Waldorfskola Podcasts
-
Podden möter Hèléne Blomqvist i ett samtal om hur sång, dikt och berättande kan användas pedagogiskt. Samtalet kommer även in på hur den officiella, fyrkantiga och mekanistiska världsbilden inte räcker till när det gäller vad människan är och vad hon behöver. Samtalet handlar också om att mista en närstående genom självmord och om konsten som en hjälp att överleva.
Musiken som spelas i podden: 1. Kämpa (Hèléne Blomqvist – text och musik) 2. En tidig morgon i september (Lennart Hellsing – text, Thord Gummeson – musik) 3. En stjärna föll (Hèléne Blomqvist – text och musik) Medverkande: Hèléne Blomqvist Erland Kornfeld Daniel Johnston (teknik)
Jens Möller har levererat ett fantastiskt arr på vår jingel (I den höga Riddarsalen – för er som inte gått Waldorfskola alternativt sov er genom det mesta av den). Vi har fixat ett eget Swish-nummer som ni kan skicka en slant till om ni vill stödja vårt arbete. Vårt nummer är 123 586 12 57
-
I podden möter vi Sauli Louma, Osteopat, och talar om hur han ser på sin profession. Han beskriver Osteopati som: Osteopati är en manuell behandlingsform som betonar kroppens dynamiska helhet och självläkande förmåga. Genom osteopatin går det att diagnostisera och behandla besvär i kroppen som är relaterade till kroppens rörelseorgan. Det är inte bara symptomen som behandlas utan hela människan. Syftet med osteopatisk behandling är att undanröja störningar i kroppen och öka dynamiken för att därigenom aktivera kroppens självläkande kraft. Den osteopatiska behandlingen sätter igång den läkande processen som sedan pågår av sig själv från veckor upp till månader efter den sista behandlingen.
Medverkande: Sauli Luoma Horst-Henrik Liljeström
Jens Möller har levererat ett fantastiskt arr på vår jingel (I den höga Riddarsalen heter den – för er som inte gått Waldorfskola alternativt sov er genom det mesta av den).
Om ni vill stödja vårt arbete swisha till 123 586 12 57 (Samskaparna/Kyriotetespodden)
-
Podden talar med Agnes Nobel Waldenström om Steiners, antroposofins och Waldorfpedagogikens helhetstänkande och hur ett tillvaratagande av allt detta skulle kunna gynna samhället i stort, utbildningsväsendet, i förskola såväl som högskola, inom vård och omsorg. Agnes Nobel Waldenström är psykolog, docent och universitetslektor (em.) i pedagogik vid Uppsala universitet, författare och föreläsare. Hon disputerade 1979 vid Uppsala universitet och har utgivit flera böcker och artiklar om gränsområdet mellan konst och vetenskap, där ibland Filosofens knapp om konst och kunskap och waldorfpedagogikens okända bakgrund på Carlsson Bokförlag.
Medverkande: Agnes Nobel Waldenström Erland Kornfeld Teknik: Horst-Henrik Liljeström
Jens Möller har levererat ett fantastiskt arr på vår jingel (I den höga Riddarsalen – för er som inte gått Waldorfskola alternativt sov er genom det mesta av den). Vi har fixat ett eget Swish-nummer 123 586 12 57 som ni kan swisha till om ni vill stödja vårt arbete.
-
Om eurytmi, Anne Grethe och Erland talar om allt möjligt som hör till denna säregna och typiskt antroposofiska konstart. Medverkande: Anne Grethe Kumlander Erland Kornfeld Teknik: Horst-Henrik Liljeström
Jens Möller har levererat ett fantastiskt arr på vår jingel (I den höga Riddarsalen – för er som inte gått Waldorfskola alternativt sov er genom det mesta av den).
Vi har fixat ett eget Swish-nummer som ni kan swisha till om ni vill stödja vårt arbete. Vårt nummer är 123 586 12 57
-
Iza Lilja Tibbling om berättelser och berättande – Storytelling som det heter med ett modernt ordbruk.
Övriga medverkande: Horst-Henrik Liljeström Erland Kornfeld Teknik: Daniel Johnston Premiär för vårt höst-intro! Jens Möller har levererat ett fantastiskt arr på vår jingel (I den höga Riddarsalen - för er som inte gått Waldorfskola alternativt sov er genom det mesta av den).