Episódios
-
שוהם תמיד אהבה קעקועים, אבל קיבלה את הדחיפה לעסוק בזה אחרי הסרטן. הם הפכו לדרך שלה להביע כאב, יופי, ערך ויחס לגוף. ואז הגיעה היוזמה לארוע חלאס מתקעקעים, שהיווה טבילת אש אמיצה לתחום, עבור מקעקעת ומחלימה צעירה בעצמה, והפך למקום בו כל חבר וחברת קהילה לקשט את הגוף, לספר אולי משהו על המסע שלו או שלה- אבל הפעם מבחירה.
בפרק הזה ענת שפירא ושוהם משוחחות על הדרך שלה, על הקשר בין סרטן וקעקועים, על המשמעויות המורכבות של לקיחת בעלות מחדש על הגוף שלנו לצד הסרטן, ועונות סוף סוף על כל השאלות החמות הנשאלות בקהילה: מתי אפשר, איך בוחרים, מה התהליך ועוד ועוד.
-
ישנם חולי סרטן צעירים ש"התמזל מזלם", הם כבר מכירים ויודעים. הם ילדים להורים שחלו בסרטן. הם ראו, והכירו והריחו את גווני המחלה. הן התמודדו וליוו ואיבדו לסרטן. הם יודעים לשאול שאלות ולהבין סיסמאות, איך נראות תופעות לוואי ואיך יודעות כשמגיע הסוף, ואחרי שאיבדו הורה, מגיע תורם להתמודד עם הסרטן מחדש, הפעם שלהם.
אייל הרשקוביץ פוגש את ענת שפירא לשיחה מרגשת על החוויה המשותפת והכפולה שלהם: להיות ילדים לאמהות שנפטרו מסרטן, ואז לחלות בו בעצמם.
הפרק מוקדש לתמר (אמא של אייל) ולרינה (אמא של ענת) בגעגוע רב
-
Estão a faltar episódios?
-
הסרטן לא יצא לפגרה בגלל שמלחמה בחוץ, ומילואים וצבא בזמן הזה הפכו לנקודה רגישה ומורכבת לקהילה שלנו, חלקם יכלו להתנדב, חלקן לא, והסיטואציה הנוכחית מציפה מורכבויות רבות מההתמודדות עם סרטן כצעירים וצעירות, והשינוי במסלול שהגיע אחריו.
בפרק הזה ענת שפירא מארחת באולפן את טל מאיה הרפז וסער כרמלי, המשתפים מחוויות המילואים שלהם במלחמה. על איך זה לעלות כל יום על מדים, להכנס לרוטינה של "שגרת חירום", בזמן שברקע טיפולים, בדיקות, תופעות לוואי, קבוצות תנועה, חברי קהילה אהובים שנפטרים, וגם 133 חטופים שכבר יותר מחצי שנה שם.
-
בפרק הזה ענת שפירא משוחחת עם ניקול גולדבאום על מה עושים כשבשורה מרסקת במישור הבריאותי - אישי מגיעה בתזמון מדויק עם אירוע טרגי ומרסק ברמה הלאומית? כשכמה שעות אחרי שניקול מגלה שהסרטן שלה חזר, ישראל מותקפת בצורה אכזרית ומפחידה באופן חסר תקדים? כשבית החולים לא פנוי לטפל כי הוא מטפל במאות פצועים בנוהל חירום? על המורכבות של להתמודד עם סרטן חוזר, כשברקע מלחמה וכל המדינה במשבר עמוק, כשהחברים והסביבה התומכת חווים אובדן, חרדות, וקשיים משל עצמם, ואילו ניקול ומשפחתה במשבר כפול, וגם איך בכל זאת מרימים את הראש ומתמודדים עם הכל יחד.
-
בהתאם לנושא הפרק, עברית בהמשך.
