Эпизоды
-
Drycken står på kylning, grillen är redo och kanske har du redan hunnit ta dig ett dopp i det blå?
Sommaren är sannerligen här med sin härliga värme och semestern nalkas runt hörnet för de flesta utav oss.
I veckans sommarspecial inleder vi med ett fenomen som sträcker sig längre än fyra årstider, nämligen PR-Tricks.
Erik och David drar på sig ett par snabba solbrillor och blickar tillbaka på hur marknadsföringstaktiken förändrats från industrialiseringen till dagens, moderna PR.
Att leva sina värderingar är något som vi ofta pratar om i podden, men i ett samhälle där hållbarhet, CSR och socialt välbefinnande spelar en allt större roll utsätts företag för ett, ja vad ska man kalla det, dilemma?
I allt för hög utsträckning uppdagas det om företag som inte riktigt lever som de lär – där imagen har blivit viktigare än agerandet. Där PR-taktiken blivit ett investeringsbeslut med en dröm av högre avkastning.
Erik och David vrider och vänder på steken och tycker sig ändå se delar i biffen som inte blivit helt brända än!När det sedan går mot sommarkvällen och man sitter där belåten över dagen bravader är det dags för lite reflektion.
Vi delar med oss av de lärdomar vi tagit med oss från poddandet och de insikter vi tagit med oss längst vägen. Så om du går i tankarna att starta podd eller kanske är sugen på att hälsa på oss i studion, så vill du inte missa detta!Men innan du låter jobbdatorn gå i dvala över sommaren så rundar David och Erik av med några bra sommartips.
Glad sommar! -
Dags att öka temperaturen några grader, för idag öppnar vi upp portarna till den glödheta smedjan!Med hårda grepp runt sina imaginära släggor leder Erik och David oss in i tankesmedjans värld och berättar om hantverkets fantastiska möjligheter.
Tankesmedjan är en samlingsplats där den kollektiva intelligensen kan frodas och växa – en plats av förädling!So far so good, men hur tusan skapar man rätt förutsättningar för att smedjan ska vara en inbjudande plats där alla kan vara med och smida?
Med salpeter i elden och svavel i luften skickar David en inbjudan till djävulens advokat och Erik greppar tag i smedjans verktyg för att sätta upp rätt förutsättningar för livfulla samtal.
En ensam smed kommer sällan särskilt långt, därför bjuds även en forskare, en detektiv och en journalist in för att ge en fördjupad perspektivförändring. David ger handfulla tips och förklarar varför ”ju fler smeder desto bättre svärd”.
Men innan det är dags att säga adjö för denna gång så hinns det även med att prata om filterbubblor, AI och vikten av att samtal med oliktänkande individer!Och just ja, en sak till! Om du tänker öppnar upp en framgångsrik workshop – håll dörren öppen för alla som vill komma in!Deltagande: Erik Ågren och David Thorzén
-
Пропущенные эпизоды?
-
Genom etern och på direktlänk från Lund gästas vi i veckans avsnitt av ingen mindre än Martin Mazur. Martin har över 20 år i teknikbranchen och har i sitt yrkesliv jobbat i både små och stora bolag. Idag är han teknik- och produktchef på tretton37 där han står med ena foten i ledarskapsutveckling och den andra tryggt i teknikens värld.
Så att veckans avsnitt handlar om just ledarskap kanske inte är så konstigt – men resan börjar egentligen långt innan dess.
I fjärilens vingslag pratar vi om hur man navigerar i komplex värld där vi i allt högre utsträckning påverkas av allt fler faktorer. Och i rytmen av en volatil omvärld går vi en kurs i hur man dansar tango med systemet!
Vi beger oss också ut i världen och drar anekdotiska lärdomar från historiskt stora ledare. Vad har Mahatma Gandhi´s saltmarsh gemensamt med radioproblemen på Spotify? Och hur kommer det agila arbetssättet in i allt det här?
