Lars Palerius Podcasts
-
Återigen har vi ett samtal om det nya numret av Kosmos. Vi talar om planeter som levande väsen, och vilket stöd nuvarande forskning ger till Martinus analyser omkring detta. Om Ufo-observationer och vad Martinus egentligen har sagt. Vi talar också om synen på naturen – en helgedom eller en samling materia? Och vilka konsekvenser får dessa synsätt? Dessutom om Martinus analys av det levande väsendet och hur denna förståelse kan hjälpa oss att känna universell gemenskap med allt och alla. Ulla-Mir Renöfält, Olav Johansson och Daniel Palmgren deltar i samtalet. Musik: Lars Palerius Språk: svenska
-
År 2021 lämnade Else Byskov in en uppsats med titeln “The Best Available Evidence for the Survival of Human Consciousness after Permanent Bodily Death” till en uppsatstävling som anordnades av The Bigelow Institute for Consciousness Studies (https://www.bigelowinstitute.org/). I den här intervjun med Mary McGovern och Micael Söderberg presenterar hon några av dessa bevis och täcker ämnen som nära-döden-upplevelser, minnen från tidigare liv hos barn, regressionsterapi, återfödelseprocessen och multipel personlighetsstörning.
Hennes uppsats finns på engelska på: https://www.amazon.com/Available-Evidence-Survival-Consciousness-Permanent/dp/B09KN2LSQ2 och på danska på: https://www.saxo.com/dk/de-bedst-tilgaengelige-beviser-for-at-menneskets-bevidsthed-overlever-doeden_bog_9788743034094
Else Byskov har skrivit och gett ut nio böcker på engelska om Martinus Kosmologi vilka inkluderar Life After Death in a Nutshell, Fate and Karma in a Nutshell, Reincarnation in a Nutshell (with Maria McMahon), Death is an Illusion and The Art of Attraction. Se vidare på hennes websida: http://newspiritualscience.com/
Denna podcast spelades in av Mary McGovern och Micael Söderberg på Martinus Center Klint, Danmark den 3 augusti 2021 som ett samarbete mellan The Martinus Cosmology podcast och Kosmologipodden.
Musik komponerad och framförd av Lars Palerius.
Språk: OBS engelska.
Martinus litteratur finns tillgänglig online på Martinus instituts webbplats: www.martinus.dk/sv. Här hittar du också information om internationella sommarkurser på Martinus Center i Klint, Danmark.
-
Samtalet fokuserar på innehållet i senaste numret av tidsskriften Kosmos. De medverkande presenterar varsin artikel som har fångat dem extra mycket. Med artiklarna som utgångspunkt berörs teman som tolerans och vikten av att se människor som de verkligen är. Vi strävar alla efter ljuset, men har olika uppfattning om vad ljuset är. Men den gudomliga visdomen väller fram överallt. Gud talar till människorna genom alla ting, behagliga som obehagliga. Micael Söderberg, Ulla-Mir Renöfält och Daniel Palmgren deltar i det här avsnittet. Musik: Lars Palerius
-
I detta avsnitt samtalar kosmologipodden med författaren och psykologen Sören Grind om hans senaste bok Reinkarnation.
Det finns idag en mängd vetenskapliga studier som stödjer tesen att vi alla lever många liv där vi successivt utvecklas mot ett allt högre medvetande baserat på nästakärlek.
Medverkar gör Sören Grind och Micael Söderberg.
Musik komponerad av Lars Palerius.
Inspelat i maj 2022.
