Episódios

  • Giovanni Michelotti - Episode 5 af Bilsnobberne om Bildesignere ude nu! Denne gang er det den meget produktive Giovanni Michelotti, der tages under kĂŠrlig behandling af podcastvĂŠrt Stefan Kaas og hans medvĂŠrt, Adam Estrup, bilpodcastverdens svar pĂ„ Methusalem, og tidligere ejer af hele to elendige, men dog Michelotti designede biler.
    Michelotti bliver som mange andre fÞdt i Torino (der har en hel fÞdegang forbeholdt vordende bildesignere pÄ den tid) i 1921. Som 28-Ärig stifter han sit eget designhus, ryger en hel masse smÞger, og designer intet mindre end 1.200 biler, og bagefter ryger endnu flere smÞger. Det er selvfÞlgelig imponerende, problemet er bare, er vÊrterne enige om, at de fleste af bilerne ikke er sÊrlig pÊne.
    Michelottis claim-to-fame er i virkeligheden nok, at han pennede Triumph Spitfire, stod fadder til BMW’s Neue Klasse (altsĂ„ den rigtige neue klasse) og tegnede den indiskutabelt smukkeste BMW nogensinde. (BMW E9 ifĂžlge Adam, men vĂŠrten mener nok at en E31 kan vĂŠre kandidat til den titel?) Alt dette fĂ„r denne episode til at lukke pĂ„ en veritabel cliffhanger: Var det i virkeligheden Michelotti, der skabte Hofmeister-knĂŠkket? Og ikke BMWs legendariske designchef af samme navn?
    Podcasten om Giovanni Michelotti er endnu et afsnit i Bilsnobbernes auditive bilenclykopĂŠdi sĂ„ lyt med, sĂ„ risikerer du ikke lĂŠngere at sidde mundlam tilbage, nĂ„r talen falder pĂ„, hvem Tom Tjaarda er, om Pininfarina overhovedet har tegnet en eneste Ferrari eller hvorfor Gandini var genial – i sine unge Ă„r i alle fald.
    Tak fordi I lytter med, liker, og kommenterer, det er vi altid uendelig glade for!

  • Bilsnobbernes musikeksperter Thomas Nedergaard, aka. The Tops, Stefan Kaas og Mikkel Brodin og har vĂŠret I studiet for at optage opfĂžlgeren til den populĂŠre Biler i Musik. De tre spiller igen uddrag af en rĂŠkke sange for hinanden, og finder frem til hvilken bil, der indgĂ„r i sangen. Det er de sĂ„ ret sjĂŠldent enige om, men formĂ„r dog – nogenlunde respektfuldt – at fornĂŠrme hinandens synspunkter.
    Som i fĂžrste udgave af Biler i Musik er det altsĂ„ ikke sange som Little Red Corvette, eller Pink Cadillac. Det er der ligesom ikke rigtig nogen udfordring i. De tre lĂŠgger fra land med ĂŒberklassikeren “Satisfaction” – er det mon en hvid Volvo P1800, en trashy Morris Minor eller en hvid Jaguar E-type, Hvid er den i hvert fald. Og hvilken bil kĂžrer 94 i en hotelparkering i jagten efter mere coke i David Bowies ”Always crashing in the same car” – er det mĂ„ske en BMW 528 eller en Aston Martin V8? Snakken runder ogsĂ„ skolelĂŠrersegmentets yndlingsband Loveshops “PĂ„ Viborgvej” er det mon en en MGB, en amerikaner Mustang, eller kan en Ferrari virkelig indgĂ„ i skolelĂŠrerock?
    Dagens musikalske hÞjdepunkt, er der bred enighed om er, Lana Del Rays smukke Ride, men hvilken bil kÞrer afsted gennem natten? Det og meget mere bliver du klog pÄ i Biler i Musik Vol. 2. Tak fordi du lytter med!
    Spilleliste Biler i Musik Vol. 2 (kan mÄske findes pÄ Spotify og iMusic hvis Mikkel har lagt den ud)
    (I CanÂŽt Get no) Satisfaction – The Rolling StonesHvis din far gir dig lov – Kim LarsenCars and Girls – Prefab SproutThe Rascal – PhlakeNik & Jay (feat. Benjamin Hav) – TopGunnPĂ„ Viborgvej – Love ShopRide – Lana del ReyStan (feat. Dido) StanAlways crashing in the same car – David Bowie

  • Estão a faltar episódios?

