Episódios
-
Med denne episoden legges en betydelig brikke på plass. Robert Caspersen ble på 1990- og 2000-tallet regnet som Norges og Nordens fremste og mest allsidige klatrer, med bred erfaring innen både sportsklatring, tradklatring og ekspedisjonsklatring. Robert tar oss med i veggen på Trango-massivet i Pakistan 6000 moh. og til Dronning Maud Land i Antarktis via en russisk isbryter som la fra kai i Sør Afrika.
-
Dagens episode handler om én mann og ett bulder. Anders brukte ikke mindre enn 107 økter på Villmark. Hva får en person til å gå så helhjertet inn for å oppnå noe? En skikkelig nerdeepisode om små tak, microbeta, riktig sko for riktig heel hook, og mye mer.
-
Estão a faltar episódios?
-
Geir har skrevet en bok som heter "Sikker klatring", dette i samarbeid med Norsk Klatring og Fri Flyt. Han er en dreven klatrer og har selv fått erfare på kroppen når det går galt. Dette er et tema som kanskje ikke er så hyggelig, men som er en selvfølge for oss å prate om i podden vår.
-
Dagens gjest er Eline Næsheim. Hun har en imponerende tickliste. Vi får høre om hennes inspirerende prosess på noen av disse, hvordan det var å klatre første gang etter fødsel, og selvfølgelig prate litt om baringsklatring.
-
Vi kan ganske lite om klatrehistorie og utvikling i Nord-Norge. Legendene Sten Stenkjær og Sveinung Bertnes Råheim loser oss gjennom historier og kunnskap om nettopp dette under live innspilling av Klatrepodden i Mørkvedhallen Klatresenter
-
Sesong 2 av Klatrepodden er i gang. Vi hadde en herlig aften med Stian Christophersen og Thomas Alsgaard ved rundbordet på studio Grefsen. Barnesatsing versus breddeidrett, lapskausklatring, klatring på Lurøy på Helgelandskysten og ikke minst det tykke deilige klatrebladet Krimp som Stian og Martin Mobråten nylig ga ut, var noen av temaene vi pratet om
-
I dagens episode fikk vi en god og lang prat med Regine Storå fra Bodø. Hun elsker å klatre helt enkelt, og bor for tiden i Innsbrück i Østerrike hvor forholdene ligger til rette for at hun skal bli så god som mulig. Til tross for den unge alderen har hun allerede klatret i 13 år. Vi snakker om livet i Innsbrück, konkurranse, prosjektering, klatresko, kalk og mye mer.
-
Det meste i livet dreier seg om klatring for dagens gjest. Han har sort belte I rissklatring. Han driver Lattice training, en bedrift som lever for å hjelpe klatrere til å bli bedre og nå sine mål. For de fleste er han kanskje mest kjent som en av duoen i Wideboyz. Det var en glede å få sitte ned og få tatt en, om ikke kort, prat med Tom Randall.
-
Dagens gjest er Gry Hansen. Hun er en person som går all in når hun først begynner med noe. Slik var det med klatring også. I dag bor hun på Vestkapp og driver yogaskole. Sjekk ut www.bygdayogaskule.com
-
Endelig en episode om alpinklatring. Eivind er en allround-klatrer og redaktør i Tidsskrift for Norsk Alpinklatring. I denne episoden tar han oss blant annet med på ekspedisjonsklatring i Karakoram (Pakistan) og friklatring i Yosemite. Vi toucher også innom temaer som motivasjon, risiko i fjellet, fjelltips for alpinister, hvordan det er å leve med stomi i klatring, treningsfilosofi og barisklatring. Som co-host har vi med Daniel Weiss som har klatret med Eivind og vært vitne til hvor små marginer det kan være i fjellet. Enjoy.
-
Dag Kolsrud har klatret i det man kan kalle en mannsalder. I denne episoden får vi bli bedre kjent med klatreren Dag. Han tar oss med til der han startet å klatre, Kolsås, roadtrip i USA, Verdon, Elbsandstein, Trango, Bohuslän, og mye mer.
-
Thilo er kanskje mest kjent for buldring på svært tøffe grader. i denne episoden får vi høre om hva som gjør Thilo mest gira med å klatre, road trip i Europa under en pandemi, Flatanger, isklatring og mye mer.
