Bölümler

  • Vi snakker ofte om viktigheten av å stresse ned, men visste du at det også er viktig å stresse opp? I denne episoden av OmLivet-podden deler lege Ragnhild Skari Iuell sine innsikter om hvordan vi lever i en komfortkrise: Vi søker komfort på alle fronter – fra å ha konstant tilgang på mat og behagelig temperatur til å bli kontinuerlig underholdt med skjermer og teknologi. Denne moderne livsstilen gir oss kontinuerlig stimuli og bekvemmelighet, og skaper en unaturlig situasjon for nerve- og immunsystemet vårt, som kan føre til uhelse, sykdom og redusert motstandskraft.

    Basert på sin kunnskap og erfaring som lege har Ragnhild utviklet det hun kaller for "Balansemodellen", som består av 6 pilarer som kan gi oss betydelige helseeffekter:

    3 pilarer som stresser kroppen ned: Natur, nærvær, bevegelse

    3 pilarer som stresser kroppen opp: Faste, kulde, varme

    Lær mer om disse pilarene i denne episoden, og oppdag enda flere innsikter og praktiske råd i Ragnhilds bok «Naturlig friskere – 6 effektive og enkle vaner for å skape en god helse og et godt liv!'".

    Du finner Ragnhild på Insta og Facebook som @mindfulnesslegen.

    Her kan du knytte kontakt med Ragnhild på LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/lege-ragnhild-skari-iuell-81a78658/

    Kjøp boken til Ragnhild her: https://bok.norli.no/naturlig-friskere

    Les mer om Bente Kristensen på https://www.livsendring.no/

  • "Det å ha vært på Everest er ikke noe å skryte av, det er noe en gjør for seg selv. Hvis jeg skal bli kjent for noe, så er det heller det å hjelpe andre", sier Randi Skaug til OmLivets Bente Kristensen i denne episoden.

    Randi er Norges første kvinne på Mount Everest, men hennes innsikter og erfaringer strekker seg langt utover fjellets topp.

    I denne episoden snakker Randi og Bente om:

    - Randis reise fra å bestige Mount Everest til å skape et fredelig sted i en urolig verden på Naustholmen.

    - Viktigheten av mental styrke og utholdenhet, og hvordan Randi forbereder seg mentalt for store utfordringer.

    - Hvordan små, daglige rutiner som å smile hver morgen, fokusere på takknemlighet til morgenkaffen og finne tre gode ting hver dag kan påvirke livskvaliteten positivt.

    - Randis to viktigste verdier for Naustholmen: sterke naturopplevelser og vennlig fellesskap.

    - Randis eneste forventning til Naustholmens gjester.

    - Prosjektet WHY: Et utdanningsprosjekt i Nepal som ligger Randis hjerte nært.

    Randi deler også praktiske tips om selvledelse, språkbruk og hvordan vi kan være vår egen beste mentor. Lytt til episoden og bli inspirert til å finne de gyldne øyeblikkene i livet og styrke din mentale utholdenhet.

    Vil du bli med Bente og Randi på «Drømmehelg» i Steigen? Neste mulighet blir fra 6. til 9. juni i 2025 (Pinsen). Les mer på https://naustholmen.com/hva-skjer/ eller https://www.livsendring.no/steigen.

    Les mer om Randi og Naustholmen på https://naustholmen.com/. Du finner også Randi og Naustholmen på Insta og Facebook. På Insta heter Randi @skaugrandi.

    Les mer om Bente Kristensenpå https://www.livsendring.no/

  • Eksik bölüm mü var?

    Akışı yenilemek için buraya tıklayın.

  • Imposter Syndrome....er et utrolig fascinerende syndrom! "Og jo mere vi tenker på det ;) " slik familieterapeuten sier, så finner vi det hos mange gjennom livet. Faktisk tror vi at de aller aller fleste har kjent litt på det igjennom livet. For det handler vel egentlig om selvtillit? Om egen stødighet i livet, der du vet at du KAN ting godt nok og ikke sår tvil i eget hode OM det er godt nok eller ei? Husk at du må stole på deg selv i livets mange oppdrag, beslutninger, presentasjoner...valg...ja, i selve livet. Husk også at dette såkalte syndromet ikke er en sykdom eller en diagnose, men bare en betegnelse på hva mange føler selv...

