Episódios
-
Tuomas Wäinölä syntyi Kauniaisissa 29. joulukuuta 1976. Hän on soittanut kitaraa ammattimaisesti vuodesta 2000 lähtien suomalaisissa yhtyeissä kuten Nylon Beat, Raskasta joulua, Anssi Kela ja viime aikoina Marko Hietalan sooloprojektissa. Wäinölä on soittanut keikkoja musikaaleista TV:hen ja big bandista heavy metalliin, sekä äänittänyt levyraitoja ja elokuvamusiikkia sessiomuusikkona. Tuomas on kirjoittanut musiikkia siitä lähtien, kun aloitti kitaransoiton, ja viime aikoina hän on säveltänyt musiikkia televisioon, mainoksiin ja toiminut lauluntekijänä. Hän on tehnyt yhteistyötä säveltäjien ja artistien kanssa musiikkituottajana, sovittajana, orkestroijana ja miksaajana.
Lisää infoa Tuomaksesta:
https://www.tuomaswainola.com/
-
Mökkitie Recordsin toimitusjohtaja Olli Saksa vieraili Jutunjuuri podcastissa. Tässä osassa keskustelimme muunmuassa siitä mikä tekee biisistä hyvän ja mitkä ovat kaupallisen musiikin tulevaisuuden näkymät. Millainen on ollut Ollin tie K-Marketin kassalta levy-yhtiön pomoksi? Se selviää tästä jaksosta!
Warner Music Finlandin alaisuudessa toimiva levymerkki Mökkitie Records perustettiin vuonna 2012 Arttu Wiskarin lyötyä itsensä läpi hittisingleillään Mökkitie ja Tuntematon potilas. Yhtiö on ollut mukana Wiskarin kaikkien albumien taustalla. Vuosien aikana Mökkitie Records on kasvanut huimasti ja sen artisteja ovat muun muassa Arttu Wiskari, Mira Luoti, Erika Vikman, HesaÄijä, Pasi ja Anssi sekä Faija. Koko ajan uusia mielenkiintoisia uusia kykyjä etsivästä yhtiöstä julkaistiin pari vuotta sitten seurantadokumentti Unelmia ja studiohommia, joka avaa ovet musiikkialan kulisseihin ja yhtiön arkeen. Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa.
-
Estão a faltar episódios?
-
Jones Häkkinen on luova tuottaja, ohjaaja, animaattori ja strategisen viestinnän asiantuntija. Jones on tunnettu energisestä esiintymisestään, rohkeista visioistaan ja loputtomasta innostuksestaan kaupallisten tavoitteiden saavuttamiseen viestinnän keinoin.
Jones toimii Sponsorointi ja tapahtumat Ry:ssä viestinnän asiantuntijatehtävissä, ja laajemmin kaupalliseten kumppanuuksien parissa viestinnän yhteistyökumppanina sekä strategisen viestinnän konsulttina.
Elokuvan puolella Jones on toiminut muun muassa käsikirjoittajana, ohjaajana, konseptisuunnittelijana ja animaattorina erilaisissa projekteissa yritysten/yhdistysten viestintävideoista aina kansainvälisesti levitettyihin kokopitkiin luontoelokuviin ja valtakunnallisiin televisiomainoksiin. Viime vuosina hän on työskennellyt kansainvälisissä tarinallisissa animaatioprojekteissa yhdysvaltalaisten artistien (mm. Cory Wong, Dave Koz) kanssa.
-
Lasse Piirainen on monille tuttu säveltäjä/muusikko Suomen suurimmista viihdeohjelmista, kuten The Voice Of Finland, SuomiLOVE ja Tähdet, Tähdet. Hän oli myös pianistina BumtsiBum- ohjelman uudessa versiossa MTV3:lla ja edusti Suomea euroviisuissa Kiovassa 2017 oman indiepop-duonsa Norma Johnin kanssa.
Piirainen on kahdenkymmenen vuoden uransa aikana soittanut maamme kärki-artistien kanssa, kuten Cheek, Vesa-Matti Loiri, Anna Abreu, Isac Elliot, Kasmir, Sunrise Avenue, Kaija Koo ja Laura Voutilainen
-
Samy Elbanna (s. 9. elokuuta 1995 Jyväskylä) on suomalais-egyptiläinen metallimusiikin laulaja ja kitaristi. Hänet tunnetaan parhaiten thrash metal -yhtye Lost Societyn perustajana.
