Эпизоды
-
Bordbomber. Champagne. David Guetta. Det bliver ikke vildere end det.
Vi er 100% klar til at hoppe ind i det nye år med en festlig nytårsspecial!
Vi taler om:
Året der gik: Vi inviterer dig til at reflektere over, hvad du er taknemmelig for, hvad du har lært, og hvad du ønsker for 2025. Vi inviterer dig til at reflektere over, hvad du er taknemmelig for, hvad du har lært, og hvad du ønsker for 2025. Et godt 2025: Vi deler vores lytteres bedste råd til mere HjerneRO i det nye år og diskuterer en række grundprincipper – alt fra relationer og værdier til sundhed og mental styrke – som kan bidrage til et godt 2025. Sidst men ikke mindst: Hvordan ser Mads’ og Martins Spotify Wrapped ud? Det tror jeg alle vil vide!Skål med os, få inspiration til refleksion, og sæt kursen mod et stærkt 2025.
PS.
Lyt godt med til sidst – der gemmer sig en gave til dig.
-
Vi har en glædelig nyhed 🤩
D. 24. december er HjerneRO bogen endelig tilgængelig som lydbog.
Find den hvor du normalt hører lydbog 🙌
-
Пропущенные эпизоды?
-
Hvad er lykke, og hvordan får man mere af det? 🤔 Det har Niels Overgaard et bud på.
Niels er en af Danmarks mest kendte talsmænd for stoicismen, og i dette afsnit giver han blandt andet svar på, hvordan den kan bidrage til et lykkeligt liv.
Samtalen kommer vidt omkring. Vi diskuterer bl.a. hvordan vi bedst håndterer den kaotiske verden, vi lever i, og hvordan man kan fokusere på det, man faktisk kan kontrollere. Vi taler også om sammenligningskulturen på sociale medier og om Niels’ to gigabestsellerbøger, Det hele handler ikke om dig og Mere er aldrig nok 📖.
Bliv klogere på, hvorfor en 2.500 år gammel filosofi stadig er relevant i dag, og hør også, hvilket ene princip fra stoicismen Niels ville ønske, at alle danskere kendte og praktiserede.
Rigtig god lyttelyst 🎧🧠
Disclaimer: Synspunkter og meninger fremsat af gæster i HjerneRO-podcasten er deres egne og afspejler ikke nødvendigvis værternes holdning.
-
Kender du følelsen af at have styrtet rundt og haft travlt, men du ved faktisk ikke hvad du har lavet? 🌪️
Så frygt ej, for i dette afsnit lærer du:
⏱️ At styre din tid, så den ikke styrer dig.📝 At prioritere dine opgaver i stedet for at drukne i dem.❌ Hvilken éne ting der forhindrer dig i at styre din tid og prioritere effektivt.
Vi forkæler dig med alle vores bedste tips og tricks til at gå fra travl til effektiv og til at skabe overblik i hverdagen - både på arbejde og i privatlivet.
Så smæk høretelefoner i ørerne, tryk play, og lad os komme igang! 🎧🔥
Find Cheatsheat her
Vil du have besked hver gang, vi deler nye redskaber på Spotify?
Så abonner på vores Spotify-kanalVil du have konkrete tips til at få mere ro i hovedet?
Så følg vores Instagram herVil du have besked hver gang, vi deler nye redskaber på YouTube?
Så abonner på vores YouTube-kanal herVil du høre, hvordan vi kan hjælpe dig med at få mere ro i hovedet?
Så se de fem første videoer af vores HjerneRO forløb gratis her -
Er du typen, der:
Flygter ud af rummet, når diskussionen med din partner bliver intens? Udskyder vigtige arbejdsopgaver, fordi de virker overvældende? Undgår at dyrke motion, fordi du ikke føler dig motiveret?Så er spørgsmålet: Undgår du selve situationen, eller det ubehag, situationen skaber?
Ofte handler det om, at tanken om løbeturen (eller andre ting) skaber ubehagelige følelser, der er svære at være i – og derfor dropper vi det.
Vi undgår alle ubehagelige situationer en gang imellem – det sker der intet ved. Men hvis vi gør det igen og igen, kan det få konsekvenser.