    Vi holder oss egentlig bare "på overflaten" og toucher innom dette spennende temaet i denne episoden. Bli med oss en 40 minutters tid da vel?

    God lytt!

  • Det var kreft med spredning. Hverken cellegift eller stråling hadde ønsket effekt. Legens ord traff hardt. «Du må fortelle jentene dine at du kommer til å dø innen kort tid. Det er viktig at de ikke holdes utenfor dette».

    Det er fem år siden Ragne Stendal Kaupang fikk den knusende beskjeden. I denne episoden deler hun sin historie. Hun forteller om den lille spiren av håp som ble drivkraften til å finne en vei utenfor det offentlige helsevesenet. Hun forteller også om hva hun selv valgte å gjøre for å bli frisk, om å finne kraften i seg selv og om betydningen av sin tro. Vi får også høre om hvordan hun opplevde rosenmetoden gjennom sin råeste og tøffeste livsetappe.

    For fire år siden ble Ragne erklært kreftfri av legene som gav henne opp.

    I 2023 gav hun ut boka «Seier», hvor hun deler sin historie med ønske om å gi håpet videre til andre. Ragne har tidligere jobbet som helsesykepleier. Nå er hun snart ferdig utdannet rosenterapeut.

    I denne episoden er hun i samtale med Anja Kjær, som er rosenterapeut og mindfulnessinstruktør i OmLivet.

    God lytt!

    Linker:

    Her kan du kjøpe boka «Seier»

    https://elefantus.no/produkt/ragne-stendal-kaupang-seier-elefantus-forlag/

    Ragnes nettside og Instagram

    https://www.rosenmetoden-ragnes-rosen.com

    https://www.instagram.com/ragnestendal/

    Anjas nettside, FB og Instagram

    https://www.anjakjaer.no

    https://www.facebook.com/anjakjaer.no/

    https://www.instagram.com/helse.gjennom.indre.ro/

  • Jan Sunder Halvorsen er lege og barnepsykiater. Han har jobbet med gruppeprosesser og terapeutisk arbeid i over 40 år. Nå er han 81 år og fortsatt aktiv med kurs og terapigrupper. Han er brennende engasjert i menneskeligutvikling og formidler på en dyp og engasjerende måte.

    Denne podcastepisoden handler om relasjoner og hvordan vi kan skape et intersubjektivt felt som gir oss muligheten til å utvikle oss i relasjon med andre. Intersubjektivitet er når vi klarer å se den andre som den er, vi er likeverdige og kjenner på gjensidig respekt og forståelse for hverandre.

    Vi ser i denne episoden på hva som gjør at vi tilslører vår egen virkelighet i relasjon med andre, og hvordan vi kan skape vekst i samspill med andre. Jan Sunder beskriverhvordan kroppen blir viktig i et slikt arbeid.

    Les mer om Jan Sunder her: www.ihmm.no

    Elines hjemmeside: www.psykologeline.com

    Anbefalt bok:

    Du og barnet- om åskape gode relasjoner med barn, Anne-Lise Løvlie Schibbye og Elisabeth Løvlie, 2017https://www.ark.no/produkt/boker/fagboker/du-og-barnet-9788215027357

  • Shoutout til alle som har kjempet for kvinners rettigheter – og shoutout til alle som kjemper for at kvinner, menn og alle andre kjønn og grupper skal få leve i et likestilt samfunn.

    I anledning kvinnedagen har vi gjort et lite unntak og postet episoden en uke før tiden ;) og gjesten vi har fått med oss er Rolf Marthinsen som blant annet er tvillingpappa, kommunikasjonsrådgiver, journalist, fotograf og tidligere lærer. Når Rolf har noe på hjertet, tar han gjerne ordet. Nylig skrev han et leserinnlegg i lokalavisen Gjengangeren om behovet for en egen mannsdag. OmLivet ville gjerne høre litt mer om hva Rolf tenker om den saken.
    I studio sammen med Rolf sitter OmLivets sexolog og familieterapeut Lise Aarøe og Mette Rosenvinge Kolderup. Sammen synser og reflekterer vi blant annet om gutters posisjon i skole og arbeidsliv, den dystre selvmordsstatistikken, sosiale ferdigheter og ikke minst betydningen av en god klem! PS! Visste du forresten at det finnes både en mannsdag og en internasjonal klemmedag?

