Bölümler
-
Ο Γιώργος Παπαθεοδώρου είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας, το οποίο πραγματοποιεί θαλάσσιες γεωφυσικές και περιβαλλοντικές έρευνες στο Αιγαίο και το Ιόνιο Αρχιπέλαγος, καθώς και στην ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα. Παράλληλα ηγείται του προγράμματος Vodafone Posidonia για τη χαρτογράφηση και προστασία της ποσειδωνίας στις ελληνικές θάλασσες. Μέσα από την χαρτογράφηση στρατηγικών περιοχών των ελληνικών θαλασσών, στόχος του προγράμματος είναι να αναδείξει τα λιβάδια ποσειδωνίας.
-
Η Μαρία Σκάγκου, Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Vodafone Ελλάδας και πρέσβειρα του Ιδρύματος Vodafone, συνομιλεί με τη Νίκη Λυμπεράκη σχετικά με τη “σκιώδη πανδημία” της έμφυλης κι ενδοοικογενειακής βίας. Με σκοπό την έμπρακτη συμβολή του στην αντιμετώπιση και την ανάσχεση αυτού του φαινομένου, το Ίδρυμα Vodafone πρωτοστατεί στην ενδυνάμωση των γυναικών με την βοήθεια της τεχνολογίας, προσφέροντας τεχνολογικές λύσεις ως πολύτιμους συμμάχους θυμάτων, μελλοντικών θυμάτων, αλλά και των οικείων προσώπων τους.
-
Eksik bölüm mü var?
-
Η Βασιλική Αρτινοπούλου είναι, μεταξύ άλλων, καθηγήτρια εγκληματολογίας στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, διεθνής εμπειρογνώμονας σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εκλεγμένο μέλος Οργάνου Συνθήκης στον ΟΗΕ και μέλος του Κύκλου Πρεσβευτών του Ιδρύματος Vodafone. Στη συζήτηση με τη Νίκη Λυμπεράκη, μας συστήνει δυο σωτήριες εφαρμογές που μπορούν να βοηθήσουν τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας και απαντάει σε καίρια ερωτήματα, όπως αν υπάρχει ένα συγκεκριμένο προφίλ θύτη/θύματος και αν η πανδημία αύξησε τα περιστατικά βίας.
-
Στο νέο “Connecting for Good” η Νίκη Λυμπεράκη φιλοξενεί την Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου. Το κορίτσι που το 2004 έσβησε τη φλόγα των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας είναι σήμερα ερευνήτρια και υποψήφια διδάκτωρ στο Francis Crick Institute και πρεσβευτής του ιδρύματος Vodafone. Η Φωτεινή μιλάει για τη δύναμη της τεχνολογίας και μας εξηγεί πώς κατεβάζοντας μια εφαρμογή και φορτίζοντας απλώς το κινητό μας, μπορούμε να συμβάλλουμε και εμείς στο ερευνητικό έργο των επιστημόνων.
-
Ο Παύλος Τσίμας εξιστορεί στη Νίκη Λυμπεράκη για την πρώτη φορά που είδε πρόσφυγες στη Δυτική Αφρική. Εκείνο που του έκανε εντύπωση όπως θυμάται, είναι ότι το πρώτο πράγμα που ζητούσαν ήταν να φορτίσουν το κινητό τους και να συνδεθούν σε ένα δίκτυο WiFi για να μπορέσουν να επικοινωνήσουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Μια συζήτηση για την ανάγκη για και την αξία της συνδεσιμότητας όχι μόνο στις ανθρωπιστικές κρίσεις αλλά και στην καθημερινότητά μας.
-
Φέτος το ίδρυμα Vodafone γιορτάζει είκοσι χρόνια συνεχούς προσφοράς στην ελληνική κοινωνία. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, Χάρης Μπρουμίδης, μιλάει με την Νίκη Λυμπεράκη για όλες τις δράσεις του ιδρύματος και κοιτώντας στο μέλλον βλέπει εγχειρήσεις από απόσταση μέσω της τεχνολογίας του 5G, γενιές μαθητών και δασκάλων με άριστες ψηφιακές δεξιότητες και μια εφαρμογή η οποία θα βοηθάει τα πιο ευάλωτα άτομα της κοινωνίας, τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας.
-
Ο Μιχάλης Μπλέτσας, Διευθυντής Πληροφορικής στο Media Lab του MIT είναι καλεσμένος της Νίκης Λυμπεράκη για μια ειλικρινή συζήτηση γύρω από την ελληνική εκπαίδευση και την τεχνολογική και επιστημονική κατάρτιση των Ελλήνων. Τι είναι το STEM που ακούμε να μπαίνει τα τελευταία χρόνια στη ζωή των μαθητών; Ποια είναι τα λεγόμενα «soft skills» που πρέπει να καλλιεργήσουμε στις νέες γενιές; Μπορεί τελικά η Ελλάδα να προλάβει το τρένο της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης;