stadshuset Podcasts
-
Eva-Lena Torudd är planeringsledare för klimatanpassning på Stadsledningskontoret i Göteborgs stad.
Jag träffade Eva-Lena i stadshuset den 31 mars, för att prata om hennes arbete med att klimatanpassa Göteborg. Med sitt läge vid havet och Göta Älv ligger Göteborg i det område i Sverige som riskerar att drabbas värst av effekterna av ett förändrat klimat i form av havsnivåhöjningar, översvämningar, erosion, ras och skred. -
Det blåser hårt kring Sveriges eventuella Natomedlemskap. Efter Erdoğan-dockan som hängdes i fötterna utanför stadshuset i Stockholm och Paludans koranbränninng, så har Erdoğan kraftfullt låtit meddela att han inte tänker stödja Sveriges Natoansökan. Regeringen, med statsminister Kristersson i spetsen, är nu minst sagt oroade över Sveriges säkerhetspolitiska läge. Så vad händer om vi i slutändan inte skulle godkännas av Turkiet och därmed hamnar utanför Nato? Hur farligt är det när kriget i Ukraina rasar runt hörnet? Finns det någon plan B om vi inte släpps in i militäralliansen? Om vi ponerar det värsta, att Ryssland skulle anfalla oss, skulle vi få något skydd av Nato eller står vi då helt ensamma?
Gäst: Niclas Vent, reporter Aftonbladet
Programledare: Vilma Ljunggren
Kontakt: [email protected]
-
Kalle Berg pratar om gårdagens helikopterkrasch i Ukraina, där 14 personer omkom och bland dom Ukrainas inrikesminister. Linnea Rönnqvist berättar om ett maskerat gäng som i förra veckan försökte storma gymnasieskolan Burgården. Och så kommer vår politikreporter Arne Larsson och pratar om hur regeringen hanterat situationen med Erdogandockan som hängdes upp utanför Stadshuset i Stockholm i förra veckan.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Glappet mellan politik och verklig förändring ute i verksamheten blir allt större. Det menar den tidigare statssekreteraren Erik Nilsson som har skrivit en bok med tips om hur politiker borde jobba.
Som ordförande i Norrmalms stadsdelsnämnd i mitten på nittiotalet ville Erik Nilsson höra vilka styrsignaler som förskolepersonalen uppfattat från den politiska ledningen i Stadshuset. ”Det var någonting med fjärilar” blev svaret. Det blev en tankeställare som trettio år senare utmynnat i en bok om hur politiken kan bli bättre på att styra verksamheter. I podden talar Erik Nilsson också om erfarenheterna från flyktingkrisen 2015 och pandemin 2020. -
Hur ska framtidens Stockholm se ut egentligen? Vilka värderingar styr framtidens stadsutveckling och kan man verkligen bygga ”framtidens” stad efter ”dåtidens” ideal? I det sjätte avsnittet har Rikard Gustavsson och Eric Palmcrantz tagit sig till stadshuset för att träffa Stockholms stadsbyggnadsborgarråd Joakim Larsson för att bland annat diskutera stadsplanering, arkitekturpolicys och det svårhanterliga arvet efter Norrmalmsregleringen. Foto: Goodwin, Henry B. Stockholms stadsmuseum Producerat av Figaro Music & Media Group
-
Emma L har varit på gala i stadshuset i Stockholm, görs det ens så pampiga platser längre och varför namnger vi inte salar som förr i tiden? Är det okej att ta i hand nu när man hälsar och kan man säga hej på olika vis?
-
Om Citadellet i Landskrona. Farah berättar kärleksfullt om sin barndomsstad och dess arkitektoniska mästerverk. Samt stadshuset.
-
I veckans avsnitt av #företagarpodden diskuteras det oroväckande förslaget kring tvingande månadsrapportering och duon avslöjar årets hetaste lista.
Vi får också veta hur du som företagare ska försäkra dig vid långtidssjukskrivning. Samt funderar på en lurig fråga - kan man verkligen blåsa spelbolagen?
Dessutom: Du har väl skickat din anmälan till den 14 oktober när Småföretagardagen går av stapeln och Årets Företagare i Sverige koras med en storslagen gala i Stadshuset?