İlgili
-
SKRÆMT! er en dansk podcast om… det uhyggelige, som ikke kan forklares. I hver episode dykker værterne, Nanna & Calisa, ned i uhyggelige emner og skræmmende beretninger. Uhhh...
-
I Den Hvide Dame tager Trine Gadeberg og Kasper Le Fevre fat i historierne om alverdens herregårde og slotte. Fra den første sten bliver lagt, henover gale baroner, onde herremænd, ulykkelige skønjomfruer konger og dronninger og frem til nu. Men vigtigst af alt, får du fortællingerne, frit fortolket, om alle de spøgelser, sagn og genfærd der, den dag i dag, hjemsøger disse historiske bygninger.
Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.
-
Bliv overrasket af manuskript-baserede fortællinger, der pirrer nysgerrigheden og udvider din forståelse af København, af Danmark, af vores fælles fortid .Københavns historie er fyldt med drama, intriger, gys gru og kærlighed - og uforglemmelige skikkelser, der har formet ikke kun byen, men også resten af Danmark. Perfekt til: Historieinteresserede, københavnere og byens gæster - og alle, der elsker en god historie
-
Den yderste grænse handler om mænd og kvinder, hvis nysgerrighed overvinder farer og formaninger. Om dem, som drager på ekspedition til verdens ende for at udvide vores perspektiver. Det er historier om møder med fremmede, som måske ikke er så fremmede endda, og om oplevelser, der ender med at forandre de rejsende og give dem nye indsigter i de uendeligt mange måder, mennesker kan leve livet på.
Vært er eventyreren Bjørn Harvig. Han har selv rejst verden rundt til fods og på cykel og er medlem af Eventyrernes Klub. Sammen med historikere og eksperter fortæller han de mest dramatiske kapitler i ekspeditionshistorien.
Følg Vores Tid - Nationalmuseet på Facebook og Instagram og få endnu flere fascinerende fortællinger.
Produceret af Vores Tid, Nationalmuseets mediehus. Redaktør: Troels Donnerborg og Rikke Caroline Carlsen. -
Tyran handler om alle de personer, der igennem tiden har gjort verden til et markant dårligere sted.
Den her P3-podcast viser dig verdenshistoriens mest morderiske, korrupte, løgnagtige, krigshungrende, undertrykkende og magtliderlige typer.
De befinder sig overalt, ofte i begivenhedernes- og magtens centrum.
Emil Rothstein-Christensen og Nicholas Durup Thomsen fortæller tyrannernes fuldstændigt vanvittige og actionmættede historier.
Både dem, du ikke kender, og dem, du går og tror, du kender.
Og når vi først kender fortidens folkemordere og undertrykkere, bliver det måske lidt lettere at gennemskue, hvordan vi skal forholde os til alle de dumme svin, der stadig tyranniserer store dele af verden.
Nyt afsnit hver torsdag.
Produceret for P3 af MonoMono. -
Verden er fuld af vilde historier; utrolige historier, sørgelige historier, så-tæt-var-vi-på-katastrofen-historier.I podcasten ‘Vild Historie’ folder de to værter, Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz, fortællingerne ud i selskab med gæsterne. I hvert program vil én vild historie være den røde tråd; dagens tema. Der er kun to krav til historierne: De skal have fundet sted i virkeligheden - og ja, så skal de være vilde.
-
Vi befinder os altid i historiens slipstrøm. Krige, politiske beslutninger, samfundsmæssige omvæltninger, store ideologier og karismatiske personer fra den ikke så fjerne fortid påvirker i høj grad vores måde at leve på i dag. I 'Kampen om historien' vil Adam Holm og skiftende gæster hver uge forsøge at gå bagom en historisk begivenhed, som fortsat har aktualitet og kalder på stærke følelser og modstridende tolkninger.Musik: Adi Zukanovic.Hør alle afsnit i DR Lyd.
-
Knud Christensen er en 15-årig skoledreng, der går til spejder og læser masser af bøger, da tyskerne invaderer Danmark 9. april 1940. Lige så stille indleder han modstandsarbejdet gennem små drengestreger. Men han vil mere. Og snart finder han sig selv med brandbomber i hånden i Aalborg, klar til at sætte sit liv på spil, 17 år gammel. Historien om Knud Christensen er fortalt af Knuds barnebarn Niels P. York.
Fortæller og tilrettelægger: Niels P. York.
Lyddesign og mix: Mikkel Rønnau.
I redaktionen: Buster Kristensen.
Redaktør: Rune Sparre Geertsen.
Tak til Claus Bundgård, historiker og lektor ved Roskilde Universitet, og Niels Birger Danielsen, journalist, historiker og forfatter.
Serien er produceret for DR af Filt Cph i samarbejde med NP productions.
God fornøjelse med denne eller én af de mange andre P1 Podcastserier. -
Den kolde krig var mørk og hemmelig. Hemmeligst af alt var de autonome Stay Behind-netværk, som CIA og Nato understøttede i vesteuropa og Tyrkiet. I ‘Det hemmeligste af det hemmelige’ dykker dokumentarist Christian Kirk Muff og journalist Anders Christiansen ned i en verden af gedulgt efterretningsarbejde og ‘påfaldende ulykker’.