Elbanna on syntynyt Jyväskylässä, ja hänen isänsä on egyptiläinen. Hän on lapsena asunut myös Arabiemiraateissa. Musiikkiharrastuksen Elbanna aloitti ala-asteella hänen isoveljensä esiteltyä hänelle Iron Maidenia. [1] Kuudennella luokalla Elbanna perusti ensimmäisen oman yhtyeensä, jolle hän teki myös kappaleita. [1] Vuonna 2010 hän perusti Lost Societyn ja muutaman jäsenvaihdon jälkeen yhtye pääsi lopulliseen kokoonpanoonsa vuonna 2011.
Vuonna 2017 Elbanna toimi juontajana Tuska-festivaalin 20 jaksoa sisältäneessä The Tuska Show'ssa.
Vuosina 2018-2020 hän soitti bassoa bilebändi The Local Bandissa
-
Sakari Heikkilä (s.1984) on moniulotteinen biisintekijä/tuottaja/artisti, alunperin kotoisin Pietarsaaresta ja nykyään Vantaalta. Monet tuntevat hänet lähinnä hengellisistä kappaleistaan, mutta nyttemmin hän tekee uraa biisintekijänä ja kirjoittaa biisejä mm. Japanin markkinoille, uusimpana saavutuksenaan kultalevy OCTPATH-poikabändille. Heikkilä tekee myös sooloprojektia nimellä Aallonmurtaja. Musiikillinen monipuolisuus ja vahva DIY-henki ovat olleet hänen uransa kantavia teemoja.
-
Jukka Rajala on etelä-pohjalaislähtöinen liikunta-alan moniosaaja, jonka intohimoihin kuuluu uusien taitojen, kuten yhden käden käsinseisonta, oppiminen. Hän soittaa myös rumpuja ja harrastaa musiikkia päivittäin. Jukan tausta on voimaharjoittelussa, josta hän siirtyi vuosituhannen alussa, ensimmäisten joukossa kahvakuulilla harjoitteluun ja myöhemmin kehonpainoharjoitteluun, josta hänet nykypäivänä tunnetaankin alalla parhaiten. Hänen "oudoimpia meriittejään" ovat mm. 30 minuutin yhtämittainen käsinseisonta (seinää vasten) ja Turkkilainen ylösnousu kahdella 32 kilon kahvakuulalla. Jukan harjoittelufilosofia perustuu kokonaisvaltaiseen liikkumiseen, jossa liikkeen laatu on tärkeässä roolissa. Tämän kautta hän on auttanut valmennettaviaan saavuttamaan terveen, toimivan ja vahvan kehon, olipa sitten tavoitteet rumpujen soitossa, äänen käytössä, urheilussa tai ihan arjessa pärjäämisessä. Jukan kehittämä Movement Stick -liikekeppi on tullut suomalaisille tutuksi myös Leijonan Luola -ohjelmassa, josta Jukka sai mukaansa Jari Sarasvuon ja jonka tiimoilta he ovat tuomassa paljon uusia asioita vuoden 2024 aikana. Kattavaan tarjontaan voi tutustua mm. osoitteessa www.liikkuvuusharjoittelu.fi
-
Mikko Penttilä (s.1987) on valmistunut Taideyliopiston teatterikorkeakoulusta teatteritaiteen maisteriksi 2014 ja työskennellyt sen jälkeen laajasti teattereissa mm. Kokkolan kaupunginteatteri, Helsingin kaupunginteatteri, Ryhmäteatteri. Penttilä on improvisaatio teatteri Stella Polaris jäsen vuodesta 2016 ja toimii tällä hetkellä myös teatterin taiteellisena johtajana. Penttilän on voinut nähdä myös elokuvissa Ohjus, Huonot Naiset, Peruna ja Supermarsu 2. Sekä tv-ohjelmissa Rehtori, Jättekiva, Putous kaudet 8-11 Joulukalenteri: Tonttuakatemia ja Älä jäädy
-
Suomalaiset rokkarit Poets of the Fall - laulaja Marko Saaresto, kitaristi Olli Tukiainen ja kosketinsoittaja Markus "Captain" Kaarlonen - aloittivat musiikillisen seikkailunsa tyhjästä vuonna 2003. Marko myi kaiken mitä hänellä oli sijoittaakseen elämänsä rakkauden, musiikin, tavoitteluun kavereidensa Ollin ja Kapteenin kanssa. Hän muutti vanhempiensa kellariin, kun ei enää pystynyt pitämään omaa asuntoa. Sitten kaverit rakensivat Kapteenin olohuoneeseen oman pienen studion äänitys- ja tuotantosessioita varten ja pitivät toimistoa Ollin vanhassa kolhitussa autossa.
