Bölümler
-
בפרק האחרון לסדרה ראיינתי יחד עם קצין הרפואה הראשי, פרופ' תא"ל אלון גלזברג, את מנהלת אגף הדיגיטל של קופ"ח 'מאוחדת', הגב' חנה שילדר. במסגרתו, ביקשנו להעמיק באופן שבו שינויים דיגיטליים עמוקים - טרנספורמציה דיגיטלית - משדרגים באופן משמעותי את חווית מקבל השירות, כך שנוצרת חוויה נגישה, קלה ומקצועית.
-
הפרק הנוכחי מיוחד במינו כיוון שהוא משלב שני אנשים שאני מאוד מעריכה - מפקד בה"ד 10 שבקריית ההדרכה, אל"ם דודי צוקרמן ששוחח יחד איתי עם ד"ר איילת בן עזר - מנכ"לית וסגנית נשיא של אוניברסיטת רייכמן. בפרק זה ביקשנו לדייק את הקשר שבין חווית הלמידה והסטודנט כפי שמתבטאת באוניברסיטת רייכמן ועל הביטויים שלה גם אצלנו, בצה"ל בקרית ההדרכה ובבה"ד. ננסה לעמוד על הצרכים של דור המילניום ועל המענים וההתאמות הנגזרות מהם.
מבטיחה לכם שמדובר בפרק מרתק ומיוחד במינו!
-
Eksik bölüm mü var?
-
בשיחה עם תא"ל במיל מופיד גאנם, קל"ר לשעבר וכיום מנהל השירות של חברת החשמל, העמקנו בתפיסת השירות של המוקד הטלפוני והגבייה ובצורך של הארגון להביא בשורה ושינוי בתחום. שוחחנו על האתגרים עמם מתמודדים נותני השירות והאופנים שבהם הם מתמודדים עמם.
-
על כוחה של האמפתיה: בפרק הקודם דיברנו על כלי קוגניטיבי - מסע הלקוח, ובפרק הנוכחי נדבר על זיהוי הנקודה הרגשית במסע שלו. בשיחה מרתקת עם מנהלת השירות וחווית המטופל של בית החולים אסותא אשדוד, מאירה אלדר, נעמיק באמפתיה ככלי שמסייע לנו לראות את מקבל השירות. נבין כיצד אימוץ של כלים פשוטים נוכל לייצר ארגון אמפתי יותר וכיצד ניתן לזהות ולהתמודד עם תופעת "עייפות החמלה".
-
מדוע כדאי לנו להתעסק בשירות בארגון שאין לו תחרות? בפרק הנוכחי ראיינתי את סמנכ"ל השירות, השיווק והרגולציה של חברת החשמל, מר אורן הלמן.
חברת החשמל הינה דומה לצה"ל בכך שהינה חברה ציבורית ועד לא מכבר שירתה אזרחים בשוק ללא תחרות. תפיסת השירות הנוכחית של החברה והאופן שבו היא פועלת בתחום חווית הלקוח מהווה מקרה בוחן מעניין ומלמד לאופנים שאפשר וכדאי לארגונים להתפתח גם בהיעדר הכרח חיצוני. -
בפרק הנוכחי אירחתי את אודה-יה כלפון, יועצת מומחית ומובילה בתחום של מסע וחווית הלקוח.
מסע הלקוח הינו כלי פרקטי אשר באמצעותו ניתן לבחון את כל נקודות הממשק של מקבל השירות עם הארגון. פרקטיקה זו מאפשרת לנו להבין היכן צמתי המפגש בהן מתעוררת בעיה או קושי ודורשים התערבות ארגונית. הכלי המשמעותי הזה יכול לסייע לנו לאבחן, לנטר ולייצר התערבות בתהליכי העבודה שלנו ובכך להעלות את שביעות הרצון מהשירות. -
תנסו לחשוב מתי בפעם האחרונה נתקלתם בחווית שירות יוצאת מגדר הרגיל? בשיחה עם הגב' יפית מנטין, סמנ"כלית השיווק חברת 'נספרסו', ננסה לפצח מהי חווית שירות יוצאת מגדר הרגיל, כיצד ניתן להטמיע אותה בארגון ומה חשוב שיהיה במפגש שבין מקבל השירות לבין נותן השירות.
-
מה לדעתכם נדרש לעשות על מנת לכלל בקרב 50 החברות שאנשים הכי היו רוצים לעבוד בהן?
התחום של חווית העובד הופך להיות קריטי עבור ארגונים במציאות הנוכחית. מתן השירות איננו מוגבל רק לאופן בו אנו מעניקים שירות ללקוחותינו וכולל גם את האופן בו אנו נותנים שירות לאנשי הארגון.
לשם כך, הפעם נשוחח עם הגב' מיטל סנדור, מנהלת משאבי האנוש של חברת צ'ג העולמית, אשר דורגה במקום ה 16 מתוך 50 החברות שאנשים הכי היו רוצים לעבוד בהן.
במהלך השיחה נבין כיצד ניתן לייצר בקרב העובדים/המשרתים תחושה של הקשבה, נראות גבוהה, משמעות וחיבור של העובדים/המשרתים למערכת. דרך כך, נגביר גם את התפוקות הארגוניות ואת מחוייבותם לארגון.