    Clique aqui para atualizar o feed.

  • Dette fjerde afsnit bevĂŠger vi os til Tyskland, men, nĂŠsten selvfĂžlgeligt, er der en italiensk forbindelse, for handler om, Bruno Sacco. Italieneren der var designkaptajn hos Mercedes-Benz fra 1975 til 1999, og med en karriere bag sig der startede hos Mercedes-Benz helt tilbage fra 1958.
    Bruno har tillagt sig en Êgte tysk seriÞsitet, og er ikke den mest sprudlende taler, i dag er han en ligefrem nogle gange en vranten herre, der er sur over dÞrhÄndtagene pÄ sin private kongeblÄ Mercedes 560 SEC og en hÄndfuld af karrierens andre designkompromiser.
    Men det trÊkker pÄ ingen mÄde ned hos Bilsnobberne, der uden forbehold hylder Sacco som skaberen af det moderne Mercedes Benz. Uden ham, havde Mercedes-Benz ikke den agtelse de nyder i dag. So ist es.
    Eneste grus i maskineriet i dagens afsnit er Stefan Kaas’ kĂŠrlighed til skrumlet W140 og medvĂŠrt Adam Estrups (Aka. Bilsnobbernes svar pĂ„ gravballemandens morfar) glĂŠde ved den mĂ„ske mest designsvage af alle SL modeller, nemlig den let hĂŠslige R230.
    Lyt selv med og hÞr om Bruno Saccos flugt over alperne, hvorfor der ikke var plads til ham i designafdelingen pga. en franskmand der siden selv flygtede til BMW, og om det hele ikke bare var fordi han var kravlet i halmen hos en yppig tysk FrÀulein.
    Podcasten om Bruno Sacco er endnu et afsnit i Bilsnobbernes audiotive enclykopÊdi. Den skal sikre, at du ikke lÊngere risikerer at stÄ tilbage med et tomt blik, nÄr talen falder pÄ bildesignere. Som hvorfor Tom Tjaarda har gjort verden til et bedre sted at vÊre, hvorfor det er fysisk umuligt, at Pininfarina har tegnet alle de biler, der prydes af det fine logo eller hvorfor de fleste designere i virkeligheden er at sammenligne med et rockband.
    Tak fordi I lytter med!

  • Dette afsnit handler om Pininfarina. GrundlĂŠggeren, Battista Farina, er cirka to poser morgenbrĂžd hĂžj, hvilket giver ham kĂŠlenavnet Pinin. Han arbejder i sin storebrors karrosserivĂŠrksted – som alle gode italienere kunne de bukke radiatorer og dermed ogsĂ„ bygge sportsvogne – og Pinin laver derefter sit eget designhus. Resten er historie, som man siger, og Pininfarina-logoet pryder mange biler, ikke mindst de dersens stejlende heste fra Modena. Men bilsnobberne bliver i dette afsnit let rystede; hverken Battista eller sĂžnnen, Sergio, designer nogensinde en bil.
    Bilsnobberne har kastet sig ind i 2024 med en ambition om at frembringe den ultimative audiotive enclykopĂŠdi om bildesignere.
    Der sker simpelthen for tit og i for mange sociale sammenhÊnge, at ens samtalepartner stÄr tilbage med et tomt blik, nÄr talen falder pÄ bildesignere. Som hvorfor Tom Tjaarda har gjort verden til et bedre sted at vÊre, hvorfor Marcello Gandini bare er et mulehÄr foran de fleste andre eller hvorfor de fleste designere i virkeligheden er at sammenligne med et rockband.
    Det retter vi nu op pĂ„ med Bilsnobberne om Bildesignere – en auditiv bilencyklopĂŠdi. Her tager podcastvĂŠrt Stefan Kaas sammen med Adam Estrup, podcastens svar pĂ„ Piet van Deurs, livtag med de vĂŠsentligste bildesignere og -huse.
    Tak fordi I lytter med!

