Bölümler
-
אם כבר שינויי כיוון, אז בואו נדבר על שינוי הכיוון של בר נעמני - שהקים במקביל לעבודתו בהייטק קהילה קטנה על כסף ופיננסים, שהפכה יחד עם שותפו שי בדיחי ברבות השנים לקהילה מהגדולות בישראל - ״ידע שווה כסף״. אבל בזמן שדיבר על חופש כלכלי, הוא המשיך לעבוד כשכיר - עד לפני כחצי שנה.
שוחחנו על שינויי הכיוון של בר, למה אולי כדאי לחכות לפני הקפיצה למים ומה הוא למד מהתקופה כשכיר וכעצמאי?
-
אורן הלמן ראה ועשה המון בעולם העסקי - כשכיהן כ-12 שנים כסמנכ״ל רגולציה ושירות לקוחות בחברת החשמל. איך מנהלים מוקדי שירות לא פשוטים בכלל, עומדים ערב ערב בפני הציבור כפנים של חברת החשמל וגם נהנים?
וגם, על התפקיד החדש שלו כמנכ״ל לשכת המסחר ישראל- המפרץ, איך הופכים את הקשר הקרוב שנוצר באמצעות הסכמי אברהם להזדמנות ליזמים ולחברות ישראליות?
-
Eksik bölüm mü var?
-
קבוצת אמן היא קבוצת ה-IT הגדולה בישראל, והיא מונה 12 חברות שנותנות שלל פתרונות טכנולוגיה וסייבר. אביו של בן פתח את החברה בשנות ה-70, ומאז החברה גדלה והפכה לדומיננטית ביותר בשוק הישראלי. בריאיון בן מספר על העברת עסק בין דורית, האם הוא רוצה שילדיו יעבדו בעסק? וגם על שליטה בשוק טכנולוגי לאורך שנים ארוכות, בינה מלאכותית ועוד.
-
נעמה אור ניהלה וכיהנה בתפקידים בכירים במשך למעלה מ-20 שנים במגזר הציבורי, כולל בתפוצות וברחבי העולם. כיום היא המנכ״לית של SparkIL, מיזם מרגש שמחבר בין מלווים ללווים לעסקים קטנים בישראל ומאפשר להזניק את העסקים הללו קדימה.
בשיחה מיוחדת ומרגשת, שנעה על הציר שבין תל אביב לארה״ב, לדובאי ובחזרה, שוחחנו על חיים ועבודה במדינה זרה, על עסקים, על המשק הישראלי ועל ניהול של מאות ואלפי עובדים.
-
עוד פרק ספורטיבי ב״משני כיוון״, והפעם - נילי בלוק, אלופת העולם 7 פעמים באגרוף תאילנדי, בראיון פתוח על הישגיות, איך נשארים רעבים גם אחרי 7 תארי אליפויות העולם, חוסר הפרגון מהתקשורת הישראלית וגם על זוגיות
-
אין מנכ״לית או מנכ״ל בכירים שלא יגידו לכם שהסוד של החברה שלהם הוא האנשים שעובדים בו. ודווקא בגלל זה, מציאת העובדים הנכונים והאיכותיים ביותר היא אולי המשימה הקשה ביותר שעומדת על כתפיו של המנכ״ל.
כרמית גיא ואני מכירים כבר שנים, וזכיתי להפיק לה את ״בדרך לעבודה״, הפודקאסט המוצלח שלה. אבל הפעם הזמנתי אותה למשני כיוון כדי לשמוע על הדרך, העשייה ועל החברה הייחודית שלה - בה היא מגייסת עובדים טכנולוגיים עבור החברות הגדולות בישראל.
מהניסיון העשיר שלה בגיוס עובדים איכותיים, דיברנו על איך מוצאים את העובדים הנכונים, מה שואלים בריאיון עבודה, איך מתאימים את העובד הנכון למקום הנכון וקיבלתי המון טיפים שיעזרו לי בגיוסים הבאים שלי. מוזמנים גם אתם.
לכל הפרקים של ״משני כיוון״ וליצירת קשר איתי - http://oreliaz.com/change
-
האורח שלי השבוע ב״משני כיוון״ הוא אורח מאוד מיוחד.
אני עצמי שיחקתי טניס מקצועי עד גיל 13, והפסקתי בעיקר בגלל הפן המנטלי - לא פשוט בכלל לעמוד לבד עם המחבט בנקודה בה אין לך את מי להאשים אם משהו לא הולך, רק את עצמך.
