Эпизоды
-
בסוף מדובר על שוק, כמו שוק דגים רק כזה שמוכרים בו מניות ואגרות חוב. זה הכל, אין הרבה מה לדבר על הבורסה. הרי יש פודקאסטים שלמים שמדברים אך ורק על השקעות ועל הבורסה, מה כבר יש לחדש? מה עוד לא אמרו על הבורסה?
ובכן, בפרק ה-36 של חור בהשכלה נדבר על הבורסה. זה אמנם יומרני, אבל אני מקווה שהפרק הזה יצליח לעניין גם אנשים שלא יודעים מה זה מניה וגם שועלי שוק הון ותיקים. אנא עדכנו אותי אחרי זה אם הצלחתי במשימה. החלק הראשון של הפרק ינסה להסביר מה זה בעצם הבורסה ויעשה קצת סדר בבלאגן ויעניק הסברים בסיסיים למושגים שכדאי להכיר. החלק השני של הפרק ידבר על ההיסטוריה של הבורסה, מסוחרי ימי הביניים ועד למפולת של 1929. החלק השלישי של הפרק יזגזג בין כלכלה לפילוסופיה וינסה לדבר על הקשר החמקמק בין הבורסה לבין הכלכלה, ועל המנגנון שגורם לבורסהלעלות תמיד (או שלא).
אין לראות בפרק הזה ייעוץ השקעות מכל סוג, או בכללי ייעוץ מכל סוג.
נושאים שיעלו בפרק: שוק ההון, מניה, אגרת חוב, אופציה, שורט, בורסקאי, אנטוורפן, חברת הודו המזרחית ההולנדית, יוסף דה לה וגה, דאו ג'ונס, כלכלה ריאלית, בועה פיננסית, דונלד טראמפ, אפקט פיגמליון
-
פרק חירום בגלל מצב החירום. את הפרק הזה הכנתי בזמן שאני במילואים בצו 8, מתוך מוצב רחוק ומבודד בצפון הארץ. הנושא היה מתבקש – כולם מדברים על עזה אבל בתכל'ס רובנו יודעים מעט מאוד על המקום הזה מלבד דברים שקשורים לאקטואליה ומלחמות. הצבתי לעצמי אתגר – לעשות פרק על נושא אקטואלי שרובו אסקפיזם. מקווה שהצלחתי לעמוד באתגר.
בפרק ה-35 של חור בהשכלה נדבר על עזה, העיר והרצועה, ונשתדל להימנע ככל שאפשר מאקטואליה (חוץ מקצת בסוף). החלק הראשון של הפרק יעסוק בהיסטוריה בת ה-5,000 שנה של עזה ועל אינספור העמים והמצביאים שכבשו אותה. החלק השני של הפרק ידבר על עזה והיהודים, ובאופן ספציפי על שני יהודים מפורסמים שמזוהים עם העיר. החלק השלישי של הפרק ידבר על כלכלת עזה, זו של פעם וגם זו של היום. בין לבין נדבר על גיאוגרפיה, כי אין ברירה חייבים.
נושאים שיעלו בפרק: מסחר, כנען, גויי הים, נפולאון, המסגד הגדול, שושלת רדואן, שמשון הגיבור, שבתי צבי, גז טבעי, תלות כלכלית ותוכניות סיוע.
-
Пропущенные эпизоды?
-
מטוסים הם חלק בלתי נפרד מחיינו, גם אם עלינו עליהם וטסנו איתם לארץ אחרת וגם אם רק ראינו אותם חותכים את השמיים שמעלינו. רק לפני 120 שנה האחים רייט הטיסו לראשונה את המטוס שלהם ועשו היסטוריה. אבל האם הם באמת הם היו הראשונים הראשונים שטסו באוויר? ואיך כל העסק הזה עובד?
בפרק ה-34 של חור בהשכלה נדבר על תעופה. החלק הראשון של הפרק יעסוק בהיסטוריה של התעופה, מהעפיפונים של סין ועד להליקופטרים של המאה ה-20. החלק השני של הפרק יתמקד בפיזיקה של התעופה וינסה לענות על השאלה הפשוטה אך המסובכת של "איך מטוס עף?". החלק השלישי של הפרק יעסוק בבעלי החיים שהקדימו אותנו במיליוני שנים ולמדו לעוף הרבה יותר טוב ממה שאנחנו אי פעם נדע. בסוף הפרק אדבר קצת על זיהום וחוסר אונים.
