Episódios
-
דפנה ברקת היא פסיכולוגית קלינית. יזמית. היא הקימה את ׳המעבדה לחקר היחסים המשתנים בין הורים לילדים׳. במשותף עם עליזה חושן היא הקימה את ׳תנאים של חיבה, הורות בכל גיל׳. בשיחה עם ענת שריג היא מדברת על אתגר האימהות, אשליית ההורה הכל-יכול והצורך להתחזק אותה, הורות לילדים מבוגרים, הורות כשדה הנתינה והיכולת לסלוח להורים ובכך, אולי, להתבגר באמת.
-
בפרק היום בסדרת ״נשים גדולות״ ענת שריג מארחת את אורלי צדוק. עוד לפני שהיא אשת מקצוע, היא בעיקר אישה אוהבת אדם, מלאת חמלה וחסד, סקרנית עם שמחת חיים מתפרצת הדובקת בכל מי שרק פוגש בה.
במקצועה, אורלי היא פסיכולוגית תעסוקתית מומחית, מדריכה וסופרת. בעברה שימשה כפסיכולוגית הראשית של משרד התעסוקה. כיום, אורלי משלבת מגוון עיסוקים- מרצה באוניברסיטת רייכמן, מכשירה את הדור הבא של הפסיכולוגיים התעסוקתיים, מלווה את הפעילות של מרכזי ההזדמנויות ברחבי הארץ ומחזיקה קליניקה משגשגת.
בשיחה עם ענת היא מספרת על ההשפעה של שושלת הנשים על חייה, על האופן שבו התמודדה עם הפרעת הקשב שלה, אתגרי התעסוקה בגיל 50 ומעלה, על גילנות בשוק התעסוקה וכמובן על Sisterhood
-
Estão a faltar episódios?
-
גפני שליין היא צלמת. אמנית רב תחומית. זוכת פרסים ומדליות בתחרויות בינלאומית. היא הוציאה ספר שירים ״שירים מדברים מאהבה״, כל הכנסות קודש לביה״ח שניידר. בשיחה עם ענת שריג היא מדברת על היכולת לחבר בין האמנות לחיים האישיים, האינטימיות בינה לבין מושא הצילום והתערוכה שיצרה ״נסתר מן העין״ שעוסקת בנשים מבוגרות, סבתות, שעברו הטרדה מינית בילדותן.
-
ד״ר מילי אולינובר היא פסיכולוגית חינוכית תעסוקתית. בעקבות מחלת בנה ליבי בלוקמיה, היא פרסמה ספר. ״שנת הנמר״.
בספר מילי משתפת בכלים ותובנות מתוך ההתנסות האישית שלה ובעיקר מעניקה קול אופטימי של צמיחה מתוך משבר אישי ומשפחתי.
-
ד״ר דריה יבניאלי היא פסיכולוגית ארגונית עם 40 שנות עשייה מקצועית. גם היום אחרי כל כך הרבה שנות הקריירה, לוח הזמנים שלה מלא והיה לא פשוט לתאם איתה ראיון. בשיחה עם ענת שריג, כחלק מסדרת ״נשים גדולות״, נשים שחצו את גיל ה60, היא מדברת על הילדות עם אב ״שלא דפק חשבון לממסד הפסיכולוגי, גם לא לנו כילדיו״, שינוי הקריירה וההחלטה שלא לעבוד כיועצת ארגונית בארגונים ״לא רציתי להיות לא רלוונטית״, העבודה הפרטנית בקליניקה, האובדן האישי אחרי 40 שנות נישואים והזוגיות שיצרה מחדש בשמונה בשנים האחרונות.
-
הפודקאסט בשתיים- אחת על אחת עם ענת שריג עוסק בחיים ובקריירה מנקודת מבט של נשים.
בפרק השני בסדרת ״נשים גדולות״, סדרה שבה ענת מארחת נשים שחצו את שנות ה-60 לחייהן, ענת מארחת את הזמרת שלומית אהרון, ששיריה הם חלק מהפס הקול של החברה הישראלית.
הקריירה המוזיקלית של שלומית נפרשת על חמישה עשורים, ומבטאת התפתחות אישית ומקצועית עליה אנחנו מדברות בפרק. שלומית התחילה כזמרת בלהקת פיקוד מרכז והמשיכה שנים רבות כסולנית בלהקת 'הכל עובר חביבי', אחת הלהקות המצליחות ביותר בארץ בשנות ה-80. עם התפרקות הלהקה המשיכה שלומית לקריירת סולו שממשיכה עד ימים אלה.