In this episode, Anat Shapira hosts Hila Kay and Patricia Ezratty Bailey, for a conversation about dealing with cancer as new (and old) newcomers to Israel, without the ability to rely on language, culture, and even knowledge of the bureaucracy of the medical system in Israel.That's what Patty says As Patty shared:I had spent 15 years going back and forth between New York and Tel Aviv before my diagnosis with Stage II, triple positive, invasive ductal carcinoma, so I wasn't a stranger to Israel or its medical system. Even so, nothing could have prepared me for the mental and emotional toll that undergoing treatment far from home would take. Rather than the experience making me feel stronger, the whole process constantly reminded me of my vulnerability and fragility. And all how I was other. I was honored to take part in this podcast, however short my appearance, in the hopes that my struggle might make someone else's experience easier even if it only serves to remind them that they are not alone, no matter how far home may be.
בפרק זה ענת שפירא מארחת את הילה קיי ופטרישה עזרתי ביילי, לשיחה על ההתמודדות עם סרטן כעולות חדשות (וישנות), ללא היכולת להשען על שפה, תרבות ואפילו ידע בבירוקריטיה של המערכת הרפואית בישראל.כך פאטי מספרת:15 שנה לפני האבחון שלי בסרטן השד, חילקתי את זמני הלוך ושוב בין ישראל לניו יורק, כל שמערכת הבריאות לא היתה זרה לי, ועדיין- שום דבר לא יכל להכין אותי למחיר הנפשי והרגשי שיגבה ממני טיפול רחוק מהבית. במקום שהחוויה הזאת תגרום לי להרגיש חזקה, היא הזכירה לי שוב ושוב את הפגיעות והשבריריות שלי, וכיצד אני אחרת.למרות הופעתי הקצרה, היה לי הכבוד לקחת חלק בפודקאסט הזה, בתקווה כי המאבק שלי עשוי להקל על החוויה של מישהו אחר, גם אם זה רק יזכיר להם שהם לא לבד, לא משנה כמה רחוקים הבית יהיו.
-
לכבוד יום הסרטן הבינלאומי והפרסום של המדריך המקצועי החדש ״הסיפור של הצעירים #2״, ענת שפירא ומיכל בר דורון, סמנכ״ל מחקר ומדיניות של חלאסרטן, מתארחות בפודקאסט ״עושים רפואה״ בהנחיית ד"ר יובל בלוך ואגם קדם לוי. יחדיו שוחחנו על הקהילה שלנו פה בחלאסרטן, מה זה סרטן בצעירים ובמה הוא שונה, איך מובילים שינוי מדיניות בקטגוריה, על המערכת היחסים שלנו עם הרופאים המטפלים בנו, וכמובן על המדריך שנועד להעלות מודעות אצל רופאים ורופאות ל7 הסרטנים הנפוצים בקרב צעירים.
-
Episode Notes
ענת שפירא מארחת מארחת באולפן שלנו את הדר (דרורי) ואדר (יוסף), סטודנטיות להנדסת חשמל באונ' תל אביב, לשיחה על אבחון בזמן לימודים, האתגרים של לחלות וללמוד בין טיפולים, איך מצליחים להתרכז עם כימובריין והיוזמה להסדיר את תחום הלימודים האקדמיים לחולי סרטן צעירים.
** הפרק הוקלט לפני ארועי ה7/10**
-
בחלק השני בנושא סרטן ומלחמה ענת שפירא משוחחת עם עמוס מיתר, פסיכולוג קליני המשלב בעבודתו עקרונות מהבודהיזם, פסיכולוגיה, פילוסופיה וחוכמת ההמונים ומומחה למצבי לחץ על דרכים ותרגילים להחזרת תחושת הוודאות והתמודדות עם החזית הכפולה איתה מתמודדת הקהילה שלנו.
-
ענת שפירא מארחת את הפסיכולוג הקליני עמוס מיתר, מומחה למצבי לחץ, לשיחה על ההתמודדות של קהילת הסרטן עם מצב המלחמה. השיחה עוסקת בנרמול קשת הרגשות הרחבה איתה מתמודדים חולי הסרטן הצעירים מאז תחילת הלחימה, החל מחרדה ושיתוק ועד רגשות אשם וחוסר אונים.