Derfor dykker vi i dag ned i:
Hvorfor vi undgår ubehag. Typiske ting, folk undgår, som påvirker livskvaliteten negativt. Hvordan du kan lære at elske ubehag.Du kan bl.a. se frem til at høre om præstationsmyten, det japanske udtryk Misogi, og vi deler også eksempler på situationer, hvor vi selv undgår ubehag.
-
Hvad gør os mennesker lykkelige?
Spørger man folk er der mange bud:
Penge. Status. Succes. Frihed.
Men svaret ligger et helt andet sted.
Et hold forskere fra Harvard har i verdens længste studie af menneskers lykke fundet svaret.
Lyt med i dagens afsnit og hør svaret på, hvad der reelt gør os mennesker lykkelige.
-
Vi møder ofte mennesker og teams, der er udfordret, fordi de taler om problemer uden at løse dem.
De dyrker de negative følelser, bekymringerne og frygten i problemet.
Det smitter folk omkring os, og fastholder os i de negative følelser uden, at vi kommer videre.
Derfor skal vi i dag tale om, hvordan man kan tale om sine problemer på en løsningsorienteret måde.
Vi kommer bl.a. rundt om:
Hvorfor vi ender med at tale om problemer i stedet for at løse dem. Hvorfor vores problemer kan blive forværret af at tale om dem. Hvordan man kan arbejde løsningsorienteret med sine problemerDerudover kan du se frem til at høre, hvilket problem Martin sidst har talt om, og hvorfor det irritere Mads.
Link til dagens team redskab:
https://www.loom.com/share/45b4446e8fa94c9bb31b843ba1350b00?sid=897d1ef6-97d3-4965-991e-432a94360e45
-
Der er gået inflation i ordet stress, og det er problematisk af to årsager:
Det negligerer dem, der rent faktisk er sygemeldt med stress. Det gør os måske MERE stressede (det, psykologer kalder ‘prevalence inflation hypothesis’).Vi har sågar hørt eksempler på, at man stresser over at skulle nå at vaske hår inden en aftale.
Men der er altså stor forskel på at have travlt og være stresset.
Derfor taler vi i dag om:
Hvorfor vi bliver stressede af at tale om, at vi er stressede. Hvordan vi taler om stress uden at stresse os selv og hinanden.Så slå lytte-lapperne ud, når vi i dag forsøger at finde hoved og hale i stressbegrebet.
-
For 7 dage siden fik vi en besked fra en mand på LinkedIn.
Han havde netop sagt sit job op, og spurgte om han måtte få navnene på de virksomheder vi samarbejder med, så han kunne søge job hos dem.
Som han skrev:
”Jeg skriver til dig, da jeg søger job i en virksomhed som har trivsel, medarbejderudvikling og sundt arbejdsmiljø i fokus og som meget gerne anvender jeres teorier og metoder til at få bugt med busy snapping og et uhensigtsmæssigt arbejdsmiljø”
Han havde simpelthen sagt op, fordi der var for meget busy snapping. Og han er langt fra den eneste.
Ifølge en Talent retention report fra 2023 (som er baseret på 3710 medarbejdere fra 405 arbejdspladser) er den største årsag til at folk siger op:
Negative working environment.
Mere end hver tredje opsigelse (37,5%) skyldtes negativitet på arbejdspladsen. Hver tredje!
Måske er det derfor flere og flere ønsker at søge job hos de virksomheder vi samarbejder med – busy snapping kan virkelig skabe et negativt arbejdsmiljø.
Derfor taler vi i dagens afsnit om, hvordan man minsker busy snapping på arbejdspladsen, uden at negligere jeres udfordringer.
Vi taler bl.a. om:
Hvorfor busy snapping opstår. Hvordan det påvirker dig og dem omkring dig. Hvordan man fjerner det (uden at negligere vores udfordringer). -
Kender du til disse udsagn? 👇
Hvilken af de 4 “Preben-typer” du selv er. Hvorfor “travlhedshistorier er giftige for arbejdsmiljøet” Hvordan man mindsker følelsesforurening på arbejdspladsen, og dyrker den gode energi i stedet.
“Vi har alt for travlt!”
“Vi er alt for stressede!”
“Nu sejler systemet igen!”
Sociolog Rikke Østergaard kalder det “følelsesforurening”: Vi smitter hinanden med negativ energi.
