Bölümler
-
Hvordan kan man skabe forandringer, når det hele forandrer sig konstant? Her kommer planlægningens paradoks ind - på trods af, at konstante forandringer er nødvendige, skal vi trække vejret, tænke os om og huske, at medarbejderne også skal have tid til at vænne sig til forandringerne - ellers kan foranringerne blive parkeret i nederste skuffe.
-
Ledere kan godt ændre medarbejdernes uhensigtsmæssige adfærd - hvis de starter med sig selv.
Hvis du vil ændre arbejdsgange, der ikke fungerer, kan du med fordel lave en work out-proces, hvor du kigger på alle processer og arbejdsgange - hvad giver mening, og hvad gør ikke. Derefter kigges på de processer, der ikke giver mening, og der tages stilling til, om det er noget man har mandat til at ændre - hvis nej, så parker de processer, og hvis ja, så ændres med det samme - ikke når vi har fået lavet en aktionsplan, men nu. -
Eksik bölüm mü var?
-
Den mentale tørretumbler er der, hvor du bekymrer dig over alle mulige ting, som du ikke nødvendigvis kan gøre noget ved. Hvis vi bruger for meget tid på den type bekymringer, kan det udløse stress, for der er vi handlingslammede, og den eneste måde, vi kan komme ud af vores stress, er ved at handle. Det siger ekspert i positiv psykologi Katrine Sejersen-Permin.
-
Ledelsesrådgiver Pia Hauge mener, at fordybelse er et af de vigtigste redskaber for at fremme effektiviteten. Men 70 procent af vidensmedarbejdere har aldrig en sammenhængende time til fordybelse, og sammen med tidspres er resultatet dårligere kvalitet og såkaldt kontorkoma.
-
Find ud af, hvor meget et flokdyr du er i junis podcast og få svar på, hvordan du gør din medarbejdergruppe til et trygt fællesskab, hvor man tør ytre sin mening.
-
Forandringsledelse handler om optimering af arbejdsprocesser og resultatforbedringer, men ikke alle medarbejdere er lige begejstrede for nytænkning. Så hvordan håndterer en leder modstand mod forandring – hvad end der er tale om store organisatoriske transformationer eller implementering af nye systemer? Suzan Senol er centerleder i Frederiksberg Kommune og giver her sit bud på, hvordan man vellykket implementerer forandringsprocesser som leder.
https://f5.dk -
Lederrollen har altid været omfattet af autoritet samt en naturlig distance til de resterende medarbejdere. Som leder er det dog afgørende, at man også udviser sårbarhed og menneskeliggør sin position for at skabe tillid blandt medarbejderne. Det mener Lene Christensen, der er direktør i IDA, og som kalder ærlighed et vigtigt element i bestræbelserne på at vise sine medarbejderne, at ’man også bare er et menneske’. Her fortæller hun om den hårfine balance mellem at være stærk og udvise sårbarhed som leder.
https://f5.dk -
Det er en ledelsesmæssig udfordring at skulle navigere mellem virksomhedens mange stakeholders og interessenter - især internt i organisationen. Kontorchef i Fødevarestyrelsen Christian Strøyer fortæller her om sine erfaringer med at finde balancen mellem at lede både op og ned uden at forfodele afdelinger eller miste medarbejdere af syne.
"Der er koldt på toppen"
https://f5.dk -
Tillid på arbejdspladsen er langt fra en selvfølge, og derfor bør danske ledere arbejde målrettet på at skabe øget tillid i deres organisation. Det mener Thue Svaneberg, der er Chief Of Staff Compliance i Danske Bank. Hør ham fortælle om de transformationer, som har fundet sted i Danske Bank, og hvordan man ved at arbejde med tillid kan gå fra at være en upopulær chef til en empatisk og motiverende leder.
"Jeg vil have det bedste ud af enhver situation"
https://f5.dk -
Det er ingen nem opgave, når to virksomheder fusionerer. For hvordan får man to forskellige kulturer til at smelte sammen, og hvordan formår man at få to fremmedelementer til at spille hinanden gode? I denne podcaast fortæller Lone Clowes, Regional Director, Environment & Health hos Rambøll om de udfordringer, der opstår ifm. opkøb af en virksomhed, og hvordan en vellykket sammensmeltning både påvirker virksomhedskulturen og stiller store krav til forandringsledelse.
"Jeg skal ikke kæmpe alle kampe"
https://f5.dk -
Hvad vil det egentlig sige at lede på tværs af maskinrum? Anette Rand sidder som HR Operation Director i Coop og forklarer i denne podcast om udfordringerne og succeserne ved tværgående ledelse i en større organisation. Hun forklarer blandt andet, hvordan hun forsøger at ’walk the talk’, når der skal kommunikeres budskaber mellem afdelinger, ligesom hun løfter sløret for, hvordan man kan spare tid på at udnytte hinandens kompetencer.
