Magnus Podcasts
-
Vi är mitt i rapportsäsongen och flera av bolagen vi äger och följer har rapporterat. Vi diskuterar Reka Industrial, RaySearch Laboratories, Tesla, SBB, Sunex, Betsson, Incap, HelloFresh, Vertiseit och Smart Eye, och sist men inte minst Norbit, som både Peter och Magnus har köpt aktier i.
Tidsstämplar:
03:10 – Reka Industrial
03:55 – RaySearch Laboratories
05:10 – Tesla
08:50 – SBB
10:58 – Sunex
12:45 – Betsson
14:15 – Incap
19:50 – Norbit
29:45 – HelloFresh
33:15 – Vertiseit
40:43 – Smart Eye
För att komma i kontakt med oss:
[email protected] | +46737324044
[email protected] | +46700420134
Twitter: @AktiesnackPodd
Magnus: @analytikern1234
Peter: @Matematikern3
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Agnes testar ett nytt grepp och Magnus berättar om resan till skådis.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Vet man egentligen vad som är rotorsakerna i ett problem? Vi fixar och trixar men vad är orsaken som ligger i grunden? Varför har vi till exempel så långa vårdköer? Eller varför säljer den enskilda kioskägaren ingen kexchoklad trots sin popularitet? Vi kastar oss från detta till hur stor betydelse det har med motiverade medarbetare och att rädslan kan sätta stopp för engagemanget. Det är många tankebanor så det är bäst att vi kör i gång avsnitt 83.
Utmanarpodden - för dig som vill och vågar utvecklas genom livets utmaningar. Avsnitten vänder sig till dig som ledare, medarbetare, föreningsaktiv, förälder eller kort sagt; som människa. Ledarskapscoachen Ing-Marie och sidekicken Magnus Carlsson delar med sig av tankar, erfarenheter och teorier som utmanar oss alla i livet.
Besök Utmanarpoddens hemsida
Se Utmanarpoddens LinkedIn
Följ Utmanarpoddens Instagram
Besök Ing-Maries hemsida
Besök Magnus hemsida
-
Ökade attacker, bedrägerier och bluff-försök blir allt vanligare i ett allt mer digitaliserat samhälle. Verksamheter blir mer molnbaserade, ny teknologi, AI, blockchain och pandemin eldar på nya arbetssätt och affärsmodeller. Vad betyder egentligen Cybersäkerhet och vilka risker finns? Hur kan du arbeta proaktivt och skydda dig mot attacker och intrång? Hur vet du om du är eller har blivit attackerad och hur agerar du efteråt?
I Ekonompoddens sextionde avsnitt gästas vi av Magnus Lindkvist som är expert inom Cyber Security och leder PwCs rådgivningsenhet inom området. Han har en gedigen bakgrund inom IT och har tidigare arbetat på bland annat Microsoft, Telia och IBM.Magnus besvarar allt vi undrat om cybersäkerhet, och förklarar attacker vi inte ens trodde kunde ske. Det blir ett intressant samtal där man blir väl medveten om faran som bristande cybersäkerhet kan bidra till. Kan man skydda sig? Hur paranoid ska man vara? Hur ska man tänka kring användarvänlighet/säkerhet? Och vad innebär lökmodellen Magnus pratar om?00.00 - Uppsnack02.30 - Introduktion till ämnet cybersäkerhet 09.15 - Presentation och fördjupning av Magnus Lindkvist14.45 - Vad är cybersecurity egentligen? Magnus reder ut begreppen.21.43 - Konfidentialitet, integritet och tillgänglighet. 26.21 - Identify, detect, protect, respond, recover. 31.10 - De nya regelverken.35.20 - Responsible AI och AI-bedrägerier37.20 - Threat Intelligence 41.00 - Vad kan man som bolag göra?58.00 - Stalltips till ekonomen1.03.54 - Framtidsspaningar
-
* Margareta den största nånsin?
* Nu börjar travsäsongen på riktigt
* En upprymd Lennart
* ... som när folk gick loss!
* Walmann: framgångsrik, bullrig – och osäker?
* Magnus dunderdrag!
