Citizen Kane Podcasts
-
Vad finns egentligen att säga om Citizen Kane som inte redan sagts? I avsnitt 8 gör vi i alla fall ett försök att förstå varför Orson Welles klassiker från 1941 är så universellt hyllad och ofta anses vara tidernas bästa film. Det leder också till en semi-hetsig diskussion om subjektivitet och objektivitet, finns det något rätt och fel i kritik och smak?
Dessutom har Krille sett nya live action remaken av Pinocchio, och undrar varför den italienska dockan är så på tapeten igen och varför Disney fortsätter spotta ur sig själlösa filmer. Hille har kollat på Picnic at Hanging Rock från 1975 vars "tumblr-estetik" och representation på just tumblr var en anledning till att hon såg den och vi diskuterar andra vägar till filmtips. Felix har sett om Paul Thomas Andersons Phantom Thread fyra år efter en stark bioupplevelse vilket får oss att minnas andra bioupplevelser. Slutligen trampar Krille på mängder av tår när han i sin lista dissar filmer på IMDb's top 250
-
Gillar du att prata om film eller att lyssna på människor som pratar om film? I den här podden ser Martin Soneby, Fanny Agazzi, Erik Broström och Ola Aurell en gammal film som de har kära minnen av, och diskuterar om den fortfarande håller. Det blir mycket 80- och 90-tal, en del 70-tal, några stycken på den här sidan millenieskiftet och vi går ibland så långt tillbaka som till Citizen Kane.
Gör er redo för bl a Top Gun, Karate Kid, Fight Club, Gökboet, Thelma & Louise, Dirty Dancing, Fucking Åmål, Snuten i Hollywood, The Matrix, Boogie Nights, Pulp Fiction och många många fler. -
Orson Welles! Ödet ledde oss att se två filmer relaterat den gamla räven. Peter gästar!
Touch of Evil är en senare Welles-film, från 1958. Tror knappast vi säger något som inte redan sagts om den - bra jävla film!
Mank är den senaste David Fincher-filmen. Den handlar om hur Citizen Kane blev skriven, fokuserandes på Welles manuspartner Herman Mankiewicz.