Bölümler
-
הצטרפו לליאור כהן ועדן ביבס, מייסד מועדון AI-Life ובעלים של קבוצת "AI הקהילה הרשמית", לשיחה בה נבחן מהן ההשפעות של התפתחות ה-AI על עולם העבודה בכלל ועל העולם הארגוני בפרט, נבחן מה נדרש מעובדים ומארגונים כדי להסתגל לעולם העבודה החדש, כיצד הם יכולים לרתום את הטכנולוגיה הזו לטובתם, וממה הם צריכים להיזהר.
-
מאז פרוץ המלחמה מתקיים שיח על פרדיגמה כזו או אחרת שהתנפצה. אבל האמת היא שלא כל כישלון הוא שבירת פרדיגמה, ולא כל שבירת פרדיגמה היא כישלון.
הצטרפו לפרק חדש של "ניהול בתנועה", בו אנדי פרידמן בוחן תהליכים של שבירת פרדיגמות עסקיות, שהובילו לנפילה של כמה מהאימפריות הגדולות בעולם העסקי. נצביע על נקודות מפנה לאורך הדרך, שהתייחסות אליהן הייתה מונעת את נפילתן, ונמנה את הצעדים שתוכלו לנקוט כדי להיות הראשונים לזהות - ולצמוח
-
Eksik bölüm mü var?
-
איך הופכים עובד מוצלח למנהל מוצלח? הצטרפו לאריאל גורדון ועומר פרידמן, בפרק החדש של "ניהול בתנועה", בו נעסוק בתהליך הקליטה והטיפוח של מנהלים צעירים בארגון. נדון באתגרים הייחודיים הצפויים להם בכניסה לתפקיד, ובהתמודדות עמם כדי לאפשר נחיתה רכה.
-
הקמת מעטפת לחיילי המילואים שחוזרים לאחר תקופה ממושכת היא אתגר לא פשוט עבור מנהלים ומנהלות. מחד, הם היו רוצים לעטוף, לחבק ולתמוך ככל הניתן. מנגד, עדיין יש ארגון שצריך לספק תוצרים.
בפרק מיוחד, אירית צביאלי אפרת, מנכ"לית מכון אדלר, משתפת אותנו בהתמודדות עם קבלת ההחלטות המאתגרת - על ההחלטות הנכונות, ועל ההתמודדות עם הטעויות.
-
בימים אלו מתרחשת מהפכה טכנולוגית בעולמות משאבי האנוש, שמשנה את האופן בו מנהלים יכולים לקבל החלטות על המשאב היקר ביותר בארגון - ההון האנושי.
בפרק זה, אנדי פרידמן - מנכ"ל ובעלים של O.D. Consulting ואור שלו - מנהל חטיבת האנליטיקה והמדידה בחברה, מסבירים כיצד שימוש בטכנולוגיות אלו מאפשר למנהלים להבין עובדות לאשורן, לחזות דפוסים עתידיים ולייצר תובנות שמניעות לפעולה על בסיס עובדות, ולא על בסיס תחושות.
-
בתקופה זו, תפקיד חשוב של הנהלות הוא להתחיל להיערך לקראת היום שאחרי. אבל איפה מתחילים? בפרק מיוחד, נארח את דומיניק אביטל- יועצת הנהלה לתהליכים אסטרטגיים ברפאל. בשיחה נדון באופן בו על מנהלים בדרגים שונים וצוותי משאבי אנוש לתכנן את האסטרטגיה הארגונית כדי לנווט את היציאה מהמשבר, תוך התמודדות עם האתגרים שבדרך ואף פריצת דרך עקב זיהוי הזדמנוית.
-
היכולת להתחיל להניע את הפעילות העסקית והארגונית במשבר אליו נקלענו, היא אחת המשימות המאתגרות שחווים בעלי עסקים ומנהלים בישראל בצל האירועים הקשים של אוקטובר 2023. בפרק מיוחד בצל המלחמה, עדי נוב מנכל"ית בססח ואסתר אש סמנכלית השיווק והפיתוח העסקי, משתפות אותנו בסדרה של פעולות נחוצות והכרחיות לצלוח את התקופה הקשה ולוודא שהסיכויים יגברו על הסיכונים.