-
Nu introducerar kosmologipodden en ny serie om tidskriften Kosmos. Den kommer ut fyra gånger per år, och vi sänder ett avsnitt strax efter att den anlänt. Vi kommer att prata om numrets tema, den här gången: ”Tredje testamentet”. Micael Söderberg, Ulla-Mir Renöfält och Daniel Palmgren deltar i det här avsnittet. Musik: Lars Palerius
-
Ole Therkelsen har undervisat i Martinus kosmologi under 40 års tid och har hållit runt 2 000 föredrag i olika länder genom åren. Många av dessa har spelats in. Kosmologipoddens redaktion presenterar en serie med ett femtiotal föredrag och frågestunder som Ole har hållit i Sverige under åren 2004 – 2018. Föredragen är inspelade i Karlstad, Malmö, Helsingborg, Jönköping, Göteborg, Stockholm och Borlänge.
Detta är det 22:a föredraget i serien. Det är inspelat i Jönköping i mars 2008 och fokuserar på historiken kring Martinus och Martinus Institut.
Medverkande: Ole Therkelsen
Språk: svenska
Musik komponerad av Lars Palerius
-
Ole Therkelsen har undervisat i Martinus kosmologi under 40 års tid och har hållit runt 2 000 föredrag i olika länder genom åren. Många av dessa har spelats in.
Kosmologipoddens redaktion presenterar en serie med ett femtiotal föredrag och frågestunder som Ole har hållit i Sverige under åren 2004 – 2018. Föredragen är inspelade i Karlstad, Malmö, Helsingborg, Jönköping, Göteborg, Stockholm och Borlänge.
Detta är det 21:a föredraget i serien. Det är inspelat i Jönköping i mars 2008 och är en frågestund med fokus på miljö och arv.
Medverkande: Ole Therkelsen
Språk: svenska
Musik komponerad av Lars Palerius
-
Kosmologipodden återvänder till ett kärt tema, nämligen Martinus analyser av polförvandlingen. I ett samtal med psykologen Tove Blomqvist utforskar vi vilka utmaningar som män och kvinnor möter i "de olyckliga äktenskapens zon" och hur vi kan hantera olika inre själsliga konflikter som är ofrånkomliga under en viss fas av utvecklingen från enpolighet till dubbelpolighet. Martinus analyser kan fungera som en mental kompass i en orolig tid där gamla invanda behov och känslor ska samsas med nya önskemål om skapande och upplevelser utanför familjesfären.
Tove berättar om sina egna erfarenheter och om mötet med Martinus världsbild. Samtalet berör också särskilt vilka utmaningar som polförvandlingen innebär ur ett kvinnligt perspektiv. Detta första samtal kommer att följas av ytterligare ett avsnitt där vi samtalar med Tove om andra aspekter av polförvandlingen kopplat till kön och sexualitet.
Medverkande: Tove Blomqvist, Lars Palerius och Micael Söderberg.
Språk: Svenska
Musik: komponerad och framförd av Lars Palerius
-
Människor har i alla tider behövt samarbeta för att säkerställa överlevnad i kampen för tillvaron. Men vi befinner oss alla i en utvecklingsprocess där vi ska börja samarbeta på helt andra grunder än tidigare. Ett mänskligt samarbete kräver en utvecklad förmåga att kompromissa och en vilja att ge avkall på sin egen ståndpunkt om det kan gynna helheten. Detta förutsätter god självkännedom och en ödmjuk inställning till sin egen förståelse och förmåga.
Det utvecklade samarbetet sker i en god och respektfull atmosfär och det är samtliga parter i ett samarbetsförhållande som bidrar till denna atmosfär. Om man ger uttryck för kamplust eller känslor av att vara förorättad om det inte blir som man själv önskar så är man fortfarande kvar i ett gammalt förhållningssätt som vi håller på att utvecklas bort från. Samtidigt är det viktigt och värdefullt att uttrycka sin ståndpunkt och vara ärlig. Annars riskerar samarbetet att präglas av dolda konflikter. Djupast sett är det Gud vi samarbetar med.
I detta avsnitt samtalar kosmologipoddens redaktörer Micael Söderberg och Lars Palerius med Sören Grind om förutsättningar för det goda samarbetet. Samtalet berör vilka utmaningar det kan finnas att samarbeta i det frivilliga arbete som utförs inom Martinusverksamheten.
