Эпизоды
-
TV 2’s eget sikkerhedsfirma, Guardian, løber en kæmpe risiko ved at trække TV 2 i Pressenævnet over ’Den Sorte Svane’ og gå offensivt i medierne med deres kritik, siger panelet. Med al medieomtalen får de koblet deres navn og brand endnu tydeligere til emner som hvidvask og økonomisk kriminalitet, som TV 2’s store dokumentar handler om. Faktisk er Karne Lykkebos vurdering, at Pressenævnet er ”fuldkommen spild af tid”.
Vi taler også om det amerikanske præsidentvalg og om Dronning Margrethe, som går i rette med nazi-spekulationer i sit første interview siden tronskiftet.
Eksperter: Karne Lykkebo, Geelmuyden Kiese, og Mads Byder, Hel
Vært og redaktør: Marie NyhusTilrettelægger: Rose Marie Pontoppidan Thyssen
Lyd og teknik: Rakkerpak Productions
Klip og lydmix: René SlottMusik: Christian Schødts-Sørensen -
Halvandet år efter sit fald fra fagforeningstinderne er tidligere FH-boss Lizette Risgaard tilbage med bogen 'Min Version'. Her går hun til angreb på anklagerne om upassende berøringer og hele den sag, der førte til hendes afgang som formand. ”Jeg har ikke gjort nogen noget,” siger hun i flere interviews. Panelet er langtfra enige om, hvorvidt hun lykkes med at tegne et andet billede af sig selv.
Vi taler også om et udskældt lovforslag fra Søren Gade, som Steffen Hjaltelin mener er ”dead by not slicing”.
Eksperter: Steffen Hjaltelin, selvstændig strategisk rådgiver, og Rikke Østergaard, selvstændig rådgiver
Vært og redaktør: Marie NyhusTilrettelægger: Rose Marie Pontoppidan Thyssen
Lyd og teknik: Rakkerpak ProductionsKlip og lydmix: René Slott
Musik: Christian Schødts-Sørensen -
Пропущенные эпизоды?
-
Donald Trumps kampagnestab har begået en genistreg ved at sende præsidentkandidaten i lære som pommes frites-mager på McDonalds. Billedet af den republikanske mangemillionær som McD-farvet hyggeonkel er så folkeligt og stærkt, at det er svært ikke at vinde sympati for ham. Men hvad giver størst værdi til hans kampagne: Hyggebilleder fra drive-in-lugen eller beskyldningen mod Kamala Harris om, at hun lyver? Panelet er ikke enigt.
Vi taler også om de professionelle kvindelige fodboldspillere, der har sendt et harmdirrende brev til FIFA’s præsident. Det ligner samme farlige kurs, som herrelandsholdet lagde frem mod VM i Qatar i 2022, siger panelet.
Eksperter: Anna Rørbæk, Danske Hospitalsklovne, og Mads Tanghøje, selvstændig retorisk rådgiver
Vært og redaktør: Marie NyhusTilrettelægger: Rose Marie Pontoppidan Thyssen
Lyd og teknik: Rakkerpak Productions
Klip og lydmix: René SlottMusik: Christian Schødts-Sørensen -
De færreste forstod nok, hvad Aki-Matilda Høegh Dam sagde, da hun holdt sin tale ved Folketingets åbning. For hun insisterede på at holde den på grønlandsk og kun på grønlandsk. Til gengæld har hun opnået masser af omtale og i Søren Søndergaards øjne ”fuld plade”. Hun rider på en tidsånd, hvor mange vil skamme sig over ikke at forstå hende, siger Nanna Bernth. Men der er grænser for, hvor hårdt hun kan spænde buen.
Vi diskuterer også, om der går for meget ’Landmand søger kærlighed’ i Arlas nye kampagne.
Eksperter: Nanna Bernth, Kulturens Analyseinstitut, og Søren Søndergaard, Danske Havne
Vært og redaktør: Marie NyhusTilrettelægger: Rose Marie Pontoppidan Thyssen
Lyd og teknik: Rakkerpak ProductionsKlip og lydmix: René SlottMusik: Christian Schødts-Sørensen -
Katherine Diez har gjort det igen: Fået os alle sammen til at tale om hende. Bogen ’I egen barm’ røg med et brag ind i nyhedsdækningen og op på toppen af bestsellerlisterne. Primært fordi den indeholder en saftig cocktail af sex, magt, stoffer og kendte mænd, siger Eva Tolstrup Ziegler. Bogen er intet quick-fix til at skabe troværdighed om Katherine Diez efter hendes store plagiatsag, mener panelet. Men måske har hun en fremtid i ’Robinson’.
Vi taler også om Mads Brügger, som har fået kritik for dårlig ledelse, men som afværger krisen ved at svare totalt on brand.
