Эпизоды
-
"לא רק שזה לא סוף העולם, אלא זו התחלה של עולם חדש", כך אומרת שירלי קנטור, שניסתה במשך שנים ארוכות להרות ולהיות אימא אבל ללא הצלחה (כי לא, זה לא תמיד מצליח, למרות ההבטחות). בגילוי לב גדול היא מספרת על הקושי שמזמנים טיפולי הפוריות הממושכים – האכזבות, הקנאה, הכאב, המפגש החזיתי עם החולשות שלה, ושוב אכזבות – אבל יותר מזה, היא מספרת על האומץ לשחרר את החלום, להתאבל ולהמשיך קדימה. כי בצד השני של הוויתור חיכה לה גילוי מרעיש: יש חיים גם בלי הורות, והם מלאי אהבה, הנאה ומשמעות.
עוד דיברנו בפרק על הסיבות המגוונות להביא ילדים לעולם, על הסיבות לא להביא ילדים לעולם, על תופעות סוציולוגיות מעניינות שקורות עכשיו בכל העולם בהקשר של הורות, על חלומות, על שברם ועל מה שאחרי. -
מאיפה להתחיל בכלל לחשוב על כסף? מאיפה להתחיל שינוי אמיתי בצד הכלכלי של החיים שלך?
הרי יש מיליון ואחת סיבות להימנע מלהתעסק בכסף, אבל יש גם לא מעט דרכים לצמוח איתו. וכדי לצמוח צריך לעצור ולהתבונן רגע במצב, לקבל עליו אחריות. להכיר בו. וצריך אומץ, אנחנו יודעות, בשביל זה אנחנו כאן.
בפרק 47 של ביסמוט ויפרח אירחנו את אלירן ביסמוט (אח של!). כשאלירן התחיל לעבוד בבנק הוא נחשף לראשונה למאחורי הקלעים של המערכת הפיננסית מצד אחד, ולהתנהלות של הרבה משפחות בישראל מצד שני. זה גרם לו לעשות שינוי משמעותי קודם כל בהתנהלות של המשפחה הפרטית שלו, ואחר כך גם להפוך ליועץ עסקי-כלכלי.
בפרק דיברנו על שינויים כלכליים שקורים בחיים שלנו לאט לאט, בלי מהפכות, בצעדים קטנים שמפרקים את הפחד ונותנים במקומו כלים להתחיל משהו חדש. יש בו מילים כמו תקציב, הלוואות ומינוס, אבל גם המון דוגמאות מהניסיון האישי של שתינו, שהתחיל במינוס גדול והשתנה בהדרגה, בדרך שמתאימה לנו, שהייתה לא פשוטה אבל מאוד מספקת. ואנחנו עדיין הולכות בה.
אז מה הצעד הראשון בדרך לשינוי בכסף? התשובה כאן > -
Пропущенные эпизоды?
-
ערב אחד, ברגע קוסמי בדירה שלהם בתל אביב, שאלו את עצמם מאיה גלפמן ורועי אבידן מה הופך סתם יום רגיל ליום מאושר. הם חיו דווקא ממש טוב ועבדו באומנות ובמוזיקה כמו שהם אוהבים, אבל משהו בכל זאת היה חסר. התשובה לשאלת האושר שלחה אותם למסע מפתיע ומרתק ב-וואן זעיר בארצות הברית, מסע שהתחיל לפני ארבע שנים ועדיין לא נגמר.
בשיחה איתם נדבר קודם כל על האומץ לשאול שאלות שאולי יערערו את כל מה שאת מכירה, ואז לחזור ולשאול אותן כל יום ויום, וגם על האומץ לחיות בלי לתכנן דקה קדימה, לתת לעולם להוביל אותך ולהגיד לו המון כן. נדבר גם על הזוגיות שצומחת מהאתגר, על המפגשים המשמעותיים עם אנשים במקומות הכי מוזרים, ולמה תוך כמה חודשים הם הפסיקו כמעט לגמרי לתעד במדיה החברתית.
