Эпизоды
-
Responem a la pregunta i donem exemples de com funciona la IA als entorns laborals. L'orientadora ARi Vigueras ens explica com es fan les entrevistes de feina amb xatbots. L'expert en seguretat Joaquim Ruiz ens ajuda a passar un document a llenguatge inclusiu i amb diversitat de gènere en dos segons. L'expert Albert Cañigueral ens parla dels algoritmes que decideixen quan et toca festa i si estàs treballant bé.
-
Responem a la pregunta i donem exemples de com funciona la IA als centres de salut.
El metge de família i investigador Josep Vidal-Alaball ens avança una prova pilot que millora la
relació entre els metges i els pacients. La IA Generativa crea el document de la visita mentre el
metge parla i mira el pacient. El cofundador de Genomcore Miquel A. Bru ens parla del projecte
DIPCAN, que permet personalitzar la cura del càncer. -
Пропущенные эпизоды?
-
Responem a la pregunta i parlem de la geopolítica de la IA.
La periodista Marta Peirano diu que no hem de tenir por de "Terminator", però ens avança algunes amenaces. L'activista i experta en IA a lafede.cat Judith Membrives parla de la necessitat de crear models d'IA fora de les grans tecnològiques. L'investigador Lluís Nacenta ens parla de la importància de la IA en la creativitat i al món. -
En moments de conflictes hi ha avenços tecnològics i a la guerra d'Ucraïna s'han vist coses noves en el control dels drons amb IA. A Catalunya es fa servir en la gestió de les patrulles. El professor de la UPC Ernest Teniente ens explica com han creat des de l'inLab FIB aquesta eina. El comissari general de Tecnologia de la Informació i la Comunicació de Mossos i enginyer, Miquel Àngel Garcia Alvira, ens parla del retorn de la tècnica antiga del retrat robot gràcies a la IA i dels
drons dirigits amb IA. -
Responem una de les preguntes més freqüents sobre la IA amb la comissària del Sónar+D i experta digital, Antònia Folguera. L'artista, professor a LaSalle i investigador Albert.DATA ens explica com ha transformat les dades dels suïcidis a Espanya amb una performance que ens fa pensar. Passegem per l'última edició del Sónar, on la IA és a dalt i a baix de l'escenari.
-
La resposta és sí. El Marc Assens de Happy Scribe ens explica com s'han convertit en una de les solucions més eficaces i ràpides del món a transcriure i fer subtítols en 66 idiomes, entre els quals hi ha el català. L'experta digital Gina Tost ens explica per què serveix el Projecte Aina, impulsat pel govern amb l'ajuda del BSC, i la importància d'aportar també accents diversos del català.
-
Ho expliquem amb l'exemple concret del Grup Damm, que ha comprat l'empresa d'intel·ligència artificial Nennisiwok. Laura Gil és la responsable de transformació digital de DAMM i ens explica com ha anat el procés d'integració de l'empresa que lidera Lluís Pallarès, un pioner llicenciat en ciències de la computació pel MIT.
-
Responem aquesta pregunta amb la cineasta i investigadora Anna Giralt, de la productora Artefacto; el doctor en Comunicació a la Pompeu Fabra Frederic Guerrero-Solé, i reflexionem sobre si és cinema o videoart amb la directora Carme Puche. En aquest capítol veiem algunes pel·lícules fetes amb IA que s'han presentat a la segona edició del +RAIN Festival, un dels primers festivals del món de films fets només amb intel·ligència artificial.
-
Descobrim què pot fer la IA per la memòria amb el psicòleg i cofundador del col·lectiu Domestic Data Streamers Axel Gasulla. La directora de cinema Carme Puche ens avança la preparació d'un film que està fent amb IA per recuperar records familiars.
-
Fem llista de les coses que porten IA dins el mòbil amb el creador de continguts Arnau Font, Senyor Font a les xarxes. Fa continguts sobre IA generativa en català a Tik Tok. Amb l'Albert Iruela, d'Omnios, per fi sabràs què vol dir "Marching learning" o què és el llenguatge natural.
