Episódios
-
Vores syn på hukommelse ændrer sig i en tid, hvor forskerne kan tænde og slukke for minder i en hjerne, der er mere foranderlig, end vi gik og troede.
-
Der er masser af gode grunde til at give den gas med udviklingen af førerløse biler. Men hvad sker der, hvis man slipper rattet i en Tesla? Vi gjorde forsøget på en testtur sammen med tre fagfolk og pressede autopiloten til kanten – og lidt over.
-
Estão a faltar episódios?
-
Computeren kommer til at udkonkurrere mennesket, i takt med at supercomputere og intelligent software gør det for risikabelt at overlade flyveledelse, diagnoser m.v. til den menneskelige hjerne.
-
Hvert år kårer Ingeniøren årets bedste danske forskningsresultat, og i år er det forskere fra Københavns Universitet, der løber med trofæet. De har opdaget, at sollys ikke blot kan opbygge biomasse. Fotosyntesen også fungerer omvendt – og det åbner for nye metoder til at fremstille biobrændsel hurtigt og energieffektivt.
-
Arkitekter og ingeniører kan nu bygge endda rigtig højt med træ. Træhuse kan dermed bidrage til at løse det enorme globale boligbehov uden at få CO2-udledningen til at vokse.
-
Fra Spielbergs E.T. til de kloge aliens i ‘Arrival’ – fremmede rumvæsner besøger jævnligt vores klode, i hvert fald i ly af biografsalens mørke. Science fiction-filmene rejser spørgsmålet: Hvordan ser liv i rummet ud? Vi har spurgt en række rumforskere.
-
Udviklingen af mindre, bedre og billigere batterier tager nogle velvoksne skridt i disse år. Elbiler og hjemmebatterier er ved at blive en del af vores teknologiske landskab, og fremtidens batteri kan vende op og ned på den måde, vi bruger energi på.
-
I 1980'erne lå VHS og Betamax i krig om at definere videoformatet. I år brød et lignende slagsmål ud mellem det nye smarte system LTE-U og den gode gamle wifi-teknologi.
-
Solcelleteknologien er i år blevet så billig, at den så småt kan konkurrere med andre energikilder, og dermed puster solcellerne vindmøllebranchen i nakken. Hvert tredje solcellepanel opstilles i Kina.