Detta poddavsnitt spelades in i Martinus Center Klint, Danmark, den 8 augusti 2021.
Medverkande: Sören Grind, Lars Palerius och Micael Söderberg.
Språk: Svenska
Musik: komponerad och framförd av Lars Palerius
-
I samband med att den kosmiska världsbilden fyller hundra år så har kosmologipodden träffat Ole Therkelsen som under många år har arbetat med att sprida kunskap och information om Martinus världsbild. Ole berättar om Martinus invigning som ledde fram till det kosmiska medvetandet. Denna invigning bestod av två upplevelser som Martinus kallar för det vita elddopet och det gyllene elddopet. I det senare såg han en guldgloria där alla levande individers medvetande smälte samman till ett – Guds jag. Martinus påbörjade därefter sin mission där han på ett logiskt sätt med sina analyser förklarar och rättfärdigar kristusmissionen. Martinus kallar sitt verk för Tredje testamentet som uppfyller profetian om Kristi återkomst – talsmannen den helige ande.
Ole berättar om sitt eget arbete med att hålla föredrag i olika delar av världen. Han har också skrivit ett antal böcker med anknytning till den kosmiska världsbilden och har planer på ytterligare någon bok. Ole är aktiv på sociala medier där han presenterar världsbilden på olika sätt.
Detta poddavsnitt spelades in i Martinus Center Klint, Danmark, den 13 juli 2021.
Medverkande: Ole Therkelsen, Lars Palerius och Mary McGovern.
Språk: Svenska och danska
Musik: komponerad och framförd av Lars Palerius
-
I år firar vi Martinus världsbild 100 år. I år firar vi Martinus världsbild 100 år. Det var år 1921 som Martinus genomgick sin kosmiska födelse, som satte honom i stånd till att skriva ner sitt verk och därmed förmedla sin andliga världsbild.
I detta avnitt samtalar Kosmologipodden med Solveig Langkilde, som har varit engagerad som undervisare och frivillig på Martinus Center Klint i snart 50 år. Solveig berättar bland annat om sina personliga möten med Martinus och om utvecklingen av undervisningen i Klint. Solveig berättar också om den vördnad hon känner inför Martinus andliga vetenskap, om den unika beskrivning han ger av jaget och om detta att vara ett med Gudomen.
Vi samtalar också om att man kan se Martinus andliga världsbild om ett allomfattande fredsarbete, där var och en av oss måste börja med det inre fredsarbetet innan vi kan ta itu med det yttre., samt om mycket annat.
Detta poddavsnitt spelades in i Martinus Center Klint den 14 juli 2021.
Musik: Lars Palerius
Martinus Institut och Stiftelsen Martinus Kosmologi i Stockholm uppmärksammar 100-årsjubiléet genom flera gratis online-evenemang som fokuserar på historiska aspekter av av Martinus liv och betydelsen av hans världsbild, både historiskt och framöver. Du hittar länkar till dessa evenemang på YouTube och Martinus Instituts Crowdcast-kanal:
Martinus världsbild 100 år - tretimmarsjubileum med Anne Pullar, Per Ragnar, Olav Johansson, Solveig Langkilde och Sören Grind, samt musik och bildspel.
Martinus världsbild 100 år (föredrag av Willy Kuijper, tolkat till svenska av Anne Pullar)
Samtal om Martinus liv och verk (på danska) med Inger Sørensen och Willy Kuijper:
Del 1
Del 2
Del 3
Här hittar ni mer information om jubileumskonferensen i Martinus Center Klint den 7 augusti, med Öppet Hus den 6-8 augusti:
https://www.martinus.dk/da-dk/aktivitet/aabenthusogkonference/?occurrence=2021-08-06
På Martinus Instituts webbplats kan du också läsa delar av Martinus verk online på svenska: https://www.martinus.dk/sv/tt/index.php