Эпизоды
-
In de driedelige podcastserie ‘Crimineel verpand’ van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) vertellen we over activiteiten in huurpanden die het daglicht niet kunnen verdragen. Denk aan drugslabs, hennepkwekerijen, opslag van gestolen goederen of mensenhandel. Hoe kan het dat dit zoveel voorkomt in Nederland, welke maatregelen kunnen we er tegen nemen en hoe gaan we om met de gevolgen.
Luister hier naar de podcasts.
-
In aanloop van de nieuwe uitreiking van de Hein Roethof Preventieprijs neemt jurylid Hans Biesheuvel je in deze podcast mee in het belang van deze prijs. Hij spreekt daarvoor met juryvoorzitter Theo Wetering. En met Rodney van den Hengel- voorheen crimineel en verslaafd, inmiddels een ‘Heilig boontje’ - die in 2017 de preventieprijs won. Rodney is nog steeds enorm blij met deze erkenning: “Het gaf een enorme boost”.
-
Пропущенные эпизоды?
-
Welke taak heeft een notaris nu eigenlijk als het gaat om bijvoorbeeld voorkoming van witwassen van crimineel geld? Wanneer wordt een melding van een ongebruikelijke transactie verwacht? En hoe vaak wordt zo’n melding eigenlijk opgepakt? In deze podcast hoor je gesprekken met deskundigen over die vragen.
In deze eerste van twee afleveringen komen aan het woord: Dirk Kolkman, supervisor van Bureau Financieel Toezicht, Erwin van Elst, vastgoednotaris en bestuurslid van de vereniging voor Notariële Registergoed Specialisten, Robert Helder, universitair docent aan de Universiteit van Utrecht en notarieel deskundige bij de politie Nederland en John Meijerink, werkzaam bij de politie Oost-Nederland en lid van de Landelijke Contactgroep Vastgoed. In één van de ‘Deep dives’ van deze aflevering gaan we in op de vraag hoeveel van de OT-meldingen van notarissen bij de FIU daadwerkelijk als verdachte transactie worden beoordeeld.
Meer lezen? Ga naar https://hetccv.nl/vastgoedcriminaliteit
Dit is een productie van Audiodroom podcastproducties
-
Welke taak heeft een notaris nu eigenlijk als het gaat om bijvoorbeeld voorkoming van witwassen van crimineel geld? Wanneer wordt een melding van een ongebruikelijke transactie verwacht? En hoe vaak wordt zo’n melding eigenlijk opgepakt? In deze podcast hoor je gesprekken met deskundigen over die vragen.
In deze tweede aflevering komen aan het woord: John Meijerink, werkzaam bij de politie Oost-Nederland en lid van de Landelijke Contactgroep Vastgoed, Annerie Ploumen, voorzitter van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie, Ton Konings van de Fiscale Opsporingsrecherche FIOD en Hans van den Boom, fraudecoördinator van de Belastingdienst. In één van de ‘Deep dives’ van deze aflevering gaan we in op de tegenwoordig populaire ‘Buy to let’-constructie en de mogelijke criminele risico’s die daarbij kunnen dreigen.
Meer lezen? Ga naar https://hetccv.nl/vastgoedcriminaliteit
Dit is een productie van Audiodroom podcastproducties
-
Wanneer een jongere wordt aangehouden voor een delict dat vraagt om begrenzen, straffen of begeleiden komen verschillende opties in beeld. In deze aflevering horen we meer over wat er precies gebeurt als een jongere een delict begaat waarvoor hij/zij voor langere tijd moet worden opgesloten. Is er een alternatief behalve een gebouw met tralies en hoge muren eromheen? Zou een plaatsing in een Kleinschalige Voorziening Justitiële Jeugd (KVJJ) een betere plek voor hen kunnen zijn, omdat ze dan dichter bij hun familie, opleiding en netwerk blijven? Voor al deze afwegingen heeft de(kinder)rechter gedegen informatie nodig om in gesprek te kunnen met de jongere en diens ouders. We horen bovendien meer over de rol van de Raad voor de kinderbescherming op dat moment en hoe een KV precies werkt versus een JJI. Wetenschappers die onderzoek hebben gedaan naar risico's delen hun kennis over lange termijn en benodigde onderzoeken, maar weten al wel dat strenger straffen niet perse een duurzame oplossing lijkt te zijn. Maar wat dan wel?
