Lionel Messi Podcasts
-
Till slut tog bränslet slut för Kroatien när Argentina med en magisk Messi i spetsen visade sig för tufft. Argentina säkrar därmed sin sjätte VM-final i landets historia och kanske är det dags för Lionel Messi att bli den största av alla. Vi pratar magi, straffar, taktiska fullträffar och hur vi ska kunna leva i en framtid där Messi inte längre spelar fotboll. Dessutom blickar vi framåt mot Frankrike - Marocko, pratar Portugals nästa förbundskapten och lite annat.
-
Sporthuset #378 - När Fantomen talar Nils van der Poel mot ytterligare ett OS? Är det möjligt, trots att nyblivna bragdguldsvinnaren sagt att han avslutat elitkarriären? "Jag hoppas det”, säger mångårige tränaren Mattias Hadders i det här avsnittet. Lasse Granqvist, på plats i Qatar, listar sina åtta VM-turneringar som kommentator i radio och tv. 35-årige Lionel Messi håller just nu Maradonaklass och är lika bra som under sin storhetstid. Det visar siffrorna inför kvartsfinalerna från gästande ”Fantomen”, dataanalytikern Ola Lidmark Eriksson. Och Tommy Åström öser kärlek över Staffan Tapper, trots att hans namn hittades i Olyckspåsen.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Utrikeskrönika 1 december 2022.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Bogotá, torsdag.
Till skillnad från Sverige kan politiken i Latinamerika vara så nära liv och död att känslorna lätt tar över.
Därför blir sport och politik här ofta en härlig blandning i vardagssamtalen, särskilt nu när herrarnas VM-fest i fotboll pågår i Qatar.
I Argentina kan man inte undvika frågan vem som är bäst, Messi eller Maradona. Meningarna bland argentinarna är delade och inte sällan dyker argument upp som handlar om saker som inte har med själva fotbollen att göra.
Att Maradona öppet tog ställning för vänstern, blev kompis med Fidel Castro och Hugo Chavez ses av en del argentinare som en del av hans storhet, av andra ses det snarare som naivitet.
Messi har aldrig uttalat sig om politik. Han har heller inte haft problem med droger, brukar fansen påminna.
Då kontrar Maradona-fansen: Nej, Messi talar inte politik, men han GÖR politik, reaktionär politik, säger de –- och pekar på att Lionel Messi får betalt från monarkin Saudiarabiens turistbyrå för att marknadsföra landet.
I grannlandet Brasilien, lika fotbollstokigt och genompolitiserat som Argentina, blir också fotboll politik.
Den högerkonservative Jair Bolsonaros anhängare har gjort landslagströjan och den gröngula flaggan till sina symboler, vänstern – som vann presidentvalet för en månad sen – försöker återerövra flaggan och tröjan. den tillhör oss alla, säger de.
På sistone har striden gällt de två landslagsspelarna Neymar och Richarlison.
Megastjärnan Neymar kampanjade öppet för Jair Bolsonaro inför valet. Han, och flera andra i landslaget samt tidigare brasse-stjärnor så som Romario, Ronaldinho och Kaká.
Halva Brasilien, de som röstade bort Bolsonaro i valet, vill inte att Neymar gör mål i VM … än mindre efter det att fotbollsstjärnan sagt att hans första mål i Qatar kommer han att tillägna just Bolsonaro.
För denna halva i Brasilien blev det en stor lättnad att den som gjorde målen i öppningsmatchen mot Serbien blev en annan spelare – och inte vilken annan spelare som helst.
Det var Richarlison … som är den ende spelaren i landslaget som har stått upp mot Bolsonaro.
Richarlison, som startade en kampanj för inköp av covid-vaccin när presidenten vägrade köpa och hans landsmän höll på att dö som flugor under corona-pandemin …
Richarlison, som stått upp för Amazonas och hbtq-personers rättigheter som han ansåg var under attack under fyra år med Bolsonaro.
En brasiliansk skribent skrev i spanska tidningen El Pais efter öppningsmatchen: Att det var Richarlison och inte Neymar som gjorde målen är kanske ett hoppfullt tecken för framtiden i vårt land.
Ja, fotboll kan vara på blodigt allvar här i Latinamerika, där politiken ofta är på liv och död.
Ivan Garcia, Bogotá
[email protected] -
Lionel Messi fick se sitt guldjagande Agentina besegrat mot Saudiarabien efter en match som innehöll mängder av offsideavblåsningar och ett tvättäkta drömmål. England å andra sidan fick drömöppning mot Iran men frågetecken runt Harry Kane som röntgats efter smärtor i fotleden. Frankrike blev först chockat av Australien innan Mbappé och Giroud plockade fram högsta växeln och körde över the Socceroos. Med Patrik Syk, Makoto Asahara och Frida Fagerlund.