-
Repassem els principals trucs per adoptar a la nostra vida i tenir benestar digital amb algunes dels protagonistes d'aquesta vuitena temporada.
-
De quina manera han de canviar les redaccions per adaptar-se als nous temps? Com ha de treballar el periodista del futur? Què és el "newsjacking"? El feminisme s'imposa al relat i està previst que als pròxims temps parlem d'edatisme.
-
Sempre ens han dit que les màquines no són creatives com les persones. L'artista Cris Checa ens explica de quina manera fa servir eines d'intel·ligència artificial per crear música i visuals.
-
La Mariola analògica versus la Mariola Digital. Les dues Marioles visiten l'exposició del CCCB que explica què és la intel·ligència artificial i busquen les dones de la IA. En aquest capítol Mariola Dinarès entrevista el comissari de l'exposició, Lluís Nacenta, i l'investigador, assessor i enginyer Jordi Torres.
-
Mariola Dinarès entra al Mobile World Congress 2024 buscant solucions sostenibles per reduir la petjada de carboni. També vol descobrir l'efecte wow i saber quines són les principals novetats reals en connectivitat i intel·ligència artificial i mòbils. Aquest capítol inclou entrevistes amb: l'enginyer xinès que ha fet el portàtil amb pantalla transparent AG Zheng de Lenovo, Miguel Barroso de Huawei, Carlota Pi d'Hola Luz, Albert Isern de Momentum Analytics, el CEO de la Mobile World Capital Eduard Martín, l'enginyera Sara Bisbe López d'Aily Labs, Sergio Brihuega de Sygris, Pol Guasch i David Villarreal de Trendia i Meritxell Borràs de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades.
-
Com podem fer una newsletter d'èxit? Quin ha de ser l'assumpte? Com funcionen les plataformes com Substack per enviar butlletins informatius? El futur del periodisme és la cura de continguts a través de newsletters? El periodisme del futur és de pagament. Taller amb el periodista Ismael Nafría, que cada setmana envia @Tendencias, un butlletí sobre la digitalització de la premsa al món.
-
Mariola Dinarès i el periodista Carles Planas Bou repassen la tecnologia de la guerra des de l'anomenada Primavera Àrab. Va ser el primer conflicte on es va veure el poder dels ciutadans amb el mòbil a l'hora d'informar. Parlem de periodisme ciutadà, de MoJo, d'influenciadors bèl·lics, de les xarxes del procés, de l'11M i de la desinformació.
-
Quan desapareixeran les cookies? Què faig si m'han agafat la veu o la imatge en una aplicació d'IA? La tàctica de Meta per complir la llei europea i altres preguntes sobre la lletra petita de les xarxes socials.
-
Mariola Dinarès visita la fira més important de l'audiovisual. En aquest capítol hi surten, per aquest odre: Mike Blackman, director de l'ISE; Anna Ferrer, directora de màrqueting de l'empresa xinesa afincada a Catalunya Infiled; Rafael Chang, Ceo de Tiger Party, una agència de continguts de les pantalles de Times Square; Sigfrid Gras, director de TV3; Natàlia Prats, directora d'Infrastructures Digitals i Tecnològiques de 3Cat; Roger Belso, director creatiu de Newtonlab Space; Mar Porras, manager marketing de Ricoh Espanya i Portugal; Roger Torrent, conseller d'empresa i treball de la Generalitat, i amb Miquel Rutllan, resident del Clúster Audiovisual de Catalunya. Visitem la sala d'art digital de Catalunya i gaudim del videojoc "Neva", de Norma Studio, i experimentem la realitat augmentada de l'estand de 3Cat amb la Fura dels Baus, Produktia, Sono i els equips de realització i innovació de 3Cat.
-
Institucions i polítics a les plataformes i xarxes socials. Taller de comunicació institucional amb exemples concrets de bones i males pràctiques. Des de partits que han comprat seguidors i han fet servir bots fins a alcaldes que fan un "house tour" pel consistori, el GRWM d'Esquerra Republicana i la surfejada a l'estil dels Beach Boys del PNB al País Basc que es va fer viral.
- Показать больше