    Vi ønsker hverandre god kvinnedag, god mannsdag og god klemmedag! Heia alle og god 8. mars!

    Varme tanker og klemmer fra oss i OmLivet.

    #åpenhet#mannsdag #duerikkealene #kvinnedagen #klemmedag #klem #lysimørket #smil#sehverandre #blisett #psykiskhelse

  • Hva er tillit, og hvilken forskjell kan økt tillit gjørei livet? Hvordan kan vi få mer tillit til oss selv? Hva er forskjellen på tillit, optimisme og naivitet? På hvilke måter henger tillit og åndelighet sammen? Og ikke minst, hvordan oppleves det å sitte i et podcaststudio med og uten tillit? Irmelin Lundstad og Anja Kjær har erfart begge deler.

    Det finnes ulike oppfatninger rundt dette temaet. I denneepisoden tar OmLivets rosenterapeut Anja Kjær og vår gjest Irmelin Lundstad utgangspunkt i sine erfaringer og refleksjoner, både fra egne liv og som terapeuter.

    De har begge lang erfaring med egne indre prosesser, ogjobber til daglig som terapeuter med enkeltpersoner og grupper.

    God lytt!

    Ønsker du mer informasjon om Irmelin, Anja eller OmLivet?

    Irmelins nettside:

    www.irmelinlundstad.no

    Anjas nettside:

    www.anjakjaer.no

    Vår nettside:

    www.omlivet.no

  • Silje Marie Strandberg opplevde mobbing i barndommen, og som 16-åring ble hun innlagt for første gang med diagnosen moderat depresjon. Silje ble gitt antipsykotisk medisin, og fikk deretter sin første hallusinasjon. Dette ble starten på 12 år i psykiatrien, og Silje fikk etter hvert diagnosen skitzoaffektiv lidelse.

    Silje drev med selvskading og forsøkte å ta livet sitt utallige ganger. Hun gikk på 29 forskjellige medisiner fra hun var 16 til 26 år. Silje fikk elektrosjokk behandling 18 ganger og lå i belteseng 198 ganger. En gang lå hun i belgeseng i 13 timer og 55 minutter.

    Livet til Silje endret seg da hun møtte en psykiatrisk sykepleier som virkelig så henne og som utfordret det etablerte. Dette ble starten på hennes helbredelsesprosess, og i dag er Silje uten diagnose og uten medisiner.

    Denne samtalen mellom OmLivets Bente Kristensen og Silje Marie Strandberg er verdt å få med seg. Silje har mye å lære oss alle, og gjennom sin historie deler Silje hvordan et lite vingeslag klarte å endre hele hennes verden. Nå arbeider hun med å skape nye bølger i vannet for å øke bevisstheten og styrke enda flere gjennom sine egne vingeslag.

    Les mer om Silje på www.sommerfulgeffekten.no. Der finner du blant annet dokumentaren «Lykkepillen» som forteller Siljes historie. Du finner også informasjon om hvordan å booke foredrag for skoler, barnehager, helsevesenet og næringslivet. Foredrag med Silje gir verdifull innsikt om psykisk helse og mobbing. Hun tilbyr engasjerende historier og reflekterende øvelser som kan bidra til å utvide forståelsen, fremme inkluderende miljøer og styrke individuelt velvære.

  • Velkommen til OmLivet-podden. I denne episoden tar vi opp et viktig og alvorlig tema: seksuelle overgrep mot barn. Visste du at rundt en tredjedel av anmeldte overgrep mot barn og unge begås av andre barn og unge?

    Episoden er spesielt rettet mot alle som er i kontakt med barn og unge i alderen 12 år og oppover: foreldre, besteforeldre, lærere, helsearbeidere, trenere og andre. Vårt felles mål er å forhindre at barn og unge blir utsatt for, eller begå, seksuelle overgrep.

    Vi håper at denne episoden inspirerer til å ta tak i dette viktige samfunnsproblemet og å starte samtaler som kan bidra til forebygging av overgrep, samt støtte for både ofre og overgripere.

    Tusen takk til våre gjester i dag: Emly Fredriksen og Mette Rosenvinge Koldrup, som deler sine kunnskaper og perspektiver sammen med OmLivets sexolog, Lise Aarøe.

    Takk for at du lytter til OmLivet-podden - En podcast Om Livet!

