Episódios
-
Regeringen taler dunder om den tredje erkendelse, men sylter planerne for screening af antidemokratiske holdninger. LA’s Sandra Skalvig er i studiet i denne udgave af Alliance for at gøre os klogere på, hvad der er op og ned i den sag – og kommer med en bredside til socialdemokraterne.
Bagefter kan du høre mere om den meget omdiskuterede PET-lov. Steffen Larsen, der har været en af drivkræfterne bag kritikken af regeringen, er i studiet for at forklare, hvorfor det er noget vås, når Peter Hummelgaard siger, at oppositionen har misforstået loven.
I studiet:
Sandra Elisabeth Skalvig, indfødsretsforfører (LA)
Steffen Larsen, retsordfører (LA) og formand for retsudvalget
Vært:
Anton Leopold Krogh, politisk rådgiver (LA)
-
Danmark bør træde ud af konventionerne der forbyder brugen af klyngeammunition og personelminer. Det siger LA’s forsvarsordfører Carsten Bach, der med disse udtalelser har vakt opsigt i medierne i løbet af ugen. Men hvorfor skal vi træde ud af konventionerne på det område, og er det udtryk for fine fornemmelser, når regeringen ikke tør?
Og så er Anton Leopold Krogh i studiet til en snak om, hvorfor erhvervsorganisationer nogle gange siger ting, der ikke er borgerlige. F.eks. når det kommer til arbejdskraftsindvandring fra muslimske lande. Det tager Rasmus Ulstrup og Anton Krogh en samtale om.
Deltagere:
Anton Leopold Krogh, Politisk rådgiver
Carsten Bach, MF, Forsvarsordfører
Vært: Rasmus Ulstrup
-
Estão a faltar episódios?
-
Liberal Alliance har fået ny politisk leder. Dog kun som vikar mens Alex Vanopslagh er på barsel. Der er tale om politisk ordfører Sólbjørg Jakobsen, der i dagens afsnit vil fortælle om, hvad hun vil fokusere på i sin nye rolle frem til sommer.Derudover er Lisa Perkins tiltrådt som nyt folketingsmedlem for Alex Vanopslagh, så hende skal vi naturligvis også snakke med og høre, hvad der ligger hendes politiske hjerte nær og hvad hun kæmper for.Medvirkende:Politisk ordfører, Sólbjørg JakobsenMF, Lisa PerkinsVært, Anton Leopold Krogh
-
Liberal Alliance har lanceret en ny udlændingepolitik, der blandt meget andet inkluderer et stop for spontant asyl, en oprustning af den liberale værdikamp og en ny måde at håndtere arbejdskraftsindvandring, hvor der indføres en positivliste over de lande og områder, hvor Danmark har positiv erfaring med indvandringen.
Det er blot nogle af emnerne, som vært Rasmus Ulstrup tager op med udlændingeordfører Steffen Larsen.
Og så kan du høre politisk rådgiver Anton Krogh redegøre for, hvordan man historisk har set på protektionisme, og hvorfor frihandel er godt for alle parter i modsætning til hvad Trump siger.
Medvirkende:
Steffen Larsen, udlændingeordfører
Anton Leopold Krogh, politisk rådgiver
Vært:
Rasmus Ulstrup Larsen
Link til Daniel Hannans tale om frihandel: https://www.youtube.com/watch?v=035GhDuUERo
-
I denne uge giver LAs kampagnechef, Sebastian Savio Nørby, et indblik i tankerne og planlægningen bag kampagnen »Du har altid et valg«. Dernæst deler udenrigsordfører Lars-Christian Brask – med sin dybe indsigt fra finanssektoren og erhvervslivet – sine tanker om de potentielle økonomiske konsekvenser af præsident Trumps nye toldsatser, der allerede har haft voldsomme konsekvenser for verdensøkonomien, og giver sit bud på, hvordan man som aktionær eller pensionsopsparer forholder sig til kaoset.
Medvirkende:
Lars-Christian Brask, udenrigsordfører
Sebastian Savio Nørby, leder af LAs kampagneafdeling
Anton Leopold Krogh, politisk rådgiver
Vært: Mikkel Andersson
-
Regeringen taler varmt om grøn omstilling, men hvorfor falder det hele på gulvet, når visioner skal omsættes til virkelighed? I denne udgave af Alliancen stiller vi skarpt på SVM-regeringens lange række af kuldsejlede klimapolitiske prestigeprojekter, fra energiøer og grønne indenrigsfly til den mislykkede udfasning af gasfyr. Klima- og energiordfører Steffen W. Frølund samt politisk rådgiver Anton Leopold Krogh analyserer, hvorfor implementering gang på gang fejler, og hvorfor bureaukrati og symbolpolitik måske er klimapolitikkens værste fjender.
Til sidst kan du høre den stærke og dybt personlige tale af Sihaam, som på trods af vold, genopdragelsesrejser og omfattende social kontrol, valgte friheden, demokratiet og Danmark til. Hendes fortælling minder os om, at selv under de sværeste vilkår har vi altid et valg.
