Episódios
-
Stel je deze vraag wel eens aan jezelf? Wie ben je? En wat is dan je antwoord? Je gaat vast vertellen wat je naam is en wat je in leven doet. Wat voor werk. Misschien vertel je wel waar je woont. Brabander, Eindhovenaar, Nederlander.
Het kan ook zijn dat je vertelt welk geloof je aanhangt. Dat je katholiek, protestant of Moslim bent. Of misschien vertel je wel dat je de partner van iemand bent. Ik ben John van Ying…. Maar zegt dat wie je bent? Nee… maar hoe kun dat dan wel zeggen.... Wie je bent? -
Inge Vrinssen was 15 jaar werkzaam als GZ-Psycholoog en later Psychotherapeut. Ze voelde zich daar niet helemaal thuis. Ze miste iets. Ze miste vooral Inge. En dus richten ze een eigen praktijk op. VIE en dat staat voor Verbindend In Evenwicht.
Over het hoe en het waarom spreken Inge en ik in deze podcast.
Website Inge vind je hier
Linked van Inge vind je hier -
Estão a faltar episódios?
-
Is ie je wel eens opgevallen, die stem in je hoofd? Die doorlopend commentaar geeft. Bij alles wat doet of wilt gaan doen. Of denkt en vindt. Iedereen heeft ‘m. En hij heeft ook een functie. Vaak is die stem ook wat overijverig en dan is tie niet meer zo leuk.
-
De Grinberg Methode - de methode die ik gebruik voor mijn individuele sessies - is een unieke vorm van therapie waarin het lichaam centraal staat. Door middel van een gestructureerde aanpak met o.a. gespreksvoering, ademhaling, aanraking en beweging brengen we lichaam en geest weer in verbinding en werken we samen aan dat wat jij wilt veranderen in je leven.
Zo staat het te lezen op de website van Leander. Ik wilde meer weten en zocht 'm op in zijn praktijk in Amsterdam.
Website van Leander: https://www.leanderruivenkamp.com/
En zijn Instagrampagina vind je hier. -
Het leven is simpel. Maar we zijn er erg goed in geworden om het ingewikkeld te maken en te houden. En zo is het ook met relaties. We lijken er alles aan te doen om te voorkomen dat we ons binden, een keuze maken. En waarom? Het wordt uiteindelijk toch werken, wie je ook kiest.
-
Zo'n heerlijke zomeravond, waar je met vriend of vrienden in het wilde weg kletst. Dat je aan het eind van de avond vol bent van vervulling, maar tegelijkertijd ook denkt 'waar hebben we het allemaal over gehad'
Dat is wat Jan en John ook doen in deze aflevering van Apekool. -
Een zittende levenstijl, vaak en veel eten, stress en duizenden giftige stoffen die ons immuunsysteem en onze gezondheid dagelijks op de proef stellen.
Dat kan anders, dacht Siebe Hannosset. En hij bewees het. Hij genas zichzelf in drie maanden van de ziekte van Lyme. Door een bepaalde manier van leven.
Een manier die hij Intermitent Leven noemt. En daar hebben we het tijdens dit gesprek over.
Meer weten over Siebe Hannosset:
Instagram: https://www.instagram.com/siebehannosset
Website: https://www.siebehannosset.com/
Siebe's boek https://www.bol.com/nl/nl/p/intermittent-living/9300000145854719/ -
Misschien heb je die term wel vaker gehoord 'Wedergeboorte'. Of op zijn Engels 'rebirthing'. Ik heb het woord nooit zo begrepen. Ik was toch al geboren? Waarom zou ik dat nog een keer doen?
Dus besloot ik mijn nieuwgierigheid maar eens te gaan bevredigen. Ik ben een sessie gaan doen bij Lizsandra Groothuizen of Immrama zoals ze zichzelf ook noemt. Dit gesprek over die sessie. En tijdens dit gesprek krijg ik een mooi inzicht...
Meer informatie over Lizsandra:
Website: https://immramahealing.com/
Instagram: https://www.instagram.com/immrama/ -
Tijdens de zomermaanden herhaal ik een paar van de mooiste gesprekken die ik de afgelopen jaren opnam.
Boksen, het is in opkomst. Steeds meer Personal Trainers bieden het aan. Een goede manier om even de frustraties van het dagelijkse leven weg te meppen.
Maar boksen kun je voor veel meer gebruiken. zo ontdekte Berend Oosterhuis. Om bijvoorbeeld een trauma te doorleven.
Eerst meppen, en dan praten.
Meer informatie over Berend: Website vind je hier en Linkedin hier. -
Meer en meer wordt het duidelijk hoe belangrijk adem is? Waar zit je adem? In je buik, middenrif of borst. Het zegt iets over je staat van zijn.
Hoeveel adem je? Wist je dat zes keer per minuut in- en uitademen voldoende is? Veel van ons zitten daar flink boven.