Aan deze aflevering werken mee:
Jongere Soef
Prof dr. Frank Weerman
Prof dr. Veroni Eigelsheim
Alida Metselaar-van Roode van de Raad voor de Kinderbescherming
Ruud Jacobs projectleider KVJJ bij Levell
Peter Björn Martens Kinderrechter
Luister naar alle perspectieven en verhalen in deze podcastserie van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Kijk voor meer informatie op de website van het CCV.
Deze podcast is een Audiodroom productie in opdracht van het CCV
-
In de eerste drie afleveringen van de podcastserie Geboeid hebben we het gehad over preventieve maatregelen om te voorkomen dat jongeren in de criminaliteit terecht komen. Wat is de rol van de gemeente, jongerenwerk, ouders, school, justitie?
Regelmatig hoor je in Nederland een roep om strenger straffen. Hoe gaan we daarmee om in Nederland? We staan hoog op de Europese lijst als het gaat om vrijheidsbenemende maatregelen (jeugdgevangenis). Terwijl we uit onderzoek weten dat de effecten slecht of zelfs negatief zijn. Wat is er bekend vanuit de wetenschap wat werkt voor jongeren die toch in contact komen met de politie en wat zeggen de jongeren hier zelf over. En hoe ziet de praktijk in Nederland eruit?
In deze aflevering gaat het over wat er gebeurt als een jongere wordt opgepakt en terecht komt bij de jeugdreclassering. Wie spelen er dan een rol? Wat doen de politie, en de Raad voor de Kinderbescherming? Wie bepaalt de strafmaat en hoe probeert een jeugdreclasseerder deze jongeren weer op het rechte pad te helpen? Wat zegt de wetenschap over wat effectief is in jeugdreclassering? En wat vinden de jongeren en de professionals daarvan?
Aan deze aflevering werkten mee:
Monique de Wit wijkegante jeugd (Politie Utrecht | wijk overvecht)
Marianne Schuil en Gerald Batterink van de raad voor de kinderbescherming in Zwolle
Fatima van Solkema, jeugdreclaseerder bij de Willem Schrikker Stichting
Denzel | Jongere
Veroni Eigelsheim senior onderzoeker verbonden aan het NSCR Nederland studiecentrum Criminaliteit en rechtshandhaving in Amsterdam en bijzonder hoogleraar ontwikkelingspsychologie leerstoel intergenerationele contuiniteit deviant gedrag in Groningen.
De muziek is gemaakt door rapper: Berry
Voor meer informatie over dit onderwerp, kijk op hetccv.nl
Deze podcast is een Audiodroom podcastproductie in opdracht van het CCV.
-
In deze derde en laatste aflevering van de serie Geboeid praten we over een nieuwe aanpak tegen jeugdcriminaliteit en ondermijning. Je hoort verrassende conclusies in deze aflevering met het luisteren naar de jongeren zelf, een moeder, een agent, een forensisch psychotherapeut & begeleider en een onderzoeker. De zorg voor onze jongeren, en vooral het voorkomen dat ze worden meegezogen in de nare wereld van de criminaliteit, kan eenvoudiger worden aangepakt dan je misschien denkt. Denk hierbij ook aan samenwerkingen en communicatie. In deze aflevering hoor je ook tips uit een onverwachte hoek: de reclamewereld.
Aan deze aflevering werkten mee:
Jongeren: Kevin en rapper Berry
Forensische psychotherapeut en onderzoeker Thimo van der Pol
Wijkagent te Leeuwarden Gerard Willemse
Moeder en initiatiefnemer van "De moeder is de sleutel" Diana Sartjoe
Lector Aanpak Jeugdcriminaliteit aan de Hoge school Leiden Jan Dirk de Jong.
Kijk voor meer informatie over dit onderwerp op CCV.nl waarbij specifieke vragen kunnen worden gesteld aan CCV-adviseur Lilian Tieman.
Lees ook meer in specifieke artikelen:
Toolbox Jongeren en georganiseerde criminaliteit
Toolbox Wapens en Jongeren
Wegwijzer Jeugd en Veiligheid
Deze aflevering is een Audiodroom productie.
