Episódios
-
Leif Denti, forskare i innovation och kreativitet vid Göteborgs universitet, delar sina tankar, förhoppningar och farhågor när det gäller AI på framtidens arbetsplats. Först effektivitet, sen kaos - hur tänker du själv ta dig an AI - kanske en av dina nya kollegor på jobbet ...
-
Vad behöver offentlig sektor göra för att kunna få nytta av AI-tekniken? Finns det några hinder? Vilka möjligheter finns? Rebecka Isaksson från AI-labbet och Sven Engborg från Dorite reder ut begreppen och visar vägen.
-
Estão a faltar episódios?
-
AI - hot, möjlighet - eller både ock? Rebecka Isaksson från AI-labbet (AI lab Sweden AB)reder ut begreppen och visar på möjligheterna med AI, speciellt inom offentlig sektor.
-
Karin Ståhl och Mille Beckman från GoToWork spanar in fem trender för Framtidens kontor och arbetsliv. Här är deras spaning i några korta ord. Vill du veta mer, kontakta dem på gotowork.se
1. Det nya arbetet
2. Laget före jaget
3. Nya perspektiv
4. Evidensbaserat
5. Mindre är mer -
Digital stress är en av de stora utmaningarna på framtidens kontor. Går den att undvika? Och i så fall - hur gör man? Magdalena Stadin,
Postdoktor vid Institutionen för E-post, informationsteknologi
Vi3; Människa-Maskininteraktion vid Uppsala universitet samtalar med Gustav Molnar, digital missionär och visionär från Diwo. -
Henrik Byström från Downriver management ger oss insikter och tankar kring ledarskapet i det hybrida och digitala arbetslandskapet.
-
Anna-Lena Carlstedt och Niclas Ternstål berättar om kundernas behov på framtidens kontor
-
Hur kan man nå en bättre prestation på den digitala spelplanen? Hur sätter man mål för sina digitala arbetssätt? Och hur skapar man en kultur som ger möjligheter till kreativ feedback och gemensamt lärande? Henrik Byström, Downriver management, Jerker Norström, Beta och Pia Andreason vänder och vrider på en av de viktigaste frågorna för framtidens kontor.
-
Vi har verkligen slängt oss ut Camilla Grahn Omställningsfonden by Direxio Pia Andreason
-
Hur kan HR hjälpa organisationer i det nya nuläget?
Per Thilander, forskare och lärare på Göteborgs universitet, utvecklar tankarna kring HR:s roll på Framtidens kontor
Huvudkontoret är det kontor som man har med sig i huvudet. Jag behöver inte längre förflytta mig till en fysisk plats för att Jobba, det gör man
• Skifte av mindset - vad är arbete?
• Arbete som ska utföras på något sätt på någon plats
• Hur ska vi förhålla oss till det nya?
Är det den klassiska tillsvidare anställningen som gäller i framtiden? -
Thorunn Widö från Ambicare berättar om hur visuellt brus påverkar hjärnan och varför det kan göra oss ofokuserade under arbetsdagen och extra trötta när vi kommer hem. Läs mer på www.ambicare.se
-
Leif Denti berättar om skillnaden mellan att vara kreativ och att vara originell. Vilka blir de viktigaste egenskaperna i framtidens organisationer? Och varför är det viktigt att sortera sin pyttipanna innan vi väljer vilka arbetssätt vi ska ha i framtiden?
-
Mikael Borak från Mindset berättar om de tre viktiga stegen till arbetssättet på Framtidens kontor:
1. Fånga upp teamet
2. Etablera nya arbetssätt och ledningsstrukturer
3. Utvärdera och förfina arbetssätten -
Lisa Arnborg från YesP, organisationskonsult, ger viktiga råd och insikter om det viktiga samspelet på framtidens kontor. Att bygga en ny organisationskultur i den nya hybrida arbetslivet är allas ansvar, säger Lisa. Medarbetare, chefer, ledning - allas insatser behövs. Lisa tipsar om boken "The culture code" - här är en länk till den:
https://www.adlibris.com/se/bok/the-culture-code-the-secrets-of-highly-successful-groups-9780804176989 -
Emma berättar om viktiga faktorer på framtidens kontor. Den viktiga faktorn som kallas psykologisk trygghet och vikten av intelligenta misslyckanden.
Vill du veta mer om psykologisk trygghet? Boka en föreläsning med Emma eller någon av hennes kollegor på Adinsight:
https://addinsight.se/psykologisk-trygghet/ -
Vilken nytta kan vi ha av Teams som samarbetsplattform? Vilka problem i kommunikation och samarbete kan vi undvika i framtiden, genom att lära oss att arbeta asynkront, distribuerat och med gemensamma förutsättningar i informationsflödet? Och varför är det så viktigt med en övergripande strategi från ledningens sida?
-
Filip Elland från Castellum ger oss fakta och reflektioner för framtidens hållbara kontor
-
Ola Göransson och Daniel Stridh följde sin dröm om ett mer hållbart kontor och skapade Place2Place - den första helt cirkulära återvinningsplattformen för kontorsinredning. De gör det också möjligt för alla företag och organisationer som vill bli mer hållbara att göra samma sak internt - en fantastisk möjlighet att skapa hållbarhet med minimal arbetsinsats! Kontakta Ola eller Daniel om du också vill ha en återvinnings-bubbla i din organisation!
- Mostrar mais