-
מה הופך את ישראל לסטארט אפ ניישן? בפרק מיוחד נארח את יאיר סאקוב, מייסד וראש מרכז היזמות של אוניברסיטת תל אביב, ומרצה בפקולטה להנדסה. בפרק נדון במאפייניו הייחודיים של המרכז, ובתפקידו בעיצוב היזמות בחברה הישראלית, בפרקטיקות בהן מלמדים סטודנטים לחשוב כמו יזמים, ובצמיחה מתוך האתגר שבמפגש בין אוכלוסיות מרקעים תרבותיים שונים. ולקינוח: עד כמה עולם היזמות תלוי בחברה הליברלית?
-
כל מנהל הוא גם מנהיג, אבל מה הופך מנהיג למנהיג טוב? בפרק נארח את ליאור כהן, מנכ"ל משותף ב-O.D. Consulting לשיחה על איך מעצבים מנהיגים בארגון, ומה הן תכונות היסוד הנדרשות ממנהיגים כדי להיות מנהיגים טובים לאור השינויים בעולם העבודה.
-
חשיבה עסקית היא מיומנות הכרחית למנהלים בכירים, אך מה לגבי דרגי מנהלי ביניים?
יתרה מכך, האם הכשרת עובדים שאינם מנהלים יכולה גם היא לסייע לצמיחת הארגון? בפרק נארח את זהר ויזר-שחם, יועצת ארגונית בכירה ב-O.D. Consulting.. נדון באופן בו פיתוח חשיבה עסקית בקרב מנהלי ביניים ואף עובדים מסייעת לצמיחה הארגונית וגם באופן בו ניתן להקנות להם את מיומנות זו
-
אחד המשתנים הקריטיים ביותר לשמירה על היציבות העסקית בתקופות משבר וחוסר ודאות הוא שמירה על רמת חוסן גבוהה של מודל ההכנסות. אבל איך בוחנים את החוסן של המודל העסקי? או איך אנחנו בהשוואה למתחרים? האזינו לאנדי פרידמן, מנכ"ל משותף ובעלים של חברת O.D. Consulting. בפרק, אנדי משתף בשבעה מדדים, שעלו מתוך מחקר מקיף שערך, ויסייעו לכם למדוד את חוסן מודל ההכנסות של העסק שלכם.
-
בית ספר הינו ארגון מורכב, המחייב ניהול רב גורמי בריבוי תפוקות. בליבת בית הספר מצוייה קבוצת מחנכות שתפקידן ביומיום הינו מנהיגותי-ניהולי מעבר להיבט הפדגוגי.
תכנית ראשית- קהילות מחנכות מנוהלת על ידי קרן משפחת לאון ומשרד החינוך עד כה ב78 בתי ספר, 4 רשויות מקומיות, 2200 מחנכות עד כה, ומטרתה העצמת המחנכת בישראל לשם שוויון הזדמנויות.
בפרק עומר פרידמן, מפתח למידה ב- OD CONSULTING משוחח עם אריק אלבו, יועץ ארגוני בכיר המנהל את תכנית ראשית מטעמה ב 11 בתי ספר, על הקשר המסקרן בין בתי ספר ופיתוח ארגוני. בשיחה על תכנית ראשית-קהילות מחנכות יוצג בין היתר מודל "הפרח" ככלי למיפוי והגדרת תפיסת תפקיד המחנכת, כמו גם ביישומו בארגונים אחרים.
-
כיצד ארגונים פיננסים גדולים מטמיעים מערכות מידע לאור אתגרי הרגולציה? וכיצד מוסדות פיננסים מתמודדים עם ההתפתחות המסחררת של טכנולוגיות המהוות תחרות? בפרק נארח את ליאת פלאצ'י, סמנכ״לית מערכות מידע במיטב בית השקעות, לדיון מרתק על התמודדות ארגונים גדולים עם הקפיצה בטכנולוגיות שהתרחשה בשנה האחרונה, ומול הרגולציה שחלה עליהם אל מול זו שלא חלה על הטכנולגיות שנכנסו לחיינו ומהווה איום.