-
Johan öppnar sin fotbollsdagbok och berättar om senaste veckan. Anders blir nervös när han ser att Liverpool är till salu. Dessutom: Gary Neville förödmjukad, one man teams, idrottare som påminner om kranskommuner, 15-åriga löften som bör lämnas i fred, Barcelona och Coldplay i perfekt symbios, Per Karlssons enorma bedrift, att förlora mot sig själv, framtida legendarer i Ulsan Hyundai och en lycklig Lionel Messi på en plaststol i utkanten av grillfesten.
-
I avsnitt 154 gästas GIF-podden av Peter Makrillos, den ofrivillige fotbollsvagabonden, som berättar om jakten på trygghet.
Som 13-åring flyttade han över hela världen, från Australien till Barcelonas berömda akademi La Masia, där han tränade bredvid stjärnor som Lionel Messi och spelade ihop med Hector Bellerín.
Han berättar också om tiden i Stokes akademi, där han stannade desto längre. Makrillos var på gränsen till A-laget, men kämpade mycket med hem- och familjelängtan – varpå han flyttade tillbaka till Australien igen. Han berättar också om sin tuffa start i GIF och hoppas att publiken ska få se mer av honom. Och om det vill sig väl hoppas han att förbundskaptenerna ska se honom igen.
Välkommen med feedback till @GIFpodden i sociala medier! -
I detta avsnitt träffar vi Puia Shamsossadati som är grundare av företaget Golden Concept. Puia startade Golden Concept 2015 efter att ha drivit sitt framgångsrika Instagram-konto ”This is a man’s world” under två års tid och sett att det fanns en marknad och ett intresse för exklusiva produkter. Fram till 2019 drev han sitt företag lite som en hobbyverksamhet, men under 2019 valde Puia att bli e-handlare på heltid och satsa helhjärtat på Golden Concept.
Det Malmöbaserade bolaget säljer exklusiva mobiltillbehör som kan kosta tiotusentals kronor styck, och bland kunderna finns bland annat kungligheter, fotbollsspelare och en rad andra kändisar. I början specialtillverkade han även mobiltelefoner, och på kundlistan ser vi bland annat Kris Jenner, Karol G, Chris Brown, Luis Fonsi, Usain Bolt, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi och Neymar JR som har exklusiva telefoner från GC.
Golden Concept växte över 300 % procent under 2021. Bolaget omsatte över 80 mSEK med en vinstmarginal på mer än 40 % förra året. De primära marknaderna för Golden Concept är USA, Sydostasien och Mellanöstern och framåt kommer bolaget även satsa mer på Kina. I år satsar företaget på en tillväxt om 50 %, med samma vinstmarginal.Medverkande: Puia Shamsossadati
Podcastvärd: Jonny Rosengren
Producent: E-commerce Recruit - rekrytering inom e-handel -
Om den mjuka maktkampen där Mellanösterns stater tävlar genom drama, musik och sport. Hör om turkiska och israeliska TV-succéer och varför oljeshejker köar för att köpa europeiska fotbollsklubbar.
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
Idag är Turkiet världens näst största producent av TV-drama, där berättelser om sultaner, kärlekskaos och maktstrider sprids över världen. Genom TV-serier som "Det magnifika århundradet/Muhteşem Yüzyıl" exporterar Turkiet sin version av historien. Från Israel kommer serien Shtisel som handlar om ultraortodoxa judars liv i Jerusalem.
Soft Power genom fotbollsklubbarVi beskriver också varför stenrika oljeländer vill äga europeiska fotbollslag och hur Lionel Messi blivit en del av Saudiarabiens propagandaspel. Hör dessutom hur hårtransplantationer stärkt Turkiets rykte så att flygbolaget till och med fått smeknamnet "Turkish Hairlines". En berättelse om hur stater i Mellanöstern inte bara tävlar ekonomiskt och militärt utan också genom drama, musik och sport, så kallad Soft Power eller mjuk makt.
Medverkande: Johan Mathias Sommarström, Cecilia Uddén, Sveriges Radios Mellanösternkorrespondenter. Amr Bitar Ekots arabiska grupp.
Programledare: Johar Bendjelloul
Producent: Katja Magnusson
Tekniker: Matilda Eriksson
-
Om den mjuka maktkampen där Mellanösterns stater tävlar genom drama, musik och sport. Hör om turkiska och israeliska TV-succéer och varför oljeshejker köar för att köpa europeiska fotbollsklubbar. Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play. Idag är Turkiet världens näst största producent av TV-drama, där berättelser om sultaner, kärlekskaos och maktstrider sprids över världen. Genom TV-serier som "Det magnifika århundradet/Muhteşem Yüzyıl" exporterar Turkiet sin version av historien. Från Israel kommer serien Shtisel som handlar om ultraortodoxa judars liv i Jerusalem. Soft Power genom fotbollsklubbar Vi beskriver också varför stenrika oljeländer vill äga europeiska fotbollslag och hur Lionel Messi blivit en del av Saudiarabiens propagandaspel. Hör dessutom hur hårtransplantationer stärkt Turkiets rykte så att flygbolaget till och med fått smeknamnet "Turkish Hairlines". En berättelse om hur stater i Mellanöstern inte bara tävlar ekonomiskt och militärt utan också genom drama, musik och sport, så kallad Soft Power eller mjuk makt. Medverkande: Johan Mathias Sommarström, Cecilia Uddén, Sveriges Radios Mellanösternkorrespondenter. Amr Bitar Ekots arabiska grupp. Programledare: Johar Bendjelloul Producent: Katja Magnusson Tekniker: Matilda Eriksson
-
För tio år sedan köpte Malmö FF loss Häckens skyttekung Mathias Ranégie i en affär som då var en av de dyraste mellan två allsvenska klubbar. Ett år senare nådde han Udinese och landslaget.
