Episódios
-
De buurmannen Benny en Wulfert konden hun ogen niet geloven. Zonder dat ze het wisten werd er een ecobrug aangelegd vlak voor hun huis. Daar waren ze niet blij mee. Toen kwamen ze er ook nog eens achter dat de brug te smal is. Geen ree die eroverheen durft te huppelen...
-
De renovatiekosten van de Leeghwaterbrug in Alkmaar liepen behoorlijk in de papieren. Het zou 7 miljoen euro euro, maar het werd uiteindelijk 22 miljoen euro. Wat ging er allemaal mis? Dat kun je horen in een nieuwe aflevering van Weggegooid Geld!
-
Estão a faltar episódios?
-
Gemeente Uden is gemeenschapsgeld verloren door dingen simpelweg te vergeten...
-
Als je een beetje slim bent kun je makkelijk een subsidie krijgen. Zo kreeg een ondernemer uit Hillegom een aantal jaar geleden duizenden euro's voor de ontwikkeling van een 'zelfbevredigingszitzak' voor mannen.
-
In Hoogeveen werd miljoenen euro's uitgegeven aan een prachtige schaatsbaan, die er uiteindelijk nooit is gekomen. Hoe dan? Vraag je je af. Luister naar een nieuwe 'Weggegooid Geld'.
-
Amsterdam werd in 2018 voor 200.000 euro belazerd met de aankoop van acht City Trees. Nep bomen die vervuilde lucht schoon hadden moeten filteren. Uiteraard lukte dat niet.
-
Gemeente Gouda liet een kerk onterecht slopen. Dat heeft, naast ellende, een hoop gemeenschapsgeld gekost.
-
Binnenkort opent Almere haar poorten voor de Floriade Expo 2022. Alleen echt lekker gaat het niet met de organisatie. De kosten lopen de spuigaten uit en niemand weet wat er te zien zal zijn.
-
In 2016 werd een prachtige houten wielerbaan geopend in Assen. Drie miljoen euro kostte het. Helaas was er geen geld mee voor een dak. Nu, nog geen vijf jaar later, rot de baan langzaam weg.
-
Hoe werd de Utrechtse Uithoflijn één van de duurste tramlijnen ter wereld? In Weggegooid geld zetten we het op een rij. Rijdt u mee?
-
Een nieuwe parkeergarage in Eindhoven kostte 20 miljoen euro. Het heeft een verwarmde lift en luxe toiletten. Maar het mooiste komt nog: er is altijd plek! Niemand maakt gebruik van de peperdure garage met ruimte voor maar liefst 641 auto's.
-
Met behulp van peperdure Citymarketing proberen gemeentes zichzelf op de kaart te zetten. Miljoenen euro's gemeenschapsgeld gaan er in om. Zo probeert het Brabantse Meierijstad met de slogan 'Made in Meierijstad' internationaal door te breken. 'Why?' Vragen wij ons af. Update: wij geven aan dat Meierijstad 1 miljoen euro uitgeeft aan Citymarketing. Volgens de gemeente zelf is dat 500.000 euro. In Aflevering 11 leggen we uit hoe we aan het bedrag van 1 miljoen komen.
-
Al jaren investeren Nederlandse gemeentes in wegen met zonnepanelen. Alleen mislukken deze projecten keer op keer.
-
In Glanerbrug is onlangs voor 400.000 euro de winkelstraat veiliger gemaakt. Alleen de inwoners zien geen verschil.
-
Al jarenlang worden korhoenders uit Zweden naar de Sallandse Heuvelrug gehaald. Dat kost honderdduizenden euro's. Weggegooid geld, want alle korhoenders gaan hier dood.
-
Het kunstwerk 'De Tong van Lucifer' in Flevoland is naast een enorme kostenpost ook een lastpost voor veel inwoners.
-
Gemeente Heerlen verkocht het oude CBS-gebouw in strijd met de regels en verloor daarmee miljoenen euro's.
-
Een opwindende date in het gemeentehuis, kwam de gemeente Zuidplas duur te staan.
-
In de podcast Weggegooid Geld stellen Jan-Cees ter Brugge en Stefan van der Hulst financiële missers met overheidsgeld aan de kaak. Want door bizarre subsidies, mislukte bouwplannen en ondoordachte projecten verspilt de Nederlandse overheid miljoenen.
Vanaf zaterdag 11 december wekelijks een nieuwe aflevering van Weggegooid Geld.