Måske har du set Rikke i TV eller læst hendes seneste bestseller:
“Befri Preben: Et opgør med unødvendig stress, brok og alt det der dræner vores energi i hverdagen”
Rikke, er gæst i dagens podcastafsnit, og du kan godt glæde dig!
Ikke nok med at hun er sjov og inspirerende, så taler vi også om ting, der kan fremme arbejdsglæden og styrke fællesskabet på arbejdspladsen.
Du kan bl.a. se frem til at finde ud af:** Modtag vores mini-kursus der lærer dig at fjerne negativ stemning på arbejdspladsen selvom I har rygende travlt: https://mindcamp.activehosted.com/f/72
-
Hvad nu hvis der fandtes én psykologisk faktor der kunne:
Gøre dig gladere Give dig mere succes Gøre dig og dit team mere modstandsdygtige – Fx overfor forandringer, kriser eller arbejdspres
Det lyder for godt til at være sandt, men i virkeligheden er der én psykologisk faktor, der kan hjælpe dig med alt det – og mere til.
I psykologien kaldes det 'locus of control', men det dækker blot over, om vi føler, at vi kan påvirke livets gang eller er offer for livets omstændigheder.
Hvad det er Hvordan man får det Om man kan få for meget af det (Hint: Det kan man måske godt)
Den psykologiske faktor taler vi om i dagens afsnit.
Hvor vi dykker ned i:** Modtag vores mini-kursus der lærer dig at fjerne negativ stemning på arbejdspladsen selvom I har rygende travlt: https://mindcamp.activehosted.com/f/72
-
I dokumentaren “Mændene der plyndrede Europa” (som viser hvordan en gruppe finansfolk systematisk tømmer statskasser – inklusiv danmarks – for flere milliarder) spørger journalisten en af svindlerne, hvorfor han tømte samtlige statskasser. Hans svar: ”Grådighed æder sindet.”
Man skulle tro, svindlerne fik nok efter de første par milliarder. Men mere vil have mere, så de blev ved.
Selvom historien er ekstrem, vidner den om, hvor svært det er at være taknemmelig for det, vi har – også selvom vi har (ekstremt) meget. Det er trist, fordi utaknemmelighed er associeret med misundelse, utilfredshed og utilstrækkelighed. Modsat er taknemmelighed – selv for små ting – associeret med robusthed, livstilfredshed og trivsel.Derfor skal vi dykke ned i:
1. Hvorfor det er så svært at være taknemmelig for det, man har.
2. Hvad forskningen siger om taknemmelighed.
3. 3 veje til at leve et taknemmeligt liv.
Link til taknemmelighedsskema: https://mindcamp.io/hvorfor-er-det-saa-svaert-at-vaere-taknemmelig-for-det-vi-har/
Find HjerneRO bogen her: https://www.saxo.com/dk/hjernero_bog_9788727018669** Modtag vores mini-kursus der lærer dig at fjerne negativ stemning på arbejdspladsen selvom I har rygende travlt: https://mindcamp.activehosted.com/f/72
-
Dagens podcastafsnit er et af de vigtigste, vi har lavet.
Lidt kontekst:
Alle kan knække, hvis de udsættes for stress i lang tid.
I teorien.
Men der er, som altid, undtagelser til reglen.
Det er eksempelvis set hos soldater, der blev udsat for ekstrem stress under 2. verdenskrig.
Soldaterne burde knække, men det gjorde de ikke.
Så hvad er deres hemmelighed?
Er det noget i deres genetik?
Er de supermennesker?
Nej.
Man kan faktisk ikke finde noget særligt ved dem på individniveau.
Det, der gjorde soldaterne i stand til at overvinde ekstrem stress, var ikke individuel styrke. Det var kollektiv styrke. De var en del af et psykologisk velfungerende team - og dét er hemmeligheden.
Fællesskabet – vores team – er den absolut vigtigste faktor, når det kommer til at håndtere livets og arbejdets stress.
Det skrev vi faktisk bachelorprojekt om i sin tid på psykologistudiet. Og det bringer os tilbage til dagens afsnit.