תצטרפו למסע, או לפחות תשאלו שאלות -
מה ישתנה בחיים שלך אם יום אחד הרופאה תיתן לך מרשם שכתוב בו: "שימי את עצמך בראש סדר העדיפויות, דחוף מרגע זה, עניין של חיים או מוות"?
מה תעשי מחר בבוקר? מה לא תעשה יותר לעולם? איך ישתנו מערכות היחסים שלך? אילו דברים שכבר לגמרי שכחת יעשו קאמבק? למה יימצא פתאום מקום בחיים שלך, אפילו שחשבת שאי אפשר?
ארינה טורופ אובחנה עם Burnout (שחיקה בעברית) ונאלצה לענות על השאלות האלה.
בפרק 45 של ביסמוט ויפרח היא מספרת על היום שחילק את החיים שלה ל-לפני ואחרי, מה הוביל אליו וכמה אומץ נדרש כדי להעביר את עצמה בבת אחת לראש הרשימה. היא גם מספרת בגילוי לב על הדפוסים שזיהתה בעצמה, שהביאו אותה למצב של שחיקה עד דק, ונותנת טיפים איך לשנות אותם, בהתחלה לאט לאט, ואחר כך בטבעיות ובהקלה גדולה.
אם בראש סדר העדיפויות שלך יש תמיד את הכל חוץ ממך, זה הפרק בשבילך. -
יוצא לך להגיד לעצמך לפעמים שאת פשוט לא יצירתית? שיש כאלה בני מזל שהרעיונות פשוט שופעים מהם, שיוצרים דברים מדהימים לארוחת בוקר ושהכישרון נשפך מהם כמו מים – ואת כנראה לא נועדת להיות אחת מהם?
בפרק 44 של ביסמוט ויפרח אנחנו סוקרות 5 אמונות שמגבילות את היצירתיות שלנו – ואז מפריכות אותן אחת אחת, ביסודיות, עם סיפורים משלנו וטיפים שייתנו לך אומץ לתת ליצירתיות שלך דרור. כן, גם אם אין לך כישרון ואם אין תועלת בדבר הזה שמתחשק לך לעשות. כי יצירתיות מגיעה בהמון דרכים וצורות, גם (ובעיקר) בתוך מגבלות, ויכול להיות שאם תתחילי לשים לב תגלי שאת דווקא כן יצירתית, והיצירתיות הזאת תתחיל לנבוט בעוד ועוד מקומות.
בפרק משולבות הקלטות של שי צברי, רונן גפני, רונית כפיר, אבישג שאר ישוב, דנה ישראלי וערן גפן – שסיפרו לנו מהי יצירתיות בעיניהם. נעמה אורבך הקליטה לנו גם טיפים לטיפוח יצירתיות בילדים. תודה על התובנות המרתקות שהעשירו את הפרק ואותנו :) -
"אין דבר שאני יותר אוהבת בעולם הזה מלנצח", אומרת עו"ד לינור דויטש. ואיזה מזל יש לנו שמשימת החיים של האישה הזאת היא עולם צודק יותר.
בחמש השנים האחרונות, מאז שלינור נהייתה הלוביסטית הציבורית הראשונה ועד שמונתה למנכ"לית לובי99, היא ראתה הכל: לוביסטים שמוכרים את הציבור בשביל כסף, מלחמות בוועדות הכנסת, גברים שפוטרים אותה במבט מתנשא וגם הצצה לעולם האפל שמנהלים הכוחות הכי חזקים במשק.
