de skadade relationer till omvärlden som Donald Trump lämnade efter sig men också åt att försöka driva igenom olika reformpaket. Men efter en förhållandevis stark vår med stark ekonomisk återväxt har förtroendet nu sjunkit till rekordlåga nivåer för presidenten. Faktum är att den enda prseident någonsin med så låga förtroendesiffror ett år efter valet var företrädaren Trump. Så varför är förtroendet så lågt och hur kommer det sig att han inte lyckats genomföra sina tänkte reformer? Om det berättar Aftonbladets utrikeskommentator Wolfgang Hansson. Reporter och producent Patrik Syk.

 • Om Shownotes ser konstiga ut (exempelvis om alla länkar saknas. Det ska finnas MASSOR med länkar) så finns de på webben här också: https://www.enlitenpoddomit.se Avsnitt 340 spelades in den 26 oktober och eftersom att Winston Churchill var mottagare av världens första OMG ( https://www.theatlantic.com/technology/archive/2011/03/winston-churchill-was-the-recipient-of-the-first-omg/73054/ ) så handlar dagens avsnitt om:

  INTRO:- Alla har haft en vecka... Ord som ingår i beskrivningarna är: 9år, dator, avundsjuka, bästa restaurangen, stress, parkeringsböter, ilska, fru till Frankrike, städat garaget, ensamstående, stress, Café tjänst - BONUSLÄNK: Lilla styrbjörn, https://xn--lillastyrbjrn-smb.se/

  FEEDBACK AND BACKLOG:- Den är här https://www.thurrott.com/games/xbox/258270/microsofts-xbox-mini-fridge-arrives

  ALLMÄNT NYTT- Han den där Trump skapar en ny social plattform https://www.bbc.com/news/world-us-canada-58990330 https://grahamcluley.com/donald-trumps-truth-social-account-posts-a-picture-of-a-pig-defecating/ https://www.vice.com/en/article/5dgm5k/truth-social-is-mastodon-trump https://www.theverge.com/2021/10/22/22740354/trump-truth-social-network-spac-mastodon-license-software-freedom-conservancy - Självklart lite övervikt och push för högertroll även på Twitter: https://www.theguardian.com/technology/2021/oct/22/twitter-admits-bias-in-algorithm-for-rightwing-politicians-and-news-outlet - Spotify öppnar för videopodcasts: https://variety.com/2021/digital/news/spotify-video-podcasts-all-creators-1235093620/

  DISKUSSION:- Vart går gränsen för Techjättarna - Länkar: https://www.bbc.com/news/technology-58921230 https://www.engadget.com/linkedin-china-shut-down-jobs-app-injobs-162054059.html https://blog.google/outreach-initiatives/public-policy/our-content-removal-transparency-report-january-june-2021/ - WebBrowser tillägg… vad kör vi? - Björn och David: - Lastpass ( https://microsoftedge.microsoft.com/addons/detail/lastpass-free-password-m/bbcinlkgjjkejfdpemiealijmmooekmp ) - Johan - Bitwarden ( https://microsoftedge.microsoft.com/addons/detail/bitwarden-gratis-l%C3%B6seno/jbkfoedolllekgbhcbcoahefnbanhhlh?hl=sv ) - ClearURLs ( https://microsoftedge.microsoft.com/addons/detail/clearurls/mdkdmaickkfdekbjdoojfalpbkgaddei?hl=sv ) - GDPR Auto Cookie consent ( https://microsoftedge.microsoft.com/addons/detail/gdpr-auto-cookie-consent/hifalbgdldpakaajljlomcchoahghfmb?hl=sv ) - Microsoft Outlook ( https://microsoftedge.microsoft.com/addons/detail/microsoft-outlook/kkpalkknhlklpbflpcpkepmmbnmfailf?hl=sv ) - Save to Pocket ( https://microsoftedge.microsoft.com/addons/detail/save-to-pocket/jicacccodjjgmghnmekophahpmddeemd?hl=sv ) - Use My Current Account ( https://microsoftedge.microsoft.com/addons/detail/use-my-current-account/hbfacnnpimgddoojjaonnnbeljegicfl?hl=sv )