    Ønsker du å høre mer om dette temaet er duvelkommen til å lytte til tidligere episoder av OmLivet-podden;
    Episode 61 om å leve et godt liv etter overgrep
    Episode 50 om å forebygge seksuelle overgrep

    Referanser:Boken Du ser det ikke før du tror det, Inga Marte Thorkildsen

    Politiet: https://www.politiet.no/rad/voldtekt-og-seksuelle-overgrep/hvor-gar-grensene/

    Dale, M. T. G., Aakvaag, H. F., Strøm, I. F., Augusti,E.-M. & Skauge, A. D. (2023). Omfang av vold og overgrep i den norske befolkningen (Rapport nr. 1 2023).Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKVTS) https://www.nkvts.no/content/uploads/2023/03/NKVTS_Rapport_1_23_Omfang_vold_overgrep.pdf

    Dyrstad, K. M. J. & Stene, R. J. (2022). Seksuallovbrudd inn irettssystemet 2010-2021

    Anmeldte seksuallovbrudd i endring?Statistisk sentralbyrå. https://www.ssb.no/sosiale-forhold-og-kriminalitet/kriminalitet-og-rettsvesen/artikler/anmeldte-seksuallovbrudd-i-endring

    Hellevik, P. M., Kruse, A. E., Dullum, J.V., Frøyland, L. R., Skar, A.-M. S., Andersen, L. C., Hannah Helseth, Frafjord, O. S. G., Haugen, L.-E. A. & Øverlien, C. (2023). Digitale seksuelle overgrep mot barn og unge – gjerningspersoner og fornærmede (3/2023). NKVTS. https://www.nkvts.no/content/uploads/2024/01/NKVTS-Rapport-3-2023-Digitale-seksuelle-overgrep-mot-barn-og-unge.pdf

    Jacobsen, J. (2023). Lovkommentar til straffeloven Kapittel 26. Seksuallovbrudd (§291-320). Lovdata Pro. https://lovdata.no/lov/2005-05-20-28/

    Rasmussen, I. & Vennemo, H. (2017). Samfunnsøkonomiske konsekvenser av omsorgssvikt og vold mot barn (2017/12). Vista Analyse AS. https://vista-analyse.no/no/publikasjoner/samfunnsokonomiske-konsekvenser-av-omsorgssvikt-og-vold-mot-barn/

    Straffeloven. (2005). Lov om straff, De straffbare handlingene

    Kapittel 26. Seksuallovbrudd, (§ 299-311). lovdata.no. https://lovdata.no/lov/2005-05-20-28

  • Mange velger mat som skal redusere klærne fremfor å tenke på maten som en viktig faktor for bedre helse og velvære i hverdagen. I dag snakker vi om mat og helse, og hvordan endring av flere elementer i livsstilen påvirker helsa og kroppen. Hvis fokuset legges mer på å få inn sunnere vaner for helsa så vil nok størrelsen også bli mer komfortabel etter hvert.

    Kanskje blir du inspirert til å spise mer grønnsaker etter å ha hørt OmLivets coach og mindfulness-instruktør Bente Kristensen snakke med coach og ernæringsfysiolog Ann-Christin Hansen?

    Bente og Ann-Christin er både venninner og samarbeidspartnere. De er begge lidenskapelige opptatte av forebyggende helse og de tilbyr kurs til næringslivet om et helhetlig forhold til helse samt reiser i samarbeid med Vilja Reiser. Neste reise går til vakre Villa Dorothea i Spania fra 27. april til 4. mai. Det blir yoga, flotte turer og nydelig sunn vegetarmat. Du kan lese mer om reisen her: https://www.livsendring.no/retreat-i-spania

    Les mer om Ann-Christin Hansen og hva hun kan tilby på https://www.annchristin.no og www.equ.no


    Følg Ann-Christin på Instagram: https://www.instagram.com/ann_christin_hansen/

    Følg EQU på Instagram: https://www.instagram.com/equnorway/

    Les mer om Bente og hva hun kan tilby på www.livsendring.net

    Følg Livsendring på Facebook: https://www.facebook.com/livsendring

    Følg Bente på Instagram: bentes_world

    Følg Bente på LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/bentekristensen/

  • Endelig kommer del 2 av tarm og helse. Anette Lunde Kristensen forteller i denne episoden at hun har blitt 70% bedre fra ME/CFS etter behandling med fekaltransplantasjon. Hun forteller også om andre verktøy hun har brukt i sin tilfrisking. Psykolog Eline Lie Hæreid som også har erfaring med ME/CFS deler fra sin tilfriskningsprosess.