Men huruvida man tar sig an problem eller möjligheter…eller vad vi nu ska kalla det – så vet vi åtminstone en sak helt säkert, ta inte selfies med en björn!
Deltagare : Erik Ågren, Jonas Malm och Martin Mazur
Bokreferens:
Creative Selection - Ken Kocienda (Inside Apple's Design Process During the Golden Age of Steve Jobs)
-
Idag är det full fokus på något så spännande som gränsgångare! Hela avsnittet kommer tillägnas ämnet, och då undrar kanske du ” Varför ska ni prata om skattepåverkan av arbetspendling mellan olika länder?” Du kan vara lugn! Våra gränsgångare är något helt annat – och betydligt mer kittlande än deklarationsdetaljer!
Vi börjar med själva definitionen och tar avstamp i vad nutida forskning säger om gränsgångare. Tankarna åker sedan en snabbis till forna Västtyskland för att sedan landa i limbot mellan ansvarsområden, där nutidens gränsgångare allt som oftast befinner sig. Och vad är det mer vi hittar där?
Jonas berättar om skillnaden mellan generalister/gränsgångare och i en pas de bourrée gör Erik en dansant koppling till systems thinking. Men utifrån samtalet landar vi i frågan: Hur hittar man och anställer en gränsgångare?
Erik tar fram kikaren och berättar vad han ser på horisontens kant – vilken roll har gränsgångarna till kommande paradigmskifte? Kommer förutsättningarna för gränsgångarna förbättras i framtiden?
Med ett stadigt grepp kring kammen stylar gränsgångaren sitt CV och Jocke berättar om de fyra generella idealtyperna – och vi får reda på vilka egenskaper en gränsgångare enligt forskningen vanligtvis besitter!
Gränsgångaren byter ofta skepnad och står allt som oftast med ena foten i bakgrunden och guidar medan den andra foten tar ledande kliv i den gemensamma marschen. Men är detta gränsgångarens hela identitet? Och hur gör man om man vill bli en?Deltagare : Erik Ågren, Joakim Eklund och Jonas Malm
Podd : Art of collaboration - Gränsgångare och deras osynliga magi
Rapport: Omgiven av gränsgångare - Heiti Ernits
Fallstudie: Ledarskap i mellanrummen - Heiti Ernits
Bok : Thinking in Systems - Donella H Meadows
Photo: Habans Patrice -
Håll i hattarna - för denna vecka blåser en varm bris av ledarskapsvindar genom poddrummet. Vi gästas nämligen av ledaren och ledarskapsexperten Maria Narbom, VD på Move Manegement!
Innan vi går in på veckans tema får vi nöjet att lära känna Maria lite mer som person. Vi får bland annat reda på vilken ö som är hennes favorit ö, vart hon drömmer om att dricka cappucino och vilket brädspel hon för stunden fastnat stenhårt i.
Vi rör oss sedan vidare till veckans kärnämne - framgångsrikt ledarskap!
Tillsammans med Maria diskuterar vi flera perspektiv och landar bland annat i flera goda egenskaper som en framgångsrik ledare bör besitta (eller lära sig). Vi pratar även om varför man som ledare bör lyssna mer än man pratar och vikten/nyttan av att skapa förutsättningar för andra att växa!Maria förklara begreppet resilient ledarskap och lär oss om hur man kan återhämta sig från motgångar och samtidigt se misslyckanden som ett lärande och en källa till mod.
Vi får även reda på vilka favoritledare poddarna har och varför vattendelaren Moses, lite otippat, dyker upp som en favorit!
Vi hinner även med att prata om psykologisk trygghet, tillit vs kontroll och coachande ledarskap innan det är dags att runda av veckans avsnitt. Men innan mikrofonerna stängs av hinner poddgänget skicka med konkreta tips till framtidens ledare. Detta vill du inte missa!!