בפרק 43 של ביסמוט ויפרח – הפודקאסט שייתן לך אומץ – היא מספרת על החוויה האישית שלה בדרך הזאת: על היום הראשון שלה בכנסת (שהיה הגשמת חלום – אבל גם גילוי כואב על מאחורי הקלעים); היחס לאישה צעירה ואסרטיבית בזירה סופר-שמרנית; איך זה מרגיש להשיג ניצחון לציבור; מה היא אומרת לעצמה כדי לא לפחד; למה כל כך חשוב לחגוג גם ניצחונות קטנים; ומה גרם לה להגיד: "אם כבשתי כאן, אני יכולה לכבוש בכל מקום".
צריך לעשות על האישה הזאת סרט. בינתיים, קבלו את הפודקאסט. -
פרק 42 – בריאות לפני הכל
איך מרגישה אישה שאומרים לה שיש לה סיכוי של 90% (!) לחלות בסרטן השד, אבל שהיא יכולה להקטין משמעותית את הסיכוי הזה אם תיפרד מהשדיים שלה? נכון, עכשיו הם בסדר גמור, אבל בכל רגע הם עלולים לבגוד בה.
נועה מוצפי-יגב הייתה בת 28 כשהיא גילתה שהיא נשאית של brca1, מוטציה גנטית שגורמת לסרטן השד והשחלות. אחרי תקופה של הדחקה, בדידות ואפילו בושה, היא בחרה לשים את הבריאות שלה לפני הכל ועברה את מה שנקרא בשפה רפואית "ניתוח כריתה מניעתי". בעברית זה אומר לעצור את החיים שלך לחצי שנה, להיפרד מהשדיים שלך בניתוח קשה ולהיכנס לתקופת החלמה ארוכה-ארוכה. אה, ואז גם קורונה.
איך גילוי המוטציה השפיע על החיבור שלה לגוף? איך מצאה כוחות לבנות לעצמה תוכנית שיקום כשכל המדינה נסגרה? מה לימדה אותה סבתא פנציה שעזר לה ברגעי ההתלבטות? ולמה לעבור את זה עם בן זוג שבאמת אוהב אותך – עושה את כל ההבדל?
מקוות שהפרק הזה יגרום גם לך להגיד תודה על הגוף שלך, על הבריאות ועל כל מה שיש. -
כשאת מצליחה לעשות משהו שרצית, כמה תשומת לב את נותנת לרגע הזה, של ההצלחה? לא משנה אם הצלחת להשיק פרויקט ענק בעבודה או 'רק' לצאת לעוד ריצת בוקר – האם את עוצרת אפילו לרגע קטן להכיר בהצלחה הזאת? לחגוג אותה? אולי לשתף עם אחרים ולשמוח איתם?
ליהודית כץ היו בשנים האחרונות הרבה הזדמנויות לחגוג הצלחות: הפודקאסט שלה הוא מהמצליחים בארץ, הספר שלה הפך לרב-מכר מייד כשיצא, היומן שלה גדוש הרצאות מוזמנות, והיא משלבת את כל אלה עם אימהות שהיא שמחה בה. אבל גם ליהודית לא קל בכלל להגיד פשוט "הצלחתי".
בפרק 41 של ביסמוט ויפרח – הפודקאסט שייתן לך אומץ – אנחנו בודקות יחד עם יהודית למה אנחנו נוטות ונוטים לדלג על הצלחות ולהתעכב על כישלונות; למה כדאי לנו מאוד להתמודד עם האתגר הזה ולהכיר יותר בהצלחות שלנו; איך אפשר לאמן את עצמנו לעצור לרגע כשאנחנו מצליחות וליהנות מזה; למה למידה מהצלחות יעילה יותר אפילו מלמידה מכישלונות; איך להגיב כשמישהי משתפת איתנו הצלחה; ואיך לשתף הצלחות בדרך שלא תישמע מתרברבת (רמז: לא להתרברב. אבל יש עוד כמה טריקים). מוכנות לפרק מוצלח במיוחד? > -
לפני שמונה שנים ישבה מיכל הניג בחצר הקטנה שלה בפלורנטין. החיים שלה היו בסך הכל בסדר, אבל היא הרגישה שישראל לא יכולה לתת לה יותר מזה. כשבנזוגה התקשר וסיפר שהסטארטאפ נסגר, היא אמרה את מה שהתבשל בה כבר הרבה זמן: בוא נעבור לברלין.
