Episódios
-
Jennie Livingstons geniale dokumentar fra 1990 er en rejse ind i en magisk, rå underverden. New Yorks ball-kultur, som den så ud sidst i 1980erne, hvor sorte og latinamerikanske homomænd, transkvinder og dragqueens fester og kæmper for at overleve. Linea Maja Ernst taler med Yannick Nehemiah Antonio Harrison om den arv, nutidens homomiljø skylder de ikoniske skikkelser fra Paris is Burning.
-
Linea Maja Ernst diskuterer den store, kollektive våde drøm, Call Me By Your Name, med den 19-årige kulturskribent Oskar Fehlauer. Vi hyperventilerer og diskuterer, hvorvidt vi endelig er kommet til et sted i filmhistorien, hvor vi kan forestille os en idyllisk homo-kærlighed.
-
Estão a faltar episódios?
-
Gus van Sants biografiske film om Harvey Milk, som var den første åbent homoseksuelle politiker i USA. Han blev myrdet af en kollega i 1978. Det er et klassisk amerikansk, medrivende politikerdrama om frihedskamp og en helt, der får sit community til at blive stærkere – og bliver dræbt. Den slags film handler sjældent om LGBT-personer. Linea Maja Ernst taler med forfatter og foredragsholder Mads Ananda Lodahl om savnet efter et queer panteon, store politiske LGBT-ikoner, man kan samles om.
-
Hollywood troede, at Ang Lee var blevet tosset, da han besluttede sig for at lave en film om bøssecowboys. The rest is history. Brokeback Mountain blev DET store homo-romantiske drama, som alle har set. Katrine Hornstrup Yde, Informations kulturredaktør og mangeårige filmanmelder, taler med Linea Maja Ernst om det at blive omfavnet af mainstream, og hvorfor det dog altid skal ende ulykkeligt for homoer på film?
-
Hilary Swank vandt en uendeligt fortjent Oscar for sin rolle som transmanden Brandon Teena i det autentiske, ubærlige drama Boys Don’t Cry. Linea Maja Ernst taler med RUC-forsker Tobias Raun om, hvordan transkønnede er blevet afbildet på film (kort sagt: dårligt eller slet ikke), og hvordan man afbilder vold uden at reproducere den.
-
Lukas Moodyssons mirakel af en film fra 1998 reddede Linea Maja Ernsts provins-queer-ungdom. Fucking Åmål indfanger både den eviggyldige lilleby-tristesse og den helt særlige desperation, man må bære, når man (tilsyneladende) er den eneste lebbe i landsbyen. Kulturjournalist ved Politiken Lucia Odoom og Linea Maja Ernst sammenligner provinsbaggrund og går i selvsving over Fucking Åmål, chokolademælken O’boy, Edith Södergran og kvindelige onaniscener inspireret af Björk.