Bölümler
-
Detta är en inläsning av en essä från EPHI.
Trots att daglig fysisk aktivitet troligen är något av de bästa man kan göra för att hålla sig frisk anses det vara något som man får sköta om helt och hållet efter eget huvud. Det gäller såväl vuxna som barn och pensionärer. Är det verkligen rimligt att det ska vara så?
I vår essäserie TEMA HÄLSA hävdar Dagens Industris politiske redaktör PM Nilsson att liberalismen är ett bra skrivbordsunderlägg och en grundsten för varje lyckat samhälle men en ofta misslyckad utgångspunkt i folkhälsoarbetet.
Läs essän på https://ephi.se/publikationer/motionsplikt/ -
Detta är en inläsning av en essä från EPHI.
Att äta har blivit så mycket mer än ett sätt att få i sig näring. Vad man äter kan vara ett ställnings tagande för en bättre värld för människor såväl som djur, för inhemskt framtagna produkter eller ett nationellt jordbruk. värld, eller för inhemskt framtagna produkter och ett nationellt jordbruk. Födan kan också vara ett sätt att bygga den perfekta kroppen och maximera muskler eller få vackrare hy och hår. Vad man äter, eller ännu hellre vad man inte äter, är identitetsskapande.
Om individens ensamma kamp i bästa fall med, i värsta fall, mot, den egna kroppen och hälsan och om statens omöjliga och troligen alltmer felaktiga uppdrag att förmå oss alla att äta på rätt sätt, handlar Lena Anderssons underhållande och träffsäkra essä. Här inläst av författaren!
Läs och ladda ner essän på: https://ephi.se/publikationer/att-ata-eller-inte-ata-om-kostrad-for-verkliga-manniskor/ -
Eksik bölüm mü var?
-
Detta är en inläsning av ett briefing paper från EPHI.
Kinas utsläpp är den enskilt viktigaste faktorn för klimatets framtid. Landet släpper idag ut mer koldioxid än EU och alla övriga OECD-länder tillsammans. I motsats till andra ledande ekonomier så ökade de kinesiska utsläppen även under pandemin, och förväntas enligt myndigheternas officiella klimatpolitik fortsätta att öka fram till år 2030. I detta Briefing Paper kartlägger Jojje Olsson Kinas utsläpp av växthusgaser och landets roll i klimatförändringarna, samt granskar kinesiska myndigheters klimatambitioner och handlingsplan för att uppnå koldioxidneutralitet.
Läs briefing paper på: http://ephi.se/publikationer/kina-och-klimatet-efter-cop26/