Bölümler
-
זה לא סוד שאנחנו חיות בעולם קפיטליסטי, וכבר התרגלנו לזה שכל אחד מנסה למכור לנו משהו. אבל האינטרנט כמו האינטרנט, מטשטש את הגבולות: בפרק הזה נרד לשורש התופעה של משפיעניות הרשת שמוכרות לנו מוצרים במסווה של תוכן, איך הלחץ של הסיילים משפיע עלינו, נדבר על הטריקים הפסיכולוגיים ועל המחיר האמיתי שאנחנו משלמות.
-
תגידו, אתן פאקטיסטיות או אנטי- פאקסיסטיות? כדי לדעת לענות על זה, תצטרכו להאזין לפרק הבא.
כבר שנים שאנחנו מתחמקות מכיסים: ידיים מלאות בחפצים, שרוך לפלאפון, פאוצ'ים ולאחרונה גם תיקים קטנים עד גיחוך. איך זה הגיוני שבגדים נשיים באופן מובהק הם חסרי כיסים ולא פרקטיים, למה אנחנו מוכנות לספוג את זה ואיך כל זה קשור לימי הביניים? -
Eksik bölüm mü var?
-
מסתבר ש"חוק האופנה" הוא לא רק מושג - יש מערכת חוקים שלמה עבור רשתות אופנה, מותגים ואפילו שמות של מעצבים! האמת? אפילו אנחנו הופתענו מכמה שהיא מרתקת. בפרק הזה אנחנו מארחות את עורכת הדין רחלי זילברפרב-שרייבר שמתפעלת את דף האינסטגרם Fashion by law וחושפת את כל החוקים וסיפורי התביעות שידהימו אתכן.
-
לא משנה את מי תשאלו - היחסים של אישה עם החזה שלה הם מורכבים. החזה הנשי הוא אחד האיברים הכי ממושטרים בחברה שלנו, אבל כמו כל דבר גם חזה הוא טרנד: לאורך ההיסטוריה חזה אופנתי היה גדול וקטן, זקור ועגול, טבעי ומנותח, נפול ומורם. בפרק הזה נרד לשורש הטרנדים, השיטות וההמלצות לחזה הנשי ונבין איך כל זה קשור לבגדים שלנו.
-
הפעם בחרנו לספר לכן על הצד האישי שכל אחת מאיתנו תוהה לגביו - סטייל אימהות!
"להתלבש כשאת אמא" - נשים עוברות סוג של שינוי בחייהן, מרווקה נטולת דאגות לאמא בלבוש שמרני ומוקפד שהחברה מכתיבה לה אם זה מתאים או לא. ברגע שאת אמא את נבחנת תחת זכוכית מגדלת על איך את צריכה להיראות. האם זה טוב או רע? איך אפשר להתלבש כמו שאת רוצה גם כאמא?
ואיך אפשר להישאר בעניינים ואפילו לרענן את הלוק שלך בדרכים שונות.
-
המילה "חליפות" עושה לכן צמרמורת של שיעמום? באנו לשנות לכן את התפיסה!
אז נכון, חליפות הן כבר מזמן לא פריט לבוש ששייך רק לפוליטיקאים או חתנים, אבל איך אפשר להפוך חליפה לפריט ייחודי?
בפרק הזה נברר מאיפה הגיע אובייקט הלבוש הזה ועל הגלגולים שעבר, על הסגנונות שהתפתחו ממנו ועל הדרכים להפוך את הבגד הדי מונוטוני הזה לאאוטפיט שיכול לסובב ראשים. -
לכל אחת מאיתנו יש את הלוק שלה, הסגנון שנותן לה את הביטוי העצמי, אבל מאיפה כל זה התחיל? מה קרה בדרך? ואיך נולד מקצוע הסטייליסטית שנמצא היום בכל מקום? בפרק הזה נדבר על איך הגוף שלנו מסווג לפי דפוסים קבועים, ואיך הסטיילינג מאפשר לתפוחית, אגסית, ושלל פירות וירקות - לדפוק הופעה
-
חוגגות יובל פרקים בפרק שמריח טוב במיוחד! נכון שאי אפשר לראות בשמים, אבל זה לא מפריע להם להיות אחד מהפרטים הכי דומיננטיים בהופעה היומיומית שלנו. בפרק הזה נדבר על המהפך של שאנל בעולם הבשמים, איך יודעים שבושם "מתלבש" עלייך טוב וגם - מה בתי האופנה הגדולים לא מספרים לנו על ייצור הבשמים שלהם?
