Эпизоды
-
בנדודיו מסביב לעולם, ניצן פגש הולנדית ששאלה אותו מדוע אנו הישראלים נחושים כל כך להצטיין מקצועית ולהרוויח בוכטות של כסף. האם פוטנציאל מבוזבז הוא הפסד כזה גדול? יונתן, לקראת שינוי משמעותי בחייו, תוהה על סדרי העדיפויות שלו ועל מה נחשב הצלחה בחיים. וגם: האם אפשר לעשות אומנות "טובה" בלי דחף להצטיין? ומה הציון הפסיכומטרי אומר על האיכויות האנושיות שלנו?
-
מה אם היינו מספרים לכם שקיימת מציאות מקבילה שבה נמצא חיסון לקורונה? או מציאות בדיוק כמו שלנו, רק בלי קורונה? האם הייתם עוברים אליה לו יכולתם? האם זה היה עושה אתכם יותר מאושרים? שלוש שנים אחרי, אנחנו חוזרים לנושא של פרק הפיילוט הגנוז שלנו - יקומים מקבילים. בהפקה המחודשת נדבר על הקשר ל"רצון חופשי" ועל המתח בין יצירתיות לבין החיים בעולם שנמצא כאן ועכשיו.
-
Пропущенные эпизоды?
-
טבעי זה בריא, טבעי זה איכותי, טבעי זה מוסרי, טבעי זה טוב. אבל עד לא מזמן, הטבע היה אויבה המר של התרבות. האדם המודרני ניצח את הטבע והכריע מלחמה בת ארבעים אלף שנה - לפחות לבינתיים. כעת ארגוני סביבה פועלים לשקם את הטבע ולשחזר את עולם הבר שנכחד. אבל האם זה בכלל אפשרי? מה זה בכלל טבע? מה כל כך טוב בטבע ולמה אנחנו כמהים אליו?
*מוזמנים לצפות בכתבתו של יגאל מוסקו ולהכריע בעצמכם, מי צודק - הכורמים או הפראים?
קטעי המוזיקה בפרק באדיבות רפאל קרוקס
Emotional Blockbuster 2 by Rafael KruxLink: https://filmmusic.io/song/5639-emotional-blockbuster-2-License: http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
-
הימים ימי קורונה, והביקוש לקמח חסר תקדים. מי שיכול נשאר בבית, ומי שרעב, משועמם, או מחפש משמעות - אופה לחם מחמצת. גם אנחנו. בפרק זה נספר מדוע ואיך התחלנו לאפות משני צדי האוקיינוס, על מערכת היחסים הטעונה והמורכבת עם המחמצת ועל בגט נגד קריסת הציביליזציה.
רוצים לאפות לחם כמו יונתן? עקבו אחרי המתכון (אבל בלי פאניקה!)
אולי אתם רוצים את הבאגט של ניצן? קראו כאן
הידעתם? להכין חומוס ביתי זה הדבר הכי קל בעולם
גם אתם התחלתם לאפות ולא ידעתם שאתם חלק מתופעה עולמית? עוד כאן
מדוע החיטה טובה לציביליזציה?
מחפשים עצות להקמת מאפיה בצרפת במאה ה-18?
-
ספרי מדע בדיוני ופנטזיה כוללים הרבה מאוד הסברים על העולם: טכנולוגיות דמיוניות, מערכות קסם, ארצות לא מוכרות ועוד. בפרק השני בסדרת הכתיבה שלנו נדבר על גישות שונות לאיך, מה וכמה להסביר, מתי "להראות" ומתי "לספר", ומה להשאיר בתחום המסתורין. וגם: כמה עדכונים על משבר כתיבה זוטא
-
איך מזהים אומנות "טובה" ומה מבדיל אותה מאומנות "גרועה"? מה הופך יצירה למעשה אומנותי? האם יש דבר כזה אומנות מזוייפת? מה ההבדל בין הציורים של בנקסי לסרט "הג'וקר"? האם כל כתם דיו הוא כתם רורשאך? והאם הילד בן השלוש שלכם יכול לצייר את הציור הזה?
-
"משחקי הכס" הסתיימה, ואנחנו התכנסנו לדון במשקל המוסרי של סוף הסדרה. כיצד פלשו ערכים אמריקאיים לווסטרוס? מה ההבדל בין מלחמת חמשת המלכים למלחמה במלך הלילה? מהי אסטרטגיה של "טובים" ואיך מזהים "רעים"? מיהם המתים המהלכים בעולם האמיתי? מדוע הצבא האמריקאי מגייס חיילים למלחמה בחייזרים? מה בין דיינריס טרגריאן להילרי קלינטון? והאם ילדות בשם חאליסי צריכות לשנות את השם?