Der er to ting på tapetet:
4 tegn på, at vores arbejdsplads ikke er psykologisk velfungerende (særligt nr. 2 & 3) kan stresse folk. Sådan skaber man en psykologisk velfungerende - og højt performende - arbejdsplads (du får desuden ekstramateriale i form af en step-by-step guide).** Modtag vores mini-kursus der lærer dig at fjerne negativ stemning på arbejdspladsen selvom I har rygende travlt: https://mindcamp.activehosted.com/f/72
-
Holder du fri, når du har fri?
Mange mennesker kan ikke forstå, at de er trætte og stressede, men en af grundene kan være, at de er på usynligt overarbejde.
De holder ikke fri mentalt, når de har fri fra arbejde. De tænker måske på de opgaver de ikke fik løst, de fejl de lavede i løbet af dagen eller om de fik sendt den mail der?
Tanker der gør, at vi ikke holder fri mentalt, når vi egentlig har fri.
Derfor taler vi i dagens afsnit om, hvordan man lykkes med at holde fri mentalt, når man har fri.
Vi taler bl.a. om:
👉 Hvorfor hjernen bliver stresset af usynligt overarbejde
👉 Hvordan hjernen kan regulere sig selv efter stressfulde oplevelser
👉 De 4 typiske udfordringer der kan gøre, at vi ikke holder fri mentalt
Til sidst giver vi dig konkrete redskaber til at lære at holde fri mentalt, når du har fri.
** Modtag vores mini-kursus der lærer dig at fjerne negativ stemning på arbejdspladsen selvom I har rygende travlt: https://mindcamp.activehosted.com/f/72
-
Hvad er stress?
Netop det spørgsmål fik vi, da vi for et halvt år siden gæstede en af Danmarks største podcasts - Ludvigs Podcast.
Det blev til en spændende snak, hvor Ludvigs nysgerrighed ender ud I spørgsmål som:
👉 Hvorfor så mange har behov for HjerneRO?
👉 Hvad det egentligt er, der skaber stress?
👉 Hvilke konkrete redskaber der kan give mere ro i hovedet?
Lyt med til en snak hvor stolen er vendt om – vi er gæster og Ludvig er vært 🎙️
** Modtag vores mini-kursus der lærer dig at fjerne negativ stemning på arbejdspladsen selvom I har rygende travlt: https://mindcamp.activehosted.com/f/72
-
Har du for meget om ørerne eller mellem ørerne?
Når vi er presset på arbejdet, kigger vi rigtig ofte på de ydre omstændigheder, fx mængden af arbejdsopgaver. Men det er ikke altid de ydre faktorer, der afgør om vi er pressede.
Det kan ofte også være tankerne om arbejdet - det mellem ørerne.
I dag taler vi om, hvordan det mentale pres på arbejdet kan føre til busy snapping, som er vores tendens til at sprede dårlig energi gennem sproget eller kropssproget.
Men busy snapping er kun toppen af isbjerget. Det under overfladen er det pres, vi oplever mellem ørerne.
Derfor taler vi i dag om:
🧠 Symptomer på at man har for meget mellem ørerne
🧠 Fejlagtige måder at fjerne busy snapping på
🧠 Et konkret redskab I kan arbejde med i jeres team, hvis I oplever busy snapping
Til sidst slutter vi af med et par refleksionsspørgmål, du kan bruge i din tænketid, eller i dialogen med dine kollager eller ansatte.
Vi håber, at afsnittet kan hjælpe med at håndtere det mentale pres og give nogle redskaber til at skabe bedre stemning på jeres kontor.
Ønsker du HjerneRO på jeres arbejdsplads? Så book et uforpligtende møde, hvor vi fortæller mere om, hvordan vi kan hjælpe: https://calendly.com/peterhyldig/30min
Vil du have konkrete tips til at få mere ro i hovedet?
- Så følg vores Instagram her: https://www.instagram.com/mindcampofficial/
** Modtag vores mini-kursus der lærer dig at fjerne negativ stemning på arbejdspladsen selvom I har rygende travlt: https://mindcamp.activehosted.com/f/72
-
Hvordan har man ro i hovedet som jægersoldat?
Det spørger vi dagens gæst Thomas Rathsack om.
Tidligere jægersoldat. Forfatter. Foredragsholder. Virksomhedsejer.
Med sine mange erfaringer, deler Thomas personlige historier og fortæller sine bedste råd til at opnå mental styrke og ro i hovedet – både som soldat og civil.