-
אחרי שהתמקדנו בפוליטיקה ובפרק על מדים, הגיע הזמן לדבר על אחת המשפיעניות הגדולות באופנה - מלחמה. השינוי במלחמות נעשה בצורה מובהקת כמו המעבר של נשים למכנסיים כדי להחליף את הגברים שמתו בקרבות, הצבע השחור שהופך להיות דומיננטי עקב ריבוי אלמנות ואבלות. ושימוש חוזר בבדים לטובת פטנטים מלחמתיים.
-
אתן כבר יודעות שאנחנו ממש אוהבות להתלבש - אבל איך יודעים לזהות מתי אנחנו מתלבשות "יותר מידי"? בפרק הזה נדבר על המושג "אובר דרס" ועל הפחד הלא מוסבר שלנו ממנו. נדבר על איזה סוגי בגדים מתאימים לאיזו סיטואציה, על למה קשה לנו למשוך יותר מידי תשומת לב ואיך זה הגיוני שאנחנו עובדות כל כך קשה רק כדי שיגידו לנו "וואו! איך זה נראה טבעי!"
-
פוליטיקה היא עולם מורכב, ובכל זאת אנשי הממשל מעבירים מסרים דרך הלבוש עוד לפני שהם מתחילים לדבר. הראיונות של זלנסקי במדים, השמלה של מירי רגב בפסטיבל קאן, המחווה של ביבי לאובמה בנחיתה וקודי לבוש שונים שמזוהים עם העולם הפוליטי מעבירים מסר. בפרק הזה צללנו לתוך הבגדים של האנשים שמנהלים את העולם ובחנו איך בבחירה האופנתית שלהם מסתתרת גם אמירה פוליטית.
-
האקלים משפיע על סוג הלבוש, ובמקרה של ישראל מזג האוויר ההפכפך מכתיב את האופנה שלנו. מהבגדים החמים שלובשים בארצות אירופה הקרות וללבוש המינימלי שמאוורר אנשים בארצות חמות הסגנונות השונים לא תמיד עוברים את הסלקציה הישראלית, ולכן בארץ קיימים בגדים רבים שהם על-עונתיים. בפרק הזה נדבר על איך שומרים על סטיילינג בקור ובחום וגם רעות תשתף אותנו - איך אפשר להסתדר עם ארון מינימליסטי גם בחילופי עונות.
-
איך נשמור על הבגדים שאנחנו הכי אוהבות גם שנים אחרי שרכשנו אותם? החלטנו לשתף אתכן בשיטות הכי טובות שעוזרות לבגדים להמשיך לנצנץ: מגהץ אדים לבד עדין, מכונת גילוח לברונקלך (הכדורים שיוצאים מהבגד), מברשות נגד אבק, קולב חכם ועוד מגוון פתרונות. ומה השיטה שלכן לשמור על הפיס האהוב עליכן?
-
שמעתן על המושג ניכוס תרבותי? זה אומר לקחת משהו שהוא לא שלך, לתת לו ביטוי ויזואלי בולט ולעשות אותו שלך - למשל ליין בגדים אפריקאים, קשת אינדיאנית לשיער ומה לא. אז מה הבעיה עם זה? הבעיה היא, לפעמים, כשמעצבי אופנה גדולים מקבלים קרדיט על "פריצת דרך" או "גאונות" בזכות משהו שבכלל היה קיים אלפי שנים קודם, ולא זכה להכרה. איפה אנחנו יכולות לראות את זה ביומיום שלנו? ומה הקשר לקים קרדשיאן?