En ook wordt meer en meer duidelijk hoe schadelijk het is om 'verkeerd' te ademen. Ik zelf heb aan de lijve ondervonden hoe helend adem kan zijn. Vandaar dat ik een opleiding volgde voor ademcoaching.
In deze podcast spreek ik met de opleider van de https://paullenferink.nl/works.... En met medeklasgenoot https://www.linkedin.com/in/er... die veel met adem bij kinderen werkt. -
Tja, wat is dat nou eigenlijk…. Liefde?
Daar zijn heel veel misverstanden over. Dat bijvoorbeeld de liefde die ik voor mijn huisdier voel, niet dezelfde is als de liefde die ik voel voor mijn vrouw.
En hoe zit dat met verliefdheid en liefde? Duizenden gedichten en liedjes over geschreven… maar… Hebben die twee wel iets gemeen met elkaar? -
Dit is een aflevering van de podcastserie: Gezond(er) oud worden
Ruud Elfers bestudeert al meer dan 40 jaar de biologisch-fysiologische-anatomische processen en de psychische aspecten rond de thema’s fitheid, belastbaarheid, gezondheid en ziekte. Ruud is zelf 70 jaar oud toen we deze podcast opname. En fit als een hoendje.
Hoe doet hij dat? Wat is zijn geheim? Ruud heeft een hele eigen kijk op het proces van ouder worden en gezond blijven.
De website van Ruud vind je hier
De linkedIn-pagina van Ruud vind je hier
Meer afleveringen van deze podcast vind je hier. -
Dit wordt een hele rare podcast voor iemand die bijna 25 jaar zijn geld in de journalistiek heeft verdiend. En dan nu zegt…. Nieuwskijken? Dat moet je zo min mogelijk doen. Want het is erg ongezond voor je brein. Je krijgt steeds maar ingeprent dat het niet goed gaat met de wereld, maar dat is niet zo. 98% van de tijd gaat alles precies zoals hoort te gaan.
-
Trauma, we nemen het woord snel in de mond. Maar wat is het feitenlijk? Hoe ontstaat het. En nog belangrijker. Hoe kan het worden opgelost?
Meer info voer GZ psycholoog Wiebren Stellingwerf:
Linkedin
Website -
Ik dacht dat ik wel meedeinde op de flow. Een leven vol overgave leefde, alles wat op mijn pad komt accepterend. Zodat ik 98% van de tijd een gelukkig mens ben. En zo voel ik me ook, zo ervaarde ik het ook.
Ik wist niet waar die laatste twee procent in zat, maar ben er nu wel achter. Ik oefen nog steeds controle uit. Alleen we op een bijzondere manier… -
Het brein.... jouw meest complexe en mystieuze bezit dat je hebt. En tegelijkertijd een van de minst begrepen zaken in het universum....
Gedrags- en mindsetexpert Juan Campoo ontwikkelde 'Mind Canvas', een intuitieve, visueel en gebruiksvriendelijke model van je brein. Hij mocht het ooit eens presenteren tijdens een Tedx opname,
In deze aflevering bespreken we de rol persoonlijke ontwikkeling in ons leven. Juan heeft daar een verassende kijk op.
En ik krijg tijdens de opname een heel mooi inzicht... -
Sommigen mensen hebben alleen maar benen om hun hoofd te verplaatsen….
Wandelende hoofden. Zo noem ik ze. Met dat hoofd doe ze alles. Ze denken over alles na, lang zelfs. En ze willen ook alles begrijpen, ze steken daar best veel tijd en energie in. Wat zeg je? Gevoelens, ja dit heb ze wel, maar hoe heten ze ook alweer… ? -
Een NLP-coach van 27 jaar oud... Dat trok meteen mijn aandacht, want over het algemeen zijn caoches ouder. En dan blijkt Jimmy van de Hal ook nog eens met 21 jaar al begonnen te zijn. Al met al genoeg voer voor een heel interessant gesprek.
De Instagrampagina van Jimmy vind je hier. -
Ga jij wel eens door je kasten en laden heen en kom je dan spullen tegen die je ooit hebt gekocht maar waar je nu van denkt ‘waarom wilde ik dat zo graag’. Je hebt het dingetje even gebruikt, daarna is het in de la of kast terecht gekomen, en daar ligt het nu al maanden… misschien zelfs jaren…
En nu kun jezelf niet eens meer herinneren waarom je het zo leuk vindt. Als je goed in de kast of al kijkt, dan zie je dat die vol ligt met die onbegrepen dingetjes. -
Boksen, het is in opkomst. Steeds meer Personal Trainers bieden het aan. Een goede manier om even de frustraties van het dagelijkse leven weg te meppen.
Maar boksen kun je voor veel meer gebruiken. zo ontdekte Berend Oosterhuis. Om bijvoorbeeld een trauma te doorleven.
Eerst meppen, en dan praten.
Meer informatie over Berend: Website vind je hier en Linkedin hier. - Mostrar mais