Bölümler
-
Deze aflevering van Borrelpraat wordt mogelijk gemaakt door Peejee Doorduin, voor al uw creatieve videotechnologie. Ben je van plan om een vette campagne te maken waar wat ingewikkelde digitale video aan te pas komt. Ga naar www.Peejee.tv en kijk wat hij voor je kan oplossen.
Deze aflevering komen we opnieuw met maar liefst vier mindblowing feitjes (bonusfeitjes en feitjes-in-feitjes niet eens meegerekend) om je weer een stukje slimmer te maken. Rufus vertelt het verhaal over de man die ongelukken kreeg in elk denkbaar vervoermiddel. Hoe kwam hij uiteindelijk aan zijn eind? Hoe bewaar je nucleair afval in een feministische wereld zonder rationaliteit en objectiviteit? Sanne legt het uit. Camiel ontmaskert Steven Spielbergs leugens over hoe hij voet aan de grond kreeg in Hollywood. En Jaap dook opnieuw in de wereld van ingewikkelde grensgebieden.
Wil je als eerste weten wanneer we een nieuwe aflevering online zetten? Klik dan op Abonneer of Subscribe in je podcast app. -
Borrelpraat is terug! Met keiharde daadzaken over... daadzaken. Ook bezoeken we de Happiest Place on Earth om te ontdekken dat je óf vrij, óf gelukkig kunt zijn, maar waarschijnlijk niet allebei. En Sanne vertelt over hoe döner kebab (met ananas) in Mexico terechtkwam.
Schenk jezelf een koude drank in, stap in die hangmat en beleef meer dan een halfuur luisterplezier. -
Eksik bölüm mü var?
-
Borrelpraat - The Lost Tape! Deze verloren gewaande aflevering is recent teruggevonden op een SD-kaartje in een verlaten kantoor. Hierin luidt Sanne het Houten Tijdperk in. Ze ontkracht eerst een hoaxfeitje over IKEA's privébossen en legt daarna uit waarom we weer meer met hout zullen gaan bouwen. Camiel ontdekt de Victoriaanse evenknie van Monsieur Mangetout uit aflevering 35. Hij heet William Buckland. En Rufus wenst iedereen een burgemeester als Jaap Vogelaar uit Nieuwerkerk a/d IJssel toe, die in 1953 de vege levens van miljoenen Nederlanders redde IN NAAM DER KONINGIN!
-
Zonder dat ze het van elkaar wisten hebben zowel Jaap als Rufus deze week onthullingen over edele delen van Franse alleenheersers. Te weten, de anus van Zonnekoning Lodewijk de Veertiende (AKA Louis Katorzzz) en de kleine, maar ook weer geen micropenis van Napoleon.
Na het succes van haar papegaaienfeitje volgt Sanne op met een paar interessante feitjes over kippen en kalkoenen. Camiel beargumenteert waarom de komedieklassieker Anchorman acht jaar na zijn première alsnog de verdiende erkenning kreeg van de leden van The Academy of the Motion Picture Arts and Sciences.
Stay classy, Borrelpraatluisteraar!
Omdat niemand van ons het aandurfde om onze videochat als puzzelstukjes bij elkaar te monteren heeft vriend van de show Jeroen Rozendaal deze taak op zich genomen en de week gered. Dank je wel, Jeroen! -
Iedere podcast heeft een quarantaine-editie, dus vervoegden ook Rufus, Sanne, Jaap en Camiel zich in een videochat naar hun keuze. Camiel heeft, via vriend van de show Thijs Mosterman, dirt over de opa van Sjakie, je weet wel, van de chocoladefabriek. Jaap ontrafelt het mysterie over de meest wijdverspreide graffiti tagger ter wereld. Rufus leerde van wetenschapper en vriend van de show Merel Witteman over de grillige aard van onze noordpool. En Sanne heeft een tand- en milieuvriendelijke tip. Feitje in een feitje is dat de helft van de Borrelpraat cast geen broek aan had tijdens de opname.