בפרק 40 של ביסמוט ויפרח – הפודקאסט שייתן לך אומץ – דיברנו על האומץ לארוז את החיים שלך ולעבור לארץ אחרת. וזה לא נגמר כשעולים למטוס. למעשה, שם רק מתחילה הבנייה מחדש, אבל עם יוזמה, סקרנות וסבלנות תוכלו ליצור עתיד חדש וחיים טובים יותר. זה בדיוק הסיפור של מיכל.
היום, מדירתה המקסימה שבברלין, מיכל מנהלת חברה קטנה שנותנת שירותי רילוקיישן לאנשי מקצוע ויזמים. חוץ מחוויית ההגירה האישית שלה, היא מביאה איתה גם נקודת מבט מעניינת ומקיפה על הגירה בכלל שנוצרה מתוך ליווי של עשרות מהגרים על משפחותיהם.
אז למה אנשים מהגרים בכלל? מה הכי מפחיד בהגירה ואיך אפשר להרגיע את החשש? איך שומרים על קשר עם חברות טובות כשאי אפשר לצאת לקפה? איך מוצאים אינסטלטור ומוסך בארץ זרה? איך יוצאים לדייטים? ולמה יש סבירות גבוהה שלפחות בהתחלה תקנו כל מיני דברים שבכלל לא התכוונתם?
הכי לא נפולת של נמושות > -
איך את עם קונפליקטים? כשיש משהו שמפריע לך – תתחילי קונפליקט מיוזמתך כדי לשנות את זה? או שתנשכי שפתיים, תשכנעי את עצמך שהכל בסדר ותבליגי (לפחות עד לפעם הבאה)?
הרי גם אצל הזוגות המוצלחים ביותר ובבתים הטובים ביותר יש חיכוכים, וגם במקום העבודה, בתור במקסטוק או מול נותני שירות מזדמנים – לעיתים קרובות (מאוד) אנחנו נתקלות ונתקלים בפוטנציאל לקונפליקט. השאלה היא מה אנחנו עושות איתו.
בפרק 39 אירחנו את שחר בסטקר כדי לשמוע על הדרך שעשתה מצד אחד של הסקאלה, שהייתה הימנעות ממריבות כמעט בכל מחיר, אל הצד השני – להתמחות בגישור ואימון זוגי.
דיברנו עם שחר על התרומה של קונפליקטים לחיים שלנו ולאמון בעצמנו, על הפחד מהרגשות הקשים שעולים, על המחיר שאנחנו משלמות ומשלמים כשמוותרים על מה שחשוב לנו רק כדי להימנע מוויכוח, וכמובן – איך להעז ולהתחיל קונפליקט יעיל ומצמיח:
מה לשאול את עצמנו לפני שבכלל מתחילות, איך להתכונן לשיחה, במה לפתוח, מלכודות שצריך להישמר מהן, ולמה הכל בסוף חוזר לצורך של כל אחד ואחת מאיתנו בשותפות, הבנה, תקשורת וקִרבה.
בסוף בסוף גם סיפרנו על מריבה אחת שלנו, הדר וכנרת, ואיך פתרנו את הקונפליקט וגדלנו ממנו. -
לפני 23 שנים התחיל מתי מיכאל (המוכר גם כ-מתי של כנרת) את התואר הראשון שלו. הוא למד שלוש שנים, אפילו כתב את כל הסמינרים ו... הפסיק רגע לפני הסוף. בלי תואר.
עכשיו, בגיל 53, הוא החליט לחזור ולסיים אותו.
