Episódios
-
Miten yhteiskunta vaikuttaa opiskelijoiden mielenterveyteen? Onko taloudellisella tilanteella vaikutusta? Mitä asioita jokainen opiskelija voi itse tehdä oman mielenterveytensä edistämiseksi?
Näistä aiheista puhutaan opiskelijoiden mielenterveysviikolla Nyyti ry:n asiantuntijan Tommi Yläkankaan kanssa.
-
Kuinka suuressa roolissa harjoittelut ovat ammattikorkeakouluissa? Pitäisikö harjoittelusta aina maksaa palkkaa? Millä tavoin harjoitteluja pitäisi kehittää?
Tässä jaksossa käsittelemme AMK-harjoitteluiden kehittämistä. Vieraina STTK-Opiskelijoista Markus Wright ja Roosa Hyppölä.
-
Estão a faltar episódios?
-
Tässä jaksossa käsittelemme työssä jaksamista. Miten jaksaa työssä paremmin? Mikä on työnantajan vastuu työntekijän jaksamisesta? Miten erotella työ- ja vapaa-aika toisistaan? Jaksossa vieraana Rohkeuskoulun Jevgeni Särki.
-
Millaisella tasolla opiskelijoiden mielenterveys tällä hetkellä on? Onko opiskelijoilla Suomessa nykyään riittävä toimeentulo? Miten nämä liittyvät yhteen, ja mitä kautta voisimme hakea ratkaisuja ongelmiin?
Tässä jaksossa käsitellään sitä, miten opiskelijan mielenterveys ja raha-asiat liittyvät yhteen. Tässä jaksossa vieraana mielenterveysvaikuttaja Sanni Lehtinen.
-
Opiskelijasta Proksi -podcastin kolmoskausi on täällä!
Kauden ensimmäinen jakso käsittelee henkilöbrändäystä opiskelijan näkökulmasta: täytyykö minun yrittää olla julkkis, jotta tulen huomatuksi asiantuntijana, vaikka koitan vain tehdä työtäni? Millainen asiantuntijan henkilöbrändi voi parhaimmillaan olla? Jaksolla vierailevat Haaga-Helian markkinoinnin ja viestinnän opettajat Jenni Brisk ja Hanna Tattari.
-
Oletko kiinnostunut tutustumaan Opiskelijasta Proksi -podcastiin, mutta sinulla ei ole aikaa kuunnella kokonaista jaksoa? Ei hätää! Olemme koostaneet tyypillisen jakson kulun tähän kolmen minuutin traileriin, jonka avulla voit tutustua podcastin konseptiin.
-
Tässä uusimmassa jaksossa puhumme kaikesta siitä, mitä et ehkä olekaan tullut ajatelleeksi vakuutuksiin liittyen. Tarvitseeko alle 30-vuotias vakuutuksia mihinkään? Miten Opiskelijaliitto Pron jäsenet on vakuutettu Turvassa? Entä miten hernemaissipaprikapussi, akuutti hätätilanne ja tapaturmavakuutus liittyvät yhteen?
Vieraanamme Sini Lakaniemi Vakuutusyhtiö Turvasta.
Tämä jakso on tuotettu kaupallisessa yhteistyössä Vakuutusyhtiö Turvan kanssa.
-
Tässä jaksossa käsittelemme perustuloa. Mitä perustulo oikein on, mitä se ei ole? Mitä vaikutuksia perustulolla on ihmisten elämään? Mitä perustulokokeiluista ollaan opittu?
Vieraanamme Vihreiden nuorten puheenjohtaja Jami Haavisto.
-
Voiko kutsumus olla jossain muualla kuin työelämässä? Minkälaisia paineita kutsumukseen liittyen koemme nykyisin? Ja onko kutsumuksen löytäminen välttämätöntä? Tässä jaksossa puhumme siitä millaista on, kun ei ole vielä löytänyt omaa kutsumustaan työelämässä.
Vieraanamme on sosionomiksi pian valmistuva opiskelija Sanni Pesonen. Sanni työskentelee koulunkäyntiohjaajana, mutta suunnittelee alanvaihtoa. Hän on myös entinen perhepäivähoitajayrittäjä/freelancer-taiteilija ja opiskellut myös avoimessa yliopistossa.
-
Millaista on tasa-arvoinen kieli? Mitä hyötyä siitä on? Miksi muutos on niin vaikeaa? Tässä uusimmassa jaksossa puhumme sukupuolineutraalien ammattinimikkeiden tulosta ja sen merkityksestä yhteiskunnalle.
Vieraanamme Helsingin kaupungin työkulttuurin ja HR-tiedon asiantuntija Kirsti Puronen.