    Gled deg til en spennende samtale!

    Anette Lunde Kristensens hjemmeside: www.kronsiksyk.no

    Eline Lie Hæreids hjemmeside: www.psykologeline.com

    Omlivets hjemmeside: www.omlivet.no

  • Julen nærmer seg med stormskritt, og denne førjulstiden er for mange en hyggelig tid. Men det er også en tid hvor mange løper heseblesende fra det ene til det andre, hvor kravene og forventningene stiger, og stresset kan føles overveldende. Det er lett å glemme seg selv og sitt eget velvære.

    Vi har derfor lyst til å invitere deg til å stoppe opp og ta et pust i bakken, og bli med på en liten musikalsk reise hvor du kan legge bort alle krav og forventninger og lande i pusten og musikken. Du får lytte til en vakker sang laget av Jostein Sætre som heter «Hvit som snø».

    God jul fra oss i OmLivet.

    www.omlivet.no

  • - Hvordan vet du om du har migrene eller hodepine?

    - Hvordan kan du hjelpe fastlegen med å stille riktig diagnose?

    - Burde du starte med forebyggende behandling?

    - Hvilke faser består migrene av?

    - Kan en stoppe et migreneanfall?

    - Kan mindfulness hjelpe?

    - Hva er den hyppigste triggeren for å få migrene?

    - Er migrene en kvinnesykdom?

    - Kan du «vokse av deg» migrene?

    - Hvordan kan arbeidsgivere tilrettelegge?

    Disse og andre spørsmål får du svar på gjennom å lytte til denne episoden hvor NLP-coach og mindfulness-instruktør Bente Kristensen snakker med lege Tine Poole. Dr. Tine Poole er en erfaren allmennlege med spesiell interesse for pasienter med migrene og andre hodepinesykdommer. Hun er en anerkjent pioner innen flerfaglig behandling av migrene og startet landets første hodepineklinikk i 1998, som ble et tverrfaglig senter med 40 helsepersonell.

    Etter noen år i London jobbet Poole 4 år ved Sandvika Nevrosenter, og hun har også vært fagansvarlig lege ved Volvat Hodepinesenter som ble nedlagt i mars 2020 somfølge av Koronapandemien. Nå driver Poole igjen sin egen klinikk på Skøyen i Oslo – Oslo Hodepinesenter – basert på tverrfaglig samarbeide mellom ulike faggrupper, samt utstrakt kursvirksomhet for helsepersonell og for pasienter og pårørende. Poole var initiativtaker til etablering av brukerorganisasjonen Hodepine Norge i 2017 der hun er styreleder og sitter i det medisinske fagrådet.

    Mer informasjon om Tine Poole: https://www.oslohodepinesenter.no/

    Mer informasjon om migrene og hodepine finnes også på websiden til Hodepine Norge: https://hodepinenorge.no/. Her finner en også skjemaer for utredning og registrering av hodepine.

    Mer informasjon om reisen til Spania i mai 2024 arrangert av Tine Poole og Bente Kristensen: https://www.livsendring.no/retreat-i-spania-for-deg-med-migrene/hodepine

    Bente Kristensen er NLP-coach, mental trener, mindfulness-instruktør og MediYoga-instruktør. Hun driver firmaet Livsendring og tilbyr kurs og coaching til bedrifter og privatpersoner. Les mer om Bente og hva hun kan tilby på www.livsendring.no

  • Overgangsalder forbinder vi ofte med overgangsplager som for eksempel hetetokter, humørsvingninger, angst og søvnproblemer. Mange kvinner opplever å ikke bli tatt på alvor, og det kan være vanskelig å forstå seg selv i denne perioden.

    Men hva skjer om vi ser overgangsalderen i et større perspektiv? Elisabeth Beritsdottir er utdannet psykoterapeut og fysioterapeut, og har med en enorm drivkraft fordypet seg i dette temaet. Hennes kunnskap og erfaring setter overgangsalderen i et nytt ogmer positivt lys ved å se den som en naturlig endringsprosess med mange muligheter. Hun deler raust av egne erfaringer, tanker og refleksjoner ut fra kunnskapen om at vi mennesker er en del av naturen. Hun kommer også med konkrete tips. Hennes innsikt er verd å få med seg for kvinner i alle aldre, men også for menn som lurer på hva som egentlig skjer!