  • Dette andet afsnit om bildesignere handler om Marcello Gandini.
    Marcello vender som ung sin klassisk uddannede familie ryggen, opfinder den skĂŠve baghjuludskĂŠring – som han sĂ„ bruger pĂ„ stort set alle biler sidenhen – fra den pĂŠnt berĂžmte Lamborghini Countach til Citroen BX og Maserati Quattroporte IV. MĂ„ske ender Gandini endda som stamfader til BMW’s kommende Neue Klasse. AltsĂ„ ikke Neue klasse fra 60ÂŽerne, men den nye neue klasse, men bare rolig, den forklaring fĂ„r du ogsĂ„ i denne episode.
    For Bilsnobberne har kastet sig ind i 2024 med en ambition om at frembringe den ultimative audiotive enclykopĂŠdi om bildesignere.
    Der sker simpelthen for tit og i for mange sociale sammenhÊnge, at ens samtalepartner stÄr tilbage med et tomt blik, nÄr talen falder pÄ bildesignere. Som hvorfor Tom Tjaarda har gjort verden til et bedre sted at vÊre, hvorfor det er fysisk umuligt, at Pininfarina har tegnet alle de biler, der prydes af det fine logo eller hvorfor de fleste designere i virkeligheden er at sammenligne med et rockband.
    Det retter vi nu op pĂ„ med Bilsnobberne om Bildesignere – en auditiv bilencyklopĂŠdi. Her tager podcastvĂŠrt Stefan Kaas sammen med Adam Estrup, podcastens svar pĂ„ Piet van Deurs, livtag med de vĂŠsentligste bildesignere.
    Marcello Gandini dĂžde 13. marts 2024, kort tid efter vi optog dette afsnit. Tak til mesteren og ĂŠre vĂŠre hans minde.
    Tak fordi I lytter med !

  • Bilsnobberne om Bildesignere – en auditiv bilencyklopĂŠdi - Nr. 1 Giorgetto Giugiaro
    Der sker simpelthen for tit og i for mange sociale sammenhÊnge, at ens samtalepartner stÄr tilbage med et tomt blik, nÄr talen falder pÄ bildesignere. Som hvorfor Tom Tjaarda har gjort verden til et bedre sted at vÊre, hvorfor det er fysisk umuligt, at Pininfarina har tegnet alle de biler, der prydes af det fine logo. Eller hvorfor de fleste designere i virkeligheden er atsammenligne med et rockband.
    Det retter vi nu op pĂ„ med Bilsnobberne om Bildesignere – en auditiv bilencyklopĂŠdi. Her tager podcastvĂŠrt Stefan Kaas sammen med Adam Estrup, podcastens svar pĂ„ Piet van Deurs, livtag med de vĂŠsentligste bildesignere.
    Vi planlĂŠgger at udgive en rĂŠkke, kortere, afsnit hver uge frem til sommerferien, som hver gang tager en bildesigner og hans vĂŠrk op til en kĂŠrlig gennemgang.
    I dette afsnit Giorgetto Giugiaro, der har betaget mange med Ghibli, Golf og Esprit, men mÄske i virkeligheden mestendels er en forvokset origamifoldende japansk skoleelev.
    Og allerede i nĂŠste uge kan I hĂžre om endnu en mester, nemlig Marcello Gandini.
    Tak fordi I lytter med!

  • Opera kalder på store følelser. Det gør rigtige biler også. Hvad er derfor mere nærliggende end at forsøge at kombinere de to? Over en ædel flaske portvin citerer podcastens kun let prætentiøse operaelskere – vært og überbilsnob Stefan Kaas og forfatter-med-begrænset-kommerciel-succes Adam Estrup – fra deres yndlingsoperaer. Og argumenterer, hvorfor de hver især repræsenterer netop den og den bil. For Stefan er det f.eks. hævet over enhver tvivl, at Wagners Valkyrieridtet er den massive Rolls Royce Phantom Drophead Coupé (i sort med den blankpolerede alu-kølerhjelm). Adam mener så til gengæld, at det må være en blacked-out Ford Raptor med en million hestekræfter. Omvendt ser Adam sig bedst dansende rundt i de østrigske alper i en rød 240 hestes Alfaholics GTA-R med ouverturen til Figaros Bryllup blæsende ud gennem højtalerne. Som Stefan så i forvekslingens hellige navn ikke mener kan være andre end den sjældne Lancia Hyena (i grøn). De to citerer mere Wagner og Mozart samt Puccini, Rossini og Verdi. Der så oversættes til unikaer som en Balmoral Green Aston Martin V8 Vantage RS Williams, en sort Lagonda fra samme hæderkronede producent (aka. Mr. Potatohead), en gul Ferrari 348 (aka. Signor Patata) og Stefans elskede, men afdøde power rosso Lancia Kappa Coupé. Det bliver også til tårer i øjnene hos begge over Isoldes ”Liebestod”, en kort, stønnende visit hos Darth Vader og endnu engang, at Adam udbreder sig om et-eller-andet ret irrelevant fra en mørk og svunden tid. Luk øjnene, lyt med og hør om du er enig. Og hvis du ikke er, så hører vi det meget gerne. Glædejul jul, Godt Nytår - og på genhør engang i 2024!