נושאים שיעלו בפרק: איקרוס, מימן, עילוי, גרר, ג'ורג' קיילי, פרופלור, בז נודד, לאונרדו דה וינצ'י, דאון, מרקו פולו.
-
רעידת אדמה אישית הרעידה את עולמי בפברואר 2023 וכמה שעות אחר כך רעדה האדמה גם תחת רגליי באופן הכי מילולי שאפשר. בפרק ה-33 של חור בהשכלה נדבר על תופעת הטבע שנקראת רעידת אדמה. החלק הראשון של הפרק ידבר על מבנה כדור הארץ ועל האופן בו נוצרת רעידת אדמה מבחינה גיאולוגית ופיזיקלית. החלק השני של הפרק ידבר על ההיסטוריה של רעידות האדמה, על הקטלניות שבהן ועל העוצמתיות שבהן. החלק השלישי של הפרק ידבר על כיצד ניתן להגונן מפני רעידת אדמה ונדבר קצת על המוכנות הישראלית לרעידת האדמה הבאה. בסוף הפרק, איך לא, נדבר על משכב זכר. נושאים שיעלו בפרק: לוחות טקטוניים, מרכז כדור הארץ, איסלנד, השבר הסורי אפריקאי, צונאמי, פוקושימה, הצבא הפרסי, הקולוסוס מרודוס, עכו, תמ"א 38, איילת שקד ושלמה בניזרי.
-
שמעתם על אוגנדה? המדינה שבה שוכנת ממלכת בוגנדה? בה מדברים בשפת הלוגנדה? זו לא בדיחה.
הפרק ה-32 של חור בהשכלה חוזר למקורות של הפודקאסט ומדבר על ארץ באות א', הפעם אוגנדה. החלק הראשון של הפרק מדבר על ההיסטוריה והפרה-היסטוריה של אוגנדה, ארץ חסרת מזל שאין תיעוד עליה עד המאה ה-19. החלק השני של הפרק ידבר על הקשר המשונה של אוגנדה לציונות והיהדות, מתוכנית אוגנדה, למבצע אנטבה ולקהילת אבאיודאיה. החלק השלישי של הפרק ידבר על המדינה המודרנית, הטבע והכלכלה שלה. בסוף הפרק אדבר על מחשבות שקשורות לגורילות.
נושאים שיעלו בפרק: אגם ויקטוריה, בנטו, סירות קאנו, שנהב, אידי אמין, צ'מברליין, הקונגרס הציוני השישי, פרעות קישינב, אייר פראנס, יוני נתניהו, יצחק רבין, גיור רפורמי, מתנגדי חיסונים, קפה, תמותת ילדים, גורילות.
-
חדש! רק היום >>> פרק טרי של הפודקאסט של חור בהשכלה! הפרק הזה יספר לכם דברים שבכלל לא ידעתם שאתם צריכים לדעת, וזה בדיוק מה שאתם צריכים! מי שיאזין יזכה ב-50% הנחה על הפרקים הבאים!
אם עד עכשיו לא הבנתם, הפרק ה-31 של חור בהשכלה יעסוק בפרסומות ובתעשיית הפרסום. הפרק הזה נולד מתוך ההתלבטות האישית שלי לגבי הכנסת פרסומות לפודקאסט. בסוף החלטתי שלא, אבל הדילמה נשארה איתי וגם המחשבות על המקום של עולם הפרסום בחיים של כולנו. בחלק הראשון של הפרק נדבר על ההיסטוריה של הפרסומות, בחלק השני נדבר על התיאוריה של עולם הפרסום ואשוחח עם הילה בר, פרסומאית ומנהלת דיגיטל על "איך עושים פרסומת". בחלק השלישי אדבר על הכלכלה של עולם הפרסום ועל פרסום בעידן הטכנולוגיה. אם תחזיקו מעמד עד סוף הפרק אז תוכלו לשמוע אותי מדבר קצת על הדילמות המוסריות בתחום הזה, וגם על הדילמה הספציפית שלי.
נושאים שיעלו בפרק: תקשורת, פפירוס, פומפיי, אנאלפבתיות, עיתונות, אופרות סבון, שיווק, מיתוג, פסיכולוגיה, אנליסטים, פייסבוק, גוגל, טירגוט, נועה קירל.