-
בפרק נארח את מיכל ליאון, מנכ"לית קרן ליאון ואת מיטל בראון מנדלביץ- סמנכ"לית אסטרטגיה בקרן. בפרק נדון בתהליכי השינוי האסטרטגי שמובילה קרן ליאון, בשיתוף O.D. Consulting, בבתי ספר בארץ, מתוך תפיסה שהעצמת המחנכות בבתי הספר היסודיים תסייע ליצירת שוויון הזדמנויות עבור הילדים. כמו כן, נדבר על האתגרים וההצלחות במפגש שבין המגזר הפרטי לבין המגזר הציבורי.
-
כיצד הנהלות צריכות להתנהל במשבר הכלכלי הנוכחי? על-פי האורחת שלנו, מה שבטוח זה ש"לא לעשות זו לא אופציה".
בפרק נארח את עדי נוב, מנכ"לית בססח- ביטוח אשראי וסחר חוץ, לשיחה על האתגרים בניהול ארגון בתוך המשבר הכלכלי שפוקד אותנו.
נדבר על הגורמים למשבר, אילו נקודות כדאי לקחת בחשבון לפני שמקבלים החלטה עסקית ,הבנת ההשלכות של ההחלטה העסקית על פעילות החברה וכמובן בחינה מתמשכת של הזדמנויות בתקופה שכזו.
-
עבור עובדים רבים - רילוקיישן זה החלום. מסע למדינה אחרת, חוויה תרבותית מרתקת וכל זה לצד העצמה אישית אדירה. עם זאת, המסע למדינה זרה מזמן אתגרים רבים שלא תמיד ניתן לצפות מראש. בפרק הבא נארח את דנה אבן חן, יועצת רילוקיישן לבריטניה. מנהלת קהילות נטוורקינג של ישראלים וישראליות בבריטניה, לשיחה על כל מה שצריך לדעת על רילוקיישן: איך עושים את זה נכון עבור הילדים? מהם האתגרים שהמעבר מביא בתחום הזוגי? מה היתרונות של עובדים ישראלים במדינות זרות? ואיך אפשר לצמצם בעיות שעלולות לצוץ?
-
אנחנו אוהבים/ות לדבר על מנהיגות בקרב עובדים ועובדות, אבל איך מצמיחים אותה? בפרק זה מתארחת רחלי גנות, מנכ"לית ובעלים של קבוצת רדי, לשיחה על העשייה הייחודית שלה למען הצמחת מנהיגות בקרב עובדים ועובדות, על ייחודיות החברה שהקימה ובניית סביבת עבודה ידידותית לנשים חרדיות.
-
בפרק זה מתארחת לשיחה בשניים מעין כהן חזיז, מנהלת סייט ישראל וסמנכ״לית משאבי אנוש גלובלית בחברת סייברפרוף, לשיחה פתוחה על הייחודיות בניהול סייט כאשת משאבי אנוש, האתגרים שמלווים אותה כמנהלת גלובלית, והמקום של משברים אישיים כמפתחי חוסן ויכולת להתמודד עם אתגרים ארגוניים
-
בשיחה עם רון חי, מנהל בית הספר המכליל אלוני יצחק, הוא מספר על האתגרים הניהוליים היחודיים שבניהול המערכת הבית ספרית אל מול המורכבות בעידן הנוכחי. רון משתף אותנו בתפיסת העולם שלו שחינוך ילדינו הוא לא "עסק" ומזכיר לנו שבית הספר הינו המרחב החינוכי המרכזי המטפח את הדור הבא של החברה הישראלית בכלל ועולם העבודה העתידי בפרט. לצורך כך הוא מוביל מהלכים המהווים בשורה למערכת החינוך הישראלית. בלי הקבצות, בלי פרקטיקות מדירות, עם המון השקעה בצוות החינוכי ובעיקר טיפוח התלמיד כאינדיבידואל עם יחודיות וקבלת השונות.
-
בשיחה עם אור לנצ'נר, מנכ"ל חברת "Bright Data", הוא משתף בפרקטיקות הניהול היחודיות של החברה המאפשרות מיקסום של עצמאות וניהול אפקטיבי של משאבי הניהול בחברה, בהתאם לעולם העבודה החדש והמשתנה
- Daha fazla göster