Vært: Mikkel Andersson
-
Liberal Alliance har lanceret en ambitiøs reformplan: Skatten skal ned med 50 milliarder, bureaukratiet skæres, og erhvervslivet sættes fri. Alex Vanopslagh er i studiet og forklarer hvorfor – og hvad han mener med politisk generøsitet. Formanden løfter også lidt af sløret for programmet på det kommende landsmøde.
Sammen med transportordfører Jens Meilvang ser Rasmus Ulstrup og Mikkel Andersson desuden nærmere på Danmarks offentlige infrastruktur, der halter trods rekordhøje skatter. Hvorfor skal danskerne eksempelvis betale 600 mio. til PostNord, når private også kan udbringe pakker?
Medvirkende:
Alex Vanopslagh, formandJens Meilvang, transportordfører (bl.a.)Rasmus Ulstrup, politisk rådgiver
Vært: Mikkel Andersson
-
Såvel socialdemokrater som feministiske økonomer raser, når eksempelvis Mai My Humaidan eller andre vælger at prioritere familie og fritid over karriere, fuldtidsjob og daginstitutioner. Ligestillingsordfører Solbjørg Jakobsen giver sit bud på, hvorfor det provokerer socialdemokrater så voldsomt, at nogle siger nej til at være velopdragne tandhjul i velfærdsstatens maskineri.
Liberal Alliance har samtidig en plan om at styrke Danmarks forsvar markant. Som det første parti fremlægger LA derfor en plan for, hvordan oprustningen skal finansieres: ved at udnytte det økonomiske råderum, indføre brugerbetaling på DR og forkorte dagpengeperioden. Finansordfører Ole Birk Olesen udlægger planen og overvejelserne bag.
Medvirkende:Ole Birk Olesen, finansordførerSolbjørg Jakobsen, ligestillingsordførerAnton Leopold Krogh, politisk rådgiverVært: Mikkel Andersson
-
"Du har altid et valg" er titlen på en ambitiøs ny kampagne, som LA netop har lanceret. Hvorfor kampagnen er nødvendig netop nu, og hvilke tanker der ligger bag, forklarer Alex Vanopslagh først i dagens program.
Derefter er emnet det borgerlige fundament under fremtidens Danmark, som LA, DD, K og DF i fællesskab er ved at støbe. Onsdag mødtes de fire partiledere til en samtale om den truende sikkerhedspolitiske situation, om fælles visioner og om forsvaret for ytringsfriheden.
Medvirkende: Mona Juul (K), Morten Messerschmidt (DF), Inger Støjberg (DD) og Alex Vanopslagh (DF)Vært: Mikkel Andersson
-
Borgerligt fundament: En samtale om den blå vision for fremtidens Danmark
Lederne af Liberal Alliance, Danmarksdemokraterne, Dansk Folkeparti og Konservative har sat hinanden stævne i Samtaleværelset på Christiansborg, hvor de vender deres fælles visioner for et mere borgerligt Danmark, de sikkerhedspolitiske trusler mod Danmark, og hvorfor både koranloven og racismeparagraffen undergraver ytringsfriheden.
Medvirkende: Mona Juul (K), Morten Messerschmidt (DF), Inger Støjberg (DD) og Alex Vanopslagh (DF)
Vært: Mikkel Andersson
-
Danmarks Radio er en træt, utidssvarende og alt for dyr mediegigant, der politiserer og skævvrider markedet. Derfor vil LA gøre DR abonnementsfinansieret og sende stationens public-service-indhold i udbud. Det fortæller medieordfører Katrine Daugaard og Alex Vanopslagh i dagens Alliancen, hvor Alex også uddyber sit syn på ugens begivenheder involverende Trump og Ukraine samt fortæller hvem, der ikke behøver stemme LA.
Med:
Alex Vanopslagh, formand
Katrine Daugaard, kulturordfører
Vært: Mikkel Andersson
-
Da Sihaam var ni år gammel, blev hun sendt på en islamisk genopdragelsesrejse til Somalia, uden at nogen danske myndigheder greb ind.
Nu er Sihaam 21 år gammel og er brudt ud af et muslimsk parallelsamfund præget af vold og social kontrol. Men det har været en hård rejse, hvor hun fortæller, at alt for mange danske myndigheder ignorerede oplagte faresignaler.
Medvirkende: Sihaam og Steffen Larsen, udlændinge og retsordfører
-
Da Sihaam var ni år gammel, blev hun sendt på en islamisk genopdragelsesrejse til Somalia, uden at nogen danske myndigheder greb ind.
Nu er Sihaam 21 år gammel og er brudt ud af et muslimsk parallelsamfund præget af vold og social kontrol. Men det har været en hård rejse, hvor hun fortæller, at alt for mange danske myndigheder ignorerede oplagte faresignaler.(Du kan finde hele interviewet med Sihaam i LA’s podcastfeed)
Merete Riisager, tidligere undervisningsminister og nu seniorrådgiver i Liberal Alliance, er begejstret for Trivselskommissionens opfordringer til, at forældre skal turde være autoriteter og sætte rammer for børn. Hun mener, at det er et nødvendigt korrektiv til dybt problematiske pædagogiske strømninger. Hør hvorfor i dagens program.