לרגל סיום התואר (וגם כי חיפשנו תירוץ) אירחנו את מתי לדבר לא רק על לימודים, אלא על האומץ לחזור אחורה, לתקן ולפתוח לעצמנו דלתות חדשות בכל שלב בחיים. כי החיים, מה לעשות, הרבה יותר מורכבים מהנורמות האלה של 'מה בדיוק צריך לעשות ובאיזה גיל'.
דיברנו עם מתי על איך זה ללמוד עם חבר'ה שנולדו 30 שנה אחריך, האם לימודים צריכים להפוך למקצוע או שהם משפיעים עלינו בהמון דרכים אחרות, ולמה ממש לא צריך לפחד ממחויבות כשמתחילים ללמוד, אלא לראות בזה מסע שאין לדעת לאן הוא ייקח אותך. הרי להרפתקאות אפשר לצאת בכל גיל. -
האם הלידה שלך תהייה חוויה שתרצי לשכוח מיד כשתיגמר, או חוויה שתרצי לקחת איתך לחיים?
חדר לידה יכול להיות זירה שבה זרים נכנסים ויוצאים ומנהלים סביבך את ההתרחשות שאמורה להיות הלידה שלך. אבל הוא יכול להיות גם הזירה שלך. ה-zone שלך. התרחשות שבה את נזכרת בכוח שלך, מסתכלת לאנשי הצוות בעיניים, ובעיקר - בוחרת. כן, למרות הכאב. כי הכאב הזה הוא מה שיביא לך את הילד או הילדה שכל כך חיכית להם.
בפרק 37 אירחנו את ורד דלאל, מיילדת שכבר לפני 25 שנה הבינה שחייבות לשנות את חוויית הלידה ולהחזיר לנשים את הכוח לבחור בסיטואציה הזאת. בפרק הזה ורד הסבירה למה היא מבקשת לכבות את הטלוויזיות כשהיא נכנסת לחדר הלידה, למה היא קוראת לצירים גלים, למה ידע הוא כוח גם בחדר לידה, מה המקום של המלווה בתהליך ואיך זה קשור בעצם לכל תהליך מאתגר שנעבור בחיים, נשים וגברים כאחד. -
רגע, למה צריך בכלל ליצור חברוּת? היא הרי נוצרת מעצמה, לא? שתי נשים נפגשות, מסתקרנות, יש קליק מרגש, וזהו, חברות עד עצם היום הזה. אז כן, לפעמים זה גם ככה, וזה כיף ומשמח מאוד, אבל לפעמים זה לא.
בכל מיני שלבים בחיים שלנו, ומכל מיני סיבות, אנחנו רוצות לרענן את המעגל שסביבנו ולהוסיף אליו חברות וחברים חדשים.
אז איך עושים את זה? איפה מוצאים חברות מעניינות? איך יוצרים את הקשר הראשון במפגשי אופליין ואונליין? איך הופכים את זה אחר כך לחברות וגם שומרים על הקשר? והאם מדיה חברתית משטיחה קשרים או שהיא דווקא אוצר של חברויות שרק מחכה שתמצאי אותו?
בפרק 36 של ביסמוט ויפרח – הפודקאסט שייתן לך אומץ – אנחנו משתפות, כמו תמיד, רעיונות יצירתיים, טיפים ודוגמאות אמיתיות שאולי יביאו לך את ה-BFF הבאה שלך. -
עמוק בפנים את יודעת. את יודעת שהגיע הזמן להיפרד, שהזוגיות הזאת הגיעה לסוף דרכה, שכבר לא טוב לך. יכול להיות שבנזוגך איש מקסים ואבא נפלא, ועדיין.
כן, יהיו לזה מחירים. תהיה ביקורת, יהיה צער, יהיה אתגר כלכלי, חברים משותפים אולי ייעלמו, יהיה לא קל. אבל גם להישאר – זה מחיר כבד. הרי כל החיים עוד לפנייך.
אז איך יודעים שבאמת הגיע הסוף וזו לא רק תקופה? מה הצעד הראשון בדרך הזאת? איך לבחור עם מי להתייעץ?
