Эпизоды
-
Gjestepodkast: Tyskerne. Vi snakker om fotball-VM, nasjonalfølelse og hvordan folk i Tyskland fortsatt sliter med flagg. Dessuten: en kritikerrost forfatter og vår ordspalte.
-
Risikoen for å bli drept av en terrorist er liten, men angrepene skaper enorme ringvirkninger og påvirker mange. Over 100.000 europeere har opplevd terror på nært hold siden 2015.
-
Пропущенные эпизоды?
-
Tor Arne Andreassen har overtatt som Aftenpostens korrespondent i Midtøsten. Han startet med å reise til Mosul. Hør hvordan journalister lever ved fronten, om koalisjonsstyrkenes cateringtjeneste og møte med flyktningene. Tor Arne er syklist, men i et par år skal han ha adresse Istanbul - er det mulig å sykle der? Hør han snakke om dette og mye annet i samtale med utenriksmedarbeider Alf Ole Ask.
-
Donald Trump har gått tilbake på flere av de standpunktene som skremte verden - men i følge USA-korrespondent Kristoffer Rønneberg er det for tidlig å si noe konkret om hans utenrikspolitikk. Nesten to måneder med Trump i Det hvite hus og hva slags utenrikspolitikk han fører er tema i podkasten. Utenriksmedarbeider Tarjei Kramviken deltar og programleder er utenriksjournalist Alf Ole Ask.
-
Russlands ambassade i Oslo skjeller ut Norge. Statsminister Erna Solberg kaller det propaganda. Kommentator Helene Skjeggestad, Moskva-korrespondent Per Anders Johansen og utenriksmedarbeider Steinar Dyrnes drøfter forholdet Norge-Russland og ikke minst - hva betyr USAs NATO-politikk for Norges ryggdekning vis a vis Russland?Utenriksmedarbeider Alf Ole Ask er programleder.
-
På Edderkoppen, Oslos gamle revyscene, arrangerte Aftenposten nylig utenrikskveld. Tema var høyrepopulismen. Her kan du høre seansen som handlet om høyrepopulismen i Europa. I panelet førsteamanuensis Franck Orban, EU-korrespondent Øystein Kløvstad Langberg, Tysklandsmedarbeider Ingrid Brekke og utenriksmedarbeider Alf Ole Ask som ledet debatten.
-
Den konservative kandidaten Francois Fillon ledet stort på meningsmålingene før skandalene rammet ham. Hva skjer nå? Korrespondent Øystein Kløvstad Langberg og mangeårig Paris-medarbeider Vibeke Knoop Rachline sammen med utenriksmedarbeider Alf Ole Ask analyserer det politiske drama i Frankrike.
-
Kan ikke mediene ha mer enn en tanke i hodet samtidig? Hva annet har skjedd i verden enn at president Donald Trump har sendt en ny twittermelding? Dette og mer får du vite noe om i denne ukens podkast Aftenposten Verden. Korrespondentene Jørgen Lohne (Kina), Per Anders Johansen (Russland), Øystein Kløvstad Langberg (Europa) og redaktør Per Anders Madsen forteller deg hva vi har gått glipp av. Og svarer på spørsmålet om alt var bedre før. Programleder er utenriksmedarbeider Alf Ole Ask.
-
Donald Trump holdt den mest spesielle innsettelsestalen noen president har holdt i moderne tid. Hva forteller det om ham? Det er tema i ukens podkast. Utenrikskommentator Frank Rossavik, USA-korrespondent Kristoffer Rønneberg, utenriksmedarbeider Steinar Dyrnes analyserer og programleder er utenriksmedarbeider Alf Ole Ask
-
Forventningene var skyhøye. Han arvet en økonomisk katastrofe, hva gikk bra og hva gikk dårlig i de åtte årene med Barack Obama? Dette analyserer økonomiredaktør Ola Storeng, nåværende USA-korrespondent Kristoffer Rønneberg og tidligere USA-korrespondent Alf Ole Ask.
-
USAs påtroppende president er i åpen strid med egne etterretningstjenester. Han tror ikke Russland påvirket valget i USA. Hvordan ser man på dette i Moskva og i USA? Og er mediene gjennom Wikileaks blitt russisk etterretnings nyttige idioter? Dette og mer til drøfter korrespondentene Per Anders Johansen i Moskva og Kristoffer Rønneberg i USA sammen med utenriksmedarbeider Steinar Dyrnes. Programleder er Alf Ole Ask.