הוליווד מגייסת חיילים (pop culture detective)
תוכנית מלחמה טובה יותר להשתלטות על מעלה מלך (Invicta)
דיונים ספרותיים על הדרדרות הסדרה
על המעבר מסגנון סיפור סוציולוגי לסגנון סיפור פסיכולוגי
איך הפתעה עובדת ולא עובדת ברמה הטכנית
על סגנון כתיבה "מתוכנן" לעומת "מתפתח" (תרגום חופשי שלי) ואיך חוסר האחידות בין גררמ לבין די&די שובר את הסדרה
על רמזים מטרימים גרועים
על החשיבות של מקורות השראה
-
"זה הסוד שלי: אני תמיד כועס", אומר ברוס באנר בסצינה האיקונית מ"הנוקמים" (2012). קו עלילה מפותל אשר נפרש על פני שישה סרטים הגיע לשיא מפתיע ב"סוף המשחק". האם באנר עדיין כועס? אולי הוא התגבר על הזעם? בפרק עתיר ספויילרים ליקום הקולנועי של מארוול, אנחנו מפרשים את המשמעות המהפכנית של הגלגול האחרון של הענק הירוק, ואת מה שאפשר ללמוד ממנו על גבריות מודרנית. וגם: מה עושה סוף מוצלח?
-
בזמן שלא הפקנו פרקים חדשים, השקענו הרבה מרץ יצירתי בפרוייקט משונה בשם "הסוקר האוטומטי". מה שהתחיל כהפקה סאטירית והפך לעמוד מדע פופולרי וביקורת סקרים, התגלגל לבסוף לפרוייקט מימון המון של סקר שקוף. יחד עם חגי אלקיים-שלם מהספינר, הקמנו בסיס ידע לשימוש חופשי ופרסמנו ניתוחי עומק. בפרק זה של לכל הפחות בונובו, יונתן וניצן נותנים הצצה לתהליך היצירתי והפתלתל שמאחורי הקלעים. וגם: עוד כמה הערות על חומוס
טרם האזנתם ליונתן מדבר על סקרים בספינר? בפרק 31 הוא וחגי משיקים את הפרוייקט
הניתוח המלא של חגי ויונתן באתר שקוף
חובבי דאטה? כאן תוכלו למצוא את נתוני הסקר המלאים
בואו לחגוג עם חגי ויונתן את הפתעת הבחירות, נוקטורנו ירושלים 9 לאפריל
בואו לסכם את הפרוייקט ביום הכיפורים של הסוקרים, מגדל צ'מפיון בני ברק 14 לאפריל
מוזמנים להאזין גם לראיון של יונתן אצל יניב מנוס, הקונגרס פרק 86
וכמובן, הפרסומת לחומוס תלמה
-
איך אתם מחליטים למי להצביע בבחירות? האם זה בסדר לא להצביע? האמנם מי שמצביע משפיע? ואם לא, למה להצביע? שבוע לפני הבחירות, יונתן רוצה לשכנע אתכם להצביע מהסיבות הנכונות, ואילו ניצן סבור שזה לא כל כך משנה. מי צודק? רק העם יקבע.
-
מה החומוס הכי טעים בעולם? למה לכל אחד יש דעה בנושא הזה? האם זה קטע של גברים? של סטונדטים? מה החומוס המועדף עליך אומר עליך? מה פשר האובססיה של יהודים ישראלים לחומוס? ומה הולך יותר טוב עם חומוס: שום או שוקולד מריר? אחרי פגרה ממושכת, פותחים עונה שלישית עם כל התשובות
-
לא, אתם לא מדמיינים, זה פרק חדש במהדורה כפולה על הנושא החם של השנה שעברה! בעקבות התפרצות ה-Q בקרב קהילת ההייטק הישראלית, אנו משדרים מאולפני לכל הפחות בונובו בניו יורק פרק מיוחד שעוסק בשאלה החברתית וההיסטורית: מה הופך "מטבע" לכסף אמיתי? האזינו עד הסוף ותגלו איזה מטבע לקנות על מנת להתעשר!
קישורים:
1. מאמר של יונתן קלינגר על מדיניות הפרטיות של יוזמת Q
2. מבוא לבלוקצ'יין וביטקוין בערוץ היוטיוב 3Blue2Brown
3. מאמר של קאי סטינצ'קומב באתר Medium על הבעיה בחזון הביטקוין
-
שברנו את הפגרה וקיימנו לראשונה פרק חוצה אוקיינוס בכדי לדבר על העונה השנייה של ווסטוורלד. מה עבד? למה זה לא עבד? ואיך הייתה נראית העונה אילו אנחנו היינו כותבים אותה? וגם: קצת חוויות מניו יורק, קצת קשקשת והצעה לפורמט חדש לפודקאסט
-
ניצן כבר חצה את האוקיינוס אבל לפני שהוא נסע, הספקנו להקליט פרק טקסים אחרון בטרילוגיה - אודות חג החירות וחגי האביב בכלל. בפרק החותם את העונה השנייה שלנו דיברנו על הגדות שונות לפסח ועל סיפור השואה כהגדה מודרנית. חיפשנו את סיפור היציאה מעבדות לחירות בחיים שלנו ותהינו מדוע אסור להכניס חמץ לבית חולים. וגם: האם יונתן הוא הבן הרשע? בזכות מי ניצלה מדינת ישראל? והאם לעשות סלפי באושוויץ זה מכבד? תודה לרג'י וסיג על הרשות להשתמש בשירן "המסע לפולין"
-
ניצן נוסע לניו יורק ואנחנו מתרגלים הקלטה מרחוק. הקלטה של מאחורי הקלעים ובה קשקשת על מוקד 106, על ערי בירה ועל ההבדל בין סרטי טבע אותנטיים לסרטי גני חיות. בנוסף תוכלו לשמוע: הד, קצב שיחה משתנה, השתנקויות ואת יונתן צוחק מהבדיחות של עצמו (אפילו יותר מהרגיל). האזנה נעימה!