    I denne episoden er hun i samtale med OmLivets rosenterapeut Anja Kjær.

    God lytt!

    LINKER:

    Elisabeth Beritsdottir sinFB-gruppe:

    https://www.facebook.com/groups/overgangsalderen

    Nettsider:

    www.anjakjaer.no

    www.omlivet.no

  • I denne meditasjonen guider mindfulness-instruktør Bente Kristensen deg igjennom en 18-minutters fokusmeditasjon. Du får trent oppmerksomheten din gjennom å fokusere på pust, musikk og følelsene dine. I bakgrunnen spilles vakre «Borre kirke» laget av Jostein Sætre.

    Hvor lenge klarer du å holde fokus før tankene dine vandrer?
    Det er helt normalt at tankene vandrer. Når du blir bevisst på at de har gjort det, kan du varsomt flytte oppmerksomheten din tilbake til der du ønsker å hafokuset ditt. Igjen og igjen – uten å dømme. Hvis oppmerksomheten din vandrer 100 ganger så bringer du den tilbake 100 ganger. Dette er trening, og jo mer dutrener jo enklere blir det å holde fokuset ditt over lengre tid på det du ønsker.

    Bente Kristensen er NLP-coach, mental trener, mindfulness-instruktør og MediYoga-instruktør. Hun driver firmaet Livsendring og tilbyr kurs og coaching til bedrifter og privatpersoner.

    Les mer om Bente og hva hun kan tilby på www.livsendring.no

    Følg Livsendring på Facebook: https://www.facebook.com/livsendring
    Følg Bente på Instagram: bentes_world
    Følg Bente på LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/bentekristensen/

    Les mer om OmLivet her: www.omlivet.no

  • 51 minutter hverdagslykke!

    I denne episoden utforsker vi hva lykke kan bety, hva som påvirker våre følelser av glede og velvære, og hvordan vi kan kultivere lykke i våre liv. Vi ser på vitenskapelige funn, filosofiske perspektiver og praktiske tilnærminger som kan hjelpe oss å navigere gjennom livets oppturer og nedturer med en sterkere følelse av indre tilfredshet.

    OmLivets rosenterapeut Anja Kjær og samlivsterapeut og sexolog Lise Aarøe håper du som lytter finner inspirasjon og praktiske tips for å omfavne glede i små ting og skape mer meningsfulle øyeblikk i livet ditt.

    Følg med og få 7 tips til hvordan du kan finne glede i hverdagens små og store øyeblikk og hvordan du forholder deg til deg selv og andre viktige personer i livet. Så, bli med oss mens vi forsøker å gripe litt av hverdagslykken.

  • Hva er det som motiverer par til å ha sex, hvilke behov er det vi forsøker å dekke?
    Vi tok turen til brygga i Horten og hørte hva folk i fergekøen tenkte om saken; «Hvis vi spør hundre mennesker hva sex betyr for dem ville vi få hundre ulike svar.»
    Sexlivet i parforhold har åpenbart stor betydning, og er kilde til mye glede, men også frustrasjon når det ikke fungerer slik vi ønsker.
    Selv to som er kjærester kan ha ulik motivasjon for intimitet og sex, og sex kan dekke mange ulike behov;
    alt fra å få bekreftelse på at man er attraktiv, tilfredsstille kjæresten, oppleve nærhet og samhold, til spenning og å lage barn, og enda mye mer.
    Konklusjonen er klar - god sex og intimitet styrker forholdet, fysisk og mental helse, og et godt sexliv er teamwork!
    I denne episoden hører vi OmLivets sexolog og samlivsterapeut Lise Aarøe, som kan avsløre hva over 90 % oppgir som viktigste motiv, og dessuten deler tips for å holde sexlivet aktivt i livets ulike perioder.

    Mer OmLivet finner du her: www.omlivet.no
    Mer om sexolog Lise Aarøe finner du her: www.samlivsnett.no










  • Sommer og høysesong for podcast og boklytting!