  • Frankrig har bidraget med meget til denne verden. Fantastiske vine, absurd gode oste og en lang række af ofte ualmindelig kunstneriske (= kedelige) film. På bilsiden var landet også – ikke mindst før den østrigske korporal smadrede Europa – en kreativ smeltedigel af ingeniør- og designkunst. Men det gik så over. Og efter strejker, nationaliseringer og flere strejker er der i dag egentlig kun tre mærker at tale om – Renault, Citroen og Peugeot. Jovist, vil nogen påpege, Bugatti er jo så også fransk. Og Alpine. Og Facel-Vega. Men derudover står det ret sløjt til. Sløjheden har imidlertid ikke afholdt Bilsnobbernes franske ekspertpanel fra at gå i studiet for at finde ud af om der i dag findes bilsnobværdige biler i Frankrig. Uden at røbe for meget om podcastens indhold, så bliver det dog ret hurtigt klart, at panelet måske har gabt over mere end det evner. For, som de tre finder ud af, så er der rigtigt langt mellem snapsene! Til gengæld er udvalget så begrænset, at panelet for måske første gang bliver enige om de samme biler. Flere gange. De denne gang meget enige eksperter er snart C-liste kändis og podcastvært Stefan Kaas (der kun har haft to franske biler), den retromuskelstimulerende, frankofile Mikkel Brodin (der stædigt fastholder, at en e-208 er retrodesign) og ikke mindst podcastens metusalem Adam Estrup (der, heller ikke super relevant for denne udgave af Bilsnobberne, spiste middag med Walther Rörhl i 1996). /Adam

  • Vi fejrer udsendelse nr. 50 med at kĂ„re Ă„rets Bilsnobbiler i kategorierne Årets Nye Bil, Årets Youngtimer, Årets Veteranbil og Årets BrugtvognkĂžb.
    Panelet bestÄr til lejligheden af gamle kendinge og det bliver festligt, lÞssluppent, men fÞrst og fremmest Êrligt og fornÞjeligt. Uden at afslÞre for meget, kan vi sige det ender med en lidt usÊdvanlig liste med bÄde en japansk dieselbil, en kineser og mÄske, mÄske ikke, en bil med spejlÊgslygter.
    Årets Bilsnobbiler nomineres, kĂ„res og hĂŠdres i Ă„r af:
    Mikkel Brodin, der som sÞn af en Toyotaforhandler, tidligere PorschesÊlger og nu noget med finans, ser sig selv som en fornuftens stemme i Bilsnobberne. Taler vistnok fransk, er i alle fald frankofil og fÄr slet, slet ikke nok skÊld ud for at kalde en Peugeot 208 for retrodesign og indfÞre ordet retromuskel.Mikkel ejer en 997 i midnatsblÄ musegrÄt lÊder, og det giver alligevel lidt tilgivelse.
    Adam Estrup, Bilsnobbenes Methusalem og klipper, har medbragt en liste pÄ knap 18.000 biler med nominerede til Ärets biler. Vanen tro fÄr Adam nÊvnt, at han har spist middag med Walther Röhrl og refereret til mindst fem af de biler han selv har haft. Til gengÊld aner han ikke, hvem Magnus Walker er. Adam er i sandhed en Êgte bilsnob fra de helt gamle dage, med flere titler end en indavlet adelig.
    Brian Osbech, den youngtimerglade brugtvognsforhandler, er kommet pÄ besÞg igen. Brian forsÞger at kÄre den samme bil som bÄde Ärets nye bil og Ärets brugtvognskÞb, mne lykkedes ikke med det. Til gengÊld foreslÄr han mange BMWer, men han er selvfÞlgelig ogsÄ fra Amager, sÄ er undskyldt der. Ejer flere hÄblÞse Youngtimere og veteranbiler, som en BMW 635 og en meget gammel Mercedes Coupe ingen rigtig intresserer sig for.
    Og endelig programmets vÊrt Stefan Kaas, der vedgÄr sig fascination af elektriske biler fordi man kan hÞre opera der i, men alligevel mener, at bilverden er lidt af lave. Som kompensation serverer han champagnen Guy Charlemagne og fÄr derfor i dette afsnit mÄske lidt for let spil. Han kommer dog ikke igennem med en kabinescooter som Ärets bil. Ejer i Þvrigt samtlige bilÄrbÞger tilbage fra for lang tid siden, hvilket gÞr ham til lidt af en ekspert.
    TAK fordi I lytter sÄ pÊnt med, sender beskeder og hilser pÄ, det giver os mod pÄ de nÊste 50 afsnit!