-
Vertrouwen en een persoonlijke aanpak. Dat zijn volgens de sprekers in aflevering 2 van de CCV-podcastserie Geboeid de belangrijkste elementen voor succes binnen de aanpak jeugdcriminaliteit. En een 24/7 bereikbaarheid. Daarover praten jongeren uit de doelgroep en professionals openhartig. Aflevering 2 gaat over oorzaak en beleid.
“Het is alleen maar geldverspilling geweest dat al die jongerenwerkers met mij bezig zijn geweest. Want uiteindelijk word je alleen geholpen als je dat zelf wilt, ” zegt Thimo. Is dat zo? Jan Dirk de Jong, lector Aanpak jeugdcriminaliteit aan de Hogeschool Leiden, onderzoekt hoe effectief de hulpverlening aan jongeren is en hoe dat beter kan. Voor Isabeth Mijnarends, afdelingshoofd Beleid en Strategie bij Parket Oost-Nederland is de versnipperde benadering een groot punt van zorg: “Iedereen bedoelt het goed, maar wat je ziet is dat we allemaal apart gaan lopen.” Gemeente Tilburg werkt daarom met gezinscoaches. Die bieden ondersteuning op alle fronten. Als het moet helpen ze ook bij een verhuizing, of het regelen van een uitkering. Ook Toni Iñiguez Najdanovski biedt 24/7 ondersteuning. Vanuit Prospect4Cash begeleidt hij jongeren in Arnhem naar werk. En als het moet, belt hij daarvoor ’s morgens vroeg aan bij jongeren en haalt ze uit hun bed. “Hijs je in de kleren, ik wacht wel.”
Over de podcast
Geboeid is een serie van drie afleveringen over de rol van school, beleid en samenwerking. Iedere aflevering bevat kennis, ervaring en praktische handvatten. De jongeren die in de podcast aan het woord komen spreken uit ervaring. Samen bedachten zij de titel: Geboeid en Berry maakte de muziek ervoor. Meer over de studio Nimma van Kevin, vind je hier.
Meer informatie over de aanpak jeugdcriminaliteit en ondermijning via hetccv.nl
Meer relevante downloads zijn:
Toolbox Jongeren en georganiseerde criminaliteit
Toolbox Wapens en Jongeren
Wegwijzer Jeugd en Veiligheid
Deze podcastaflevering is gemaakt door Audiodroom.
-
Wist je dat 1 op de 4 van de jongeren op een of andere manier in aanraking komt met jeugdcriminaliteit ? Ze kennen iemand of worden zelf stapje voor stapje verleid om ogenschijnlijk onschuldige dingen te doen. "Het was allemaal eerst voor de kick, voor de lol. Maar dan wordt het een manier van leven, dan wordt het normaal.". Dit vraagt onze aandacht. En dat weten we. Daarom dat we erover praten in deze 3-delige serie Geboeid. In aflevering 1 de focus op scholen. Wat hebben jongeren nodig van deskundigen en leerkrachten. Wat hebben scholen en professionals nodig om signalen goed te interpreteren. Hoe gaan we om met de signalen op school en wat kunnen we nog leren van elkaar en in het bijzonder van de jongeren zelf?
Aflevering 1 gaat over school. Want uit onderzoek van Petra van den Berg blijkt dat 1 op de 4 leerlingen persoonlijk iemand kent die in de criminele wereld zit. 1 op de 8 jongeren is wel eens benaderd om iets strafbaars te doen. Meestal is dat een bekende, iemand die ze kennen van school of het vrienden netwerk. Hiske Kromdijk van de Thorbecke Scholengemeenschap in Zwolle ziet soms ook signalen van ondermijning bij leerlingen op haar scholengemeenschap. “Jongeren hebben nog geen gevoel voor oorzaak en gevolg. Ze overzien de gevolgen helemaal niet. Daar moet je ze voor beschermen.” Ze vertelt hoe dat bij haar scholengemeenschap gebeurt. Frank Planten, zorgspecialist op een ROC, bevestigt dat en geeft handvatten voor de praktijk. Igor kreeg destijds niet de juiste hulp. “Ik moest dingen doen die ik helemaal niet wilde om mijn tanden te behouden, om te overleven.”