    Velkommen til denne episoden av OmLivet-podden hvor vi møter Mette Rosenvinge Kolderup, forfatter av boken Wake up - Kick ass – Repeat, isamtale med samlivsterapeut Lise Aarøe. De snakker om noe av det som er viktig i livet; betydningen av å oppleve medmenneskelighet, om heiagjengen og et godt management, om å gjøre hverandre gode... Om å velge det som er verdifullt akkurat nå, om Swiss Army Knife, hvordan bruke tidligere mestringserfaringer og enda mye mer :)

    Boken bygger på opplevelser og erfaringer fra året da Mette og hennes bror Espen var alvorlig syke med kreft samtidig. Boken har mange dimensjoner, og den som leser, eller lytter, vil oppdage ulike sider alt etter hvor man er i livet akkurat her og nå.
    Denne episoden kan du også se som video om du vil, på Spotify, Facebook og Instagram.

    OmLivet ønsker alle lyttere fortsatt riktig god sommer!

    Lenke til lydboken Wake Up, Kick Ass, Repeathttps://ebok.no/lydboker/biografier/wake-up-kick-ass-repeat-mette-rosenvinge-kolderup/?fbclid=PAAabZAj3MzYrUu5eVaXun6mRCx9JmXyeuD8KaXpwk_h_fqygQbU4qouktgkw_aem_AWsE55DxLmx1D9yjmmiZOS49aIOtTzMn8LAR3tbgzwDKPtxuynNj7W8_ct-h2kaNE6A

    Mette Rosenvinge Kolderup er foredragsholder og forfatter. Hun har skrevet boken Wake up - Kick ass - Repeat.

    Følg Mette på https://www.linkedin.com/in/mette-rosenvinge-kolderup-4163322https://www.facebook.com/mette.kolderuphttps://www.instagram.com/bokenwakeupkickassrepeat/

    Lise Aarøe er sexolog og samlivsterapeut med praksis i Horten.

    Følg Lise på www.samlivsnett.no www.linkedin.com/in/lise-aarøe-490a0942

    https://www.instagram.com/samlivsnett/ https://www.facebook.com/samlivsnettMer OmLivet her www.omlivet.no https://www.instagram.com/omlivet.no/ https://www.facebook.com/OmLivet.no

  • Videopodkast med psykolog Eline Lie Hæreid og rosenterapeut Anja Kjær

    Har du noen gang opplevd at glede er en utfordrende følelse å forholde seg til? Tenk om vi tar for mye plass, om andre blir misunnelige eller om fallet blir for stort hvis vi virkelig tør å uttrykke glede? Og hvordan deale med eget sinne? Eline og Anja deler både av egne erfaringer og fagkunnskap.

    Anjas hjemmeside: www.anjakjaer.no

    Elines hjemmeside: www.psykologeline.com

    Omlivets hjemmeside: www.omlivet.no

  • Kan du kjenne deg igjen i noe av dette?

    • Du leser den samme setningen igjen og igjen uten å få med deg hva du leser...

    • Du lar deg lett distrahere når du setter deg ned for å jobbe ...

    • Du skal bare sjekke Facebook eller noe annet på nett raskt, men plutselig har det gått en time eller to...

    • Du sjekker ofte mobilen SAMTIDIG som du spiser, sitter i et møte eller er sammen med andre...

    • Du kan bruke en time på en oppgave som egentlig bare hadde tatt deg 20 minutter om du hadde klart å fokusere...

    • Du er i ferd med å gjøre noe, men du husker plutselig ikke hva det var du skulle gjøre...

    I denne episoden kan du høre forfatter Mette Rosenvinge Kolderup og NLP-coach Bente Kristensen snakke om fokus. Hvorfor er det så utfordrende å fokusere, og hva kan vi gjøre for å få bedre fokus? Kanskje får du noen gode tips du kan ta med deg videre?

    Mette Rosenvinge Kolderup er foredragsholder og forfatter. Hun har skrevet boken «Wake up. Kick ass. Repeat». Følg Mette på https://www.linkedin.com/in/mette-rosenvinge-kolderup-4163322

    Bente Kristensen er NLP-coach, mental trener, mindfulness-instruktør og MediYoga-instruktør. Hun driver firmaet Livsendringog tilbyr kurs og coaching til bedrifter og privatpersoner.

    Les mer om Bente og hva hun kan tilby på www.livsendring.no

    Følg Livsendring på Facebook: https://www.facebook.com/livsendringFølg Bente på Instagram: bentes_worldFølg Bente på LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/bentekristensen/

    Les mer om OmLivet her: www.omlivet.no