שלומית זכתה בפרס מפעל חיים של אמ"י בשנת 2021.
-
ענת פותחת את הסדרה ה -2 שבה היא מארחת נשים מעוררות השראה באופן שבו הן מנהלות את חייהן, נשים יוצאות דופן שחצו את גיל ה - 60 ה- 70 ואף שנות ה- 80 לחייהן. בפרק הראשון בסדרה מתארחת את פרופ' עמיה ליבליך.
עמיה היא מפעל חיים שלם של עשייה אינטלקטואלית, אקדמית וחברתית.
עמיה פרופ' לפסיכולוגיה חברתית, מרצה, סופרת ועוסקת במחקר נרטיבים מגדר וחברה ישראלית. בעברה כיהנה כדיקן המחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטה העברית
-
פרופ׳ מיכל מושקט-ברקן היא פרופ׳ לחינוך יהודי. מנהלת מחלקת החינוך והפיתוח המקצועי בהיברו יוניון קולג׳.
-
בפרק היום ענת שריג מארחת את ניבה ראם אשת הדרום וחלק ממנהיגות נשים של הנגב המערבי.
ניבה הובילה פרויקטים ותהליכים משני מציאות עוד בימים שלפניי השבעה באוקטובר.
כיום ניבה לוקחת חלק בתהליכי השיקום והתקומה של העוטף במסגרת אשכול רשויות הנגב המערבי.
עיקר עיסוקה פיתוח תרבות ואומנות מקומית מתוך תפיסה שתרבות היא אחד המשאבים לבניית חוסן ותקומה באזור אסון. בעברה מנכ"לית עמותת 'קולות בנגב'. נשואה לרם ואמא לשני חיילים עידו ועמרי.
-
בפרק #9 ענת מארחת את אורית שימחי לשיחה פתוחה ואינטימית על החיים לפניי ואחרי נפילת בנה הצעיר גיא בשבעה באוקטובר. כששאלתי את אורית איך היא רוצה שאציג אותה בפתיחת הפרק היא ענתה- אמא קודם ולפניי הכל אמא לתומר אלון וגיא. אורית נשואה לדדי שימחי, בעברו מבכירי מערכת הבטחון ואדריכלית במקצועה. בשבעה באוקטובר קרה להם הנורא מכל. בנם הצעיר גיא שהיה ברגילה נהרג לאחר שהציל עשרות חברים בעודו נלחם במחבלים שהגיעו לקיבוץ רעים.
-
בפרק היום, ענת שריג מארחת את ד"ר מרים שיפרוביץ, מרצה למקרא, רבנית, תלמידת חכמים, כותבת הגות יהודית* לשיחה עמוקה על החיים על מוסכמות ונורמות ועל העוגן של היהדות כמשאב מרכזי לחוסן עבורה.
בשיחה מרים מאפשרת הצצה הנדירה לאופן בו גדלה בגוש אמונים למשפחה שהאידאולוגיה ולימוד תורה הם בסיס החיים לצד חינוך שמטיל ספק, שואל שאלות ומערער על סמכות.
לימים מרים תיקח חלק פעיל ומרכזי במאבק כנגד הרב טאו ותמיכה בנשים שיצאו כנגדו בטענות להטרדות מיניות. מרים גדלה בישוב שילה שבגוש אמונים בזמן הסכמי אוסלו והפיגועים וכיום מתגוררת באופן אקראי לגמרי בתל אביב.
-
בפרק ה#7 ענת שריג מארחת את ליאורה הדר פעילה מרכזית בתנועת נשים עושות שלום. ליאורה היא אישה דתייה, ביבליותרפסטית במקצועה, מתגוררת בשומרון ופעילת שלום.
מהילדות ועד האסון של ה7.10. דרך הפעילות בנשים עושות שלום, הדת והאמונה בתיקון.
-
בפרק היום ענת מארחת את עו"ד אפרת שפרוט מנכ"לית נט"ל. עמותה ישראלית המתמחה בהתמודדות עם טראומה נפשית ודחק על רקע טרור ומלחמה.
מאז ה-7 באןקטובר היא לא עצרה לשאול מה שלומה, גם זאת דרך להתמודדות, אבל שאלות אליה יש לא מעט: איך מתמודדים עם אירוע בסדר גודל כזה ברמה הארגונית וגם ברמה האישית? מהם המאפיינים של אירוע בסדר גודל כזה? וגם על דרכה המקצועית על הבחירות האישיות והמקצועיות.
-
בפרק החמישי ענת שריג מארחת את פרופ' יעל רפאלי - אלאל מנהלת יחידת נתוחי החזה בבית חולים סורוקה.