-
בשני העשורים האחרונים, תעשיית החדשות העולמית מתמודדת עם שינויים משבריים שמשנים אותה מקצה אל קצה. אמצעי תקשורת שנשענו בעבר על מכירת ידיעות, תלויים יותר ויותר בפרסומות לפרנסתם - וכעת הסיקור העיתונאי משרת את הפרסום. החדשות הולכות ונהיות משונות, ההבדל בין מציאות לדמיון מטשטש. בעולם שבו לכל אחד יש מיקרופון ומקלדת, איזה יתרון יש לעיתונאי המקצועי? מה ההבדל בינו לבין משתמש מהשורה או טרול בתשלום? וגם: האם פייסבוק היא רק פלטפורמה או מוציאה לאור? ומה הסוד האפל של לכל הפחות בונובו?
*
רדיולאב על תעשיית הפייק ניוז הרוסית בבחירות 2016
ריפליי אול על תעשיית הפייק ניוז במקסיקו
שערי העיתונים באתר העין השביעית
99pi על אלגוריתמיקה לא נייטרלית
איך פייסבוק הורגת את הקומדיה - ראיון עם כתב funny or die בעקבות חיסול המחלקה הדיגיטלית שלהם
חדשות אמיתיות: פייסבוק, טוויטר
-
פורים שמח!
האם גם אתם השתתפתם במשחק גמד-ענק? נהניתם? השקעתם? לא ידעתם מה לתת? קיבלתם מתנה שווה או שהתאכזבתם? בפרק קצרצר לכבוד החג, דיברנו על נורמות של משחקי גמד-ענק, על נימוסין ועל סנקציות חברתיות. מה המחויבות של הגמד כלפי הענק? מה עושים עם גמד סורר? ואולי החובה החברתית בכלל מונחת על כתפי ענקים?
-
אחרי שדיברנו על שמחות, נותר לשוחח על טקסים קודרים יותר. בחלק השני של "טקסים" אנחנו מדברים על לוויות אלטרנטיביות ולוויות חילוניות, על לוויות פרטיות, ציבוריות ולאומיות. משוחחים על ימי זיכרון ועל התפוררות הכוח של המדינה להכתיב את מצב הרוח הלאומי בעידן הנטפליקס. פרק באווירה טובה על נושאים מורכבים.
וגם: איך מאזיני הרשת קיבלו את המילה העברית החדשה ל"פודקאסט"?
בואו לדבר איתנו ב"תרבוש של רשת אתר" בפסייבוק
קישורים:
* מנוחה נכונה לכולם - קבורה אזרחית לכל אדם
* סיפור ישראלי - אחד נגד העולם - בין השאר, על האיש שנאבק על הזכות שגופתו תיטרף
* המנוח ואני בפייסבוק
* בהפרש של שבוע - שיר קצרצר
* גיבורים נולדים במותם - פרוייקט מתמשך של אישתון
* פרשנות "אלטרנטיבית" למורשת רבין, לרגל 20 שנים לרצח
* השיר החדש של ג'סטין טימברלייק, Say Something
* הכרזת האקדמיה ללשון עברית בדבר המילה העברית לפודקאסט
-
אמרנו שזה פודקאסט על תרבות, ומה יותר תרבותי מטקסים? בפרקים הבאים נדבר על הטקסים הגדולים והקטנים שמלווים את חיינו, ונברר את המשמעויות הערכיות והסמליות שלהם. בחלק הראשון דיברנו על חתונות בהיסטוריה ובהווה, על ההיבטים החברתיים והכלכליים שלהן, וכמובן - על החתונות הפרטיות שלנו. וגם: מדוע שוברים את הכוס בחופה? ולמה אנחנו מתקלחים כל יום?***
קישורים:
1. תלם - על שם המשפחה הנוסף של יונתן
2. באיזו תדירות כדאי להתקלח?
3. על נורמות שוק לעומת נורמות חברתיות
4. מצביעות ומצביעים בטבעת - קבוצת פייסבוק על נישואין מחוץ לרבנות
-
פרק בונוס עליו שקדנו בחודשים האחרונים - סיפור קצרצר מאת יונתן ובהקראתו של ניצן, עם מוזיקה מקורית מאת עודד אסנר. האזנה נעימה
- Показать больше