Äänityssessioiden tuloksena syntyi sekoitus pop-, rock-, metalli- ja industrial-soundeja. Myöhemmin bändiin liittyivät kitaristi Jaakko "Jaska" Mäkinen, basisti Jani Snellman ja rumpali Jari Salminen.
Yhtyeen ensimmäinen single oli Late Goodbye, joka kirjoitettiin ylistettyä Max Payne 2 -tietokonepeliä varten. Kappale tavoitti pelin kautta miljoonia ihmisiä ja toi yhtyeelle kansainvälistä tunnustusta sekä ensimmäisen palkinnon G.A.N.G. Awardsissa vuonna 2004.
Vuonna 2020 Poets julkaisi kahdentoista akustisen singlen ja videon sarjan, joka kuvattiin arvostetussa Aleksanterin teatterissa Helsingissä. Akustiset sessiot julkaistiin myös albumina, The Alexander Theatre Sessions.
Heidän yhdeksäs studioalbuminsa Ghostlight julkaistiin 29. huhtikuuta 2022, ja ensimmäinen single Requiem for My Harlequin ja siihen liittyvä musiikkivideo saivat ensi-iltansa 1. huhtikuuta 2022.
Poetsin albumeilta julkaistut singlet ja videot ovat saaneet paljon medianäkyvyyttä, satoja miljoonia videokatselukertoja ja laajaa lähetysaikaa radioissa maailmanlaajuisesti. Kappale Carnival of Rust oli vuoden 2006 soitetuin suomalainen kappale, ja singlet Dreaming Wide Awake ja Cradled in Love viettivät useita viikkoja valtakunnallisten radio- ja tv-ohjelmien kärkikappaleiden joukossa.
Suosituissa videopeleissä Alan Wake, Alan Wake's American Nightmare ja Control kuultiin kappaleita eri albumeilta sekä täysin uusia kappaleita, joita esitti pelin sisäinen yhtye Old Gods of Asgard.
Heidän debyyttialbuminsa Signs of Life nousi suoraan Suomen albumilistan ykköseksi tammikuussa 2005, ja pysyi listalla yli vuoden ajan. Seuraava albumi Carnival of Rust, joka julkaistiin huhtikuussa 2006, nousi niin ikään ensimmäisellä viikollaan ykköseksi, ja debyyttialbumi on edelleen virallisella Top 40 -listalla.
Tähän mennessä molemmat albumit ovat myyneet Suomessa platinaa. Kolmas albumi Revolution Roulette julkaistiin maaliskuussa 2008. Se nousi myös albumilistan ykköseksi ja rikkoi kultalevyrajan vain pari viikkoa julkaisunsa jälkeen. Maaliskuussa 2010 julkaistu neljäs albumi Twilight Theater myi kultaa yhdessä viikossa ja teki suomalaista listahistoriaa antamalla yhtyeelle neljä ykkössijaa neljällä ensimmäisellä albumillaan. Vuonna 2011 julkaistiin ensimmäinen biisi- ja videokooste Alchemy Voi. 7, ja viides studioalbumi Temple of Thought saapui kauppoihin maaliskuussa 2012.
Yhtyeen ensimmäinen livejulkaisu Live in Moscow julkaistiin DVD:llä vuonna 2013, ja seuraava albumi Jealous Gods syyskuussa 2014, joka saavutti albumilistan ykköspaikan.
Yhtyeen seuraava albumi Clearview, joka julkaistiin vuonna 2016, tuotettiin yhdessä ylistetyn tuottajan Stefan Bomanin kanssa Tukholman Park Studiosissa. Albumin menestyksekästä julkaisua, joka saavutti kärkikymmenikön sijat lukuisilla kansainvälisillä listoilla, seurasi vuoden 2017 loppuun asti kestänyt kiertue, joka sisälsi keikkoja Intiassa, Isossa-Britanniassa ja Keski-Euroopassa.
Lokakuussa 2018 Poets julkaisi kahdeksannen albuminsa Ultraviolet, joka nousi jälleen Suomen albumilistan ykköseksi. Ennen albumia julkaistiin kaksi singleä, False Kings ja Dancing on Broken Glass. Kolmannella singlellä, The Sweet Escape, bändi astui uusille urille, sillä se julkaistiin myös ranskaksi nimellä Partir Avec Moi.