Houd onze socials en berichten in de gaten, want over 2 weken volgt aflevering 2: Jeugdcriminaliteit en beleid – de uitdaging. In de laatste week van januari kun je luisteren naar aflevering 3: Jeugdcriminaliteit en samenwerking – de uitdaging.
Over de podcast
De jongeren die in de podcast aan het woord komen spreken uit ervaring. Samen bedachten zij de titel: Geboeid en Berry maakte de muziek ervoor. Deze podcastaflevering is gemaakt door Audiodroom. Je kunt de podcast-serie Geboeid beluisteren via een van de volgende podcast-apps:
Luister naar alle perspectieven en verhalen in deze podcastserie van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Kijk voor meer informatie op de website van het CCV.
Aan deze aflevering werkten mee:
Igor Wawryka | Ervaringsdeskundige
Frank Planten | Zorgspecialist Koning Willem I College
Frank is onderdeel van het ontwikkelde spel: Onder mijn Ogen
Petra van den Berg | Programmaleider Leerlingalert
Hiske Kromdijk | Directeur Thorbecke Scholengemeenschap
De rap is geproduceerd door: Berry
Productie in handen van Audiodroom podcastproducties
-
Dankzij de collectieve Horecaontzegging kunnen gemeentes, handhavers maar vooral horecaondernemers beter sturen op veiligheid in het uitgaansleven. Hoe dat werkt, hoor je in de trailer die vertelt wat je kunt horen in de speciale podcastaflevering over de Collectieve Horeca Ontzegging van Het CCV.
-
De collectieve Horeca Ontzegging (CHO) is niet nieuw, maar wel actueel. Wat is het precies en hoe helpt het de horeca ondernemer om gedoe in zijn zaak te voorkomen. Maar de CHO is meer. Het is een manier om, dankzij samenwerkingen en goede onderlinge afspraken, de veiligheid van het uitgaansleven in zijn geheel beter te borgen. Hoe doe je dat eigenlijk als stakeholder die de veiligheid in jouw stad of dorp bewaakt? Luister naar deze podcastaflevering van het CCV. Aan deze aflevering werkten mee:
Roderick Dekker - horeca-ondernemer
Eveline Doornhegge van Koninklijke Horeca Nederland
Ibrahim Esezer van de gemeente Almere
Nikos Giannos van de politie Zwolle
De aflevering is een initiatief van Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid en is gemaakt in samenwerking met het ministerie Justitie en Veiligheid.
Productie: Audiodroom Podcastproducties
-
Elke week valt de politie binnen bij zo’n 3 plekken waar drugs worden geproduceerd of waar ze liggen opgeslagen. En dat is nog maar het topje van de ijsberg. In deze aflevering nemen we je mee naar het dorpje Achter-Drempt in de Achterhoek waar in 2020 in een schuur een van de grootste drugslabs in Nederland wordt ontdekt. Welke impact heeft dit op de omgeving? Wat zijn de gevolgen voor de eigenaar? En welke maatregelen kun je er tegen nemen? Je hoort het in deze aflevering ‘Een drugslab in je achtertuin’.
Dit is de eerste aflevering van een driedelige podcastserie ‘Crimineel verpand’ van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). In deze serie vertellen we over criminele verpanding, waarbij dingen gebeuren in huurpanden die het daglicht niet kunnen verdragen. Hoe kan het dat dit zoveel voorkomt in Nederland. Welke maatregelen kunnen gemeentes, woningcorporaties, pandeigenaren, makelaars en andere betrokken partijen er gezamenlijk tegen nemen? En hoe gaan we om met de gevolgen?
Wil je meer weten? Op de website van het CCV vind je praktische handreikingen om drugscriminaliteit en vastgoedcriminaliteit aan te pakken.
Wij bedanken de sprekers in deze aflevering hartelijk voor hun bijdrage:
Burgemeester van Gemeente Bronckhorst Marianne Besselink
Nico Wierenga van de omgevingsdienst Achterhoek
Omwonende "Bernd" (niet zijn echte naam).
Deze podcast is een Audiodroom productie.
-
Naar schatting worden zo’n 40.000 woningen gebruikt als locatie voor criminele activiteiten. Veel van die malafide praktijken doen zich voor in sociale woningen. Gemeentes, politie en woningcorporaties, die de eigenaren zijn van sociale woningen, doen er alles aan om ondermijning en misbruik van hun woningen te voorkomen. En daar hebben zij een flinke klus aan. Hoe stimuleer je de meldingsbereidheid van bewoners? En hoe houd je grip op je huurders?
