Episódios
-
Vaatemerkit rakastavat markkinoida feel good -feminismillä. Samaan aikaan vaateteollisuutta pitää pystyssä miljoonat naiset, jotka eivät saa elämiseen riittävää palkkaa. Heidän olojaan ei feminist-paidan ostaminen auta. Mutta mikä sitten auttaa?
Anniinan ja Kokon vieraana feministisen talouden asiantuntija, tutkijatohtori Emma Lamberg. Jaksossa puhutaan myös Uhana Designin taannoisesta feminismikampanjasta. Millaisen tuomion kampanja tiukalta Hikipaja-raadilta saa?
Lisälukemistoa:
Artikkeli: Femwashing - Mainosten feminismi ei näy ompelijoiden oikeuksissa
Tue Eettiä!
Lahjoita Eetille
Liity Eetin jäseneksi
Seuraa Eettiä somessa
Instagram: @eetti_ry
Facebook: Eetti
LinkedIn: Eettisen kaupan puolesta ry
TikTok: @eetti_ry
X: @eetti_ry
Threads: @eetti_ry
Youtube: EettiRy
-
Kiinalainen verkkokauppa-alusta Temu valloittaa Suomea vauhdilla - ja jälki on rumaa. Mutta jos sama krääsä kärrätään joka tapauksessa Kiinasta, mitä väliä on sillä, ostaako sen halvemmalla Temusta vai kalliimmalla marketista?
Tässä jaksossa Anniina ja Koko vastaavat kahdeksaan väitteeseen Temusta. Kuulijoille paljastetaan myös, kumpi Hikipajan juontajista on shoppaillut Temussa, mitä sieltä tuli tilattua ja millainen ostokokemus oli.
Linkit:
Eetin artikkeli: Suomalaisten suosima Temu painii vastuuttomuudessa omassa sarjassaan
Kaupan liitto: Muotikauppa ultrapikamuodin aikakaudella-tutkimus
-
Estão a faltar episódios?
-
Miljoonia myyneiden sporttivaatteiden suunnittelijasta vastuullisuuspäälliköksi sekä äitiysbloggarista kirjailijaksi ja väitöskirjatutkijaksi!
Miten Koko ja Anniina ovat päätyneet tekemään sitä, mitä tekevät nyt? Voiko oikeudenmukaisempaa maailmaa edistää systeemin sisältä, vai onko se naiivi ajatus?
Urapolut ovat harvoin suoraviivaisia ja suunniteltuja. Tässä jaksossa päästään tutustumaan paremmin Anniinaan ja Kokoon ja kuullaan, kuinka he ovat ajautuneet tekemään omannäköisiä asioita työkseen.
Kokon ja Anniinan lukuvinkit:
Bernardine Evaristo: Tyttö, nainen, toinen
Jonathan Safran Foer: Me olemme ilmasto
Tämä kirja sysäsi Anniinan vastuullisuuden tielle:
Brian Eno, Ed van Hinte: Eternally Yours: Time in Design
Hikipaja on Eetti ry:n podcast. Eetti on järjestö, joka edistää ihmisoikeuksien ja ympäristön kannalta kestävää yritystoimintaa ja kuluttamista.Mitä tykkäsit? Laita palautetta: [email protected]
-
Kun maailma palaa vähän joka rintamalla, tarvitaan epätoivon sijaan toimintaa. Onko aktivismi vain barrikadeille nousemista vai voiko päivätyönä vaikuttaminen olla aktivismia?
Tässä jaksossa Hikipaja-podi saa ensimmäisen vieraansa, kirjailija-ihmisoikeuskouluttaja Natalia Kallion! Koko, Anniina ja Natalia keskustelevat omista tavoistaan toimia paremman maailman puolesta. Jaksossa selvitetään myös, miten vauva.fi liittyy maailmanparantamiseen.
Linkit:
Lahjoita Eetille osoitteessa: eetti.fi/apua
-
Koko ja Anniina pohtivat, miten second handin nopeaan kasvuun pitäisi suhtautua. Onko kyse pikamuodin ylläpitämästä shoppailukulttuurista vai mahdollisuus tehdä vastuullisempia valintoja?
Jaksossa kuullaan ajatuksia myös second hand -tutkija Linda Turuselta. Lisäksi Anniina paljastaa syntisimmät salaisuutensa sekä antipatiansa haisevia kirpputoreja kohtaan. Hiki nousee pintaan itse kullakin.
Linkit:
Artikkeli: Second hand on uusi pikamuoti - käytetyt vaatteet voivat kiihdyttää kuluttamista
-
Uusi podi starttaa! Hikipaja-podcastissa Eetin vastuullisuuspäällikkö Anniina Nurmi ja kirjailija Koko Hubara perkaavat vastuullisuuteen liittyviä ilmiöitä.
Podin ensimmäisessä jaksossa pohditaan, miksi H&M on niin ihana ja kamala, miksi kierrätyspolyesterin käyttö ei ratkaise pikamuodin ongelmia ja miksi viherpesu on aikamme vitsaus.
Linkit:
Kierrätyspolyesteri, mainettaan huonompi valinta
https://eetti.fi/sisallot/kierratyspolyesteri-mainettaan-huonompi-valinta/
Eetti selvitti: Vaateyritysten kiertotalousteot ovat laastariratkaisuja
https://eetti.fi/sisallot/eetti-selvitti-vaateyritysten-kiertotalousteot-ovat-laastariratkaisuja/
Miksi vastuullinen kuluttaja ostaa H&M:ltä?
https://eetti.fi/sisallot/miksi-vastuullinen-kuluttaja-ostaa-hmlta/