עד לפני שנה במקביל לעבודתה בבית חולים שימשה כמנהלת בית הספר לרפואה של אוניברסיטת בן גוריון.
בפרק אנחנו מדברות על הדרך המקצועית והאישית שלה.
על היותה רופאה כירורגית מנתחת חזה ראשונה בארץ.
על המחירים על ההישגים ועל תחושת הייעוד ואהבת האדם שבמקצוע.
וגם על הדילמות האתיות שהשבעה באוקטובר הביא לפתחם של רופאים ורופאות בהקשר לטיפול במחבלים
יעל משתפת שבשבעה באוקטובר מצאה את עצמה מוקפצת לחדר הניתוח כבר משעות הבוקר המוקדמות באינטנסיביות שהמחלקה לא ידעה בעבר
בשיחה פגשתי אישה פורצת דרך,יוצאת דופן, צנועה ומפתיעה במחוייבות המקצועית והאתית העמוקה לעיסוק שלה כרופאה🎖️
מוזמנים ומתוזמנות להצטרף לקבוצת הוואטספ 👇
https://shorturl.at/fG347
-
בפרק הרביעי ענת שריג מארחת את תת ניצב שלומית לנדס המשמשת כראשת חטיבת החקירות במשטרת ישראל.
מהשבעה באוקטובר שלומית עם מערך של 3500 חוקרים וחוקרות הובילה שלושה מאמצים מרכזיים - המאמץ לזיהוי קורבנות הטבח בשיתוף חטיבת הזיהוי הפלילי, מאמץ חלוקת הנשקים שנמצא היום בבקורת ציבורית ומאמץ מתמשך כנגד הסתות ברשת שהתגברו בימים הראשונים אחריי השבעה באוקטובר.
בפרק היא משוחחת עם ענת על - ההתפתחות האישית והמקצועית שלה, על תפקידה כסגנית ראש יאח"ה שחוקרת שחיתות שלטונית אחד התפקידים המורכבים ביותר ועל היותה מנהיגה בארגון גברי.
-
בפרק השלישי ענת שריג מארחת את תת אלוף ד"ר הדס מינקה ברנד שבתפקידה האחרון שימשה כראשת ממד"ה צה"ל. שיחה עם אישה שייעצה לרמטכ״ל ולסגל הפיקוד של צה״ל בסוגיות הרגישות ביותר.
בבוקרו של השבעה באוקטובר הדס מבינה שתמה לה חופשת הפרישה וכפי שעשתה לאורך כל שנות שירותה, לבשה מדים והתגייסה למשימה.
-
בפרק השני אני מארחת את חנה רדו אשת עסקים ויזמת חברתית קהילתית יו"ר העסקים לקבוצת 19*
הקימה גם את מיזם סופרסונס מיזם חשוב לשיוויון חברתי בנקודות השפעה. מאז ה7/10 חנה והשותפות שלצידה עסוקות ביצירת מקומות תעסוקה למפונים ומפונות מהנגב המערבי במסגרת מיזם התעסוקה ״710 מערב״.
בשיחה אינטימית ופתוחה ענת משוחחת עם חנה על המשימה שלקחה על עצמה מה7/10 ועל היעדרותן של נשים מצמתי קבלת ההחלטות במלחמה.
-
היום בפרק ענת שריג יועצת ארגונית מארחת את תת ניצב עליזה רזיאל.
עליזה גדלה במשפחה ציונית מאוד ועלתה לארץ בגיל חודשיים עם שני הוריה ואח בן 8 עם פתיחת שערי הברזל מברה"מ. לאורך השנים הוריה הדגישו עד כמה היא ואחיה ברי מזל לחיות ולגדול במקום בו יש חופש. חופש ללמוד מה שרוצים, חופש לעסוק במה שחושקים, לבחור עם מי להתחתן וחופש להחליט איך לגדל את ילדייך. נדמה שזה מוטו שמלווה את חייה האפשרות שיש בידינו את הבחירה.
אמא לשתי בנות - הדס בת 20 קצינה לוחמת בהגנה האוירית וטליה בת 17 מדריכה בצופים פמיניסטית טבעונית ולוחמת צדק וזכויות אדם. גם הן בוחרות את דרכן. בשנת 2022 קיבלה את הפיקוד על חטיבת הזיהוי הפלילי לאחר 24 שנות שרות במגווו תפקידים בחטיבה. ובשבעה באוקטובר מצאה את עצמה יחד עם אנשיה במשימת חייה .