-
יצא לך פעם לראות ברחוב בחור עם אודם? או גבר שמקפיד לשים פודרה מדי בוקר? אולי כן, אבל בואו נגיד שזה לא הכי נפוץ. אם נחזור מאתיים שנה אחורה, נגלה שפעם זה היה הסטנדרט. אז גברים הקפידו ללבוש בגדים צמודים וצבעוניים, להתאפר ואפילו לחבוש פאות. מאז השתנו כמה דברים בעולם והגבר הממוצע הפך מגנדרן למאצ׳ו, שהמראה שלו לא נמצא בראש מעייניו. איך נזנחה האופנה הגברית לאורך ההיסטוריה? ואיך יצא שבצרפת האופנה עדיין במגרש של הגברים?
-
בפרק הזה בחרנו להתמקד בחלק שיש לביגוד בתהליכים שאנחנו עוברות בחיים, למה ההופעה החיצונית שלנו קשורה כל כך למי שאנחנו מבפנים. לא מזמן נחשפנו לפוסט של מיה דגן שבו היא תיארה את השינוי שעברה לאורך השנים, גם חיצונית, ותהינו על המרכזיות של הבגדים להגדרת העצמי, וגם, איך החיים של רעות השתנו בעקבות המעבר למלתחה מינימליסטית?
-
כבר בימי בית הספר פגשנו את הילדה ששיחקה עם הבנים, לא התחברה למשחק בברביות והייתה קצת חריגה בנוף. המונח "טום בוי" הוא דוגמה אחת לאיך שחלקנו מבטאות את הפנימיות שלנו דרך הבגדים, כמוהו גם המראה הנשי הקלאסי או הלוק של "הבוצ'ה" שהפך לשם גנאי. אז כמה באמת הלבוש שלנו מייצג את הנשיות? ואיך הוא גורם לאחרים להסתכל עלינו?
-
הפרק הזה נולד בעקבות מאזין שמתמודד עם קושי במציאת בגדים בסטייל במידותיו. לשמחתנו אחרי תקופה ארוכה שבה הודרו נשים במידות גדולות, בעשור האחרון אנחנו רואות יותר דוגמניות פלאס סייז - אבל נדמה ששכחנו שיש גם גברים גדולים. מתי בפעם אחרונה ראיתן גבר שמן ״דופק הופעה״, עם ג׳קט מחוייט למשל? אז למה אנחנו לא רואות מאבק גברי סביב האופנה הגדולה?
-
מסכה, כובע גרב, רעלה, חיג׳אב או בלאקלווה. במהלך ההיסטוריה פרטי לבוש שונים כיסו את פני האדם ואפילו סימנו מעמד וסטטוס חברתי. האופנה תמיד נתנה מקום לכיסויי הפנים ובתקופת הקורונה, מי מאיתנו לא התאימה מסכה לבגדים. בפרק הזה נספר לכן איך הפך כיסוי הפנים מסממן של זנות לסמל אצולה ואבלות, אילו כיסויי פנים אסורים על פי חוק וגם איך האופנה המודרנית משתמשת בלבוש זה גם היום.
-
מעצבי האופנה הגדולים ביותר מקפידים על לבוש אסתטי ומדויק, אבל בעצם הם אלה שהביאו את ה"אגלי שיק" לחיינו. מכנסיים רחבים, קרוקס, פאוץ' ועד פריטי לבוש שהדעות עליהם חלוקות, נחשבים (או נחשבו אהממ קרוקס) טרנדיים. בפרק הזה ננסה להבין איך המכוער הפך לנורמה, למה להגיד על בגד "מכוער" נתפס אצל מעצבים כמחמאה ועל כך ש"מכוער" זה לא ההיפך של "יפה".
- Daha fazla göster