Eksperter: Eva Tolstrup Ziegler, Banedanmark, og Nanna Bernth, Kulturens Analyseinstitut
Vært og redaktør: Marie NyhusTilrettelægger: Rose Marie Pontoppidan Thyssen
Lyd og teknik: Rakkerpak ProductionsKlip og lydmix: René SlottMusik: Christian Schødts-Sørensen -
Krisen ruller stadig hos Moderaterne, som denne uge fyrede tre menige ansatte i deres politiske sekretariat – efter at resten af medarbejdergruppen selv havde bedt om frivillige fratrædelser. Trine Kromann-Mikkelsen var ved at tabe kæben, da hun hørte den nyhed, for det virker hverken ordentligt eller overbevisende. I hvert fald har Moderaterne nu både DJØF og Jeppe Søe i kritikerkoret, og panelet kan ikke helt blive enige om, hvilken af de to som er mest skadelig.
Vi taler også om Kongehuset, efter at en ny bog har skabt spekulationer om, hvor tætte bånd det havde til Nazityskland op til og under Anden Verdenskrig.
Eksperter: Trine Kromann-Mikkelsen, Demant, og Mads Byder, Help
-
Seks nordjyske borgmestre røg i kæmpe mediestorm, efter at DR afslørede, at et debatindlæg med dem som afsendere reelt var skrevet af Danmarks Fiskeriforening. Det er ”totalt no go” at skjule forfatteren til et debatindlæg, mener panelet. Og det hjælper ikke borgmestrene, at de tumler ud i pressen med vidt forskellige budskaber, som i hvert fald til at starte med strittede i øst og vest. Det bliver noget rod, siger Thomas Hundsbæk.
Vi taler også om Mellemfolkeligt Samvirke, der har været truet på pengepungen efter flere historier i B.T., som startede med, at to tillidsvalgte i ngo’en lavede problematiske SoMe-opslag på deres private profiler.
Eksperter: Marcus Stoltze, Dansk Erhverv, og Thomas Hundsbæk, 3F -
Flere rådgivere er på hver deres måde havnet i mediedækningen af sagen om mobning og sexisme i Moderaterne. Anna Thygesen har åbent fortalt om sin rolle som rådgiver for de ansatte i partiet. Lars Løkkes spindoktor Karen Clement er også – mod sit eget ønske – røget i rampelyset efter en kritisk historie i B.T. Anna Thygesen fungerer som lynafleder, men hun risikerer at udstille historien som et stykke ”kalkuleret” spin, mener Mads Tanghøje.
Vi taler også om Mette Frederiksens hår, der har fået mange kommentarer og memes med på vejen – og nu også fra statsministeren selv. Bliver det nogensinde anderledes for kvindelige politikere?
Eksperter: Tine Lund-Bretlau, Det Europæiske Miljøagentur, og Mads Tanghøje, selvstændig retorisk rådgiver
-
Der er kæmpekrise hos regeringspartiet Moderaterne, efter at flere ansatte har klaget til Arbejdstilsynet over problemer med mobning og sexisme i sekretariatet, samtidig med at en vild mail fra folketingsmedlem Jeppe Søe er lækket til pressen. Det er så sprængfarlig en cocktail at håndtere, at det ser orkestreret ud, mener panelet. Og klovnebussen kan ske at rulle længe endnu, så længe Jeppe Søe bliver ved med at ”lege med tændstikker”.
Vi diskuterer også, om virksomheder overhovedet kan vinde på image-siden ved at bruge tid på medierne, efter at et nyt pr-barometer kunne tyde på det modsatte.
Eksperter: Henrik Kjerrumgaard, White Cloud, og Mads Byder, Help
-
Regeringen har travlt med at relancere sig selv med nye ministerier, nye ministre og ny EU-kommissær. Måske også en ny stil, hvor Troels Lund Poulsen forsøger sig med vittigheder, bemærker Nanna Bernth. Og så har de skabt en ny formel for, hvordan man lancerer en regeringsrokade: De har præsenteret de nye ministerier, inden de har sat navn på ministrene. Sådan får de fokus på politik frem for personer, siger Steffen Hjaltelin.
Vi taler også om Sundhedsstyrelsen, som med Nanna Bernths ord har lavet ”verdens mest dovne research”, da de valgte influencer til deres alkoholkampagne for unge.
Eksperter: Steffen Hjaltelin, strategisk rådgiver, og Nanna Bernth, Kulturens Analyseinstitut
Vært: Marie NyhusTilrettelæggelse: Rose Marie ThyssenRedigering & lyd: Mads Gordon Ladekarl
-
Ligestillingsminister Marie Bjerre har sat LGBT+-miljøet på den anden ende efter sine meldinger om, at wokeismen er ført for vidt, og at hun har ”brug for en pause” fra priden. Et klogt træk, mener Søren Søndergaard, for hun får givet masser af synlighed og kant til sig selv og sit parti. Mads Tanghøje mener derimod, at hun får brændt for mange broer undervejs og nu står et svært sted.