*** Tack Maria för att du ville komma till Örebro och podda med oss! Dina tankar och reflektioner förgyllde veckans avsnitt till nya höjder och vi hoppas att du snart kommer tillbaka och hälsar på oss igen!Deltagande: Maria Narbom (Move), Erik Ågren, och Alexander Dahlberg
Böcker:
”Start with why” - Simon Sinek
”Thinking in systems” - Donella H Meadows
”Mod att leda” - Brene Brown -
Då var det åter dags för Alexander, David och Erik att tillsammans äntra poddrummet. Senast vi fick höra denna underbara kombination var i avsnitt 9 – ”Vad döljer sig bakom luckan i systemet?”.
En skillnad nu från då, är att vi denna vecka rattat på konceptspakarna och provar ett kortare avsnittsformat. Hoppas du gillar det!
I veckans spaning gnuggar vi geniknölarna och ger oss på begreppet ”Strategi”. Och någonstans i Davids vårstädning ligger svaret och samlar damm!
Vi går in djupare i ämnet och utforskar vad goda strategier egentligen är. Alexander berättar om måldrivet vs visionsdrivet angreppssätt och Erik påminner oss om risken att springa skitsnabbt…fast åt helt fel håll!
Nu när vi kan allt om strategier är det dags att blir lite mer ”hands on” i veckans huvudtema som lämpligt nog handlar om verkstaden, eller som det heter lite mer framgångsrikt på engelska ”Workshop”!
Och om workshopen hade varit en person, hade den nog bett oss att inte slita ut namnet något mer. Kan det vara så att begreppet används lite väl liberalt, utan hänsyn till vad det faktiskt innebär?
Alexander aktiverar i alla fall samtliga i poddrummet när han ger sin definition av ”workshop” och Erik toppar samtalet med en påminnelse om vikten av god kultur!
Vi lär oss även att man ibland blir mer effektiv om man chillar lite med kollegan vid kaffeautomaten och förstår vikten av att ha kul!Deltagande: Erik Ågren, Alexander Dahlberg och David Thorzén
Länkar (Boktips m.m.):
https://www.goodreads.com/book/show/11721966-good-strategy-bad-strategy
-
Veckans avsnitt inleds på klassiskt vis med en spaning in i framtiden!
Och trots att våra blickar har ständig riktning mot horisonten så tänkte vi idag inleda med något så gammalt som självaste boken, och mer specifikt, bokcirkeln!
Vi pratar vitt och brett om bokcirkeln nyttor och svårigheter och fyller därför ingressen med våra insikter kring gemensamt lärande. I nästa stycke får vi reda på varför David inte vill välja bok själv och på sista bladet pratar vi ”side-quest” och bossar!
Vi rör oss sedan över till…lägerelden! Jodå, så sätt dig till rätta och låt oss presentera temat för veckans lärande – Narrativets kollaps!
Det låter kanske som en spökhistoria? Och det är det, eller? I lägereldens sken diskuterar vi vikten av berättandet, demokrati och Joakim förklarar vad som menas med kollektiv okunskap!
Och så till sist har vi kommit fram till veckans huvudtema: Hur vi förfasas över nästa generation!
För visst finns det oftast en (av varierande storlek…) inneboende frustration över den nya generationen. Men kanske är egentligen vårt uppdrag att kratta manegen för generation z, eller?
Samtalet behandlar även större frågor kring värderingar och kollektivet vs egot. Men oavsett om du tillhör ”bokcirkelgenerationen” eller annan generation av valfritt suffix så är du förstås varmt välkommen att njuta av veckans avsnitt!Deltagande: Erik Ågren, Joakim Eklund och David Thorzén
-
Välkommen tillbaka till Framtiden Bolag!
Vi hoppas att du haft en riktigt härlig ledighet och firat in det nya året ordentligt! Det har i alla fall vi gjort!
Vi lämnar ett kaotiskt (men allt sammantaget bra) år bakom oss och ser med god framtidstro fram emot året som kommer! Vi hoppas såklart att du fortsätter hänga med oss på vår poddresa och alla roliga och spännande saker vi kommer prata om!
