Jenny Jägerfeld Podcasts
-
Psykologen och författaren Jenny Jägerfeld berättar om imposter syndrome, också kallat bluff-syndromet. Vad är det för något, kan det vara en bra sak och hur gör man för att sluta känna sig som en bluff? Dessutom pratar vi om motsatsen, DunningKruger-effekten, och Margret känner igen sig.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Programledare: David Druid, Kodjo Akolor och Margret Atladottir
-
David Druid berättar för Stockholmarna om vad en hemvändarkväll är. Kodjo Akolor drar en konspirationsteori och vi gör egna foliehattar i studion. Margret Atladottir förklarar Balenciaga-skandalen. Psykologen Jenny Jägerfeld berättar allt om imposter syndrome och hur man slutar känna sig som en bluff. Katherine Zimmerman kommer till studion och snackar politik. P3 Nyheters Matilda Rånge berättar om skandalen kring Ye, tidigare Kanye West, som sagt i en intervju att han "gillar Hitler".
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Programledare: Margret Atladottir, Kodjo Akolor och David Druid
-
Vardagen rullar på med liknande rutiner för de flesta av oss. Men utan att man hade kunnat förutse det, händer det något som vänder upp och ner på allt. Plötsligt blir man bonuspappa eller får reda på att ens bakgrund är en annan än den man trodde.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Kropp & Själ är på Bokmässan och träffar författare som alla har saker att säga om att möta livsförändringar. Nicolas Lunabba har skrivit boken Blir du ledsen om jag dör? som handlar om hur han lät en ung kille flytta in hos honom för att bo på hans soffa.
– Rent krasst handlade det om att jag inte ville att han skulle dö, det var instinkten. För han var inte bara vild, han var odräglig, säger han.
Medverkar i programmet gör: Nicolas Lunabba, författare till boken Blir du ledsen om jag dör?, Patrik Lundberg, författare till Adoptionerna, Frida Boisen, författare till Våga våga, Jenny Jägerfeld som skrivit Min storslagna kärlek, Torbjörn Flygt, författare till Slugger, Peter Alestig, som skrivit Världen som väntar och Kayo Mpoyi, författare till boken En övning i revolution.
Programledare: Ulrika Hjalmarson Neideman
Producent: Alice Lööf
Programmet är förinspelat.
-
Hur får man barn att prata egentligen? Måste man prata om svåra saker? Finns det sånt man inte ska prata om?
Om samtal med barn, om relationer 2.0 och om att få skratta även när det känns nattsvart…
Författaren, psykologen och sexologen Jenny Jägerfeld gästar podden ger en massa bra tips och kloka tankar!
Tusen tack Jenny att du gästade!
Och tack Läkarmissionen att ni är med mig hela säsongen
Soffhäng med Hejhejvardag produceras av Poddagency
-
Äntligen är det dags för ett avsnitt om kvinnor och ADHD och om att få diagnosen sent i livet. Eller, sent i livet. Men i vuxen ålder. Ni fattar grejen. Med oss har vi författaren och psykologen Jenny Jägerfeld som själv har ADHD och fick diagnosen vid 42 års ålder. Hur var det? Varför tog det sådan tid? Hur kan det vara så att samtidigt som man pratar väldigt mycket om att många får sina diagnoser väldigt sent i livet så pratar men också om överdiagnostik? Ja, detta är frågor vi pratar om. BLAND ANNAT!
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Ett avsnitt om en klassisk dödssynd tillika den mest potenta orsaken till olycka.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Äntligen är Hanna och Samir tillbaka i studion tillsammans för att ta sig an programmet om avundsjuka. Lyssnarna delar med sig av sina hemligheter och Jenny Jägerfeld kommer för att ge psykologens perspektiv.
Har du som lyssnar en hemlighet du vill dela med dig av?
Ring vår telefonsvarare och berätta efter pipet.
Telefonnummer: 08-7843300
Du kan också skicka vykort till:
P3 Hemligheter, Box 98, 651 03 Karlstad
Det går även bra att maila till p3hemligheter@sr.se.
-
Pengar, pengar, pengar. Ett program om att konsumera dem och konsumeras av dem.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Samir och Hanna tar emot era berättelser i studion, dessutom pratar de med författaren och tillnyktrade shoppingmissbrukaren Karin Larsson och får sällskap i studion av vår huspsykolog Jenny Jägerfeld för att ta reda på psykologin bakom cashen.
Har du som lyssnar en hemlighet du vill dela med dig av?
Ring vår telefonsvarare och berätta efter pipet.
Telefonnummer: 08-7843300
Du kan också skicka vykort till:
P3 Hemligheter, Box 98, 651 03 Karlstad
Det går även bra att maila till p3hemligheter@sr.se.
-
Vi säger att vi hatar lögner - men vi ljuger minst tre gånger om dagen. Vi tycker också att vi är dåliga på att ljuga men bra på att avslöja lögner, fast det egentligen är tvärtom. Varför är det så?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Hanna och Samir är äntligen tillbaka i studion igen och reder i det här klassiska hemliga ämnet som är lögner, tillsammans med psykologen Jenny Jägerfeld. Ordningen är återställd!