Vuonna 2020 Poets julkaisi kahdentoista akustisen singlen ja videon sarjan, joka kuvattiin arvostetussa Aleksanterin teatterissa Helsingissä. Akustiset sessiot julkaistiin myös albumina, The Alexander Theatre Sessions.
Heidän yhdeksäs studioalbuminsa Ghostlight julkaistiin 29. huhtikuuta 2022, ja ensimmäinen single Requiem for My Harlequin ja siihen liittyvä musiikkivideo saivat ensi-iltansa 1. huhtikuuta 2022.
Poetsin albumeilta julkaistut singlet ja videot ovat saaneet paljon medianäkyvyyttä, satoja miljoonia videokatselukertoja ja laajaa lähetysaikaa radioissa maailmanlaajuisesti. Kappale Carnival of Rust oli vuoden 2006 soitetuin suomalainen kappale, ja singlet Dreaming Wide Awake ja Cradled in Love viettivät useita viikkoja valtakunnallisten radio- ja tv-ohjelmien kärkikappaleiden joukossa.
Suosituissa videopeleissä Alan Wake, Alan Wake's American Nightmare ja Control kuultiin kappaleita eri albumeilta sekä täysin uusia kappaleita, joita esitti pelin sisäinen yhtye Old Gods of Asgard.
Photo: Tiia Öhman
-
Helsingin ju-jutsuklubia edustava Kari Lehtonen on arvostettu opettaja Suomessa ja ulkomailla, erityisesti Keski-Euroopassa hän on tehnyt pitkäjänteistä ja arvostettua työtä Hokutoryu ju-jutsun hyväksi. Hänelle myönnettiin Hokutoryu ju-jutsun 6. Dan vuonna 2022. Lehtosen Hokutoryu ju-jutsulle antama panos ja kädenjälki näkyy erityisesti hänen käyttämiensä tilapäisvälineiden kuten; kepin, narun, kävelykepin ja vastaavien soveltamisessa Hokutoryu ju-jutsuun. Tästä lajin kehittämiseen tehdystä työstä hänelle myönnettiin myös Shihanin arvonimi. Kari toimii myös IKF-Finland Ry:n pääopettajana, 5. dan Kobudo sekä 4. dan Bojutsu.
Voit tutustua Kariin sekä podcastissa mainittuihin asioihin alla olevista linkeistä:
https://ikf-kobudo.fi/soke.htm
https://ikf-kobudo.fi/suomi.htm
https://hokutoryu.com/
Kuva: Pasi Murto [Helsingin ju-jutsu klubi]
-
Kai Juhani Hahto (s. 31. joulukuuta 1973 Vaasa) on suomalainen rumpali. Hän on toiminut Nightwishin rumpalina elokuusta 2014 lähtien. Tätä ennen hän soitti jyväskyläläisessä Swallow the Sunissa, jossa hän soitti vuodesta 2009 Nightwish-pestiin asti. Lisäksi Hahto on soittanut yhtyeissä Wintersun, Max on the Rox ja Rotten Sound. Hahto myös tunnetaan loistavana soitonopettajana.
-
Niki Juusela on pitkän linjan selostaja joka on uransa aikana työskennellyt kaikissa merkittävissä mediataloissa. Vyölle mahtuu niin jalkapallon MM-kisoja kuin Olympialaisia. Vuodesta 2017 alkaen Niki on ollut suomen virallinen F1-ääni. Hän on Intohimoinen musiikin harrastaja, jolle rummut ovat tärkeä osa elämää. Vaikka uralla on ennättänyt tapahtua jo paljon, on oppi vasta alkanut.
-
Mira Luoti on tunnettu muun muassa legendaarisesta PMMP-yhtyeestä sekä pitkästä soolourastaan. Luodilla on monipuolinen ja pitkä musiikillinen tausta. Oman musiikin ja keikkailun lisäksi hän on muun muassa näytellyt erilaisissa produktioissa. Soolotuotannossa yhdistyy huikealla tavalla Miran pitkä kokemus kotimaisen popmusiikin saralla sekä vahva tarinankerronta ja koskettavat lyriikat.