Vi inleder årets första avsnitt med lite utav en ” favorit i repris” tillsammans med fjolårets två guldkorn! Carla och Wilma sätter sig återigen bekvämt i poddstudion och pangar av vårt första avsnitt för 2023!
Veckans spaning är något så relevant som frågan om nyårslöftenas vara eller icke vara!
Vill man verkligen inleda året med en skuld (och vad menar Alexander med det?). Vad är egentligen skillnaden mellan mål och vision, och kan Erik resa mellan olika dimensioner?
I veckan lärande pratar vi om feedbackkultur!
Kanske satt du också bänkad vid Tv:n i julas och lyssnade på Benjamin syrsas ”When you wish upon a star” – men vad har stjärnor och önskningar med feedbackkultur att göra?
Bör man verkligen ta feedback från vem som helst eller kan det vara bra att sålla bland feedbacken lite först?I veckans huvudtema pratar vi psykologi! Och inte vilken psykologi som helst, utan mer precist den om trygghet!
Och just vikten av psykologisk trygghet är ju något många pratar om idag, men hur gör man för att skapa en sådan plats, rent praktiskt?Vi filosoferar högt och ger flera praktiska tips på hur man kan gå tillväga där IKEA, misstag och sårbarhet är nyckelorden i samtalet. Detta vill du inte missa!
Deltagande: Erik Ågren, Alexander Dahlberg, Carla Ågren och Wilma Öhlén
-
Håll hårt i vintermössan för nu är det verkligen flyttkaos i vinterlandet. Som tur är har vi gedigen backup denna vecka! Uppbackningen består utav en energiinjektion i form av praktikanterna Carla och Wilma, som i veckans avsnitt hoppar in och kompletterar Alexander och Erik.
Detta passar extra bra då veckans spaning handlar om vikten av att få input utifrån! Alexander kommer med rekommendationer kring hur man bör (eller inte bör…) hantera sina praktikanter och Carla och Wilma ger sin bild av hur en bra praktik ser ut.
Med friska tag hoppar vi sedan vidare in i veckans lärande som denna gång handlar om hur den yngre generationen ser på framtidens företagande. ”Mossbeklädda” Alexander och Erik lyssnar noga när Carla och Wilma passionerat berättar om sitt UF företag, vilka plattformar de använder men också om vikten av goda kundrelationer!I veckans huvudtema, företagskultur, så har Carla och Wilma laddat frågebatteriet till max och Alexander och Erik står redo att svara! Vi får reda på varför Erik kommer vara glad hela helgen och hur vi jobbar med social hållbarhet!
Men allt är ju inte alltid guld och gröna skogar, hur hanteras till exempel konflikter? Vad gör vi om en kollega inte trivs på arbetsplatsen?
Särskilt tack till Carla och Wilma som var modiga nog att vara med i veckans avsnitt! Vi önskar er stor lycka i er resa till framtidens bolag!Ps. Nyfiken på Carla och Wilmas UF företag?
Spana in: jeanie.uf på TikTok eller instagram!Deltagande: Erik Ågren, Alexander Dahlberg, Carla Ågren och Wilma Öhlén
02:11 - Veckans spaning: Vikten av att få input utifrån 10:00 - Veckans lärande: Hur den yngre generationen ser på framtidens företagande 24:24 - Huvudtema: Företagskultur, ett frågebatteri från Carla och Wilma -
Veckans avsnitt blir lite speciellt, nästan snudden på sentimentalt! Varför? Jo, det är nämligen det sista avsnitt vi gör innan vi byter lokal och flyttar till mer västliga breddgrader (4,5 km).
Men räds ej – vi är tillbaka så snart allt är installerat och klart i det nya kontoret!
Veckans avsnitt inleds därför med reflektioner om flyttprocessen och om minnena som under åren etsat sig fast i väggarna!