Har du som lyssnar en hemlighet du vill dela med dig av?
Ring vår telefonsvarare och berätta efter pipet.
Telefonnummer: 08-7843300
Du kan också skicka vykort till:
P3 Hemligheter, Box 98, 651 03 Karlstad
Det går även bra att maila till p3hemligheter@sr.se.
-
Alla gör det, men få skulle erkänna det. Att skvallra om andra kan stärka gemenskapen, skapa intimitet och lära oss om gruppens informella regler. Men skvaller kan också såra när det används för att nedvärdera, frysa ut eller förminska.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
I vardagligt tal används ofta ordet skvaller som något negativt, men inom forskningen definieras det som ”informationsutbyte om personer som inte är närvarande”. Det behöver alltså inte vara något negativt som sägs, utan kan även vara både positivt och neutralt.
– Enligt studier så är det skvaller vi ägnar oss mest åt är neutralt, en del är positivt och en mindre del är negativt. Men det är det negativa vi tänker på när vi hör ordet ”skvaller”, för det är det vi är rädda att bli utsatta för, säger Måns Svensson, rättssociolog som intresserar sig för skvaller.
Mia-Marie Hammarlin, som bland annat forskat om mediedrev, instämmer i vad Måns Svensson säger.
– Vi uppmärksammar det negativa skvallret för att vi är problematiserande som art, de lätt pessimistiska individerna har gynnats evolutionärt, alltså vi som är lagom missnöjda, säger hon.
Det hon reagerade på när hon forskade om just mediedrev, och kända personer som varit med om skandaler, var att personerna led av skandalerna längre än man kan tro.
– Som nyhetskonsument ser man drev som något som drar förbi, vi intresserar oss för det en stund och sedan glömmer vi det. Men jag förvånades över hur långt lidandet varit för de som varit utsatta, ibland hade det pågått i flera år och i mångt och mycket varit livsomvälvande. De som utsatts hade känslor av ensamhet, utfrysning och beskrev det som att ”telefonen tystnar”.
Gäster i programmet: Mia-Marie Hammarlin, universitetslektor och forskare inom kommunikation och journalistik vid Lunds universitet, Måns Svensson, rättssociolog vid Högskolan i Halmstad, Jenny Jägerfeld, psykolog och Kimmo Eriksson, professor i matematik, som lett en internationell studie om reaktioner vid normbrytande beteende vid Stockholms universitet.
Programledare är Ulrika Hjalmarson Neideman.
Producent Alice Lööf
Programmet sänds direkt.
-
Hur hänger det här med självkänsla och självförtroende egentligen ihop? Hör Jenny Jägerfeld prata om det utifrån en terapeuts perspektiv.
Become a member at https://plus.acast.com/s/alltduvelatveta.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Nyhetsankare, Kristdemokrat, antikommunist.
Kärt barn har många namn och när vår skola fyller 30 avsnitt gör vi det tillsammans med mannen med frisyren, den nyhetsuppläsande cylonen med gudstron, Lars Adaktusson.
Bär Adaktusson peruk? Hur fungerar hans varma kristna tro? Vem var coolast på Aktuellt? Är det ok att vomera på en staty av Saddam Hussein? Kan man vara kristen och häftig samtidigt? Och vad är det Göran Persson letar efter under stolen?
Detta och mycket mer begraver sig de lärde i flum i när komikern Ola Söderholm, författaren och psykologen Jenny Jägerfeld, debattören och poeten Göran Greider samt skribenten Sonja Schwarzenberger tar sig an nyhetsankaret och Kristdemokraten Lars Adaktussons opus memorandi "Världens bästa story". En bok helt utan överdrivet mycket värme och känslor.
Ständig studierektor och programledare är Johannes Klenell.
Flumskolan är en satirpodcast av Galago och Aftonbladet kultur som spelas in live inför publik på Mosebacke etablissemang i Stockholm.
-
Ett samtal om att sätta ord på vår lust livet igenom.En av årets mest uppmärksammade frågor i Radiopsykologen kom från Tuulikki, 72, som ville prata om sin längtan efter hud och sex, efter att få njuta och ge njutning. Är det okej att vara öppen med sin lust för en kvinna i min ålder, undrade hon. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Hon var med på Sveriges Radios scen på Bokmässan i Göteborg för att berätta om hur det var att bryta ett tabu, liksom författaren Elsie Johansson som skrivit bl a ”Sin ensamma kropp” - om en åldrande kvinnas längtan efter erotik. På plats fanns också författaren och psykologen Jenny Jägerfeld som menar att terapeuter borde prata mera om sexualitet och Sveriges Radios egen radiopsykolog Allan Linnér. Moderator: Peter Sandberg från Filsofiska rummet. Programmet är en förkortad version av samtalet på Bok- och biblioteksmässan i september 2013.