Vi taler også om Socialdemokratiets store pensionsbombe, og hvorfor Mette Frederiksen gør klogt i at holde sig til fluffy tale, når det gælder fremtidens pensionsmodel.
Eksperter: Mads Tanghøje, selvstændig rådgiver, og Søren Søndergaard, Danske Havne
-
På bare en måned er den amerikanske præsidentvalgkamp fuldstændigt vendt på hovedet. Efter at Demokraterne har skiftet Joe Biden ud med Kamala Harris, famler Donald Trump rundt efter et alternativ til ’Sleepy Joe’. Demokraterne på deres side tager fra rally til rally og holder den fest, ’vi alle sammen gerne vil med til’. For eksempel ved at kalde deres politiske modstandere for ’weird’. Et klassisk og genialt kampagnetræk, siger panelet, for der er et gran sandhed i det, og det er nærmest umuligt at modbevise.
Vi taler også om Jysk Fynske Medier og Danish Crown, som begge har fået kritisk medieomtale, fordi et stykke intern kommunikation er sivet til medierne. Men det er langt mest alvorligt for Danish Crown, vurderer panelet.
Eksperter. Anna Rørbæk, Danske Hospitalsklovne, og Asbjørn Haugstrup, Innargi
Lyd. Jens Bjørn
Tilrettelæggelse. Rose Marie Thyssen
-
EP-valget blev det dårligste for Socialdemokratiet i over 100 år, og Mette Frederiksen har sagt, at hun ”lytter”. Tine Lund-Bretlau synes, budskaberne fra forskellige socialdemokrater stritter, og at EP-kandidaten Magnus Barsøe lyder som en selverklæret debatredaktør i partiet. Marcus Stoltze mener derimod, at partiet er ude med koordinerede budskaber og primer for en rokade efter sommerferien.
Vi runder også nogle af forårets store kriser. Bæredygtigt Landbrug har vedtaget nye ”spilleregler” for at holde den gode tone, men ifølge panelet ligner det nærmest en ”invitation til fri leg”.
Eksperter: Tine Lund-Bretlau, Det Europæiske Miljøagentur, og Marcus Stoltze, Dansk Erhverv
Vært og redaktør: Marie NyhusTilrettelægger: Rose Marie Pontoppidan Thyssen
Lyd og teknik: Rakkerpak Productions
Klip og lydmix: René SlottMusik: Christian Schødts-Sørensen -
Skuespilleren og entertaineren Martin Brygmann fik skabt masser af drama om DR-dokumentaren ’Sexisme i musikbranchen’, da han gik i retten for at få dokumentaren lagt ned. Efter DR havde fået grønt lys til at bringe dokumentaren, postede Martin Brygmann et Facebook-opslag, hvor han præsenterer sig selv som offer i stedet for at lægge sig fladt ned og sige undskyld. Alt sammen var det med til at forstærke opmærksomheden om hans navn, mener panelet. Nu er spørgsmålet: Er der en vej tilbage for Brygmann?
Vi taler også om, hvordan man kan trænge igennem med et budskab på Folkemødet. Og om Nordic Wastes ejere, som efter måneders tavshed pludselig tog bladet fra munden.
Eksperter: Eva Tolstrup Ziegler, Banedanmark, Emil Nielsen, Danmarks Naturfredningsforening, og Thomas Hundsbæk, 3F
Vært og redaktør: Marie Nyhus
Tilrettelæggelse: Marie Nyhus og Rose Marie Pontoppidan Thyssen
Lyd og teknik: Rakkerpak Productions
Klip og lydmix: René SlottMusik: Christian Schødts-Sørensen -
TV 2-dokumentaren ’Den Sorte Svane’ har seertal på niveau med store fodboldkampe, den sætter stadig nyhedsdagsorden og har fået selv statsministeren til at stille op til et længere interview. Dokumentarer bliver tryktestet som aldrig før, men kan det overhovedet gå galt for ’Den Sorte Svane’? I hvert fald virker det, som om TV 2 har forberedt sig til tænderne frem mod lanceringen. Det giver pote nu, hvor de kritiske historier pibler frem.
Vi taler også om Folkemødet, som kom galt af sted med en idéliste over, hvordan arrangører på festivalen kan håndtere larmende demonstranter.