Sedan är det dags för veckans spaning där David, Erik och Alexander går på jakt efter luckor i systemet! Och trots att vi närmar oss juletider så pratar vi inte om adventskalendrar utan om helt andra sorters luckor! Erik förklarar vad ”jakten” innebär mer konkret och vi får även med oss flera hjälpmedel som man kan använda sig utav för att lättare hitta och reparera dem!I veckans lärande får vi reda på allt (typ) om mötesstruktur!
Hur gör man för att skapa effektiva möten, och vad betyder ett effektivt möte egentligen? Ska agendan vara detaljplanerat eller kan vi kanske få ut mer av möten om vi tillåter det att vara lite mer dynamiskt? Ja, frågorna är många men tillsammans ger trion flera guldkorn som man absolut inte vill missa!
Och efter ett manfall (Alexanders lunchklocka ringde) så tacklar David och Erik frågan om hur man bäst planerar sin arbetsdag! David berättar om postitlappar i restaurangkök och ger konkreta tips på hur man kan aktivera olika delar av hjärnan för att lösa komplexa problem. Men innan det är dags att sätta i gång så kanske vi helt enkelt bara ska ta en kopp kaffe först?Deltagande: Erik Ågren, Alexander Dahlberg och David Thorzén
01:35 - Flytten 10:30 - Veckans spaning: Luckor i systemet 32:53 - Veckans lärande: Mötesstruktur 51:17 - Huvudtema: Hur planerar man bäst sin arbetsdag? -
Alla goda ting är tre, som ordspråket lyder! Och det går ju inte att säga något emot när David, Erik och Jonas entrar poddrummet!
Första scen öppnar starkt och sedvanligt med Veckans spaning! Och denna gång handlar den om att byta perspektiv! Vi får höra varför Erik gillar att åka hiss och Jonas delar med sig av sina erfarenheter kring improvisationsteater. Men vad har allt det med byte av perspektiv att göra egentligen?
Historien fortsätter och i veckans lärande förkovrar vi oss i ämnet kommunikation! Nya ord kommer och gamla ord går, orden ändrar mening och förändras med tiden - men med hjälp av en imaginär machete går våra poddare djupare in i kommunikationens snåriga djungel. David berättar om hur det gick till när han tillslut blev sams med ett ord (och skapade ett alldeles eget). Och när man pratar kommunikation är det svårt att inte nämna elefanten i rummet, eller snarare, den twittrande fågeln. Frågan är bara om det är just den man vill lyssna på?
Utan aktpaus går vi rakt in i veckans huvudnummer, som består i något så provocerande som ” att utmana traditioner”. Är alla traditioner bra? Och vad menas egentligen med en tradition?
Erik berättar om platsen där gnället härskar och Jonas förklarar varför megafonen antagligen är felriktad!
Innan våra poddprotagonister gör triss i sorti och ridån går ner för denna vecka, får vi med oss flera tips på hur man gör för att utmana faktiska exempel på dåliga traditioner!Deltagande: Erik Ågren, Jonas Malm och David Thorzén
01:10 - Veckans spaning: Hur kan vi skifta perspektiv? 22:52 - Veckans lärande: Kommunikation - Hur kan vi ladda om ord, eller måste vi hitta nya? 40:20 - Huvudtema: Att utmana traditioner -
I veckans avsnitt har vi två starka spelare i startgropen, nämligen Erik och Jonas – som i vanlig ordning öppnar starkt med en spaning ut över kompetensens horisont!
Ska den som är mest effektiv alltid jobba med den utvalda uppgiften? Eller kan vi öka allas vår nytta, om vi ger lite utrymme för andra att tampas med problemet först?
Vi löper sedan vidare i podden, men tar först en italiensk tomatpaus!
Jonas sätter timern på 25min och ta fart mot kreativitetens märkliga värld. Vi lär oss mer om pomodoro-metoden och utforskar frågeställningen om hur begränsningar i frihet kanske är nyckeln till kreativa lösningar!?
Sen ökar vi pulsen ytterligare när avsnittet går in i sitt huvudtema – Team!
Vad är egentligen ett team? Hur uppstår ett gott samarbete? Vad har lekar med allt att göra? – Ja, frågorna är många men tillsammans reder Erik och Jonas ut frågetecknen!