* Skoglunds pekoral i besserwisserhet
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Vi pratar om hur det gick för oss under första kvartalet 2023 och hur våra portföljer ser ut just nu. Vidare djupdyker vi i två nya bolag som vi har tagit positioner i. Bolag som diskuteras är LVMH, Hermès, Waystream, Upsales, HelloFresh och Odfjell Technology.
Tidsstämplar:
05:30 – LVMH & Hermès
09:00 – Waystream
13:45 – Upsales
18:10 – HelloFresh
38:45 – Odfjell Technology
För att komma i kontakt med oss:
[email protected] | +46737324044
[email protected] | +46700420134
Twitter: @AktiesnackPodd
Magnus: @analytikern1234
Peter: @Matematikern3
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Fjärde avsnittet av "Magnus VS. Magnus" bjuder på två före detta världstior! Magnus Larsson, med sju ATP-titlar i bagaget idag tränare i Växjö TS, samt Magnus "Gusten" Gustafsson, 14 ATP-titlar och grundare av Små Lirare samt Klein Players.
Vi pratar i avsnittet om ämnena inskickade av lyssnare:
* Vilka var era favoritmotståndare respektive svåra motståndare att möta på touren och varför?
* Vilka var era favoritövningar som spelare och nu som tränare?
Samt kommer in på en del sidospår kopplade till de här ämnena.
Alla som under april månad 2023 swishar in ett sponsringsbidrag till podden på valfritt belopp (minimum 150 SEK) får ett 3-pack HoB Sports grepplindor och en dämpare till ett värde av 108kr som tack, utöver tacksamheten över att man hjälper podden att fortsätta växa vidare.
Detta gör ni på 0730240031. Skriv ert namn plus HoB i noteringen (ex Linus Eriksson HoB). Stort tack House of Bontin och till alla er som stöttar!
-
En lyssnarfråga får Kjersti att avslöja när ett av Hollywoods hottaste muskelberg stötte på henne och ömt viskade hennes namn. Beteendet under intervjun skapade sådant kaos att hans medskådis, Denzel Washington, lämnade rummet i protest. Magnus berättar om skådespelerskan som ville ha fortsättning på intervjun på kvällen i hotellrummet och vad som skedde när han gick med på det.
livetilalaland.se
Producent: Linn Asterby
Produktionsbolag: Asterism
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
En levande kyrka måste ha olika fromhetstraditioner, olika profiler på församlings- och gudstjänstliv. Det är ett tecken på en kyrka som är inkluderande. Att det ryms mer än en uppfattning i många frågor tillhör enhetens förutsättningar. I två avsnitt sitter Magnus med Berth Löndahl, som varit kyrkoherde i Bunkeflostrand under 40 år och nu sitter i kyrkostyrelsen. I dagens avsnitt samtalas det om enfald eller mångfald, likriktning eller rymlighet i Svenska kyrkan. God lyssning!
-
Magnus har byggt om en bord och slängt ihop en tävling. Jocke har bytt däck och funderar över alternativ tacofyllning. Det är fredag, det är lite tramsigt och det är rå men hjärtlig stämning när vi skrattar gott åt en solpanel och breda synfält. Välkommen att lyssna och ha en fantastisk helg! Vill du stödja […]
-
Med decennier av death metal-kompetens samlad i en grupp så visar nu The Grifted var det så kallade skåpet ska stå i och med sin debut "Doomsday & Salvation". En platta som osar veterandöds i ordets positivaste bemärkelse.
Delar av bandet gör Magnus och Svempa sällskap i podden och pratar ålderskrämpor, teknikstrul, Roy Andersson och mycket mer.
-
Mer Aktiesnack, investeringsfilosofi och investeringsuppslag. Vi pratar om den pågående bankkrisen, sydostasiatisk tech i form av Sea Limited, de polska ESG/värdecasen Grodno och Sunex och det spännande svenska läkemedelsbolaget EQL Pharma.
Tidsstämplar:
01:25 – Silicon Valley Bank & banking crisis
17:10 – Sea Limited
34:55 – Grodno och Sunex
47:40 – EQL Pharma
För att komma i kontakt med oss:
[email protected] | +46737324044
[email protected] | +46700420134
Twitter: @AktiesnackPodd
Magnus: @analytikern1234
Peter: @Matematikern3
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
För dig som gillar poddar, humor och präster. Prästerna Lucas och Magnus snackar om det komiska med att vara präst. I tv media porträtteras präster inte alltid så smickrande men ganska roliga. Andra avsnittet tittar vi på ett klipp med Stå-upp komikern Jesper Rönndahl. Är han rolig? Och tittar även på en riktig klassiker med Sven Melander. Vilka är dom två andra karaktärerna?
