Reproduzido
-
Om meer te weten te komen over de moord op de Indiaan duiken we verder in zijn leven. Hans' vrouw, broer, zoon en kleinzoon vertellen over zijn achtergrond en met welke zaken hij zich bezighield. We gaan met gepensioneerd rechercheur Peter naar de binnenstad van Leiden, langs plekken waar de Indiaan vaak kwam. En van rechercheur Ramon horen we welke tips en vragen de eerste aflevering van de podcast hebben opgeleverd.
-
Wat gebeurde er op 10 juni 1999 met de 47-jarige Hans Schonewille, in Leiden beter bekend als 'de Indiaan’? Na een telefoontje nam hij ’s avonds afscheid van zijn vrouw Kitty en kwam nooit meer terug. We blikken met Kitty terug op die avond en spreken met zijn zoon Marcel en kleinzoon Jack over de impact die de dood van de Indiaan nog steeds op ze heeft. We bezoeken de plek waar Hans dood werd aangetroffen en spreken met de politieman die hem daar vond. En de politie legt uit waarom ze denken dat er een goede kans is dat deze zaak kan worden opgelost.
-
Vijf jaar is het geleden, dat ons land getroffen werd door de terroristische aanslagen in Brussel. Pieter en Cedric duiken in het onderzoek, om te reconstrueren hoe het zover kon komen. En blikken vooruit naar het monsterproces dat eraan zit te komen. Waarom wordt er nog zoveel in geïnvesteerd, als de meeste daders al dood zijn?
-
Kent u Philippe Lacroix nog? In de jaren '90 was hij een van de zwaarste criminelen van het land: lid van de Bende-Haemers, een van de ontvoerders van Vanden Boeynants en betrokken bij de spectaculaire ontsnapping uit de gevangenis van Sint-Gillis. Maar vandaag heeft Lacroix zijn leven volledig omgegooid. Hij werd een gerespecteerd leerkracht, en kreeg sinds kort zelfs eerherstel van Justitie. Onze reporter Cedric Lagast interviewde Lacroix, naar aanleiding van zijn hernieuwde, blanco strafblad.
-
Dit is het verhaal van een schandalige kindersmokkel naar België. Van jonge kinderen die ontvoerd werden uit hun gezin in Congo, en als weeskindjes ter adoptie werden aangeboden. Ze leven nu al acht jaar in België, terwijl hun ouders in Afrika niet weten waar ze zijn, en alle contact voorlopig verbroken is. Het strafproces rond deze grootschalige adoptiefraude, waarin zelfs overheidsambtenaren een dubieuze rol speelden, nadert zijn ontknoping. In afwachting daarvan doet reporter Pieter Huyberechts het hele verhaal uit de doeken.
-
Aflevering twee! The owls are not what they seem. Ons slachtoffer heet niet Laura Palmer, al is er wel een glansrol weggelegd voor een uil in deze moordzaak. #thestaircasemurder is een beetje de #makingamurder avant la lettre. Ook bij ons is het van like, share en follow, en laat ons iets weten op twitter, instagram of facebook @devolksjury BYE
Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
-
Na een onwaarschijnlijk parcours en een vlucht naar de Afrikaanse zon bleef ‘duivelskoppel’ Jean-Claude Lacote (54) en Hilde Van Acker (57) bijna een kwarteeuw uit de handen van de justitie. Maar deze week staan ze alsnog terecht, op hun assisenproces in Brugge, waar ze levenslang riskeren. Alles draait rond de moord op de Britse zakenman Marcus Mitchell (44) op 23 mei 1996 in De Haan. Een koelbloedige executie. Het slachtoffer kreeg van dichtbij twee kogels door het hoofd. Maar waarom moest hij dood? En gelooft de jury dat het ‘duivelskoppel’ zijn moordenaars waren? Lacote en Van Acker blijven ontkennen.
-
Het is woensdagavond 19 februari, 20:16 uur, als de verwarde Robert Dönnges uit Wageningen op zijn Facebook-pagina schrijft: ‘Help, bel 112’. Een uur later is hij dood. Wat is daar gebeurd? Wie was deze jongen? Hoe kan het dat hij overlijdt in een zorginstelling, een plek waar hij veilig zou moeten zijn?
Journalisten Ellen Kamphorst en Jenda Terpstra van Omroep Gelderland gaan een jaar lang op zoektocht en maken daarover de 5-delige podcastserie 'De dood van Robert'. Op vrijdag 19 februari 2021, precies een jaar na zijn dood, verschijnt de eerste aflevering. Abonneer je en luister de hele serie. Meer informatie lees je op omroepgelderland.nl/dedoodvanrobert. Contact met de makers: [email protected] Muziek: Blue Dot Sessions. -
In 2013 worden de 27-jarige Hannah Rentmeester en haar vriend Robert Josse als vermist opgegeven. Rechercheurs Stientje Jansen en Milton Tavé onderzoeken de ogenschijnlijk onschuldige verdwijning. In dezelfde periode ontmoet de Amsterdamse student Maya de man van haar dromen via Tinder.