Hvis du vil lytte til episoderne i fuld længde, så besøg www.DetHemmeligste.dk
Har du input, spørgsmål eller kommentarer? Skriv til [email protected] -
Skeletterne skal trækkes ud af skabet og de knapt så pæne sider af Danmarkshistorien skal for dagens lys. En Danmarkshistorie fyldt med konflikt og antihelte. Vi går helt til stregen og lidt over. Du lytter til De Røde Fjer. Støt os og få endnu mere provokerende Danmarkshistorie på din podcast:https: //deroedefjer.10er.app/
-
Frygteligt Fascinerende er et podcast om alt det frygtelige, som alligevel fascinerer os. Her nørder vi helt ned i detaljen i nogen af de mest opsigtsvækkende og uhyggelige fænomener og begivenheder i historien. Velkommen til.
-
Hør alle afsnit i DR Lyd.Hvad får et menneske til at slå ihjel? I serien 'Forbrydelsens Anatomi' undersøger Sara Røjkjær Knudsen sammen med historikere og andre fagfolk omstændighederne bag nogle af Danmarks mest berygtede mord gennem tiden. Produceret af Rikke Precht og Sara Røjkjær Knudsen.Redaktører: Hanne Barslund og Carsten [email protected]
-
Det er 30 år, at vi herhjemme som det første land i verden tilbage i 1989 indførte det registret partnerskab og gav bøsser og lesbiske mulighed for at få papir på hinanden. Det, man kunne kalde for den første slags ligestillingslov for homoseksuelle herhjemme. I en række podcastmed med titlen - Ret til kærlighed – fortæller LGBT Historisk Værksted – historien om, hvordan det blev muligt for personer af samme køn at få nogle helt grundlæggende rettigheder via det registreret partnerskab. Vi taler med bøsser, lesbiske og transpersoner i forskellige aldre om de love og politiske forbedringer, der siden er sket for miljøet, om det har gjort det lettere for dem, at leve det liv og elske den, de gerne vil. Podcastene er støttet af Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg.
-
Danske Slægtsforskeres podcast er en podcast om slægtsforskning og slægtshistorie.
Med alt fra livshistorier til hvordan man slægtsforsker til bøger om slægtsforskning.
Danske slægtsforskeres hjemmeside: www.slaegt.dk
Ønsker du at komme i kontakt omkring podcasten, kan det gøres på mail: [email protected]
-
Hvor mange danske dronninger kender du egentlig?
Der er flere end du tror, for Danmarkshistorien tilhører ikke kun mændene.
I 'Dronningeriget' møder du alle de fantastiske kvinder, der har været tæt på den royale magt gennem tiden.
Værter: Cecilie Nielsen og Emma Paaske. -
Om hundrede år begynder i 1914, da Første Verdenskrig bryder ud. Soldaten Hans, der som dansk sønderjyde må kæmpe på tysk side, vender aldrig hjem til slægtsgården. I stedet overtager hans svoger og søster gården. Sammen får de fem børn, hvis liv bliver voldsomt præget af både hverdagen med deres døve far, men også af de spor, Første Verdenskrig, Genforeningen, Anden Verdenskrig og Den kolde krig trækker med sig langt ind i det nye årtusinde.
Om hundrede år er en familie- og danmarkshistorie fortalt fra skiftende perspektiver i 101 kapitler fra 1914-2014, et nedslag pr. år. Podcast-romanen er et tidsbillede med grumme skæbner og det usagtes evne til både at forme og forkludre livet for en familie.
Forfatter: Anna Elisabeth Jessen
Stemmerne: Tore Leifer, Karen Secher, Steen Henriksen, Jakob Thygesen, Anna Elisabeth Jessen
Teknik: Gianna Giacomelllo
Romanen 'Om hundrede år' udgives på print af forlaget Rosinante den 31. januar 2019. -
Midt i 1970erne opstår der et helt nyt radiomiljø i Danmarks Radio - et miljø befolket af helt særlige og efter nogens mening også 'sære' radiofolk - i en flok som ikke rigtigt er en flok - fordi den består af en række individualister som arbejder i hvert deres eget kunstneriske værksted - men har pioneerånden til fælles og hvor der ikke er plads til hvemsomhelst, fordi kravet er at en radiodokumentar - en radiomontage som de kalder det - skal være som en film for øret, hvor lytterne kommer helt tæt på andre mennesker og miljøer og hvor radioens muligheder altid skal udnyttes til det yderste og kun det bedste er godt nok og hvor dem der lever op til disse krav ender med at blive legender.
Ved et tilfælde bliver den unge lydtekniker Torben Brandt en del af dette miljø, først som vandbærer, lyddesigner, konsulent, producer og endeligt som tilrettelægger af egne fortællinger.
I denne serie, tager han os med tilbage til den tid hvor han er med, fra midt 1970erne til midt 1990erne og hvor fundamentet for en tradition og en ånd som stadig lever i det danske podcastmiljø, men også internationalt, støbes.
I serien vækker han de forlængst afdøde legender og deres værker til live igen og inviterer de få fra miljøet der stadig lever, til at medfortælle. -
Jura, er det ikke bare noget med tørre paragraffer og støvede lovbøger? Nej, juraen er en levende disciplin, der dukker op i alle dele af samfundet, lige fra menneskerettigheder og samtykkelovgivning til bæredygtig udvikling og kontrollen med kunstig intelligens. Der er jura i alt.
I podcasten Juristeriet ser vi på aktuel juridisk forskning og på juraens rolle i samfundet. -
I 2010 udregnede en engelske videnskabsmand hvilken dato der var den dag i verdenshistorien som var den absolut kedeligste - altså dagen hvor der skete så utroligt lidt, at der næsten intet var at bemærke. Resultatet blev den 11. april 1954, en dag som herefter har været kendt som intet mindre end Verdens Kedeligste Dag. Men hvad skete der egentlig den 11. april 1954, og passer det virkelig at denne dag var den kedeligste i verdenshistorien? Det forsøger to historikere nu at undersøge.