Dit is de tweede aflevering van een driedelige podcastserie ‘Crimineel verpand’ van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). In deze serie vertellen we over criminele verpanding, waarbij dingen gebeuren in huurpanden die het daglicht niet kunnen verdragen. Hoe kan het dat dit zoveel voorkomt in Nederland, hoe gaan we om met de gevolgen en welke maatregelen kunnen gemeentes, woningcorporaties, pandeigenaren, makelaars en andere betrokken partijen er gezamenlijk tegen nemen?
Wil je meer weten? Op de website van het CCV vind je praktische handreikingen om drugscriminaliteit en vastgoedcriminaliteit aan te pakken.
Wij bedanken de sprekers in deze aflevering hartelijk voor hun bijdrage:
Ilona karsdorp, zij werkt bij team "Motus" van de speciale politie-eenheid Rotterdam.
Martijn Schilstra; Weerbaar Amsterdam
Lubna Butt van woningcorporatie Rochdale
Deze podcastserie is een Audiodroom productie
-
Het verhaal van deze podcastaflevering begint in Brabant waar een vastgoedmakelaar een telefoontje krijgt van een klant: er zijn wietkwekerijen aangetroffen in de woningen die zijn verhuurd. Bij het verhuren van vastgoed zijn er zaken waar je scherp op moet zijn om niet achteraf een rekening gepresenteerd te krijgen.
Dit is de laatste aflevering van een driedelige podcastserie ‘Crimineel verpand’ van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). In deze serie vertellen we over criminele verpanding, waarbij dingen gebeuren in huurpanden die het daglicht niet kunnen verdragen. Hoe kan het dat dit zoveel voorkomt in Nederland, welke maatregelen kunnen gemeentes, woningcorporaties, pandeigenaren, makelaars en andere betrokken partijen er gezamenlijk tegen nemen en hoe gaan we om met de gevolgen?
Wil je meer weten? Op de website van het CCV vind je praktische handreikingen om drugscriminaliteit en vastgoedcriminaliteit aan te pakken.
Wij bedanken de sprekers in deze podcastaflevering hartelijk voor hun bijdrage:
Jack van MVG Capital
John Meijerink, operationeel specialist crimineel vastgoed Oost- Nederland
Paul van der Weijden van Het CCV
Deze podcast is een Audiodroom productie
-
Overheid en gemeentes werken nauw samen met allerlei instanties, instellingen en professionals om mensen die te maken hebben met multiproblematiek, te helpen. Iedere situatie vraagt een ander aanpak. Het is daarbij soms één stap vooruit en dan weer twee stappen achteruit. In deze serie laten we daarom de verschillende verhalen horen. Het doel blijft daarbij telkens dat organisaties hun samenwerking verder kunnen verbeteren. Welkom bij de eerste aflevering van de podcastserie over multiproblematiek van het CCV: ‘de burger als uitgangspunt’.
Deze podcast is een Audiodroom productie.
Wil je meer weten over de aanpak van multiproblematiek, kijk dan op de website platformmultiproblematiek.nl Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, Movisie, het Nederlands Jeugdinstituut en het Trimbos-instituut bundelen op dit platform hun krachten. Samen inspireren zij professionals om breder samen te werken en betere, effectievere hulp te bieden aan mensen met complexe en meervoudige problemen. Dit doen ze door uitwisseling te stimuleren, door te verbeteren en te vernieuwen met als doel de gezamenlijke aanpak op multiproblematiek steeds verder door te ontwikkelen.
-
Er zijn gezinnen waar verschillende problemen tegelijk moeten worden aangepakt. Waar de gokverslaving van de vader leidt tot betalingsproblemen met de woningcorporatie. En waar de straatangst van een moeder ervoor zorgt dat kinderen niet naar school gebracht worden. Hoe help je zo’n gezin? Met welk probleem begin je en hoe voorkom je dat de oplossing van het ene probleem ervoor zorgt dat een ander probleem blijft voortwoekeren? We praten in deze podcast over multiproblematiek. Hoe zorg je ervoor dat alle organisaties rondom zo’n gezin met elkaar blijven overleggen?