När jag våren 2018 träffade Mathias Ranégie för en poddintervju hade han anslutit till Djurgården och talade om suget att åter spela inför den allsvenska publiken men även om de röriga åren utomlands, om kaoset i Millwall, om de bisarra pengarna i Kina och om att han var glad att han inte började tjäna stora pengar som ung. Ranégie var även öppen om strulet som förföljt honom genom karriären, om den tuffa kulturkrocken i Blåvitt, om det lustiga i att han bara behövde göra ett mål i serie A för att komma med i landslaget, om varför karriären i Blågult tog stopp och om när Lionel Messi dissade honom.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Martin Wicklin & Hélène Benno sänder veckans sista Sommartalkshow där de pratar om pop- och rockbandens död, Messis övergång till PSG och svampen: växt eller djur?
Lyssna på alla avsnitt i Sveriges Radio Play.
I en artikel i Dagens Nyheter slår man fast att soloartisterna dominerar topplistorna och att pop- och rockbandens tid möjligtvis är kommen. Hur ser framtiden ut för banden? Musikjournalisten Jan Gradvall kommer till studion och resonerar!
Vi ska prata om svampen som urkraft och fenomen. Svampar har egenskaper som både kan hjälpa mänskligheten framåt men också utgöra ett hot. Vad är det som gör svampen så intressant för forskare? Professor Anders Dahlberg vid Svenska Lantbruksuniversitetet är med i programmet!
Och sen bomben i fotbollsvärlden - Lionel Messi är klar för Paris Saint Germain. Vad betyder det här för fotbollens framtid? Är övergången en ny brytpunkt i den hyperkommersiella moderna fotbollsindustrin? Richard Henriksson från Radiosporten berättar hur det ligger till.
Det blir även ryska laxar och japanska krabbor på västkusten! Snåla Magdalena Andersson - är det bra eller dåligt?
Vi pratar avslutningsvis med Anna-Lena Laurén, utrikeskorrespondent och dagens sommarpratare.
Programledare: Martin Wicklin
Sidekick: Hélène Benno
Producent: Niklas Runsten
-
Mediecirkusen kring Lionel Messi har varit enorm efter att det klarnade att klubbikonen lämnar FC Barcelona för Paris Saint Germain. Både Barcelona och Messi bedyrar att de ville fortsätta sitt långa lyckliga äktenskap, men som så ofta handlar det om pengar. Messi-affären visar hur stor och galen den globala fotbollsindustrin har blivit, konstaterar Svenska Yles sportredaktör Christoffer Herberts som diskuterar fotbollens tillstånd och framtid i Nyhetspodden med Johannes Tabermann.
Nyhetspodden går på djupet med dagens största och viktigaste nyhet. Vi förklarar politiken, världen och allt det andra. Med Carin Göthelid och Johannes Tabermann. Producenter Jonna Nupponen och Ami Lassila.
Har du frågor eller synpunkter? Kontakta oss på: [email protected] -
Så kom dagen, som många aldrig trodde skulle komma. Lionel Messi spelar inte längre i FC Barcelona. Vad innebär detta för PSG? Vad innebär det för Barcelona? Vad innebär detta för Real Madrid? Hur känns det här för Neymar och Mbappé egentligen? Dessutom: Lite annat smått och gott.
-
Antoine Griezmann anses vara en utbytbar bricka när Lionel Messi ska hållas kvar i Barcelona. Tottenham försöker handla från hyllor de kanske egentligen inte kan handla från. Chelsea EM-hetsbudar på Chiesa och Atlético Madrid värvar en argentinsk copasuccé.
Och vem hade du valt till Liverpool – Saul eller Tielemans?
-
Pochettino verkar ta över efter Tuchel på den franska dödsstjärnans kommandobrygga, Lionel Messi blickar över Atlanten, Diego Costas intentioner blir officiella och hur hade Sergio Ramos förändrat dynamiken i Spurs? Det och mycket annat i 2020 års sista #Sillypodden.
Med: Frida Fagerlund, Babilona Khosravi och Makoto Asahara.
- Daha fazla göster