-
Deze aflevering zit vol vrouwen die van hun intellectueel eigendom zijn bestolen, in het bijzonder spelontwikkelaar Lizzie Magie en schilder Margaret Keane. Deze twee feministische feitjes worden gescheiden door een feitje over de piemeltekeningen van Bill Clinton en Jackie Treehorn. Sanne vond bovendien nog wat rechtbankdrama's waarin papegaaien figureerden.
-
In deze aflevering noemt Jaap transcendente meditatie een zwendel. Daar krijgen we vast gedonder mee. Ergens in Amerika ligt een schat begraven. Sanne onthult waar ongeveer. En Camiel vertelt over Joe Connolly, een man die tientallen treinen in de prak reed, maar altijd ongedeerd bleef. Hoe dan?
LUISTERAARSFEITJES GEZOCHT!
We hebben nog niet genoeg afleveringen opgenomen voor een heel seizoen. Help mee hem vol te maken. Stuur je luisteraarsfeitje in via een Instagram DM naar @borrelpraat, dan bellen we je op je quarantainelocatie. -
Sportevenementen en songfestivals worden uitgesteld. Borrelpraat blijft recht tegen de trends ingaan en haalt de start van het nieuwe seizoen - op jullie verzoek! - juist naar voren.
We blazen het derde seizoen binnen met explosief materiaal: kernbommen! En wat heeft fotofabrikant Kodak ermee te maken? Sanne stelt incestschandalen in Europese vorstenhuizen aan de kaak. Pun intended. En Rufus blijkt in de jaren negentig niet te zijn verwittigd van een wijziging in de Nederlandse verkeersregels.
LUISTERAARSFEITJES GEZOCHT!
We hebben voor aanvang van de coronacrisis niet genoeg afleveringen opgenomen om een heel seizoen mee te vullen. Daarom gaan we in deze thuiswerktijden weer luisteraarsfeitjes opnemen.
Heb je een mooi feitje om te delen, laat het ons weten met een DM'etje op Instagram naar @borrelpraat, of mail naar [email protected]. -
Het heeft even geduurd voor we deze laatste aflevering konden uploaden. Door ons gestuntel met telefoons en microfoons bleken grote delen onverstaanbaar. Dankzij Melcher van REC Sound Design kunnen jullie het einde van dit seizoen toch nog beluisteren!
In deze aflevering gaat het over een onzedelijk Lamborghini design, Dolly Parton drag queens, de langste voetbaltrap van Europa (in Venlo), de Freggels, 101 Dalmatiërs en het koffietafelkoffietafelboek. We leren hoe Hollywoodsterren poepen en wat je kunt doen om uit een gezonken onderzeeër te ontsnappen. Sander de Luxe van Hest brengt vanzelfsprekend een oerrotterdams feitje mee. En wist je dat de allereerste internethoax uit Amsterdam kwam én de Koude Oorlog heel even op scherp zette?
PS: Waar Camiel in de intro Wilbert Leering en Laura Kruger noemt bedoelt hij Thomas Bruining en Jeroen Rozendaal stop de tijd!
Abonneer en volg ons op sociale media (@borrelpraat) om als eerste te horen wanneer Seizoen 3 begint! -
De oplettende luisteraar zal merken dat deze aflevering eigenlijk voor die van vorige week hoort. Sanne is er opnieuw niet bij in verband met hoogzwangerschap, maar belt wel kort in.
Camiel bespreekt een science-fictiontheorie waarin het heelal wordt verzwolgen door grijze smurrie. Een feitje dat met een omweg naar Ron Brandsteder (zie afl 34) leidt maar ook naar Jaaps verhaal over de leverbot, wat weer een filosofische theorie over religie inleidt.
Rufus houdt het liever luchtig met een feitje over een Fransman die ooit een heel vliegtuig opat. -
Deze aflevering bevat expliciete inhoud, maar dat heeft een doel. Camiel toont aan waarom de geruchten over Ron Brandsteder en peopseqs een broodjeaapverhaal zijn. Jaap daarentegen heeft aantoonbare dirt over een man die juist door velen als de tweede messias wordt beschouwd. Niemand minder dan Bob Ross. Rufus verrast je tussendoor met leuke, korte feitjes over bomen en belasting.