-
"כולנו חכמים, כולנו נבונים, וכולנו יודעים את התורה" אבל אולי אנחנו לא לבד בזה, והמחשבים שיצרנו הם גם חכמים ונבונים (ויודעים את התורה)?
בפרק ה-30 של חור בהשכלה נדבר על בינה מלאכותית, ועל למידת מכונה, וקצת על רובוטים, ועל מדעי המחשב – בעיקר כי אי אפשר ממש להפריד בין הדברים. בחלק הראשון של הפרק נדבר על מה זה בינה מלאכותית ועל ההיסטוריה של הרעיון הזה ועל ההתפתחות של המחקר בתחום הזה. בחלק השני של הפרק, שבו מתארח חוקר מדעי המחשב נימרוד הראל, נדבר על "איך עושים" בינה מלאכותית ואיך הדבר הכל-כך מורכב הזה עובד. בחלק השלישי והאחרון של הפרק נחפור קצת על ההיבטים הפילוסופיים והמוסריים של בינה מלאכותית ועל המושג סימולאקרה.
נושאים שיעלו בפרק: הומו ספיאנס, אוטומטון, הגולם מפראג, הטורקי, אלן טיורינג, גארי קספרוב, למידת מכונה, רשתות נוירונים, Dall E 2, מובילאיי, תיבה שחורה, דיסטופיה.
נ.ב – את העיצוב של הפרק יצרה בינה מלאכותית 😉
-
היה כבר פרק על הדת הגדולה בעולם (נצרות), היה גם פרק על הדת השנייה הכי גדולה בעולם (איסלאם), ולכן הגיע הזמן שיהיה פרק על הדת... הרביעית הכי גדולה בעולם – הבודהיזם.
בפרק ה-29 של חור בהשכלה נדבר על בודהיזם, שהיא ספק דת ספק דרך – אבל בעיקר דהרמה. בחלק הראשון של הפרק נדבר על סיפור חייו של סידהארטהה גאוטמה, מי שרובנו מכירים בתור "הבודהה". החלק השני של הפרק ידבר על התאולוגיה הבודהיסטית, על בסיס האמונה ועל מושגים מרכזיים בבודהיזם. החלק השלישי של הפרק ידבר על ההיסטוריה של הבודהיזם ועל התפשטות הבודהיזם ברחבי אסיה. ובסוף, כרגיל, אבלבל קצת את השכל עם הדעות שלי על כל מיני דברים :)
נושאים שיעלו בפרק: ברהאמניזם, נירוואנה, גלגול נשמות, סגפנות, סרי לנקה, דלאי לאמה, דרך המשי, קמר, אשוקה.
-
אין הרבה דברים ודאיים בעולם כמו עבודה. אנשים צריכים לעבוד בשביל להתפרנס, העבודה מניעה את גלגלי השיניים של הכלכלה, ויש שיקשרו את המילה עבודה למושג נשגב יותר שנקרא "משמעות". אבל זה לא תמיד היה ככה.
בפרק ה-28 של חור בהשכלה נדבר על עבודה, הדבר הזה שרובנו מקדישים אליו את מיטב זמננו. בחלק הראשון של הפרק נדבר על ההיסטוריה של העבודה, מתקופת הציידים והלקטים, לגילדות של ימי הביניים ועד למהפכה התעשייתית. בחלק השני של הפרק נדבר על הכלכלה של העבודה, וננסה להגדיר מה המושג הזה בכלל אומר. בחלק הזה יתארח גם ד"ר שמואל "מולי" סן מהאוניברסיטה העברית. בחלק השלישי של הפרק נדבר קצת על סוציאליזם ופמיניזם בהקשר של עבודה.
נושאים שיעלו בפרק: אדם וחווה, חוקי חמורבי, ניצול, אמצעי ייצור, שוק העבודה, שכר מינימום, הדיקטטורה של הפרולטריון, צווארון ורוד, הסללה, זהות.
-
הייתי בחופשה, ובגלל זה לא יצא פרק חדש של חור בהשכלה כבר כמה שבועות – וזה תירוץ מספיק טוב לעשות פרק בדיוק על זה!