Eksperter: Trine Kromann-Mikkelsen, Demant, og Emil Nielsen, Danmarks Naturfredningsforening
Vært og redaktør: Marie NyhusTilrettelægger: Rose Marie Pontoppidan Thyssen
Lyd og teknik: Rakkerpak Productions
Klip og lydmix: René SlottMusik: Christian Schødts-Sørensen -
I kølvandet på dokumentaren ’Den sorte svane’ har Advokatrådet haft travlt med at isolere de advokater, som optræder i dokumentaren, fra resten af advokatstanden. Dokumentaren er giftig, for advokater lever af at være bedsteborgere og have ekstrem tillid. Og de bliver ramt på legitimiteten, hvis de fortsætter med at forholde sig til problemet som enkeltstående cases og ikke åbner for at se på det som mere et brancheproblem, mener Henrik Kjerrumgaard.
Vi taler også om JP/Politikens Hus, der står ”flosset og forpjusket” tilbage efter en måneds kritisk medieomtale og har kommunikeret på et sjældent virkelighedsfjernt niveau.
Eksperter: Nanna Vestgård, selvstændig retorisk rådgiver, og Henrik Kjerrumgaard, White Cloud
Vært og redaktør: Marie Nyhus
Lyd og teknik: Rakkerpak Productions
Klip og lydmix: René SlottMusik: Christian Schødts-Sørensen -
Hver anden vælger har ikke bestemt sig for, hvor de vil sætte krydset ved EU-valget, så nu kæmper kandidaterne og partierne om deres opmærksomhed på alle tænkelige måder. Valgkampen er domineret af endorsements, hvor kendte politikere anbefaler mindre kendte EU-kandidater. Men hvem er de ultimative afsendere på endorsements?
Vi taler også om TV 2, der får kritik for at dræbe fodboldfolkefesten. Selv kulturministeren er gået ind i sagen. I panelets øjne har TV 2 stillet sig et helt forkert sted i optakten til sommerens populære storskærmsarrangementer.
Eksperter: Steffen Hjaltelin, strategisk rådgiver, og Mads Byder, Help
Vært og redaktør: Marie Nyhus
Lyd og teknik: Rakkerpak Productions
Klip og lydmix: René SlottMusik: Christian Schødts-Sørensen -
Den amerikanske senator Bernie Sanders vil i et debatindlæg have danskerne til at lægge pres på Novo for at sænke priserne på det amerikanske marked. Det er en gammel kritik, men hvad får han ud af at flytte den ind i en dansk papiravis, og hvor alvorligt er det for den danske medicinalgigant? Novo har svaret med tørre tal og fakta, og panelet er uenige om, om det er for defensivt.
Vi taler også om videoerne fra Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, som har skubbet gang i debatten om AI og deepfake. Har kommunikatører brug for en slags ”økomærke” om, hvilke billeder og videoer, de bruger?
Eksperter: Nanna Vestgård, retorisk rådgiver, og Thomas Hundsbæk, 3F
-
Copenhagen Prides mærkesager mangfoldighed, diversitet og inklusion er i rivende medvind. Alligevel mistede de på én dag tre store partnere. DI, Novo og Mærsk har alle meldt sig ud af regnbue-festlighederne, efter at Copenhagen Pride tilbage i februar krævede af deres partnere, at de tager stilling i krigen i Gaza. Den dagsorden splitter, og derfor skræmmer det virksomhederne væk, mener panelet. Og Copenhagen Pride har endnu til gode at gøre klart, hvilke dagsordner de fremover kan finde på at blande sig i.
Vi taler også om JP/Politikens Hus, hvor vilde udtalelser fra Jørgen Ejbøl om hans kritiserede millionbonus har været med til at tage historien fra pressen til myndighedernes søgelys.
Eksperter: Mads Byder, Help, og Asbjørn Haugstrup, Innargi
Vært og redaktør: Marie Nyhus
Lyd og teknik: Rakkerpak Productions
Klip og lydmix: René SlottMusik: Christian Schødts-Sørensen -
Statsministeren har kickstartet en debat om tonen på sociale medier ved at lægge en række hadbeskeder frem, som hun selv har modtaget. Mette Frederiksens opslag har fået masser af reach, men hun har også fået kritik for at spekulere i at vinde nogle billige sympati-point. Panelet føler sig overbevist om, at hun faktisk er sur over de hadefulde beskeder. Men det ligner også tilløb til mere lovgivning om techgiganterne.
Vi taler også om Moderaternes spids-spids-kandidat til Europa-Parlamentsvalget, Stine Bosse, som måtte bakke ud af udtalelser, hun havde givet i to store interviews. Angiveligt fordi hun var ”træt”.
Eksperter: Marcus Stoltze, Dansk Erhverv, og Karne Lykkebo, Geelmuyden Kiese
Vært og redaktør: Marie Nyhus
Lyd og teknik: Rakkerpak Productions
Klip og lydmix: René SlottMusik: Christian Schødts-Sørensen - Показать больше