Medvirkende:Steffen Larsen, udlændinge- og retsordfører SihaamMerete Riisager, seniorrådgiverRasmus Ulstrup Larsen, rådgiver
Vært: Mikkel Andersson
-
Udenlandske familieklaner hærger i de store byer, og borgmestrene råber nu op og beder om hjælp. Hvad skal vi stille op? Det er emnet for dagens program, hvor udlændinge- og retsordfører Steffen Larsen er i studiet. Derudover taler Rasmus Ulstrup og Anton Krogh om, hvordan det egentligt står til med ytringsfriheden i Danmark og Europa.
I studiet:
Steffen Larsen, bl.a. rets- og udlændingeordfører, LA
Anton Leopold Krogh, politisk rådgiver
Vært: Rasmus Ulstrup
-
Hvordan gavner det både den enkelte og boligmarkedet, hvis andelshavere og lejere kan købe deres bolig? Og hvorfor er det så svært at bremse væksten i den statslige administration? Det er emnerne i dagens program, hvor boligordfører Carl Andersen vender LAs boligudspil med Morten Østrup Møller, der bl.a. har været juridisk direktør i Ejendomdanmark, mens Rasmus Ulstrup og Anton Krogh taler om, hvorfor bureaukratiet er så svært at tøjle og eksempler på, at det alligevel kan lykkes.
I studiet:
Carl Andersen, bl.a. boligordfører, LA
Morten Østrup Møller, fondsdirektør og bl.a. tidligere juridisk direktør i Ejendomdanmark
Rasmus Ulstrup Larsen, politisk rådgiver
Anton Leopold Krogh, politisk rådgiver
Vært: Mikkel Andersson
-
Niels Westy er mangeårig skribent om bl.a. økonomisk historie og underviser i
virksomhedsøkonomi. Han er i studiet for at forklare, hvorfor de færreste fagøkonomer kan se
fidusen i Donald Trumps mulige tariffer. Noget andet, der måske er på vej, er en krigsskat, som
mange i S og omegn sværmer for, men som finansordfører og gruppeformand Ole Birk Olesen
ikke just er begejstret for.
Medvirkende:
Ole Birk Olesen, gruppeformand og finansordfører
Niels Westy, underviser i virksomhedsøkonomi og skribent på bl.a. Punditokraterne
Vært: Mikkel Andersson
-
I 2017 forlod Uber Danmark, men nu transporttjenesten tilbage, omend ikke helt som før. Der er dog stadig grund til at glæde sig, mener transportordfører Jens Meilvang, der også forklarer, hvorfor LA ikke er helt afvisende overfor roadpricing, så længe det ikke bliver dyrere at være bilejer.
Og så risikerer et EU præget af manglende vækst at blive reduceret til et frilandsmusuem i konkurrencen med Kina og USA. Ihvertfald ifølge erhvervsordfører Pernille Vermund, der ønsker et stærkt afbureaktratiseret EU, der fokuserer på frihandel, miljø og innovation.
Medvirkende:
Jens Meilvang, transport-, landdistrikts- og øordfører
Pernille Vermund, erhvervs- og miljøordfører
Nicolai Svejgaard, rådgiver
Vært: Mikkel Andersson
-
Lærer de unge for lidt? Det spørgsmål stiller Alex Vanopslagh til en tidligere rektor for Københavns Professionshøjskole. Og så fejrer Venstre deres "borgerlige sejre" med jubel og konfettirør, men Solbjørg Jakobsen er dog ikke synderligt imponeret over partiet, der har gjort Mette Frederiksen til statsminister, afskaffet Store Bededag, indført en koranlov og hævet marginalskatten mest siden Anker Jørgensens tid.
Medvirkende:
Alex Vanopslagh, partiformand
Stefan Hermann, forfatter og mangeårig rektor for Københavns Professionshøjskole
Solbjørg Jakobsen, politisk ordfører
Nicolai Svejgaard, politisk rådgiver
Vært: Mikkel Andersson -
Hvad er forskellen på unge i dag og for 15 år siden? Lever vi i en varm tid - og hvad skal det overhovedet betyde? Og hvor er vores samfund på vej hen?
Dét og meget mere taler Alex om med Stefan Hermann, forfatter til bogen ”En varm tid” og mangeårig rektor for Københavns Professionshøjskole. -
Vores kultur har undergravet autoritetsfigurer og den pligtkultur, der gav retning og mening til tilværelsen, og erstattet den med en rettighedskultur, hvor alle er på jagt efter offerstatus. Det mener Henrik Jensen, der allerede i 2006 forudså mange af de kulturkampe, vi i dag står midt i, med bogen ”Det Faderløse Samfund”. Hør hele hans samtale med Alex Vanopslagh her.
Medvirkende:
Alex Vanopslagh, formand for Liberal Alliance Henrik Jensen, forfatter, historiker og debattør
- Mostrar mais