הפרק ה-27 של חור בהשכלה מדבר על חופשות ועל תיירות מכמה זוויות. החלק הראשון של הפרק מספר על ההיסטוריה של התיירות, מעלייה לרגל לבית המקדש עד לטיולים המאורגנים באיטליה של תומאס קוק. החלק השני של הפרק מדבר על כלכלת התיירות ברמה האמפירית והתאורטית. החלק השלישי והאחרון של הפרק נמצא בתפר הדק שבין פילוסופיה, כלכלה התנהגותית ובלבולי שכל, ובו אדבר על הצורך בחופשה.
נושאים שיעלו בפרק: שבעת פלאי תבל, צליינות, לחם ושעשועים, הטיול הגדול, תחבורה, ייבוא וייצוא, תוצר, איי הבהאמס, פנאי ועבודה, הסללה.
-
האימפריה הבריטית הייתה האימפריה הגדולה ביותר בתולדות ההיסטוריה האנושית, היא שלטה על 24% משטח העולם ועל 23% מאוכלוסיית העולם. בפרק הזה, שמהווה המשך לפרק על אנגליה, נדבר על תולדות האימפריה, ועל התהליכים החברתיים והכלכליים שהתחוללו בה.
הפרק מתחיל בסקירה קצרה של איחוד שתי הממלכות – אנגליה וסקוטלנד אל יישות מדינית אחת בשם הממלכה המאוחדת, ועל איך האיחוד הזה מהווה את תחילתה של האימפריה הבריטית הראשונה (מה? יש שתי אימפריות בריטיות? כן). אחר כך הפרק עובר לדבר על התהליכים המרכזיים שהתחוללו באימפריה באותה תקופה – הקולוניאליזם והמהפכה התעשייתית. אל דאגה – אחר כך חוזרים לדבר גם על האימפריה הבריטית השנייה ועל התקופה הויקטוריאנית.
נושאים שעולים בפרק: הסכם אוטרכט, המלחמות הנפוליאוניות, הנאורות הסקוטית, מנפטה, תמ"ג לנפש, רצח עם, ראשי ממשלה, המפלגה הוויגית, ססיל רודז, מלחמת הבורים, אדם סמית'.
-
אין הרבה ארצות שמגיע להן ספיישל כמו לאנגליה – הארץ שהביאה לכולנו את הביטלס, המנדט, את השפה הבינלאומית ואת השעועית לארוחת הבוקר. אפשר לדבר על אנגליה במשך אינסוף שעות, ולכן בחרתי לעשות ספיישל של שני פרקים על הארץ ב-א' המרתקת הזו. הפרק הראשון בספיישל ידבר על אנגליה, ואילו הפרק השני ידבר על בריטניה 😊
אז על מה מדברים בפרק 25? החלק הראשון של הפרק עוסק בפרהיסטוריה ובהיסטוריה המוקדמת של האי הבריטי, על האוכלוסייה הקלטית, הכיבוש הרומאי, האנגלו-סקסים ועל וויליאם הכובש. החלק השני של הפרק מדבר על ההיסטוריה של ממלכת אנגליה, מהמגנה-כרטה עד לאוליבר קרומוול. החלק השלישי של הפרק עוסק ברנסנס האנגלי שהתרחש תחת תקופת מלכותה של המלכה אליזבת' הראשונה ובסוף הפרק אני מצטט קצת מילים של הוגים ויוצרים מאותה תקופה. בקיצור – פרק היסטורי הארדקור עם נגיעות של תרבות.
נושאים שעולים בפרק: סטונהנג', יוליוס קיסר, נדידת העמים, אסטריקס, הפרלמנט, מלחמת מאה השנים, ז'אן דארק, משחקי הכס, הנרי השמיני, פרנסיס דרייק, סקוטלנד, המלך ארתור, וויליאם שייקספיר, לוויתן.
-
בפרק 24 נדבר על משהו שאתם כנראה מכירים אם אתם מצליחים לקרוא את התיאור הכתוב הזה 😉 הפרק יעסוק בכתב, אחת מההמצאות החשובות בהיסטוריה, ששינתה את האנושות לחלוטין.
החלק הראשון של הפרק ידבר על מה זה כתב, מה ההבדל בין כתב לשפה ועל סוגים שונים של כתב. החלק השני של הפרק יעסוק בהיסטוריה של הכתב, לא ממש נדבר על למה הכתב הומצא, אלא יותר על איך הכתב התגלגל ממסופוטמיה, לסיני וללבנון – ומשם לכל העולם. בחלק השלישי של הפרק אסביר קצת על אנאלפבתיות כתופעה ועל ההשפעה הכלכלית שלה ובסוף הפרק אחפור קצת על כתב כ"מאפשר". נושאים שיעלו בפרק: שפה, לוגוגרפיה, מערכת כתב אלפביתית, אבג'ד, הכתב הסיני, כיוון הכתיבה, פיניקים, ארמית, לטינית, האימפריה הרומית, יהושע בן גמלא, תווים מוזיקליים, שפות קוד.