  • MĂžd Poul Pilgaard Johnsen, der til daglig frister en tilvĂŠrelse som journalist pĂ„ Weekendavisen, men ogsĂ„ som bĂ„de vinimportĂžr, forlagsejer, forfatter og tidligere vĂŠrt pĂ„ podcasten "Flaskens Ånd".
    At vÊre bilsnob er ikke nÞdvendigvis et spÞrgsmÄl om at have mange biler, ej heller, at de biler man har, nÞdvendigvis er hinsides alle almindelige budgetter. Men det er et uomgÊngeligt sÊrkende ved bilsnobber, at de har en klar og utvetydig holdning til det de kÞrer i.
    Poul har en stor kĂŠrlighed til Jaguar XJ og den er i dag lige sĂ„ intakt, som da han fĂžrste gang blev forfĂžrt af den klassiske treenighed: Wilton, Connolly og valnĂžddetrĂŠ. Eller mĂ„ske rettere Sir William Lyons udĂždelige ’grace, pace, and space’.
    Lyt med nĂ„r Stefan og Poul vender alt, hvad der er godt ved XJ-modellen, drikker passende mĂŠngder Guy Charlemagne (champagnen som Poul importerer) og i Ăžvrigt fĂ„r krydret bil-CV’et med allehĂ„nde anekdoter fra blandt andet kĂžreture med JĂžrgen Leth og GenerallĂžjtnant Kjeld HillingsĂž, samt Pouls opvĂŠkst og ungdom i det mĂžrke Jylland.

    Tak fordi du lytter med!

  • Thomas og Stefan er endelig tilbage i stiduet for at tale youngtimere efter 6 mĂ„nders pause.

    Seks mÄneder er lang tid i bilsnobsammenhÊng. Og der er sket et par udskiftninger pÄ youngtimerfronten henover sommeren. Dog mest i Stefans portefÞlje, da Tops har brugt tiden (og ikke ubetydelige summer) pÄ at fÄ sin nyindkÞbte Range Rover spic & span. Og i Þvrigt fundet ud af, at en Mercedes 124 Cabriolet faktisk godt kan gÄ i stykker.

    Stefan har til gengĂŠld kĂžrt sin Porsche 968 Cabriolet uden problemer hele sommeren
    (ADVARSEL til selvbestaltede Porsche-purister: Ja, det er den med Tiptronic), og han har mĂždt ny kĂŠrlighed i en meget fin Saab 9-3 Aero. MĂ„ske efter at have erkendt, at en Lancia Kappa nok ikke er den mest oplagte back-up til en Maserati Quattroporte.

    Lyt med nĂ„r de to i denne udgave sĂŠlsomt velovervejede og respektfulde bilsnobber vender deres respektive automotive verdener – og ikke mindst kommer ind pĂ„ Stefans uventede move ind pĂ„ den japanske bilscene.