בפרק 35 של 'ביסמוט ויפרח – הפודקאסט שייתן לך אומץ', רביד מנשה משתפת בגילוי לב גדול את חוויית הפרידה והגירושין האישית שלה ומעלה תובנות ממש ממש חכמות (ופרקטיות!) למי שכבר החליטה ורוצה לעבור את זה הכי בטוב שאפשר. בין השאר, היא מספרת מה הדבר שהיה הכי חשוב לה בתהליך (להישאר חברה טובה של אבי ילדיה); מה היא הביאה לשולחן לאורך כל הדרך כדי להצליח בזה (שילוב של זן וקלמנרבין); על הקשר בין האושר שלה לאושר של הילדים (זה אותו הדבר); והאם זה שווה את זה (כן כן כן). -
היא קרמיקאית, הוא סטודנט. במקום לשלם שכר דירה כל חודש ולאבד מלא כסף, הם החליטו להשקיע אותו בנכס שיישאר שלהם. וככה, אחרי תכנון מדוקדק, שעות בפינטרסט, בנייה בעשר אצבעות ותהליך בירוקרטי כמו שרק ישראל יודעת לייצר – עברו נועה ורוסו לגור באוטובוס.
מה היה הפחד הכי גדול שלהם כשיצאו לדרך? איך הגיבה אימא של נועה שראתה יותר מדי עספור? כמה עולה אוטובוס? האם נוסעים איתו לקניות בסופר? כמה שימושים יכולים להיות לספה? איך עושים קקי? ומה קורה כששוכחים לנעול את דלת המקרר לפני שמתחילים לנסוע...
כל התשובות, פלוס שלושה טיפים סופר-חשובים למי שרוצה לעשות את זה – בפרק 34, עם נועה אדר-רוסו, על הזוג שגר בצימר מפנק בתוך אוטובוס. -
עם יד על הלב – איך את עם לבקש עזרה? זה בא לך בקלות או שלא תבקשי עזרה גם אם חייך יהיו תלויים בזה?
עזרה היא אחד המנגנונים הכי חשובים שיש לנו בחיים. כשאנחנו מבקשות אותה, לא רק שאנחנו מכפילות את הכוח והיכולת שלנו, אלא גם יוצרות קשרים טובים ואינטימיים יותר עם האנשים שסביבנו.
בפרק 33 נדבר על המקום של עזרה בחיים שלנו: איך לבחור ממי לבקש עזרה, איך להתגבר על החשש שאנחנו מטריחות אחרים, ועוד שלל תובנות, שיטות ודוגמאות שיעזרו להתגבר על הקושי.
עזרה בדרך > -
"ללבוש בגדים עם אמירה זה בעצם להסכים שישימו לב אליי כשאני נכנסת לחדר", אומרת דנה ישראלי. אבל דנה לא הייתה תמיד האישה הזו – שרוצה שיסתכלו עליה ומוכנה להגיד את זה ככה. היא הייתה ביישנית, מאלו שלא מרימות יד בכיתה ולובשות 50 גוונים של שחור כדי לא למשוך תשומת לב.
היום היא בדיוק ההפך: אחת הדמויות הכי צבעוניות ומלאות שיק שאנחנו מכירות, שגורמת לנו לבהות באאוטפיטס שהיא מעלה לסטורי, להשתאות מהשילובים ההורסים ולהתפעם מכמה אומץ יש לה ללבוש בגדים שאנחנו בחיים לא היינו מעיזות.
אז איך היא הפכה מהילדה הביישנית לאישה שזורחת? ולמה דווקא הצבא והעבודה בהייטק עזרו לכל זה לקרות? בואו להכיר את דנה ישראלי כמו שלא הכרתם מעולם. -
לא משנה אילו גבולות דמיוניים יסמן לה העולם, תמר גור קראוזה תצא מהקווים.