-
Våre korrespondenter Jørgen Lohne i Kina, Per Anders Johansen i Russland, Øystein Langberg i Brussel og Kristoffer Rønneberg i USA analyserer 2016 og forteller hva de tror vil prege 2017. I studio utenriksmedarbeider Alf Ole Ask.
-
I Østerrike tapte høyrepopulistene knepent i presidentvalget. I Italia ble regjeringen nedstemt i folkeavstemning om reformer. Var helgen et tilbakeslag eller fremgang for høyrepopulistene? Det diskuterer Europakorrespondent Øystein Langberg, redaktør Per Anders Madsen, utenriksredaktør Per Kristian Aale og programleder er Alf Ole Ask.
-
I helgen ble erkekonservative Francois Fillon de konservatives presidentkandidat. Han mener Frankrike trenger "sjokkterapi". Foreløpig ser det ut til at Marine Le Pen fra Front National blir hans fremste utfordrer. Det betyr at selv sosialistiske franskmenn kan ende opp med valget mellom mørkeblått og mer mørkeblått i neste års valg.
-
Såkalte hvite nasjonalister jubler over hele USA nå som Donald Trump er valgt til ny president. Jared Taylor er en av lederskikkelsene i den høyreekstreme alt-right-bevegelsene, og ser for seg et segregert USA der svarte og hvite lever hver for seg. Aftenpostens USA-korrespondent Kristoffer Rønneberg møtte Taylor hjemme hos ham i Virginia tidligere denne uken i et forsøk på å forså bevegelsen som er på frammarsj i USA.
-
Dramatikk til siste slutt. Men det er klart at Donald Trump blir USAs neste president. Hillary Clinton gratulerte ham ikke med seiren, et bevis på hvor splittet USA er. I denne podkasten analyserer vårt USA-team virkningene av en Trump-seier. Korrespondent Kristoffer Rønneberg mener det er innenfor handelspolitikk en vil merke president Trump best. Han klarte å mobilisere sinte, hvite arbeidere. De som har tapt på globaliseringen. Med i podkasten er i tillegg til Rønneberg, utenriksmedarbeiderne Christina Pletten, Kjetil Hanssen, Steinar Dyrnes og Alf Ole Ask
-
Hvem er det Aftenpostens USA-medarbeidere tror vinner valget? Detet får du svar på i denne podkasten, men også hva som har vært topp og bunn av utspill og hvordan omverden ser på denne mest grisete amerikanske valgkampen i moderne tid. Hva sier man i Kina, Brussel og Moskva? Korrespondentene Per Anders Johansen (Moskva) Øystein Langberg (Brussel) og Jørgen Lohne (Kina) forteller. USA-teamet Kjetil Hanssen og Kristoffer Rønneberg vurderer valgkampen fra landeveien i USA og Steinar Dyrnes og Christina Pletten analyserer fra Oslo og programleder er utenriksmedarbeider Alf Ole Ask.
-
Donald Trump stoler ikke på dem. Tilliten til meningsmålingene synker. Hvorfor det er slik diskuteres i denne utgaven av Aftenposten Verden. TV2s tallknuser Kjetil Løset og Aftenpostens team i USA; Kjetil Hanssen og Kristoffer Rønneberg diskuterer dette og Alf Ole Ask leder debatten.
-
EU må ha krisemøte fordi den belgiske provinsen Vallonia sier nei til EUs handelsavtale med Canada. TTIP - avtalen mellom EU og USA havarerer? Hva skjer med handelsavtalene som skulle bringe velstands og fred. Er deres tid over? Hvorfor vil ikke folk ha dem? Det diskuterer EU-korrespondent Øystein Langberg, journalist Gunnar Kagga og utenriksmedarbeider Alf Ole Ask. Bokaktuelle Kagge forteller også hvordan da det gikk da Norge virkelig forsøkte å være proteksjonistisk, nemlig under forbudstiden.
-
Vi bør være mer redde for det som kommer etter Vladimir Putin enn Putin, sier Moskva-korrespondent Per Anders Johansen i denne utgaven av Aftenposten Verden. Han diskuterer Russland og Putin med kommentator Helene Skjeggestad, utenriksjournalistene Steinar Dyrnes og Alf Ole Ask som leder debatten.
- Показать больше