  • Guilty Pleasures - skamfulde nydelser.
    I denne udgave af Bilsnobberne Äbner vi sluserne for den dÄrlige smag. Det sker i form af bilsnobbernes guilty pleasures.
    For kan man som bilsnob tillade sig at have andet end den allerypperste bilsmag? Og hvad gĂžr man af sig selv, hvis man i virkeligheden gerne satte sig bag rattet i en Ford Mustang 23 Ecoboost, en Fiat 500 Dolce Vita eller en Ford Ranchero GT500? Kan man det?
    Tre bilsnobber krĂŠnger deres inderste ud. De fortĂŠller – Ă„bent, ĂŠrligt og sĂ„rbart – om deres hemmelige kĂŠrlighed til biler som Ford Thunderbird Cashmere Edition, Lexus SC430,Pontia Fiero, BMW E36 og mange flere.
    Den eneste gode smag i programmet leveres af en silkeblĂžd Domaine Jessiaumes 1er Cru Les Cent Vignes fra 2019.

  • MĂžd Klaus Vedfelt, fotograf og bilsnob med hang til lĂŠkre kabiner, og virkelig gammel rĂždvin.
    Klaus, som mÄ siges at vÊre et meget visuelt menneske, fÄr altid nÊvnt kabinefarven, lige fra den fÞrste bil med karamelfarvet vinyl indtrÊk, til den sidste Maserati med et interiÞr der i hÞj grad minder om Klaus yndlingsvine.
    Du kan ogsÄ hÞre om den fedeste Ford Bronco, i et sÄ lÊkkert Eddie Bauer trim og farveskema, at det nÊsten bÞr forbydes.
    BiL-CVŽet bliver til tider ret BMW nÞrdet, for sÄ at slÄ over i noget rÊdsom kedelig Mercedes, men bliver reddet af en af de sidste 12-cyl Mercedes Coupe, fra den gang det stadig handlede om komfort. IÞvrigt en bil som Klaus har brugt flittigt bÄde sommer og vinter.
    FÞlg ogsÄ Klaus instagram @vedfelt hvor du kan se hans flotte arbejde bl.a. for det Kgl. Teater og Det Sidste ord pÄ TV2
    Som altid, tak fordi I lytter med!

  • Litteraturen har fra tid til anden biler med i historierne. For at give karaktererne karakter. Og det kan vĂŠre spĂŠndende – eller irriterende.
    Bilsnobbernes litterÊre ekspertpanel, der til lejligheden er sammensat af Stefan Kaas og den ofte tillÞbende forfatter Adam Estrup, har vÊret i bogreolerne og taget et par hÄndfulde bÞger med i studiet.

    Vi forsĂžger uprĂŠtentiĂžst at besvare adskillige af livets store spĂžrgsmĂ„l:Kan lĂžver genkende en Rolls Royce pĂ„ afstand, og mĂ„ man overhovedet kritisere Ernest Hemingway?Hvorfor kan en BMW 318 tiltale bĂ„de yuppier og systemkritikere? Er sorte BMW’er det foretrukne kĂžretĂžj for hĂ„rd negle? Og hvad har Charles Bukowski og John Grisham til fĂŠlles?Er Audi i virkeligheden en god bil? Michel Houllebecq har mĂ„ske endelig overbevist Stefan.Og er en SEL eller en SL det bedste kĂžretĂžj til en 17-Ă„rig knĂŠgt i Hollywood?Er Harry Potter god litteratur, og hvad har den tilfĂŠlles med Hitchhikers Guide to the Galaxy?

    Endelig forsĂžger Adam, til Stefans lette overraskelse, at tage livtag med sin begrĂŠnsede kommercielle succes.
    Lyt med, hþr om du er enig og lad os gerne hþre om du har andre bþger, vi kunne tage med i en to’er.

    Bogliste:

    Firmaets Mand - John Grisham
    Casino Royal - Ian Flemming
    Francis Macombers korte lykkelige liv - Ernest Hemmigway
    Bonfire of the Vanities - Tom Wolfe (ForfÊngelighedens bÄl)
    En eller anden Harry Potter bog
    The HitchhikerÂŽs Guide to the Galaxy - Douglas Adams
    Kortet og Landskabet - Michel Houllebecq
    Hollywood - Charles Bukowski
    SkÄr - Bret Easton Ellis
    Guldhornene, Det danske monarkis sidste dage - Adam Estrup