  MICROSOFT- Android Appar I Windows 11 är här… ish (50 st I USA) https://techcrunch.com/2021/10/20/microsoft-starts-testing-android-apps-on-windows-11/ https://blogs.windows.com/windows-insider/2021/10/20/introducing-android-apps-on-windows-11-to-windows-insiders/ Intruktion: https://blogs.windows.com/windows-insider/2021/10/20/announcing-android-apps-on-windows-11-preview-for-windows-insiders-in-the-beta-channel/ - Nu har vi fått Windows 11, så nu ändrar vi ALLT i Windows 10 21H2 https://www.zdnet.com/article/microsoft-tells-windows-10-users-to-prepare-for-the-november-21h2-update/ - Har man Xbox så ärd et "shocktober sale" https://www.xbox.com/en-US/promotions/sales/shocktober-sale?ocid=shocktober-sale_web_xbo_us_s_s_CTA - Kort: Outlook på iOS och Android får Text Predictions (GA nov 2021). Språk?

  APPLE- Skåneregionen levererar när det gäller Apple Pay https://appleinsider.com/articles/21/10/21/apple-pay-express-transit-comes-to-southern-sweden - Apple i rätten https://appleinsider.com/articles/21/10/20/apple-facing-another-lawsuit-claiming-media-purchase-buttons-are-misleading - Det har kommit lite tester av de nya Macarna https://www.macrumors.com/2021/10/25/davinci-resolve-17-4-faster-8k-editing-m1-pro-max/

  GOOGLE:- Google sänker avgifterna I Play Store https://techcrunch.com/2021/10/21/google-lowers-play-store-fees-to-15-on-subscriptions-apps-as-low-as-10-for-media-apps

  TIPS- Boken "AT 2041: ten visions for the future" https://www.ted.com/talks/kai_fu_lee_and_chen_qiufan_visions_for_the_future (podd: https://overcast.fm/+QpOAUw ) - (Tips från flera lyssnare) Podden Darknet Diaries, avsnitt 103: https://darknetdiaries.com/episode/103/ - Cyber Security Awareness Month kolla era cachade inloggningar i crome och edge!- HBO Max https://swedroid.se/hbo-max-nu-tillgangligt-kan-skaffas-for-halva-priset/

  PRYLLISTADavid: https://www.webhallen.com/se/product/320461-LEGO-Technic-Lamborghini-Sin-FKP-37-42115 BJörn: Vem behöver INTE en Beetlejuise inflatable figur till bilen? https://www.amazon.com/dp/B09F5D2XPR/ Johan: https://www.engadget.com/oura-third-generation-smart-ring-continuous-heart-rate-temperature-tracking-130043398.html

  EGNA LÄNKAR- En Liten Podd Om IT på webben, http://enlitenpoddomit.se/ - En Liten Podd Om IT på Facebook, https://www.facebook.com/EnLitenPoddOmIt/ - En Liten Podd Om IT på Youtube, https://www.youtube.com/enlitenpoddomit - Ge oss gärna en recension - https://podcasts.apple.com/se/podcast/en-liten-podd-om-it/id946204577?mt=2#see-all/reviews - https://www.podchaser.com/podcasts/en-liten-podd-om-it-158069

  LÄNKAR TILL VART MAN HITTAR PODDEN FÖR ATT LYSSNA:- Apple Podcaster (iTunes), https://itunes.apple.com/se/podcast/en-liten-podd-om-it/id946204577 - Overcast, https://overcast.fm/itunes946204577/en-liten-podd-om-it - Acast, https://www.acast.com/enlitenpoddomit- Spotify, https://open.spotify.com/show/2e8wX1O4FbD6M2ocJdXBW7?si=HFFErR8YRlKrELsUD--Ujg%20 - Stitcher, https://www.stitcher.com/podcast/the-nerd-herd/en-liten-podd-om-it - YouTube, https://www.youtube.com/enlitenpoddomit

  LÄNK TILL DISCORD DÄR MAN HITTAR LIVE STREAM + CHATT- http://discord.enlitenpoddomit.se

  (Och glöm inte att maila bjorn@enlitenpoddomit.se om du vill ha klistermärken, skicka med en postadress bara. :)