”Man bliver skuffet, hvis man tror, man kan det hele”
https://f5.dk -
Vil du beskrive dig selv som en leder med et stort drive, som altid er på udkig efter nye projekter? Eller kunne du godt tænke dig at prøve noget nyt? Tanya fortæller om sin rejse hos Leo Pharma, hvor hun er gået fra projektleder til leder af medarbejdere med globalt ansvar. Det betyder, at hun har haft et stort fokus på den rette målstyring på de projekter, hun har sat i søen. Det er man nødt til, når man opererer med globale teams – og på tværs af forskellige kulturer.
”Jeg kan godt lide at sætte noget i værk, hvor man kan se resultaterne” -
I bestræbelserne på at styrke og videreudvikle sin organisations værdigrundlag er rekrutteringsprocesser af nye medarbejdere en afgørende faktor. Det forklarer Jacob Friis Kjærgaard, der er rektor på Frederiksberg VUC & STX. Lyt med når han fortæller om sine ledelsesmæssige udfordringer i forsøget på at skabe et solidt værdigrundlag. Et værdigrundlag, som blandt andet kræver det helt rigtige team, der alle bevæger sig i samme retning og med samme motivation for at opnå den ønskede forandring i organisation.
“Man skal ikke bare være interesseret i kerneydelsen, man skal være intenst interesseret i kerneydelsen”
https://f5.dk -
Mange ledere har svært ved at uddelegere ansvar og arbejdsopgaver, og det er et udtryk for mangel på tillid til sine medarbejdere, mener Kevin Beier, der er Head of Operational Excellence i Mærsk Supply. Han har selv bevæget sig fra at være en leder med behov for at sidde med alting selv til nu at kunne uddele ansvar og opgaver til sine medarbejdere. En proces der ikke kun kræver, at man får sat det rette team – bygget på tillid, men også, at man som leder finder en balance i, hvor meget frihed og ansvar den enkelte medarbejder kræver.
"Nogle vil kalde mig arbejdsnarkoman"
https://f5.dk -
Jan Nybo Jensen er centerchef på Københavns største plejehjem, Plejecentret Sølund. I denne podcast sætter han fokus på, hvordan man skaber en unik organisations-DNA, samt hvordan han har arbejdet målrettet med inddragelse af ældre borgere i samfundet. Han kommer blandt andet ind på, hvordan han i fælleskab med sit team har skabt en særlig 'DNA' for Sølund, samt hvilke ledelsesmæssige muligheder og udfordringer han har mødt undervejs.
"Jeg kan godt lide spørsmål, der udfordrer mig"
https://f5.dk -
Lederudvikling er højt på dagsordenen i mange hjørnekontorer, men den ønskede effekt udebliver ofte, hvis man ikke aktivt opsøger feedback som leder. Jens-Kristian Jensen er Head of Limit hos Nordea og forklarer her om vigtigheden af at italesætte det nødvendige behov for leder-feedback. For Jens Kristian-Jensen har en del af løsningen været tillid, selvkørende teams og en ærlig erkendelse af sine fejltagelser.
“Der er ikke noget værre end en leder, der vil være med til det hele, men som aldrig er der”
https://f5.dk -
Som leder i en politisk styret organisation er man ofte ekstra udfordret i sin ledelse, da man skal kunne operere i et krydspres mellem sine medarbejdere og de politiske beslutningstagere over én selv. Der skal prioriteres mellem at tage de politiske kampe opad og samtidig bevare fokus på den daglige personaleledelse – en udfordring som enhedschef i Landbrugsstyrelsen Steen Bonde kender til perfektion efter mere end 20 år i styrelsen. Lyt med når han fortæller om de daglige udfordringer, projekter og forskellige transformationer.
“At skabe resultater gennem andre mennesker, er jo det vigtigste.”
https://f5.dk -
Man kan sagtens sidde i en økonomiafdeling og være kreativ anlagt – det er Jens Breitenstein fra Novozymes et levende bevis på. Hos den bioteknologisk succes-virksomhed opererer han som Group Accounting Manager og har været med til at effektivisere sin økonomiafdeling, så Novozymes i dag er blandt de skarpeste virksomheder på effektiv rapportering. Lyt med når han giver et indblik i den effektivisering, hans afdeling har gennemgået – en effektivisering som i den grad har skabt en high performance kultur blandt de ansatte.
”De styrker du har, kan du godt gøre endnu bedre”
https://f5.dk -
Hos mange danske virksomheder har man fortsat et øget fokus på at kunne tale om – og lære af – sine fejl, men det kræver først og fremmest en sund feedback-kultur. Det er dog ikke nogen nem proces, forklarer Signe Martedal fra Mærsk Drilling. Lyt med når hun tager os igennem sin lederkarriere og deler ud af sine erfaringer med konstruktiv feedback samt opgøret med nulfejlskulturen.
"Jeg har brug for at komme ud af min comfortzone"
https://f5.dk