  • Biler og musik hĂžrer sammen, og i nogle sange indgĂ„r biler ogsĂ„.
    De fleste kender Little Red Corvette af Prince eller Springsteens Pink Cadillac. Og selvom det nok er metafoer for ellers spÊndende menneskeligt samkvem, sÄ gider vi bilsnobber faktisk ikke snakke om dem. Det for for let, for bilen er allerede nÊvnt.
    Dem vi derimod godt gider tale om, er de sange, der pirrer vores fantasi. Hvor bilen indgÄr som et helt centralt element, men uden mÊrke og model. Ingen modelkoder eller henvisninger.
    For hvad er det for eksempel en Fast Car, som Tracy Chapman synger om? Er det en ramponeret GTO, der skal bringe dem vĂŠk fra fattigdommen, vĂŠk fra slummen og ud i den amerikanske drĂžm?
    Eller er det noget andet, der bare stod der pÄ gaden og skreg pÄ at blive stjÄlet?
    Kan man overhovedet forestille sig, at Bruce Springsteens slÊde i sangen "Fire" har andet end et bÊnkforsÊde? Og er den sang ikke bare sÄ meget yesterday, altsÄ, sÄdan med woke og alt det der?
    Kan det vÊre rigtigt, at Beatles virkelig synger om en Morris Minor i Baby, you can drive my car? MÄske, mÄske ikke.
    Lyt med nÄr bilsnobbernes ultimative musikeksperter Stefan Kaas, Mikkel Brodin og Thomas Nedergaard, aka Tops, spiller uddrag af sange for hinanden, og finder prÊcis den bil der indgÄr i sangen.
    Og bare en gang imellem – nĂždtvunget – mĂ„ give hinanden ret.
    Spilleliste til Musik i Biler - kan ogsÄ findes pÄ Spotify:
    1. Fast Car - Tracy Chapman
    2. Drive My Car – The Beatles
    3. Tweeter and the Monkey Man – The Traveling Wilburys
    4. Oh Yeah – Bryan Ferry & Roxy Music
    5. I®m In love With My Car – Queen
    6. Style – Taylor Swift
    7. Drive – The Cars
    8. Fire – Bruce Springsteen
    9. Arabella – Arctic Monkeys

  • SĂžren Dandanell er ret kompromislĂžs. Det samme er hans bil-CV.

    Som for de fleste starter det ganske ydmygt med et par Corollaer. Som han formĂ„r – som mange andre friske unge mĂŠnd – at krĂžlle sammen uden selv at komme til skade.

    Smagen for hestekrĂŠfterne kommer dog hurtigt, da han begynder at transportere sig selv mellem hjembyen Kalundborg og Livgardens kaserner, hvor hans fĂžrste skridt ind i et fornuftigt hk/kg-forhold er en Peugeot 106 XT. Men det begynder ret hurtigt at gĂ„ stĂŠrkere i form af en perlerĂŠkke af BMW’er – og i den ogsĂ„ en af de helligste automotive graler: E39 M5. Hentet som fabriksny. Og hvor SĂžren mĂ„tte kĂžre direkte fra forhandleren til en afsides beliggende parkeringsplads for at sunde sig.

    De efterfĂžlgende registreringsattester har udover flere BMW’er lydt pĂ„ Porsche, Aston Martin og – stort set samtlige modeller fra Audi. I dag er hverdagsbilen en Audi e-tron GT, der dog nok sĂŠttes en kende i skyggen af SĂžrens sorte McLaren 765LT Spider, en Porsche 993 Turbo WLS fra 1995 og to nye Porsche 992 (Turbo S og GT3RS). Plus lidt mere.

  • MĂžd Erich Karsholt der om nogen forbundet med stjernerne fra Stuttgart. Ikke mindst fordi han i en halv menneskealder som reklamemand har vĂŠret pennefĂžrer for Mercedes’ markedsfĂžring i Danmark.

    Det gĂžr han i dag som administrerende direktĂžr for reklamebureauet TBWA Copenhagen A/S, nĂ„r han altsĂ„ ikke sidder bag rattet i sin Mercedes R107 eller er med i denne podcast. Bilparken – der i dag tĂŠller et styks moderne MB foruden 107’eren (i Ăžvrigt salig Bent Fabricius’ gamle) – har dog ikke altid vĂŠret af tysk oprindelse. Han har i de yngre Ă„r, som sĂ„ mange andre, mĂ„ttet fĂžre sig frem i mindre prangende kĂžretĂžjer.