היא תבחר בדרך הפוכה מהמשפחה שלה כדי ללכת אחרי מה שמדליק אותה, תלמד 10 שנים(!) בשביל מקצוע שגורם לכולם להרים גבה, תמצא משמעויות חדשות במקומות שהאבק כבר כיסה, ותעמוד בשלווה במקום שכולם מצפים לראות בו גבר.
וזה לא רק אומץ והתמדה: זו גם היכולת להקשיב כשמשהו מתרגש בך, לסמוך על עצמך כשהלב מתעקש,
ולא לתת לאף אחד ולשום דבר להפחיד את הג'ינג'ית שאת.
בפרק 31 דיברנו עם תמר על הדרך שעברה עד שהוסמכה כ-רבה רפורמית והייתה ליזמת בתחום הזוגיות והאישה שחיתנה הכי הרבה זוגות בישראל. בין לבין למדנו ממנה שהמרחב הזוגי יכול להיות משאב אדיר להתפתחות, אם רק נשכיל להרים את העיניים בנקודות התצפית שבדרך. -
כשהילה כדורי הייתה ילדה היא חשבה שמשהו אצלה לא בסדר: שלכולם הכל קל ופשוט, ורק היא תמיד על סף דמעות, תמיד מתעכבת, תמיד רוצה להתרחק מההמולה ולהתבודד עם ספר. כמו הרבה נשים, היא חשבה שהיא רגישה מדי וגדלה במלחמה תמידית עם עצמה ובהרגשה שהיא חלשה ופגיעה.
במרוצת השנים היא הבינה משהו ששינה את חייה: היא לא רגישה מדי, היא רגישה מאוד. היא גם הצליחה לראות שאומנם יש לתכונה הזאת היבטים שמקשים על החיים, אבל יש בה גם הרבה הרבה יופי.
הלמידה של הילה על הרגישות שלה נמשכת עד היום, גם כשהיא עצמה כבר אימא לילדות רגישות ועוסקת בטיפול. בפרק 30 של היא משתפת איתנו 5 דרכים שבהן נשים רגישות מאוד יכולות לחיות בשלום ובטוב עם התכונה המורכבת הזאת, עם העולם המהיר ובעיקר עם עצמן. בשיחה משולבות הקלטות של נשים רגישות נוספות מקהילת 'ביסמוט ויפרח' ששיתפו איתנו את החוויה שלהן. תודה לכן!
הפרק אומנם עוסק בנשים רגישות, אבל מציע כלים רגשיים ומעשיים לכל מי שמתמודד.ת עם יומיום תובעני ומציף, עם ביקורת עצמית ועם ההרגשה שלפעמים הכל פשוט קצת יותר מדי... -
ג'וליה, זה השם שבחרה לעצמה הדר שמש כשהגיעה לגור בניו יורק בגיל 20. היא חשבה שככה תוכל להתחמק משאלות מיותרות, אבל תוך שנייה זיהו את המבטא ושאלו אותה מאיפה היא... בשלב הזה היא עוד לא ידעה שאנגלית ומבטא אמריקאי יהפכו להיות השליחות שלה בעולם.
הדר וכנרת, המגישות של ביסמוט ויפרח, עוד לא התגברו על הפחד שלהן מאנגלית, ובימים אלה ממש הן עדיין מסרבות להצעות עסקיות שכרוכות בתקשורת באנגלית. לכן הן מארחות כאן את הדר שמש לשיחה חשופה בעברית על כל מה שזה אומר לדבר באנגלית:
לא לצפות מעצמנו לשלמות, ליצור לעצמנו פרסונה חדשה שמדברת אנגלית (לא חייבות לקרוא לה ג'וליה...), להפסיק להתנצל ולהתחיל לקחת כל הזדמנות לתרגל. כן, באומץ. כי לדבר אנגלית זה לא רק פרזנט סימפל ופרזנט פרוגרסיב, זה בעיקר להיות יותר טובות לעצמנו. - Показать больше