Эпизоды
-
לרגל סיום העונה הראשונה של הסכת "המחיה" אנחנו מזמינים אתכם להאזין לפרק קצר שבו אנחנו מתמודדים עם שאלת השאלות: למה לאקדמיה ללשון העברית קוראים ״אקדמיה״?
-
אתם אולי מכירים אותו כמשורר הלאומי, אבל הוא גם מי שמתמודד ראש בראש עם אליעזר בן־יהודה על תואר המחדש הפורה ביותר של השפה העברית. הפרק השישי מוקדש לחיים נחמן ביאליק.
-
Пропущенные эпизоды?
-
לשפה העברית היו הרבה מאהבים, לעומת זאת קנאים – היו מעט, אבל המיעוט הקנאי והשנוי במחלוקת הזה עבד שעות נוספות. האזינו לפרק החמישי והצטרפו אלינו אל מאבקו של גדוד מגיני השפה.
-
מה אתם מדמיינים כשאתם שומעים על ״מלחמת השפות״? אנחנו מזמינים אתכם להצצה מיוחדת אל יומן המלחמה של העברית נגד הגרמנית, אל האירועים והשערוריות שהסעירו את היישוב העברי בראשית המאה הקודמת.
-
בסוף המאה ה־19 עדיין לא היו בעברית המילים "גן ילדים" או "גננת", וגם לא השיר "עוגה עוגה"; אז איך בפרק זמן זה גדלו כאן תינוקות שמלמדים את ההורים שלהם לדבר עברית?
-
לימודי עברית ביידיש או בלדינו – נשמע משונה, נכון? זו הייתה המציאות בבתי הספר בארץ ישראל. האזינו לפרק השני וגלו איך חקלאי שעשה הסבה להוראה הניע את גלגלי המהפכה וסייע בהקמה של מערכת חינוך חדשה המתנהלת בעברית.
-
עד כמה רחוק הייתם מוכנים ללכת בשביל המקצוע שלכם? אנחנו מוכנים להתערב שאף אחד מכם לא היה הולך רחוק כמו אליעזר בן־יהודה.