Эпизоды
-
Deze man dient amper voorgesteld te worden. Meer dan 200 boeken staan er op zijn palmares, maar dat heeft zijn honger naar meer nog steeds niet gestild. Want hij blijft schrijven in die o zo geheime schrijfkamer te Kruisem. Een gesprek over het belang van boeken, de sponsoring van de post en UFO's in de jaren 90. Hier is een uurtje Marc De Bel!
-
Dezer dagen wordt ze naar alle waarschijnlijkheid vaak met 'Anke' aangesproken. Niet onlogisch, gezien de serie 'Nonkels' opnieuw een gigantisch succes te noemen is. Maar daar houdt het niet bij op. Integendeel. Naast haar tv-werk zet ze ook maar wat graag haar tanden in het creëren van theatervoorstellingen en ook jongeren warm maken voor hetgeen haar passioneert is een ambitie die ze niet onder stoelen of banken steekt.
Gedreven? Check!
Sympathiek? Check!
Op Papier 18? Check! -
Пропущенные эпизоды?
-
Op papier is politiek geen sexy onderwerp. Al is onze gast van vandaag het daar niet mee eens. Heel wat politici schoven reeds bij hem aan voor een interview. Dat zijn stukken onder veel ogen geschoven worden doet hem uiteraard veel plezier maar brengt ook een zekere verantwoordelijkheid met zich mee. Hoe gaat Paul Cobbaert daar mee om? Kan hij gemakkelijk zijn teksten "lossen"? En hoe past zijn (natuur)boek 'Wild land' in het creatieve rijtje? Ontdek het in 'Op papier' 17!
-
Haast ontelbaar is het, het aantal personen waar deze man jaarlijks voor optreedt. Van café tot cultureel centrum, van tent tot feestzaal: Piv Huvluv haalt er altijd de lach boven. Ondertussen al meer dan 25 (!!!) jaar. Hoe is hij in het stand-up comedywereldje terechtgekomen? Heeft hij het zien evolueren? En hoe kreeg hij een rol in 'Eigen kweek' te pakken? Hier is 'Op papier' 16. Alstublieft!
-
De meeste mensen zullen hem kennen van het personage Bartje uit 'Schuif af'. Maar Christophe Stienlet zijn CV is echter een pak uitgebreider dan je zou vermoeden. Wat waren opvallende gastrollen? Hoe kwam de titel van stadionomroeper op zijn pad? En hoe zwaar waren de straffen van zijn 'Foute vrienden' nu echt? Ontdek het allemaal in aflevering 15!
-
Een musical laat zich volgens Google vertalen als een vorm van theater die muziek, liedjes, gesproken dialogen en dans combineert. Dat die mix, gekruid met passie en doorzettingsvermogen, niet zelden wondermooie producties oplevert, kan onze gast van vandaag alleen maar beamen. 'Op papier' 14 presents: musical-addict Floris Devooght!
-
Vakantie. Weinig mensen die dit niet associëren met reizen. En dat hoeft niet ver te zijn. Maar waar dan? Wat juist? En voor wie allemaal? Het platform 'O Dierbaar België' en het boek '52 onvergetelijke weekends' schenkt ons een antwoord op die vragen en geldt als de beste inspiratiebron voor een vakantie dichtbij. Sophie Allegaert vertelt er ons meer over!
-
Met de boeken 'Vroeger was alles anders' en 'De golden sixties' gunt Korneel De Rynck ons een blik op een ver vervlogen tijd. Want oneindig veel zaken die we de dag van vandaag vanzelfsprekend vinden, waren dat toen allesbehalve.
Dat deze twee boeken het resultaat zijn van ettelijke maanden research en keihard werken hoeft niemand te verbazen. Hier is 'Op Papier' 12! -
Een publiek blijven boeien voor pakweg 3 uur: niet iedereen slaagt erin. En als dat publiek uit zowel jongeren, volwassenen als senioren bestaat, dan is het al zeker geen evidentie.
Met zijn voordrachten over sociale media weet Tom Termote echter iedere aanwezige bij de les te houden. Humor blijkt logischerwijs een belangrijk element te zijn, wat in deze 11e aflevering niet anders is! -
Mocht er geen trein te halen zijn, dan had dit gesprek gemakkelijk drie uur kunnen duren. Het moge duidelijk zijn: met Wim Oosterlinck ben je niet snel klaar. Een heerlijk gesprek over de uitdagingen van een radiomaker, een succesvolle (andere) podcast en zoveel meer. Dit is 'Op papier' 10! Hoera!
-
Van stoere macho tot poeslieve amateurdoelman: er zijn weinig rollen die Mathias Sercu niet aankan. En ook naast het doek of podium etaleert hij zijn kunde. We praatten over zijn werk als scenarist en regisseur, het zoeken naar geschikte filmlocaties en de verhalende meerwaarde van videogames.
-
Zet Herbert Verhaeghe op een podium en hij geniet. Zet hem achter de microfoon van Radio 2 en hij geniet. Zet de camera's van Ment tv zijn richting uit en - jawel - hij geniet. Het moge duidelijk zijn: Herbert Verhaeghe is dankbaar voor de dingen die hij mag en kan doen. Een gesprek over de kracht van het Vlaamse lied, zelfgecreëerde druk en een vrouw die hem telkens met een glas wijn staat op te wachten.
-
Schrijver Koen D'haene weet met zijn boeken zowel kinderen, jongeren als volwassenen aan te spreken. Een gesprek over schrijven op zondagnamiddag, de W.O.I-kennis van twaalfjarigen, het uitkijken naar een volgend boek en zoveel meer.
-
'De nieuwe rijzende naam binnen de Vlaamse comedy', was de mening van VRTnws toen ene Hans Cools zijn neus aan het stand-up comedyvenster stak. Volledig terecht. Zijn show 'Cools en zonen' vult zaal na zaal en de West-Vlaming is dan ook een graag geziene gast op diverse podia. Hans schenkt ons een inkijk op zijn manier van humor brengen.
-
Van de tv-serie '16+' tot het boek 'De zin van een kind'. Dat Leen Dendievel er reeds een mooi parcours op heeft zitten, is al langer duidelijk. Met graagte laat ze een licht schijnen op haar schrijversbestaan. En komt ze tijdens het gesprek te weten dat haar boeken op een recensiewebsite staan. Spannend!
-
Met het stuk 'Ernst en Vermaak' stevent Het Prethuis opnieuw op een zoveelste succesnummer af. We gaan in gesprek met de man die het komisch theatergezelschap op poten heeft gezet.
-
Met deze gedreven twintiger gaan we met plezier in gesprek over nieuwspresentaties en het maken van reportages!
-
Deze keer werpen we een blik op de werkethiek van rapper Samoerai. Gedrevenheid troef aan tafel, op deze man lijkt geen limiet te staan! Meer info over zijn projecten: https://linktr.ee/samoerai
-
In deze allereerste aflevering hebben we het met Wout Dujardin over zijn selectie voor de Streamz Academy, een wedstrijd waar beginnende scenaristen hun serie naar voren mogen schuiven.