-
Jaap correspondeert met de Russische schaakfederatie, waarover in latere afleveringen meer. Sanne lost haar belofte in met een feitje over IJslanders die op de barricade gaan voor elfjes. Camiel zet ook dit seizoen een onbekende Hollywoodster in de spotlight.
-
Vaste luisteraar Jeroen Rozendaal tipte Rufus het langste en schokkendste feitje uit de geschiedenis van Borrelpraat. Ouders, let op wat jullie je kinderen aanleren. Sanne doet er nog een schepje bovenop met een korte maar gruwelijke beschuldiging aan het adres van de koolmees. Jaap en Camiel hebben allebei (zij het totaal verschillende) feitjes over gevangenissen.
-
Camiel had even geen feitje paraat, maar mocht er gelukkig wel eentje van Rufus lenen. Het gaat over foutmeldingen op de Apple Macintosh. Sanne dook in de calorie-inname van blauwe vinvissen. Rufus wil graag dat iedereen 'The Brown Bunny' gaat kijken en heeft het deze week daarom over conceptueel kunstenaar / filmster / -regisseur / escort / zaaddonor Vincent Gallo.
-
Borrelpraat houdt een korte zomerbreak. Daarom deze week een speciale uitzending die Rufus en Camiel eerder dit jaar opnamen met acteur en scenarioschrijver Jochum ten Haaf. In een uur komen heel wat interessante feiten voorbij en ze gaan allemaal over dezelfde film: Jaws.
Vergeet niet te abonneren en laat ons weten wat je van de filmklassieker afleveringen vindt.
Volgende week weer een gebruikelijke, korte aflevering in de Borrelpraatstijl die je gewend bent. -
We onderbreken de reguliere feitjes van Borrelpraat voor twee speciale afleveringen. Rufus en Camiel bespreken deze week heel hele reeks interessante feitjes, maar dan wel over één film: Lawrence of Arabia.
Met speciale gast: internationaal acteur en scenarist Jochum ten Haaf.
Laat ons via Instagram (@borrelpraat) of Facebook (https://www.facebook.com/borrelpraat) weten wat je vindt van deze special.
De gewone afleveringen van Borrelpraat gaan vanaf volgende maand weer gewoon door! -
Rufus legt de Wet van Zipf uit, een taalkundige regelmaat die je doet twijfelen aan het concept vrije wil. Sanne heeft het over Robert Liston, een man die ooit een operatie uitvoerde die met drie keer meer doden eindigde dan er patiënten waren, en toch de geschiedenis in ging als een bekwaam chirurg. Camiel vertelt een paar anekdotes over internationaal verdwalen in de moderne tijd.
In de opname verwijzen we een paar keer naar links in de shownotes, maar Camiel was te lui om ze op te zoeken en over te tikken. -
Rufus neemt zich nog altijd voor om naar Japan te reizen, maar eindigt telkens op campings in Normandië. Als hij ooit toch aankomt in het Verre Oosten, dan weet hij in ieder geval welke plek aan tafel hij moet innemen. Sanne heeft weer een prachtig, feministisch feitje over vrouwelijke piraten die niet aan zwangerschapsverlof deden. En Camiel deelt zijn onverklaarbare fascinatie voor de neologismen van James Joyce.
-
Deze aflevering begint serieus, maar ontwikkelt zich daarna al snel tot misschien wel de leukste van dit seizoen. Dankzij Sannes feitje over theelichtjes - in Nederland ook wel waxinelichtjes genoemd. Wie vond ze uit en uit welk commercieel oogpunt? Jaap neemt je mee naar een bijzondere plek in Berlijn die werd uitgebaat door een man in jarretels. En Camiel durft nooit meer in een opklapbed te slapen. Jij ook niet na het luisteren!
-
Omdat jullie een weekend hebben moeten wachten een extra lange aflevering met vier feitjes. Jaap onderzoekt de mysterieuze herkomst van een sample op een plaat van Boards of Canada. Rufus heeft het over oorlogvoerende beren, dolfijnen, honden en vleermuizen. En één ontzettend slecht spionerende kat. Camiel organiseert een quiz over familiebanden in Hollywood. Hoeveel antwoorden heb jij goed? En Sanne duikt in de wereld van mollen.
- Daha fazla göster