בעקבות זאת, לאחרונה כשהתחלתי להתאמן עם אמיר, כמובן אחרי שבתור ילד הייתי צופה במשחקי גביע דיוויס אי שם בקומה הגבוהה במגרש ברמת השרון, חוץ מתרגילים ואימונים השיחה הולכת ישירות לפן המנטלי של הגעה לדרגות הגבוהות ביותר של המשחק הזה, וגם למבנה הקריירה המיוחד מאוד של אמיר, בו הוא הצליח אחרי שנים לא פשוטות כלכלית בכלל לדאוג כלכלית לו ולמשפחתו בצורה מדהימה.
אז אמרתי לו - אמיר, אנחנו חייבים לדבר על זה בפודקאסט. הפעם הוא הגיע אליי לאולפן וניהלנו שיחה מרתקת על כל זאת ועוד.
אם אתם אוהבים טניס, כלכלה ועסקים - זה פרק שתהנו ממנו מאוד
ליצירת קשר איתי - http://oreliaz.com
-
עידו מינקובסקי תמיד היה דמות צבעונית, משוגעת ומעניינת. חברת יחסי הציבור שלו, ״מינקובסקי תקשורת״, מייצגת את הסטארטאפים והחברות הגדולות במדינה. אבל ממש לאחרונה הוא החליט על תפנית - במקביל לקריירת היח״צ, השיק גם אלבום ראפ בין העבודה לחיים.
בפרק מיוחד מאוד עידו מספר על העבודה, השעות הקשוחות, ההתלבטויות והקשיים - וגם על קריירת המוזיקה המפתיעה
הריאיון הוקלט ביקום המקביל של לפני ה-7.10, והחלטתי לשחרר אותו עכשיו. תהנו
-
יגאל צמח התחיל את הקריירה בכלל בראיית חשבון, אבל עשה הרבה יותר מזה - ממגדל "מאייר" היוקרתי ברוטשילד, שיזם, ועד לעשרות מיזמים פורצי דרך בשוק הישראלי. היום הוא עומד בראש קרן "גשרים", שמציעה השקעות איכותיות מגובות נדל"ן.
בשיחה עם אור אליעז, אנחנו מדברים על המלחמה, על הפן המנטלי, על עסקים ועל יזמות גם ברגעים הקשים ביותר
-
שמוליק בן טובים עשה הכל מהכל - מתפקידים במגזר הציבורי, דרך תפקידי מנכ״לות, והיום הוא יו״ר ארגון מעניין במיוחד - ארגון חברות הפינטק הישראלי, שמטרתו לקדם את עולם חברות ההייטק העוסקות בכסף, כלכלה ופיננסים.
בשיחה, שנעה ממלחמת אוקטובר אל העתיד של עולם הפינטק, ניסינו להבין - איך ההייטק הישראלי ישרוד את המשבר הקשה שהוא עובר, ומתי תושבי מדינת ישראל יזכו להנות ממהפכת הפינטק שקורית ממש כאן?
-
לרגל ציון פרק 20 של הפודקאסט "משני כיוון" אני מארח הפעם מישהי מאוד מיוחדת, את דניאל וולפסון אני מכיר מעל לשנתיים, שמעתי אותה מתראיינת וזה היה ראיון שאני זוכר בשלמותו עד היום.
וולפסון היא עורכת דין והאישה הראשונה שטיפסה אל פסגת הר האוורסט.
היא עשתה הכל, כבשה כל פסגה ויעד אפשריים ובפרק הזה היא מדברת על ה-7 באוקטובר, היום ששינה את חייה ועל האהבה שלה למדינת ישראל.
-
.ההייטק עובר משבר לא פשוט בימים אלה - שהתחיל הרבה לפני המלחמה. בפרק הזה עם לירון רוז, משקיע סדרתי, מראשוני המשקיעים ב-SIMILARWEB וכותב הספר "יזמות בגובה העיניים", דיברנו על לאן ההייטק הישראלי הולך - ובימים אלה, זו חידה אף גדולה יותר מהרגיל
-
את הפלטפורמה למימון המונים הדסטארט אין אחד שלא מכיר.