I vores snak, spørger vi blandt andet Thomas om:
👉 Hvad han gør for at være mental stærk
👉 Hvad det kræver at skabe et high-performaning team
👉 Derudover giver Thomas også sine bedste råd til at komme i gang, selv på de grå dage hvor man bare har lyst til at blive i sengen.
Som en bonus får du også svaret på, om det er sværest at have ro i hovedet som jægersoldat eller civilist.
*Disclaimer: Synspunkter og meninger fremsat af gæster i HjerneRO podcasten er deres egne og afspejler ikke nødvendigvis værternes holdning
Vil du have konkrete tips til at få mere ro i hovedet?
• Så følg vores Instagram her: https://www.instagram.com/mindcampofficial/
** Modtag vores mini-kursus der lærer dig at fjerne negativ stemning på arbejdspladsen selvom I har rygende travlt: https://mindcamp.activehosted.com/f/72
-
Kender du nogle, der bekymrer sig om konflikter i verden?Eller måske gør du selv?
Vi møder mange mennesker, der bekymrer sig om krige ude i verden, klimaforandringer eller andre store ting, der fylder i nyhederne - og det forstår vi virkelig godt.
For det er intet mindre end forfærdeligt. Men det er samtidigt vigtigt, at vi ikke nedbryder os selv med bekymringstanker og angst konstant.
Derfor har vi taget en meget lavpraktisk snak om, hvad man specifikt kan gøre for at finde bekymringsbalancen - sådan at vi på den ene side ikke tager skyklapper på, men at vi heller ikke nedbryder os selv.
Hvis du selv føler, eller kender nogle der føler, at bekymringer om fx krig fylder for meget, håber vi dagens afsnit kan være en hjælp.
Vil du have konkrete tips til at få mere ro i hovedet?
Så følg vores Instagram her: https://www.instagram.com/mindcampofficial/
** Modtag vores mini-kursus der lærer dig at fjerne negativ stemning på arbejdspladsen selvom I har rygende travlt: https://mindcamp.activehosted.com/f/72
-
Vi har taget en stor beslutning:
Fra d. 1. maj 2024 kan privatpersoner ikke længere købe HjerneRO forløbet.
Her er hvorfor:
Siden vi lancerede vores bog, er det væltet ind med nye samarbejdspartnere. Alene sidste uge afholdte vi 11 workshops, og hver uge bliver vi kontaktet af nye virksomheder som vil tilbyde HjerneRO til deres medarbejdere.
Selvom vi er yderst taknemmelige for den store interesse, må vi samtidigt erkende, at vi ikke kan blæse og have mel i munden på samme tid. Derfor har vi besluttet at lukke HjerneRO for privatpersoner d. 1 maj 2024.
PS.
Hvis du allerede har adgang til forløbet, mister du ikke adgang.
PPS.
Vi fortsætter selvfølgelig også med at dele gratis redskaber i vores podcast, på Instagram og i vores nyhedsbrev. Du kan bare ikke købe et forløb af os længere.
-
I denne episode taler vi med Emma Østergaard, den yngste danske kvinde, der nogensinde har besteget Mount Everest. Vi dykker ned i hvad, der mentalt skal til for at klare en så stor udfordring, som de fleste kun tør drømme om. Selvom man ikke vil bestige Mount Everest, har de fleste af os håb og drømme, og det der ofte holder os tilbage er det mentale afspekt.Emma, deler hendes rejse, udfordringer og indsigter, og giver råd til, hvordan man overvinder frygt og tvivl så kan forfølge sine drømme. Vi håber, at Emmas historie vil inspirere og motivere dig til at tage skridt mod at opnå deres egne drømme.
Vil du have besked hver gang, vi deler nye redskaber på Spotify?
Så abonner på vores Spotify-kanal
Vil du have konkrete tips til at få mere ro i hovedet?
Så følg vores Instagram her: https://www.instagram.com/mindcampofficial/
Vil du have besked hver gang, vi deler nye redskaber på YouTube?
Så abonner på vores YouTube-kanal her: https://www.youtube.com/c/Mindcamp/
** Modtag vores mini-kursus der lærer dig at fjerne negativ stemning på arbejdspladsen selvom I har rygende travlt: https://mindcamp.activehosted.com/f/72
- Показать больше