Deze podcast zijn een Audiodroom productie.
Wij bedanken alle sprekers voor hun openhartige bijdrage.
Wil je meer weten over de aanpak van multiproblematiek, kijk dan op de website platformmultiproblematiek.nl. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, Movisie, het Nederlands Jeugdinstituut en het Trimbos-instituut bundelen op dit platform hun krachten. Samen inspireren zij professionals om breder samen te werken en betere, effectievere hulp te bieden aan mensen met complexe en meervoudige problemen. Dit doen ze door uitwisseling te stimuleren, door te verbeteren en te vernieuwen met als doel de gezamenlijke aanpak op multiproblematiek steeds verder door te ontwikkelen.
-
Het is voor steeds meer mensen een manier om contact te leggen: via een dating-site of een app een partner zoeken. Maar, een kleine groep is het slachtoffer van oplichting. Een onbekende probeert zich voor te doen als de ideale partner, totdat er een basis van vertrouwen is ontstaan. En dan komt de vraag om geld. Voor een reis, of voor een belegging. In de aflevering nemen we je mee in het verhaal van Michael. Hij ging voor veel geld het schip in en leert ons waar je op kunt letten.
Deze podcast is één van de drie podcasts uit de campagne ‘Check nu je date’, een samenwerking tussen het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid en het ministerie van Justitie en Veiligheid, de Fraudehelpdesk, Slachtofferhulp Nederland, Gemeente Amsterdam, onlinedatingservice expert Match Group, datingplatforms Tindr en Lexa en de Online Dating Association.
Productie is in handen van Audiodroom podcastproducties
-
Wie het slachtoffer wordt van een oplichter op een datingwebsite of app, heeft meestal niet alleen een financieel verlies. Het besef dat het contact dat je dacht te hebben, alleen maar draaide om geld, dat besef zorgt bij veel mensen voor schaamte. Slachtoffers zijn bang om veroordeeld te worden door hun omgeving. Maar onderzoek laat steeds meer zien dat de mensen die slachtoffers oplichten, dat vanuit een professionele criminele organisatie doen, met een groep die elk detail in het contact regelt. In deze aflevering vertelt Ellen hoe zij schade leed, maar deze beperkt gelukkig kon houden.
Deze podcast is één van de drie podcasts uit de campagne ‘Check nu je date’, een samenwerking tussen het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid en het ministerie van Justitie en Veiligheid, de Fraudehelpdesk, Slachtofferhulp Nederland, Gemeente Amsterdam, onlinedatingservice expert Match Group, datingplatforms Tindr en Lexa en de Online Dating Association.
Productie is in handen van Audiodroom podcastproducties
-
Veel Nederlanders zoeken contact met iemand. Iemand die je maatje kan worden, waar je een band mee kunt opbouwen. En dan is er ineens iemand die een fictie neerzet, een sprookje, dat het ideaalbeeld is van de gemiddelde Nederlandse alleenstaande. Tegenwoordig worden bijna evenveel mannen als vrouwen jaarlijks slachtoffer van datingfraude. In deze aflevering vertelt Christine hoe ze er op tijd achterkwam dat ze met een crimineel te maken had.
Deze podcast is één van de drie podcasts uit de campagne ‘Check nu je date’, een samenwerking tussen het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid en het ministerie van Justitie en Veiligheid, de Fraudehelpdesk, Slachtofferhulp Nederland, Gemeente Amsterdam, onlinedatingservice expert Match Group, datingplatforms Tindr en Lexa en de Online Dating Association.
-
In de laatste aflevering van deze serie praten we verder met beleidsmakers, sekswerkers en handhavers over dilemma's rond prostitutiebeleid en stigma's rond sekswerkers. Op veel plaatsen is de toekomst van de thuiswerkende sekswerker vaak nog niet zo helder, omdat prostitutie en mensenhandel veelal met elkaar worden verward. Hoe maak je beleid waarin je zorgt voor het sekswerk als legaal beroep, zonder de mensen die slachtoffer zijn van misstanden uit het oog te verliezen? In deze aflevering delen we de voorbeelden, methodes en mogelijkheden die daarbij kunnen helpen.
Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
- Показать больше