    Men som Erich og Stefan kommer ind pÄ i podcasten, sÄ kan de mÄske lidt mere kedsommelige automotive tildragelser pÄ ens Bil-CV jo altid forsÞges bortforklaret med praktiske forhold som bÞrn, bagage og budget. Hvilket de to kommer nÊsten i hus med.

    De fĂ„r dog ogsĂ„ opklaret, at Erich slet ikke er en Mercedes fanboy – men ogsĂ„ synes at andre bilmĂŠrker kan noget. Nogle gange.

    Erich fik i Ăžvrigt i 2014 Dansk Veteranbilklubs pris Årets Emil for sin indsats med formidling af dansk motorhistorie. Senest har han udgivet det ganske digre vĂŠrk ”Dansk Bilproduktion – bil og samlefabrikker i det 20. Ă„rhundrede.” Som ogsĂ„ fĂ„r en anbefaling med herfra.

  • SĂ„ er Tops og jeg tilbage i studiet efter Hollandsturen. Med opfĂžlgning pĂ„ Tops nyindkĂžbte Range Rover, som er kommert pĂ„ plader herhjemme i Danmark. HĂžr om den fortsat kĂžrer som smurt, eller om den er begyndt at falde fra hinanden, som flere lyttere har frygtet.

    Der er endnu et nyindkÞb i youngtimerflÄden, nemlig en af vores gamle favoritter Porsche 968, men i den helt forkerte sammensÊtning.

    HÞr med nÄr vi diskuterer om en Mercedes 124 Cabriolet er federe end en 968Žer, og om de biler egentlig kan sammellignes?

    Vi kommer helt ned i nÞrde detaljerne idag bl.a omkring farve pÄ dÞrhÄndtag, rudefilm og andre vigtige emner som kun tÊnder os bilsnobber.

    Tak fordi I lytter med!


  • Tops er en glad mand idag, for han har nemlig vĂŠret i Holland og kĂžbe verdens, mĂ„ske, bedste Range Rover, nemlig en L322 i Overfinch version.

    Denne episode er optaget “live” i bilen pĂ„ turen fra Holland, og vi kommer omkring selve bilen og kommer med en lĂžsning pĂ„ det evindelige youngtimer problem, nemlig ejerafgifterne pĂ„ disse biler.

    HÞr med,og find ud af om den holder hele vejen, og sÄ fÄr I selvfÞlgelig en update pÄ den Þvrige youngtimerflÄde pÄ budget.

    Siden vi startede for 2 Är siden, har vi kÞbt og kÞrt bÄde Jaguar XJ X350, Mercedes 124 Cabriolet, BMW Z3 Coupé, Lancia Kappa Coupé, Maserati Quattroporte og solgt et par stykker igen, som du kan hÞre om i de tidligere afsnit i youngtimer serien.

    Tak fordi I lytter med, og sender indspark!

  • Peter Ahns Bil-CV - Historiens mĂ„ske korte Bil-CV?

    MĂžd Peter Ahn, indehaver af Oles Hus, en af verdens absolut bedste vinbarer i Gentofte, og medstifter af BurgerkĂŠden Halifax.

    Peter har kun 9 biler pÄ sit Bil-CV og 3 af dem er SkodaŽer. Heldigvis har Peter ogsÄ leveret burgere i sin bordeaux Morris Minor, og kÞrt Mercedes med V8 motor, med et absurd vÊrditab til fÞlge.

    SÄ lyt med og hÞr hvad bilsnobberi ogsÄ kan vÊre, og hÞr Peters historier og kvaler med biler.

    Husk ogsÄ at besÞge Oles Hus i Gentoftegade nÄr du er pÄ de kanter, de har herligt udvalg af vine, ogsÄ pÄ glas hvis du er fedtsyle humÞr, eller bare skal kÞre hjem.

    PS: Efter optagelsen talte Peter og jeg videre om, hvad man kunne kĂžbe som bilsnob uden det store bilbudget. Og glĂŠden var stor da jeg forleden hĂžrte, at Peter havde kĂžbt netop en 9-5 st. car.