Vill du se på video klicka här.
-
Motivation är en kraftfull positiv drivkraft när den riktas rätt. Så hur stärker vi den på jobbet?
Att vara motiverad och ha ett eget driv inför uppgifter i vardagen hjälper oss och får oss att må bra. Men motivation är inte en egenskap. Det är inte så att vissa är motiverade medan andra är det. Möjligheten att vara motiverad finns inom oss alla.
Hur stärker man motivationen?
Vi ställde frågan hur man kan stärka sin egen och andras motivation till Magnus Lindwall, professor i psykologi på Göteborgs universitet. Han är särskilt inriktad på hälsopsykologi och där ingår också att studera mekanismerna bakom motivation, det som driver oss att vilja utföra aktiviteter och beteenden.
Självbestämmandeteorin (SDT)
Magnus har framförallt forskat på det som kallas självbestämmandeteorin, på engelska Self Determination Theory (SDT). Teorin utvecklades av psykologerna Edward L. Deci och Richard Ryan och finns beskriven i populärformat i boken Why we do what we do – understanding self-motivation. Tillsammans med Olof Röhlander har Magnus Lindwall nyligen gett ut den svenska boken Motivationsrevolutionen – från temporär tändning till livslång låga.
Motivation kommer inifrån
Enligt självbestämmandeteorin är inte motivation något vissa människor har mer av och andra mindre av. Det är inte heller något en person kan ge en annan. Det är något som finns inneboende i en person och det handlar inte om kvantitet utan om kvalitet.
Inre behov – inte morot och piska
Många tror att människors motivation och beteenden styrs av morötter och piskor, alltså belöningar som lockar oss eller hot som väcker vår motvilja. Men enligt självbestämmandeteorin är det tre grundläggande behov som styr oss:
att få känna sig kompetentatt ha någon form av självbestämmandeatt känna tillhörighetDet som är viktigt att tänka på är att yttre belöning kan kväva den inre motivationen. Det är inte alltid bra att ösa på med bonusar, löneökningar och höga mål – det kan faktiskt göra att den inre drivkraften minskar.
Relationer och dialog är nyckeln
Vad ska man göra då? Jo inventera behovstillfredsställelsen hos sina medarbetare. Vad innebär det för var och en att känna samhörighet, kompetens och självbestämmande? Det kräver att man odlar relationerna på jobbet och har en pågående dialog. Ledarens roll är inte att bara släppa taget. Självbestämmandet behöver visserligen bygga på viss frivillighet men det kräver också ramar. För att vi ska känna oss kompetenta behövs en struktur som kan stötta oss i jobbet. Och ska vi känna tillhörighet behövs det någon som lyssnar och visa genuint intresse för det vi gör om dagarna.
Balans mellan kontroll och stöd
Vi ogillar att känna oss kontrollerade men chefer har förstås ett behov av att följa upp medarbetares arbete. Att bara ge oändliga valmöjligheter och ingen struktur leder bara till kaos. Vi behöver hitta rätt balans mellan kontroll och stöd. Och för att motivationen ska hålla i längden behöver vi tänka att arbetet är ett Vasalopp snarare än ett sprintlopp där det ideligen ska släckas bränder.
Vår samarbetspartner motivation.se har veckans ämne redan i sitt namn. Självklart har de en massa att läsa om just motivation. Vi har valt ut en artikel som heter Motivationskoden där en av våra tidigare gäster Frida Spikdotter intervjuar författaren Tommy Lundberg om ledarskapets roll för motivation.
Fotograf: Niklas Palmklint för bokförlaget Forum
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
I dagens avsnitt försöker Lasse, Richard och Magnus att sammanfatta en hejdlöst massa signeringar och trades från starten av free agency. Vi tar upp de stora namnen och de vi själva fastnar för. Sedan går vi vidare i draftbrädan genom att snacka höftindex och ball hawks när vi granskar klassens cornerbacks, en rätt laddad grupp med något för alla.
- Показать больше