Kuva : Vuokko Salo
-
R&B-vaikutteista poppia tekevä Kasmir löi läpi vuonna 2014 esikoisalbumillaan ”AMK Dropout”, jonka singlelohkaisu ”Vadelmavene” on pysynyt suomalaisten kesähittinä jo vuosien ajan. Lahjakas vokalisti ja biisinkirjoittaja palkittiin 2015 Emma-gaalassa vuoden tulokkaana ja ”Vadelmavene” vuoden biisinä. Kasmirin toinen studioalbumi, alkuvuodesta 2018 ilmestynyt ”Valmis” nousi julkaisustaan suoraan Suomen listaykköseksi. Artisti julkaisi kolmannen pitkäsoittonsa "Jälki" syksyllä 2019. Kesällä 2020 hän yllätti kaikki julkaisemalla EP:n "Lumpeet" ilman ennakkovaroitusta. EP ei ollut Kasmirinkaan puolelta suunniteltu, vaan syntyi korona-ajan keikkatauon aikana Hangossa.
Kuva: Mikko Härmä
-
Kristian Wahlström on ammattimuusikko, musiikkipedagogi ja musiikintutkija. Hän on soittanut sähkökitaraa ammatikseen n. 25 vuotta. Kristian on opettanut kitaransoittoa ja bändejä nyt yli 20 vuotta Pop & Jazz Konservatoriossa, jossa hän on lehtori. Nykyään hän kouluttaa ammattiopiskelijoita, mutta hänellä on pitkä kokemus kaiken ikäisistä, tasoisista ja eri tavoin musiikillisesti suuntautuneista oppilaista aina varhaiskasvatuksesta lähtien. Hän opettaa kitarapedagogiikkaa ja ohjaa opinnäytetöitä Metropolia Ammattikorkeakoulussa. Hän on väitellyt filosofian tohtoriksi musiikkitieteessä Helsingin yliopistossa 2022. Kristian tutki väitöskirjassaan opiskelijalähtöisen musiikinopetuksen kehittämistä, hyvän musiikkisuhteen psykodynamiikkaa sekä groove -ilmiötä eli svengiä erityisesti hard rockissa kuten AC/DC:ssa. Hän on luennoinut tutkimusaiheistaan kansainvälisissä konferensseissa mm. USA:ssa. Aiemmin hän on valmistunut Helsingin Ammattikorkeakoulusta (nyk. Metropolia) musiikkipedagogiksi 2002 sekä suorittanut musiikinopetusta syventävän ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon 2008. Kristian on soittanut kitaraa monissa bändeissä (mm. Mighty44, Teleks, The Mama King, Megaphone) sekä keikkaillut runsaasti ja levyttänyt monien artistien kanssa (mm. Darude, Michael Monroe, Perttu Kivilaakso/Apocalyptica, Waldo´s People, Antti Tuisku, Kristiina Brask, Janina Frostell). Kristian soittaa myös monipuolisesti freelancekeikkoja vaihtelevissa kokoonpanoissa keskittyen rock- ja heavymusiikkiin. Elinikäisen oppimisen hengessä Kristian on opiskellut jazz-kitaraa legendaarisen Mike Sternin (USA) johdolla vuodesta 2020.
Kuva: Patrik Stenström
http://hdl.handle.net/10138/342110
linkki Kristianin väitöskirjaan
-
Kari Ketonen tunnetaan monipuolisena näyttelijänä niin television, teatterin kuin elokuvien parissa. Lisäksi hän on kirjoittanut ja ohjannut televisiolle sarjoja, sketsejä, viihdeohjelmia ja mainoksia. Erityisesti Kari Ketonen tunnetaan rooleistaan elokuvassa Pelikaanimies sekä televisiosarjoissa Ketonen & Myllyrinne, Putous ja Luottomies. Lisäksi Ketonen on ohjannut ensimmäisen pitkän elokuvansa Häät ennen hautajaisia, jossa hän toimi myös toisena käsikirjoittajana. Kari on ylemmän erityistason psykoterapeutti (YET) ja tässä jaksossa käsittelimme mm. hengittämistä, stressiä ja esiintymisjännitystä.
-
Mikko Kosonen on lähes 25 vuotta ollut yksi Suomen työllistetyimmistä ja arvostetuimmista kitaristeista. Hän on esiintynyt maan kärkiartistien bändeissä Maija Vilkkumaasta Samuli Putroon, Cheekistä Juha Tapioon, Samuli Edelmannista Anssi Kelaan. Kosonen on kymmenistä tv-ohjelmista tuttu ”Päivystävä kitaristi” sekä kitaristina että bändiliiderinä, mutta myös yhteiskunnallisena kommentaattorina, ja jopa Top Chef -tuomarina, ja nyt hän on uuden Levyraadin vakioraatilainen. Koronakriisin aikana Kosonen antoi näkyvästi äänensä sulkujen uhriksi joutuneelle tapahtuma- ja kulttuurialalle.
Kuva: Jonna Öhrnberg