הפעם, אור אליעז מארח את אסף גרינפלד, שותף מייסד ומנכ״ל קבוצת "הדסטארט" לשיחה על עסקים ומנטליות לצד איך בשעה קשה כמו זו, איך בזמן מלחמה ממשיכים ליזום יוזמות חברתיות, ממשיכים להעניק עזרה ולעשות כל כך טוב?
-
עופרה אברמוביץ' לא תיכננה להיות יזמית, בטח שלא בתחום ההעצמה הנשית. כמפונת "ימית", היא זוכרת היטב את ימי הפינוי הקשים והשתמשה בכלים שלמדה כדי "להיות השינוי" ולעשות דברים טוב יותר. היא רצתה מסגרת ספורט לעצמה, פתחה את "מאמאנט" - שהפכה לסנסציה בינלאומית שעוזרת לנשים רבות להתאמן ולהרגיש בית ספורטיבי
בפרק מיוחד היא מספרת על הדרך היזמית שלה, על הקשיים והמכשולים בדרך - ועל נשים ואיך עוזרים ליותר ויותר לכבוש פסגות
-
ג׳ו חיון נולד וגדל בדרום אפריקה אבל ציונות ותחושת מטרה הביאו אותו לישראל. אחרי הקיבוץ והצבא השתחרר, ורצה לשנות את העולם.
אחרי מסע ארוך הוא הקים את ״אינספירה״, הנסחרת בנאסד״ק, שמייצרת פתרון חדשני שיעזור להרבה יותר מונשמים לשרוד טיפול רפואי. בריאיון אנחנו מדברים על שינויים, עסקים, משברים והצלחות.
-
טוני כהן החלה את דרכה לצמרת כמנהלת שיווק, כשלא למדה שיווק יום אחד בחייה. משם טיפסה את דרכה לצמרת, כשהפכה למנהלת השירות של מכבי שירותי בריאות - רגע לפני שפרצה מגפת הקורונה, והיום, היא המנכ״לית של ״מכבידנט״ שעוברת שינוי אדיר באיכות השירות ובמגוון השירותים.
בשיחה מרתקת, טוני מספרת על הדרך לצמרת, על התחושה הקשה אך המעצימה להיות חלק משירותי הבריאות בישראל בזמן המגפה הגדולה ביותר שראה העולם, ועל איך משלבים שירות חיוני לציבור יחד עם טיפולי יופי בבית אחד, ומתמודדים עם תחרות פרטית עזה
-
משה ידגר תמיד התחבר למספרים ולהייטק – וכשהגיע ל"דן אנד ברדסטריט", חברת נתוני האשראי המוכרת, שתי האהבות שלו התחברו ביחד לאפליקציה שהפכה לחובה בטלפון של כל אחד – "קפטן קרדיט", שמנגישה את דירוג האשראי של כל אחד. איך מנהלים חברה גדולה וטכנולוגית, ועדיין נותנים שירות לכל אחד? בפרק המרתק הזה משה ידגר מספר הכל
-
רן ברודר הוא מנכ"ל הסניף הישראלי של ענקית הקורקינטים הבינלאומית שנכנסה אלינו בסערה, "בירד". בריאיון מיוחד הוא מספר לנו על ההתמודדות עם עובדים הגדולים ממנו בגיל, על הפרדה בין הבית לעבודה, איך מפסיקים לפעמים לחיות את התפקיד ועל הסוגיות החמות ביותר בעולם הקורקינטים – הנסיעות על המדרכה, העבודה עם העיריות ועוד.
-
סער זכריש היה בכיר בבנקים ובחברות ייעוץ גדולות, אבל שנקרתה בפניו ההזדמנות - נכנס לכס המנכ״ל.
איך נראים החיים כשהופכים משכיר בכיר לעצמאי, ואיך העסק שלו - שנותן קו אשראי נוח ודיגיטל לעסקים קטנים ובינוניים - נוצר ועוזר לאלפי עסקים?
-
הראל טייב הגשים את החלום של כל ישראלי - לעמוד בראש סטארטאפ שנמכר במיליוני דולרים ולעשות אקזיט.
למרות זאת, הוא לא בחר להמיר את העבודה בשתייה מתוך קוקוס בתאילנד, אלא המשיך לנהל את חברת הלרן-טק הוותיקה "איטיצ'ר" ולהשיג אותה לשיאים חדשים.
בריאיון מיוחד, הראל מספר לנו על התחושה הזו כשמוכרים את החברה שלך, ועל הדלק שלא נגמר לו לשנות את העולם.
- Daha fazla göster