-
Het proces-De Pauw werd de voorbije week volop in de media gevoerd. In de omstreden Telefacts-reportage trad de vrouw van De Pauw uit de schaduw. In Het Nieuwsblad verscheen dan weer een getuigenis van een van de vrouwen die klacht indienden. Waarom wordt nu plots alles op straat gegooid? Zijn de kansen nu gekeerd? En wat als de beruchte geheime enveloppes toch geopend worden op het proces?
-
In het voorjaar van 2018 wordt Bjorn De Vrieze, een slagerszoon uit Schuiferskapelle, dood aangetroffen in zijn huis. Hij heeft een bizarre hoofdwonde, en op de plaats delict worden resten van een kruisboogpijl gevonden. Waar komt dat wapen vandaan? En waarom werd een brave, geliefde jongeman zo brutaal afgemaakt?
-
Sinds 1998 is er niets meer vernomen van de verdwenen Jolanda Meijer. Met drie vasthoudende journalisten en twee ex-rechercheurs van het Groningse Cold Case Team gaan we de mogelijke scenario’s na. Wie is die Henk H. die in alle dossiers wordt genoemd?
-
In december 2016 doet een West-Vlaamse jager een gruwelijke vondst. Temidden de velden, in een gracht in Geluwe, vindt hij een compleet verkoold lichaam. Het blijkt van een jonge, Aziatische vrouw. Wie is ze? En waarom moest ze sterven? Het onderzoek leidt de speurders uiteindelijk naar een onbesproken, jonge Vlaamse papa.
-
De kleine Ferre (8) uit Zwevegem werd in 2018 dood aangetroffen in een woonkamer die bezaaid lag met afval en flessen ether. Giftig spul, maar zijn mama was eraan verslaafd. De ether werd bij Ferre in al zijn organen teruggevonden. Opzettelijk toegediend door zijn moeder, meent het gerecht. Maar de vrouw zelf ontkent en beweert dat het een ongeluk was.
Cedric en Pieter komen ook nog eens terug op het vreemde proces rond de jeansbroekmoord, uit onze vorige podcast. Veel vragen bleven onverantwoord. Waarom werd de beschuldigde dan alsnog veroordeeld?
-
Op een zomerdag in 2016 ligt Luc Dams (56) levenloos op de oprit van zijn buurman. Zijn vrouw Marina komt nog toegesneld, maar Luc overlijdt direct. Door een messteek, récht in zijn hart. De dader: buurman Roger Putseys (70), met wie hij al jaren in ruzie leefde. “Terwijl Luc aan hun voeten lag te sterven, begonnen Roger en zijn vrouw over de zalm die in hun koffer lag.”
-
Negenentachtig is Clara Maes. Hoogbejaard dus, en toch moet ze vanaf maandag voor het hof van assisen verschijnen op verdenking van moord. Op haar boezemvriendin dan nog, de rijke weduwe Suzanne Thibeau (93). Nochtans: Clara en Suzanne waren zestig jaar lang buren en vriendinnen, en deden samen boodschappen. Waarom in godsnaam zou ze haar vriendin na al die jaren vermoorden?
Reporter Cedric Lagast trok naar Libramont, het dorpje diep in de Ardennen, waar het drama zich afspeelde. En waar de hele gemeenschap in de ban is van de vraag: heeft Clara de moord nu gepleegd of niet? -
In de lente van 1998 verdwijnt de verslaafde prostituee Jolanda Meijer, moeder van twee kinderen. Ze groeit op in een liefdevol gezin en beleeft een gelukkige jeugd. Waar ging het fout, wat is er met haar gebeurd en het belangrijkst: waar is Jolanda Meijer nu?
-
In Antwerpen start het proces rond de moord op Steve Huypens, een garagist uit Schilde die in 2007 koudweg werd afgemaakt. Maandenlang waren de speurders er rotsvast van overtuigd dat de moord was gepleegd door Kevin, de toen 18-jarige zoon van Steve. Tot er plots een telefoontje kwam uit Duitsland, dat het onderzoek op zijn kop zette.
-
Bijna dertig jaar lang was de moord op Jules Bogaerts en zijn vrouw Jeanne Jacobs een gigantisch raadsel. Maar nu staat er toch een verdachte terecht: Alinda, hun achternichtje. Haar DNA zit op een jeansbroek die gelinkt kan worden aan de moord. Alinda zelf ontkent: "Die jeansbroek past me niet eens." Waar hebben we dat nog gehoord? In het legendarische proces van OJ Simpson uiteraard, dat ook volledig om een kledingstuk draaide...
- Mostrar mais