נ.ב. – הפרק הזה כמעט ונגנז עקב טעויות חמורות בעברית וחלק גדול ממנו הוקלט מחדש!
-
פרק 23 חוזר למקורות של חור בהשכלה ועוסק בנושא שהוא באמת "ידע כללי" וכולם מכירים אותו – ספינות ואוניות. אז כולנו בוודאי יודעים מה זו ספינה, אבל מה אנחנו יודעים חוץ מזה?
בחלק הראשון של הפרק נדבר על ההיסטוריה של הספינות והאוניות ועל ההתפתחויות המשמעותיות של תחום התחבורה הימית, מהקטמרנים של האוסטרונזים בטאיוואן עד לאוניות הדיזל המודרניות של ימינו. בחלק השני נדבר על "הפיזיקה של האוניות" ונדבר קצת על הידרוסטטיקה והידרודינמיקה. החלק השלישי של הפרק יעסק קצת בכלכלה של המסחר הימי. בדקות האחרונות של הפרק נדבר מעט על נושאות מטוסים, אבל מזווית קצת שונה 😊
נושאים שיעלו בפרק: מצרים העתיקה, פיניקים, גליאה, גליאון, חוק ארכימדס, משקל סגולי, אוניות צובר, מכולות, סטארבאקס.
-
ברוכים הבאים לעונה השלישית של חור בהשכלה!
בפרק 22 אדבר על הויקינגים, או יותר נכון על הנורדים. בחלק הראשון של הפרק אספר קצת על מי הם היו, למה הם פלשו לכל אירופה ומתי הם סיימו את תפקידם ההיסטורי. בחלק השני של הפרק אדבר על וינלנדסאגא – המסע של אריק האדום ובנו לייף אריקסון לגרינלנד וקנדה. החלק השלישי של הפרק יעסוק במיתולוגיה הנורדית, באלים, במושגים בסיסיים ובראגנארוק – סוף העולם. בדקות האחרונות של הפרק אדבר על המורשת התרבותית של הויקינגים.
נושאים שיעלו בפרק: דנמרק, קרל הגדול, הממלכה הרוסית הראשונה, ממלכת הים הצפוני, הקופירייטר הראשון, סקראלינג, תור, לוקי, אלפים, ימי השבוע, וואגנר והתקופה הרומנטית.
-
ספיישל בחירות 2021!
ישראל נכנסת למערכת הבחירות הרביעית תוך שנתיים, וזו הזדמנות נהדרת לדבר קצת על פוליטיקה מהכיוון ההיסטורי והפילוסופי. בפרק ה-21 של חור בהשכלה נדבר על אידיאולוגיה, מושג מתעתע שכולנו מכירים.
בחלק הראשון של הפרק ננסה להבין מה היא אידיאולוגיה – וננסה לענות ביחד על שאלות כמו אידיאולוגיה זה פשוט אוסף של ערכים שקשורים זה לזה? איך ערכים בכלל יכולים להיות קשורים אחד לשני? האם אידיאולוגיה היא בהכרח פוליטית? ועוד כל מיני דברים בסגנון. בחלק השני של הפרק נדבר על ההיסטוריה של האידיאולוגיה, ונתאר איך היא עיצבה את המאה ה-19 והמאה ה-20. בחלק השלישי של הפרק נדון בשני מושגים חמקמקים, ימין ושמאל. בדקות האחרונות של הפרק אציג מושג שנקרא "ניקסון הולך לסין", שחותר לחלוטין תחת המושג של אידיאולוגיה.
נושאים שיעלו בפרק: המהפכה הצרפתית, קרל מרקס, הקומונה הפריזאית, המלחמה הקרה, מנחם בגין, פרוגרסיבים ושמרנים.
-
האם כבר מצאתם את האחד או האחת שלכם? שאלה שכנראה כל אחד מאיתנו נתקל בה במהלך חייו. אבל למה? למה שואלים אותנו את זה? ויותר מכך – למה אחד? למה לא שניים או שלושה? למה מונוגמיה היא ברירת המחדל?