Avsnittet går slutningen i mål och avslutas med diskussion om vikten av psykologisk trygghet, aktivt lyssnande och Dialog!Deltagare : Erik Ågren och Jonas Malm
01:30 - Veckans spaning: Vikten av att släppa fram andra 18:00 - Veckans lärande: Begränsningar för kreativitet 31:38 - Huvudtema: Team -
Dunderduon är tillbaka och i dagens avsnitt delar de med sig av sina erfarenheter i såväl stort som smått!
Vi inleder avsnittet med Alexanders värdefulla insikter från ”Experience Makers”, ett event i Adobes regi som han nyligen besökte i Stockholm. Det nygammla begreppet Customer Experience borstas av och Alexander lär oss vikten av personlig dialog i samtalen mellan kund och företag. Men vad innebär detta rent konkret, och varför satt Erik strandsatt i en bil i Tyskland?
Vi rör oss sedan vidare mot nya horisonter och delar med oss av de lärdomar vi förskaffat oss i experimenterandet kring vårt podderi! Erik hoppar mellan dimensioner och utforskar hur konstellationen av hur en bra podd kan se ut!Vi går till sist in i dagens huvudtema, vila! Något som vi alla behöver, men ibland känner att vi kanske inte har tid med?
Kopplat till vila diskuteras svårigheter med arbetsrelaterad personberoende och ledarskapsfrågor. Vilka förutsättningar inom organisationen behövs för att kunna ge utrymme för vila? Ja, för att besvara dessa frågor krävs det att hjärnmuskeln måste arbeta lite extra hårt, något som man pratar en hel del om, eller?Deltagare : Alexander Dahlberg, Erik Ågren
01:06 - Veckans spaning: Customer Experience 21:15 - Veckans lärande: Lärdomar från poddandet? 38:12 - Huvudtema: Vila -
Vi kanske inte är speciellt lika kung Arthur och hans riddare – men en sak har vi numera gemensamt! Vi sitter nämligen också kring ett runt bord och samtalar! Vi provar något nytt och ser hur det känns!
Men nog om gamla kungar och interiörer 😊 Vi börjar nämligen med något så lekfullt (och förrädiskt?) som emojis!
Alla vet att kommunikation med text kan tolkas på flera olika sätt beroende på mottagaren, men vad händer när en ”tumme upp” eller ett ”gråtskratt” används i fel kontext? Ja, det får vi reda på när Erik berättar om en smått pinsam historia som hände honom!
Morgonstund har guld i mun är ju ett gammalt talesätt! Så i veckans lärande pratar vi om vikten av en god start på dagen! Joakim ger även med sig av sina tips på hur man kanske bör avsluta dagen, för att runda av den på ett fint sätt!
Alexander (Välkommen!) gör en rivstart i podden – och levererar fakta på bordet gällande den kompetensbrist vi står inför! Vi leds in i en paradox som känns svårlöst, men tillsammans spånar vi fram förslag på hur kompetensbristen skulle kunna mildras! Och vad menar Alexander med att det kanske är dags att hänga av sig hjältekappan i garderoben (då och då) - för att bana väg för den nya generationens superhjältar?Deltagare : Alexander Dahlberg, Erik Ågren, Joakim Eklund och Jonas Malm
01:40 - Veckans spaning: Emojis, ska det vara så svårt? 15:11 - Veckans lärande: Hur börjar vi vår arbetsdag? 26:21 - Huvudtema: Kompetensbristen -
Idag har vi laddat poddkanonen med såväl populärpsykologi som intressanta observationer i myrstacken!
Dagens avsnitt inleds dock med en titt in i kikaren som vi riktat mot den organisatoriska styrningen och frågar oss, vad fyller egentligen ledningsgrupper för syfte?