-
Dagens gjest er mest kjent for sin karriere som skuespiller, komiker og programleder. Men er det noe Henrik skulle ønske, jo, så er det at han hadde startet med klatring for 20 år siden. Han er ikke nybegynner lenger, men fortsatt passe fersk. Derfor kan Henrik hjelpe oss med å få litt skråblikk på klatrekulturen og noen stereotyper innen klatring. Kunnskapen hans overrasker vertene, såpass mye at vi faktisk får lært litt av han. Nok en gjest som det var en fornøyelse å lage episode med.
-
Vi hadde gleden av å bli bedre kjent med Henning Wang. Morsom, kunnskapsrik og råsterk klatrer. Han gir oss et innblikk i hvordan han startet å klatre, de første klatreturene sine, hvordan bruke kneepad og mye mye mer. En fantastisk morsom samtale.
-
I denne episoden har vi gleden av å prate med Mari Augusta Salvesen. Hun er rå på jamming og harde tradruter. Men innerst inne så er hun en buldrer. Freerider, Jøssingfjord, og female FA er stikkord for episoden.
-
Vi storkoste oss virkelig med å lage denne episoden. Andreas Klarström og Erik Grandelius er kanskje født og oppvokst i Sverige, men etter lang tids opphold i Norge er de som landsmenn å regne. Gutta deler opplevelser og erfaringer, både risikofylte og morsomme. Kalde overnattinger i storvegg, førstebestigninger av isruter, bakkefall, redning med helikopter i Lofoten, speedklatring og frisoloering er bare noen av temaene. God fornøyelse.
-
Dagens episode er like lang og god som gjesten selv. Bjørn Sætnan har holdt på med mange idretter, men er det én han alltid har kommet tilbake til er det klatring. Bjørn er et «ja»-menneske, og det har ført til mange morsomme historier. Noen av disse deler han selvfølgelig med oss. Til daglig jobber Bjørn som designer i Norrøna og han avslører litt av hva han jobber med der om dagen.
Vi snakket om ekspedisjoner, konkurranseklatring i Norge, klatring som olympisk gren, hvordan det er å være kommentator på streaming av klatrekonkurranser, litt mer via ferrata-prat og mye mer.Dette var en skikkelig morsom episode å spille inn og det var vanskelig å trykke på stoppknappen. Hør hele, eller bryt den opp i flere taulengder.
-
Dagens gjest er Rasmus Bølling. Han er aktuell med buldreføreren «Arctic Circle Bouldering». Denne inneholder områder i Nordland fra Vega helt sør i Helgeland og til Steigen nord i Salten.
Rasmus er tilflyttet danske som virkelig har funnet seg godt til rette i Bodø, noe han ikke skulle tro da han først kom dit.
I dagens episode snakke vi om hvor mye jobb det ligger bak en fører, hvor danskene drar for å klatre, via ferrata, prosjekter, klatring som nybakt far og mye mer.
Her finner du føreren til Rasmus
https://www.arcticcirclebouldering.com/ -
Dagens gjest er forsker og serieentreprenør og mannen som står bak nettdatingsiden Sukker. Morten har gått flere norske klassikerne som er boltet, men regner seg først å fremst for å være en buldrer.
Han elsker å ta i hardt, noe som kroppen har fått merke og det gjerne flere ganger. Han mener buldring bør ha et gradsystem som tar lengden til klatreren i betraktning. Da Morten begynte med klatring klatret heltene i trange skinnende rosa tights, noe som han etterhvert klatret med selv (om det fins bildebevis så send det gjerne til oss, for det vil vi se). Dette er en skikkelig glad gutt! -
Dagens gjest sa opp dagjobben som sivilingeniør for å fokusere på klatring. Dette har resultert i mange heftige bestigninger inklusive Spray of Light (8C bulder), en kritikerrost bok om klatring og mange gode opplevelser.
I dagens episode tar Martin oss med på en reise fra da han startet å klatre, klatrebomsliv i Frankrike, studier og klatring i Trondheim, og ikke minst å si opp dagjobben som sivilingeniør for å bare klatre og jobbe med klatring. - Mostrar mais