Эпизоды
-
Prabowo Subianto is aangetreden als nieuwe president van Indonesië. Wat weten we van zijn plannen voor de komende 5 jaar?
We gaan het in deze podcast weer hebben over de Indonesische politiek en dan is zoals altijd bij ons politiek antropoloog Ward Berenschot.
-
De Europese ontbossingswet staat het vrijhandelsakkoord met Indonesië in de weg. Indonesië en de EU onderhandelen al sinds 2016 officieel over een vrijhandelsakkoord. Beide partijen hoopten voor de machtsoverdracht in Indonesië in oktober een overeenkomst te hebben, maar dat lijkt niet te lukken.
Te gast is foreign counsel Gustaaf Reerink en ook bestuurslid van de Europese kamer van koophandel in Indonesië, Eurocham en de EU-ASEAN Business Council
-
Пропущенные эпизоды?
-
Een machtsstrijd over een verkiezingswet en de bevolking die het politieke gekonkel niet langer pikt. Wat gebeurde er onlangs allemaal in Indonesië?
Je hoort het allemaal in een nieuwe aflevering van de Indonesië Podcast met als gast: politiek antropoloog Ward Berenschot
-
Lambert Grijns vertrekt na 5 jaar als Nederlandse ambassadeur in Indonesië. In deze aflevering van de Indonesië Podcast vertelt hij onder meer over de relatie tussen Nederland en Indonesië en de kansen voor Nederlandse bedrijven.
-
De nieuw verkozen president Prabowo zegt de plannen voor de verhuizing van de hoofdstad te willen doorzetten. Hoe staat het ervoor met die nieuwe stad Nusantara op Kalimantan.
Te gast is Joris van Etten, hij werkt voor de Asian Development Bank en houdt zich daar onder meer bezig met de stedelijke infrastructuur.
Je kunt de Indonesië Podcast ondersteunen via indonesienieuws.nl
-
Nederlandse experts hebben jarenlang gewerkt aan het ontwerp voor een gigantische zeewering voor de kust van Jakarta, maar de plannen lagen al enige tijd stil. De nieuw verkozen president Prabowo wil het project nieuw leven inblazen. Wat zijn de kansen voor Nederland?
Te gast is Victor Coenen, project manager bij Witteveen+Bos.
-
Prabowo Subianto is zo goed als zeker de nieuwe president van Indonesië. Hoe zijn de verkiezingen verlopen, wat hebben jonge kiezers gestemd en wat zijn de gevolgen van de stembusstrijd?
In deze verkiezingsspecial bespreken we de uitslag met antropoloog Yatun Sastramidjaja, antropoloog Ward Berenschot en Gustaaf Reerink bestuurslid van de Europese kamer van koophandel in Indonesië, Eurocham en de EU ASEAN Business Council.
-
De campagne voor de presidentsverkiezingen op 14 februari is in volle gang. Wordt het nog een erg spannende strijd?
Te gast is voormalig Indonesië correspondent Michel Maas
-
Investeerders lijken de verkiezingen in Indonesië af te wachten. Welke vragen hebben bedrijven die in Indonesië willen investeren.
Te gast is Hans Vriens, oprichter en eigenaar van Vriens en Partners.
-
"In Twee Vaderlanden, een halve eeuw postkoloniaal Indonesië: 1970-2020", zo heet het boek van emeritus hoogleraar Nico Schulte Nordholt. Hij beschrijft daarin zijn levensverhaal en zijn relatie met Indonesië.
In deze aflevering een gesprek met Nico Schulte Nordholt over zijn boek, zijn vriendschap met oud-president Wahid en zijn verwachtingen voor de verkiezingen in Indonesië februari volgend jaar.
-
De president en vicepresidentskandidaten hebben zich geregistreerd voor de verkiezingen februari volgend jaar. En daar zat een verrassing bij.
Te gast is politiek antropoloog Ward Berenschot gespecialiseerd in Indonesië.
-
Indonesië en de Europese Unie onderhandelen over een vrijhandelsakkoord. Het akkoord moet volgend jaar een feit zijn. Wat zijn de voordelen voor beide partijen en worden de onderhandelingen bemoeilijkt door Europese milieuregels?
Te gast is de ambassadeur van de Europese Unie in Indonesië Vincent Piket
-
De digitalisering in Indonesië gaat snel. Gaat het harder dan in Europa?
Te gast is Peterjan van Nieuwenhuizen, een van de founding members van Bank Jago, een digitale bank in Indonesië.
-
Februari volgend jaar zijn er presidentsverkiezingen in Indonesië. De ambtstermijn van president Joko Widodo loopt dan af en hij kan niet herkozen worden. Wie zijn de kandidaten?
Te gast is politiek antropoloog Ward Berenschot gespecialiseerd in Indonesië.
-
Is massatoerisme op Bali een vloek of een zegen? De irritatie op Bali over het gedrag van sommige toeristen neemt toe. Hoe is het nu op het eiland? En maak kennis met het fenomeen weeshuis-toerisme.
Te gast is Rodney Westerlaken, docent ethiek, duurzaamheid en cultuur bij de NHL Stenden University. Ook heeft hij op Bali een eigen stichting de Westerlaken foundation die zich inzet voor mens en dier.
-
De Indonesische president Joko Widodo heeft erkend dat er in het verleden mensenrechtenschendingen hebben plaatsgevonden. Hoe belangrijk is die erkenning?
Te gast is Gerry van Klinken, senior onderzoeker bij het KITLV en emeritus hoogleraar Zuid-Aziatische geschiedenis aan de universiteit van Amsterdam.
-
Het nieuwe Indonesische wetboek van strafrecht haalde de internationale headlines. Vooral het strafbaar stellen van seks voor het huwelijk baarde opzien- alleen directe familie kan aangifte doen-. Maar het nieuwe strafrecht dat over 3 jaar in zou moeten gaan, gaat over veel meer.
Amerika en Australië hebben gewaarschuwd dat het nieuwe strafrecht investeerders kan afschrikken.
Te gast is Theodoor Bakker, hij is advocaat en Foreign council bij ABNR dat buitenlandse bedrijven adviseert.
-
Op de G20 is Indonesië 20 miljard dollar toegezegd om af te stappen van energie door kolencentrales en de transitie te maken naar duurzame energie. Wat moet daarvoor allemaal gebeuren?
Te gast is Brent Elemans, adviseur duurzame energie van Pondera
-
Alle ogen zijn de komende maand gericht op Indonesië voor de G20 top op Bali. De grote vraag is: komen Poetin en Zelensky ook?
Te gast is BNR buitenlandcommentator Bernard Hammelburg.
-
Hoe wordt sociale media in Indonesië gebruikt om de publieke opinie te beïnvloeden en wie zit daarachter?
Politiek antropoloog Ward Berenschot deed er onderzoek naar en is te gast.
- Показать больше