Episódios
-
"Coronavirus betød rigtig meget og gav mere ansvar, end man normalt har, og gjorde at man tænkte mere over tingene end normalt. Og samtidig tænke man også, at bioanalytikere og vigtigheden af dem aldrig har været i fokus på samme måde, som de er nu."
Rizwana Hanif, bioanalytiker på Klinisk Mikrobiologisk afdeling, Hvidovre Hospital og mor til tre. Hun fortæller i denne udgave af podcasten Coronavirus - Vores hverdag om, hvordan covid-19 fik hende til at tage sit eget fag endnu mere seriøst, og samtidig skulle være mor til tre og savne sin egen mor.
-
"Jeg er lidt spændt på at få en hverdag tilbage. Det jeg synes, at jeg har fået ud af det her, er at sætte pris, den hverdag jeg havde, som den var. Fordi uanset hvor positivt, vi prøver at se på coronavirus, så gør den altså hverdagen mere besværlig."
I denne udgave af podcasten Coronavirus - Vores hverdag møder vi bioanalytiker Miaamalie Sandgreen Jensen, Klinisk biokemisk afdeling, Holbæk Sygehus. Miaamalie fortæller om en hendes hverdag som bioanalytiker og alenemor under coronaepidemien.
-
Estão a faltar episódios?
-
"Der er rigtig mange mennesker, der har spurgt mig, om det ikke var rart, at jeg var hjemsendt på barsel, eller at jeg i det hele taget var på barsel. Det kan jeg kun sige nej til. Det har været meget ambivalent at gå herhjemme og vide, at man kunne være gået til hånde og så samtidig føle, at man ikke var der 100 procent for sit barn."
I denne udgave møder vi bioanalytiker Signe Dybdal Jørgensen, Aalborg Universitetshospital, Klinisk Mikrobiologosk afdeling, som er på barsel med sit andet barn. Signe fortæller om, hvordan det er at være på barsel, mens kollegerne skal løfte en kæmpe opgave med analyse af tusindvis af coronaprøver hver dag.
-
"Dig, du er bare en coronavirus. Du skaber frygt og angst i samfundet, kan du så se at få den maske af."
I denne udgave af Coronavirus - Vores hverdag møder vi Janni Lam, bioanalytiker, cand.scient.san, ph.d. hos DIAS – Data Integration og Analyse Sekretariatet, Infektionsberedskabet, Statens Serum Institut.
Janni Lam fortæller om hendes oplevelser med at være dansker af kinesisk afstamning under coronaepidemien. Og hun fortæller om, hvordan kinesere og danskere reagerede fuldstændig forskelligt på coronavirus.
Musik: Coast af Marshall Rogalski
-
"Der var hejst flag, der var skænket champagne, der var rød løber. Der var virkelig gjort meget ud af det for de ældre."
Inge Holten Pedersen, bioanalytiker i Brædstrup Lægehus, fortæller i denne udgave af podcasten Coronavirus - Vores hverdag, om hvordan det var at være med til vaccinere de ældre på byens plejehjem.
Musik: Coast af Marshall Rogalski
-
"Da jeg stod i den situation, hvor der var ekstra mange kolleger, der var syge og jeg kunne læse i dagspressen, at det kun nok blev værre. Så blev jeg både træt og trist, og tænkte at hvordan skal det her ende?"
I dette afsnit møder vi Else Marie Klærke fra Blodprøver og Biokemi på Aarhus Universitetshospital, der fortæller om, hvordan et langt efterår med mange patienter til observation for corona har gjort hende både træt og trist, men at hun med vaccinationerne, håber der snart er lys forude.
Musik af Charlie Peacock, After All These Years (feat. Steve Swallow)
-
"Da jeg gik over for at blive vaccineret, var jeg meget nervøs, fordi det hele er så nyt, og fordi det er lidt spændende, hvor langt tid det hele kommer til at tage. Men jeg havde en følelse af at være med til at gøre noget, så passivt som man egentligt kan gøre noget. Gå over og sætte mig ned på en stol og få et stik i armen."
I dette afsnit møder vi Camilla Andersen fra Regionshospital Nordjylland i Hjørring, Klinisk Biokemisk afdeling, der fortæller om, hvordan det er at tage blodprøver på meget syge coronapatienter og hvordan det var at få vaccinationen mod coronavirus som en af de allerførste bioanalytikere.
Musik af Charlie Peacock, The Year Of New Beginnings