Vi avfyrar sedan kanonen med ett nygammalt uttryckt som återigen äntrat scenen – nämligen Imposter syndrome, eller bluffsyndromet! Vi dyker ner i det bräckliga egot och David ger sin version och vi får reda på vad som händer när man på riktigt börjar ifrågasätta sin egen kompetens.Vi siktar sedan in oss på huvudtemat för dagen - kollektiv intelligens och med hjälp av vår egen kollektiva intelligens försöker vi reda ut begreppet! Vilka beståndsdelar krävs för att en kollektiv intelligens ska kunna uppstå, och vilken roll spelar dialoger och relationer in i den ekvationen?
Deltagande: Erik Ågren, Joakim Eklund och David Thorzén
01:08 - Veckans spaning: Behövs verkligen en ledningsgrupp? 15:24 - Veckans lärande: Det bräckliga egot 29:00 - Huvudtemat: Kollektiv intelligens -
I en omvärld som är i ständig förändring och bara går snabbare och snabbare, så är det lätt att ibland bli lite fartblind. Erik och David (Välkommen in i poddvärmen David!) tar en gemensam andpaus i det organisatoriska maratonloppet och förklarar varför framtida bolag bör dra ner på tempot - och hur en nerväxling kan ge komparativa fördelar på långsikt.
01.17 Veckans spaning 1: Rekryteringsvariant 13:45 Veckans spaning 2: Powerpoint ett maktmedel 23:45 Veckans lärande: Varför är det så viktigt med nätverk? 37.40 Huvudtema: Varför är det mycket bättre att ta det lugnt istället för att hela tiden springa?
Men vi öppnar dagens avsnitt med en färsk (rekryterings)historia från verkligheten, och vi får reda på hur man i det långa loppet kan tänka för att göra säkrare rekryteringar även i framtiden. David förklarar begreppet "dolda maktmedel", och vi får reda på vad Powerpoint har med det att göra! Vi lär oss också hur nätverkande (på rätt sätt) kan ge oanade positiva synergier, som man inte visste fanns!
Deltagande: David och Erik -
Välkommen tillbaka till avsnitt två av Framtidens Bolag!
Dagens huvudtema är lärande! Ett stort ämne som såklart är svårt att avhandla på kort tid - vi funderar och tänker högt om vad vi tror kan vara viktiga beståndsdelar i den lärande organisationen i framtiden!
Vi rivstartar dock dagens avsnitt med kurragömma - och frågar oss vad som händer om man börja gömma sig bakom sin yrkesroll! I samtalet ställer vi begreppen generalist och specialist mot vararandra, vem blir egentligen viktigast i framtiden?
Jonas berättar om varför vi vuxna skulle behöva (bildligt talat) experimentera mer med att hoppa i vattenpölar - fastän man riskerar att bli blöt!
Ni får även reda på hur Joakim, lite oväntat, botade sin skoltrötthet och vad Erik tycker om delegerade surdegar!
Deltagare : Erik Ågren, Joakim Eklund och Jonas MalmTidskoder:
01.30 Veckans spaning: Roller - Bra eller dåligt? 24.15 Veckans lärande: Dela med dig av det som är roligt 35.35 Huvudtema: Lärande -
Nu öppnar vi upp dörren in till våran vardag, och vi vill att du ska känna dig varmt välkommen in i värmen! Vi lyfter blicken och pratar om det som vi tror behövs för att göra våran värld lite bättre! Därför startar vi nu idag upp vår alldeles egna podd, Framtidens bolag.
I poddens första avsnitt får ni reda på varför Jonas gillar whiteboardtavlor och Erik funderar på om det alltid är lämpligt att driva allt i projektform! Ni får såklart också reda på varför vi valde att starta podden, och mycket mer!Deltagare : Jonas Malm och Erik Ågren
I vårt första avsnitt:
00:00 - Introduktion 02:15 - Veckans spaning 1: Visualisering 13:20 - Veckans spaning 2: Ska vi verkligen driva projekt? 24:00 - Veckans lärande: Podcast, just do it! 28:47 - Huvudtema: Varför denna podcast?