-
עדי כצמן, מקהילת חלאסרטן, הייתה אמורה להגיע לדבר בפודקאסט על תופעות גיל המעבר אחרי סרטן. אבל אז הגיעו תוצאות לא טובות, ואיתן ההבנה - שהסרטן חזר. היא התקשרה לענת שפירא ואמרה לה שיש שינוי בתוכנית, היא תגיע להתראיין בפודקאסט, אבל היא רוצה לדבר על זה. ברגע הזה. ליהיא פרלמן, פסיכולוגית קלינית וחברת קהילה בעצמה, הצטרפה לשיחה.
-
ענת שפירא וגל עיני מקהילת חלאסרטן משוחחים על הפוסט טראומה שמתפתחת בעקבות הסרטן ומארחים את ליהיא פרלמן, פסיכולוגית קלינית ומנחת קבוצות צמיחה וריטריטים בחלאסרטן
-
ענת שפירא ואפרת בראל מקהילת חלאסרטן משוחחות על הריון אחרי סרטן ומארחות את פרופ' דרור מאירוב, גניאונקולוג ומנהל המרכז לשימור פוריות מהמרכז הרפואי שיבא.
-
ענת שפירא ויאנה מרגולין מקהילת חלאסרטן משוחחות על תסמיני גיל המעבר שצצים במהלך ואחרי חלק מהטיפולים - בין אם אלה טיפולים הורמונליים או ניתוחים שמובילים למנפאוזה מוקדמת. מה התסמינים? איך לומדות לזהות אותן ואין מתמודדות איתן? האם יש עתיד לחיי המין? ולמה אף אחד לא מכין אותנו לזה כמו שצריך?בפרק מתארחת גם ד"ר אנה פטרוסב, אחראית מרפאת גיל המעבר ורופאת נשים וסקסולוגית בבית החולים רמב"ם ועונה על שאלות חשובות.
-
ענת שפירא משוחחת עם ליהיא פרלמן-נחום על כל מה שנוגע לטיפול בנפש בזמן ואחרי הטיפולים, בשיחה הן מארחות גם את מתן מור, גם הוא חבר קהילה, לדיון לגבי שילוב של חומרים פסיכיאטריים בטיפול.
-
ענת שפירא ואלמז אגוצאו מקהילת חלאסרטן משוחחות על סרטן שתופס אותך בשירות הצבאי, בסדיר או בקבע, בין ההתמודדות האישית להתמודדות המערכתית, בין יחידת האם, ר"מ 2, מערך הנפגעים ועד אגף השיקום במשרד הביטחון.
-
ענת שפירא וחנה רבין מקהילת חלאסרטן מארחות את אילנית בן דוד, אחות אחראית במרפאת הקנאביס בשיבא.בואו לשמוע כל מה שכדאי לדעת על שימוש בקנאביס
-
ענת שפירא מארחת את ד"ר רוני צבר, מנכ"ל צבר רפואה, לשיחה אינטימית על ההיבטים הייחודיים של התמודדות עם סרטן בכלל ועם חוויית סוף חיים בפרט בקרב צעירים וצעירות, על החששות, האפשרויות, וכן, גם על התקווה
-
אז מה, עשית מהסרטן קריירה? ובכן, זה מורכב. ענת שפירא וחנה רבין מקהילת חלאסרטן שגם עובדות בעמותת חלאסרטן, משוחחות עם ניצן סנדרוביץ', שעובדת גם היא בחלאסרטן בתור נציגת קהילה מתאמת במרפאת צעירים אונקולוגיים.
-
הפעם בפודקאסט "המחלה", ענת שפירא מקהילת חלאסרטן משוחחת עם נדב וייסמן, חבר קהילה שאובחן בסרטן המעי ויצא לטיפולים בארה"ב. נדב הבין שלהרבה צעירים שמתמודדים עם סרטן, אין מספיק מידע על האפשרות של טיפולים בחו"ל ולכן הקים בלוג שמוקדש כולו לנושא. בשיחה משתתף גם חבר הקהילה ישי קרני, שעבר בעצמו טיפולים בארה"ב.
-
ענת שפירא וניצן סנדרוביץ' מקהילת חלאסרטן משוחחת עם סבטלנה נמצוב ועם נאתי גינדי, אחיות אונקולוגיות מתאמות לצעירים, על מרפאות הצעירים ברמב"ם ובשיבא.
- Mostrar mais