בפרק העשרים של חור בהשכלה ננסה להבין מה זה מונוגמיה ולמה מונוגמיה. בחלק הראשון של הפרק אנסה להגדיר מה זה מונוגמיה ומה הן האלטרנטיבות הקיימות למונוגמיה, בחלק השני אדבר על ההיסטוריה של המונוגמיה, ובחלק השלישי אציג מספר תשובות מדעיות שינסו לענות על השאלה "למה המונוגמיה כל כך הצליחה"? בחלק האחרון של הפרק אדון ברצון חופשי מול רצון קולקטיבי.
*נ.ב. - הפרק הוא הפרק האחרון של העונה השנייה של חור בהשכלה
נושאים שיעלו בפרק: ג'ירפות, מונוגמיה סדרתית, פוליאמוריה, ביגמיה, המהפכה החקלאית, רבנו גרשום, הכנסייה הקתולית, הנרי השמיני, אהבה, מחלות מין, חופש רצון.
-
מה אתם? אתם חילוניים? אתם דתיים? חרדים או מסורתיים? אין כמעט יהודי ישראלי שאין לו תשובה על השאלה הזו, כולנו חיים במציאות שמכריחה אותנו לבחור מגזר אחד אליו אנחנו משתייכים. אבל האם זה תמיד היה ככה?
בפרק 19 של חור בהשכלה החלטתי לצעוד לתוך שדה המוקשים של המגזרים בישראל! החלק הראשון של הפרק יעסוק במושג של חילונות ובהיסטוריה של היהדות החילונית. החלק השני של הפרק ינסה לאפיין את היהדות החרדית וידבר על ההיסטוריה של הזרם החרדי ביהדות. החלק השלישי ידבר על דתיים לאומיים ועל נושאים שונים שקשורים לציונות הדתית. בין לבין אדבר על מסורתיים, רפורמים ועוד נושאים נפיצים. החלק האחרון של הפרק ידבר על התפיסה האשכנזית של המגזרים בישראל.
נושאים שיעלו בפרק – ברוך שפינוזה, אחד העם, אמנסיפציה, תנועת ההשכלה, ליטאים, חסידים, הרב קוק האב, הרב קוק הבן וחובבי ציון.
-
נמאס לכם כבר מפרקים על נושאים קיומיים כמו קפיטליזם ופצצות אטום? מוזמנים לגמוע את פרק 18 הקליל – הפרק על האלכוהול!
בפרק 18 נדבר על מה זה אלכוהול מבחינה כימית (אתנול) ועל הצדדים הפיזיולוגיים/ביולוגיים של הסם הכי נפוץ בעולם. כמו כן, נדבר על ההיסטוריה של האלכוהול ובאופן ספציפי ניגע בהיסטוריה של הבירה והיין ובתקופות יובש. בסוף הפרק אדבר בקצרה על צריכת אלכוהול אצל בעלי חיים.
נושאים שיעלו בפרק: כהל, שתייה לשוכרה, אלכוהוליזם, שמרים, האדם הקדמון, בירה, יין, איילים שוודיים וחדף עצים מכחולי.
-
איך הכל התחיל? שאלה זו העסיקה מיליוני גברים ונשים במשך אלפי שנים וניתנו לה המון תשובות שונות - חלקן חכמות, חלקן מרתקות וחלקן ביזאריות לגמרי.
בפרק 17 של חור בהשכלה ננסה לבחון את התשובות השונות שניתנו לשאלה זו במהלך ההיסטוריה. החלק הראשון של הפרק יציג כיצד תרבויות ודתות שונות תיארו את בריאת העולם במיתולוגיות הייחודיות שלהם. בחלק השני נתאר כיצד מדענים ופילוסופים תפסו את העניין הזה של בריאת העולם ואילו בחלק השלישי אארח את טל סוסובר מהפודקאסט "אל האינסוף – הפודקאסט של החלל והזמן" ונדבר על תיאוריית המפץ הגדול. בדקות האחרונות של הפרק אדבר מעט על תומאס קון, על פרדיגמות ועל הפילוסופיה של המדע.
קצת מהנושאים שיעלו בפרק: המפץ הגדול, המיתולוגיה השומרית, המיתולוגיה הנורדית, אריסטו, תורת היחסות, אדווין האבל, סינגולריות.
- Показать больше