-
Mikä on ammattiliittojen toiminnan ydin? Ovatko ammattiliitot kiinnostuneita vain asuntosijoittamisesta? Miten laki ja TES eroavat toisistaan, ja miksi laki yksin ei riitä?
Tässä uusimmassa jaksossa puhumme ay-liikeestä ja sen merkityksestä yhteiskunnalle - erityisesti käsittelyssä lain ja työehtosopimusten ero työntekijälle.
Vieraanamme Ammattiliitto Pron juristi Totti Brunila.
-
Kuinka paljon rikostuomio rajoittaa työnsaantimahdollisuuksia? Kannattaako töihin tai opintojen piiriin edes pyrkiä, jos on ollut vankilassa? Määrittääkö tuomio koko loppuelämän?
Työllistymisestä ja opiskelusta rikostuomion jälkeen kanssamme keskustelevat Tero Hohenthal Kris ry:sta sekä Jesse Boström Nuorisoasuntoliiton KATU-hankkeesta.
-
Jos alaikäiset saavat äänestää, elämmekö me pian yhteiskunnassa, jossa kannabista tarjoillaan kouluruokalassa? Seuraisiko äänestysikärajan alentamisesta punavihreä vallankumous ja ehkäisisikö se nuorten syrjäytymistä?
Näihin ja moneen muuhun kysymykseen vastaamme tässä jaksossa.
Vieraana Suomen Lukiolaisten Liiton puheenjohtaja Lukas Virtala. Suomen Lukiolaisten Liitto kampanjoi äänestysikärajan laskemiseksi 16 ikävuoteen.
-
Minkälaista on tulla nuorena raskaaksi juuri työuran alkuvaiheilla? Millaista uudelleenkouluttautuminen on yksinhuoltajalle, ja voiko kokemus useammasta alasta olla pikemmin rikkaus kuin rasite? Pitääkö naisten valita lasten ja uran välillä?
Tässä jaksossa keskustelemme vasemmisto-aktiivi Saana Simosen kanssa siitä, millaista on olla yksinhuoltaja työuran alussa.
-
Miltä romaninuorten uranäkymät näyttävät tällä hetkellä? Miten negatiivisiin stereotyyppeihin ja asenteisiin voisi vaikuttaa? Pitäisikö romaniväestön toisaalta haastaa itseään jotenkin?
Tässä jaksossa jatkamme viime jaksosta tuttujen Romako-hankkeen asiantuntijoiden Katri Perhon ja Tamara Åkerlundin kanssa.
-
Miten anonyymi rekrytointi toimii Helsingissä? Mitä ovat sen edut ja haasteet? Millaisia tilanteita romaninimen omaava saattaa kohdata työnhakutilanteessa?
Tässä jaksossa käsittelemme anonyymiä rekrytointia ja syrjintää työnhaussa. Vierainamme studiossa Helsingin kaupungin Henkilöstön saatavuuden yksikönpäällikkö Tarja Näkki sekä Romako-hankkeen projektijohtaja Katri Perho ja asiantuntija Tamara Åkerlund. Jatkamme ensi viikolla jaksolla, jossa käsittelemme romanien kokemaa syrjintää töissä syvemmin.
-
Tässä jaksossa käymme läpi kuulijoiden lähettämiä mokia ja puhumme omista työelämässä sattuneista mokistamme. Studiossa Sonjan kanssa opiskelijaliiton aktiivit Janne Simola ja Sirkku Hoikkala.
-
Millaiselta näyttää vammaisten työtilanne Suomessa, ja mitä kaikkea siihen liittyy? Onko meillä olemassa rakenteellista esteellisyyttä työmaailmassa? Voiko vammainen olla yrittäjä?
Tässä podcast-jaksossa jatkamme viime viikon teemalla. Jaana Tiiri palaa puhumaan meille siitä, millaista on olla vammaisena työelämässä.
-
Kuinka laaja käsite vammaisuus on? Onko totta, että suurin osa vammaisista alemmin koulutettuja? Mitkä ovat korrektit termit aiheesta puhuttaessa?
Tässä tuplajakson ensimmäisessä osassa käsittelemme Jaana Tiirin kanssa sitä, mitä vammaisuus tarkoittaa yksilölle yleisesti opiskelu- ja työelämässä sekä meille yhteiskuntana. Puhumme myös Tiirin työstä Veera-hankkeessa, jonka tavoitteena on nostaa esiin ja mentoroida erityisesti vammaisia naisia ja tyttöjä.
-
Tarkoittaako lyhyempi työaika alempaa palkkaa? Onko työaikaa mahdollista lyhentää millä tahansa alalla?
Tänään käymme läpi eri maissa tehtyjä työaikakokeiluja ja pohdimme, millä eri tavoilla työaikaa voisi lyhentää. Vieraana Demarinuorten puheenjohtaja Pinja Perholehto.
- Mostrar mais